IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Eten/koken Vorige pagina | Volgende pagina
Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 27-09-2008 15:35 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

jammie!



ik begin aan mijn napolitaans vispannetje (zonder pan)


en eerst lekker vissoeptje (gratis - dankt u dag van de klant )


signature


Faolan
Fight it back!!
Usericon van Faolan
Posted 27-09-2008 15:41 by Faolan Profiel van Faolanhttp://www.facebook.com/profile.php?id=759647949

Laatst nog wat bijeen geraapt ondanks een insipratiegebrek en een tekort aan the obvious.

3 Kipfilets, in reepjes gesneden en even gemarineerd in wat sojasaus & oestersaus (niet overdreven veel!), peper en zout.

6 verse tomaten zonder pitten of vel samen met een sjalotje en een rode paprika fijn gesneden en sudderen tot coulis. Daarbij diepvrieserwtjes tot die ook mooi gaar waren.

Hele zootje bijeen rapen (vandaar opletten met de saus)en nog flink wat hitte doorjagen, serveren met pasta en hopla.


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 27-09-2008 15:43 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

oestersaus is hier ook favo

met tofureepjes, mi, sluimererwten, babymais, chinese champignons, veeeel gember, en wat chinese kool


signature


Faolan
Fight it back!!
Usericon van Faolan
Posted 27-09-2008 15:49 by Faolan Profiel van Faolanhttp://www.facebook.com/profile.php?id=759647949

chinese kool


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 27-09-2008 18:02 by Snaack Profiel van Snaack

quote:
Op 25 november 2007 19:41 schreef Snaack het volgende:
Ik heb mijn recept voor tomatentapenade al eens gepost, maar dat topic is dood. Vind het erg geslaagd dus wil het jullie niet onthouden!

Gooi in een schaal:
* Flink zongedroogde tomaat + wat van de olie uit het potje
* Een handje pijnboompitten
* Flink basilicum
* Naar smaak een stuk verse Parmezaanse kaas, in blokjes (makkelijk voor de blender)
* Naar smaak een aantal tenen knoflook
* Een klein rood pepertje

De blender er doorheen rossen, als het te droog is olijfolie toevoegen tot de pasta lekker smeuïg is.

Ingrediënten naar smaak. Let alleen wel op dat het zilte van de Parmezaanse kaas de scherpte van de knoflook versterkt. Je tomatentapenade moet wel naar tomaat smaken dus gooi er niet teveel knoflook en Parmezaanse kaas in.

Ja, die fout heb ik wel eens gemaakt, geen nood, gewoon extra zongedroogde tomaat erbij gedaan tot de balans was zoals ik het lekker vind.

Ik vind hem lekker als hij kruidig en wat zoetig is.


Ha, deze had ik dus al eens gepost. Iemand dit al geprobeerd? Heerlijk op een vers afgebakken ciabatta. Ik kan er niet vanaf blijven, haha.


WhiteRider
Usericon van WhiteRider
Posted 28-09-2008 11:03 by WhiteRider Profiel van WhiteRider

Klinkt wel enorm lekker!

Binnenkort eens proberen. Zongedroogde tomaatjes.


6sic6
Zotte ros!
Usericon van 6sic6
Posted 28-09-2008 11:30 by 6sic6 Profiel van 6sic6

Normaal eet ik nooit vla, maar sinds ik Herfstvla appel/kaneel van Campina heb ontdekt denk ik daar wel anders over. Deze vla heerscht toch echt de kom uit.


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 29-09-2008 11:10 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

Zo een kliekje bami opwarmen. Met een verse peper erin natuurlijk.


spelfout weggehaald...


m00n
Stultorum infinitus numerus est
Usericon van m00n
Posted 29-09-2008 14:27 by m00n Profiel van m00n

Zelf druivensap maken heersch best eigenlijk.

-pluk de druiven van je druivenstruik.
-doe de druiven zonder takjes in een pan met een laagje water.
-even laten koken
-door een zeef halen
-mengsel nog een keer zeven
-suiker naar smaak erbij doen en nog even zachtjes laten koken
-af laten koelen
-


Kimmey
Usericon van Kimmey
Posted 29-09-2008 16:38 by Kimmey Profiel van Kimmey

Oeh vanavond roerbakgroente met krieltjes en kip


Kip snijden en marineren met kipkruiden
Kip aanbakken en de aardappeltjes erbij doen.
2 min wokken en de roerbakgroente + bourgion kruiden erbij gooien en nogmaals 2 min wokken.

Resultaat is heerlijk..
Zal straks wel een foto maken


Het is de lichtinval ;')


Kramy
Usericon van Kramy
Posted 29-09-2008 16:41 by Kramy Profiel van Kramyhttp://https://knekelputband.bandcamp.com/album/teloorgang

Aubergine, tofu blokjes, rode ui, 3 tomaatjes en een halve pot rode pesto in een wok, serveren bij zilvervliesrijst. Prima te duwen!



Schaep
Usericon van Schaep
Posted 29-09-2008 18:18 by Schaep Profiel van Schaep

Tofoe is voor hippies.


nuclearwarfare
Usericon van nuclearwarfare
Posted 29-09-2008 19:07 by nuclearwarfare Profiel van nuclearwarfare

Eerlijk waar, als ik één ding echt met geen mogelijkheid wegkrijg is het tofu. Walgelijke rotzooi...


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 29-09-2008 19:53 by M. Profiel van M.

quote:
Op 29 september 2008 16:38 schreef Kimmey het volgende:
bourgion kruiden

WATTE??


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


SQT
Usericon van SQT
Posted 29-09-2008 21:43 by SQT Profiel van SQThttp://basswinkels.blogspot.se/

Aangezien dit niet alleen een kook- maar ook een eettopic is: wat vinden onze chefs nou verantwoorde danwel lekkere danwel verzadigende snacks (met als definitie van snack dat ik er geen moeite voor hoef te doen het klaar te maken, opwarmen in een oven of magnetron daargelaten)?


Schaep
Usericon van Schaep
Posted 29-09-2008 22:07 by Schaep Profiel van Schaep

Banaantje.


Nimbus
Usericon van Nimbus
Posted 29-09-2008 22:12 by Nimbus Profiel van Nimbus

Banaan is inderdaad een goede en nog verantwoord ook.
Snickers voldoet ook, niet zo verantwoord maar wel vullend etc.
Of als je echt trek hebt een Hooah.


SQT
Usericon van SQT
Posted 29-09-2008 22:18 by SQT Profiel van SQThttp://basswinkels.blogspot.se/

Bananen doen het idnerdaad altijd wel goed ja.

Maarre:


Wat is daar het idee achter?


Nimbus
Usericon van Nimbus
Posted 29-09-2008 22:20 by Nimbus Profiel van Nimbus

Candybar met veel energie en goed vullend oorspronkelijk uit Amerikaanse rantsoenen, maar aangeslagen bij het grote publiek, of ze smaken heb ik nog niet kunnen uit proberen, meestal koop ik gewoon snickers of mars qua repen, die liggen hier wel in de winkel namelijk


SQT
Usericon van SQT
Posted 29-09-2008 22:22 by SQT Profiel van SQThttp://basswinkels.blogspot.se/

Oke. Van die chocorepen eet ik eigenlijk nooit, af en toe een blokje Milka van de 300 gramsreep die in de koelkast ligt.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 29-09-2008 22:33 by Snaack Profiel van Snaack

SQT, ga naar de deli, kaasboer, notenboer etc, zorg dat je een stevig rammelende maag hebt en een volle portemonnee. Wedden dat je met tassen lekkere spullen thuiskomt.


Nimbus
Usericon van Nimbus
Posted 29-09-2008 22:35 by Nimbus Profiel van Nimbus

Gewoon chocola is ook goed om energie te leveren als snack, zelf houd ik wel van (extra) pure chocola.
Had ik ook een paar repen(72%) van mee toen ik deze zomer ging wandelen. Ook lekker als ontbijt met hartkecks. dat ging er beter in dan roggebrood, wat me na twee ochtenden toch wel tegen begon te staan.


WhiteRider
Usericon van WhiteRider
Posted 29-09-2008 22:40 by WhiteRider Profiel van WhiteRider

Vandaag ook even gekookt. Wokgroenten en krieltjes, dat behoeft verder geen toelichting, maar ook varkenshaas.

Deze waren ge-ni-aal.

Zelden zulke lekkere supermarkthaasjes gegegeten.

- Snij de haasjes alvast in (dus van die kleine gothickrasjes aan de bovenkant).

- Pak een ovenschaal en gooi daar flink wat lekkere olie in (basilicumolie bijvoorbeeld). Doe hier nog wat oregano bij. Leg de haasjes in het mengsel, en besprenkel de haasjes met olie. Voeg wat (zwarte) peper en flink wat rozemarijn toe, maar absoluut _geen_ zout. Rol ze door het mengsel en laat ze liggen.

- Na een half uur even omdraaien, en weer even laten liggen.

- Schroei de haasjes in een minuut of 2/3 dicht in de pan.

- Leg de haasjes terug in de ovenschaal, doe er wederom peper overheen, maar nu ook zout.

- Zet de haasjes 10/12 (rosé) of 13/15 (wat malser) in de oven op 180 graden.




Snaack
Usericon van Snaack
Posted 29-09-2008 22:41 by Snaack Profiel van Snaack

quote:
Op 29 september 2008 16:38 schreef Kimmey het volgende:
Oeh vanavond roerbakgroente met krieltjes en kip


Kip snijden en marineren met kipkruiden
Kip aanbakken en de aardappeltjes erbij doen.
2 min wokken en de roerbakgroente + bourgion kruiden erbij gooien en nogmaals 2 min wokken.

Resultaat is heerlijk..
Zal straks wel een foto maken



Graag, ik heb echt geen idee hoe gebakken kip met krieltjes eruit ziet namelijk.


SQT
Usericon van SQT
Posted 29-09-2008 22:42 by SQT Profiel van SQThttp://basswinkels.blogspot.se/

Klopt, dat moet ik dan ook vooral niet doen. Het is wel altijd lekker (en financieel te doen) om een goede worst in je koelkast te hebben liggen en daar af en toe wat vanaf te snijden. Helaas woon ik op mezelf en krijg ik het nooit in mijn eentje op als ik meerdere varianten haal. Uiteraard wil ik zoiets wel halen als ik een avondje met anderen ben. Pils, kazen en worsten, heerlijk. Wel ook altijd zo vet als een dijk trouwens.

Edit: @ Snaack

[Dit bericht is gewijzigd door SQT op 29-09-2008 22:42]


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen