IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Recepten, koken en eten topic Vorige pagina | Volgende pagina
spectre
Usericon van spectre
Posted 19-04-2011 13:55 by spectre Profiel van spectre

Vanwaar dat langwerpige steeds.. en die witte room is ook discutabel


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 19-04-2011 13:55 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 19 april 2011 13:37 schreef groensel het volgende:
respect , klinkt veel beter dan de mijne
Mwoah. Gewoon tijd voor het koken uittrekken. Maar echt moeilijk is het niet.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


groensel
Usericon van groensel
Posted 19-04-2011 13:57 by groensel Profiel van groenselhttp://www.facebook.com/profile.php?id=1075647853

quote:
Op 19 april 2011 13:55 schreef bastianus het volgende:
Mwoah. Gewoon tijd voor het koken uittrekken. Maar echt moeilijk is het niet.


zal het ook eens proberen dan , maar bij mij is geduld het probleem


aj moe kakken moej kakken


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 19-04-2011 19:36 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 19 april 2011 10:47 schreef bastianus het volgende:
Vanavond kip Masala maken met rijst en paksoi. Vliegt er altijd door hier. Wij zouden goede Surinamers geweest zijn.
Die kip was genitaal geniaal! Olie heet maken, dan heel kort daarin twee gesnipperde uien en twee gesnipperde tenen knoflook fruiten met zout, zwarte gemalen peper en een flinke hoeveelheid kerriepoeder. Dan stukjes kipfilet, een kilo ongeveer, in het kruidenmengsel met olie rondom bruin bakken. Dan een gesnipperde paprika toevoegen en even mee roerbakken. Daarna afblussen met kokosmelk, en er een saus van maken die je op laag vuur verhit. Opdienen met basmatirijst en roergebakken paksoi.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Silence
Usericon van Silence
Posted 19-04-2011 20:06 by Silence Profiel van Silence

Vergelijkbaar met wat wij ook zeer geregeld eten.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 19-04-2011 20:36 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 19 april 2011 20:06 schreef Silence het volgende:
Vergelijkbaar met wat wij ook zeer geregeld eten.
Klopt. Qua eten komt onze smaak redelijk overeen als ik zo onze recepten lees. Qua muziek en mannen is het weer anders denk ik.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Pit Beast
Usericon van Pit Beast
Posted 19-04-2011 21:49 by Pit Beast Profiel van Pit Beast

Macaroni met appelmoes.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 19-04-2011 21:55 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 19 april 2011 21:49 schreef Pit Beast het volgende:
Macaroni met appelmoes.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 19-04-2011 21:56 by Forever After Profiel van Forever After

Mental menu?


 


Silence
Usericon van Silence
Posted 19-04-2011 22:15 by Silence Profiel van Silence

quote:
Op 19 april 2011 20:36 schreef bastianus het volgende:
Klopt. Qua eten komt onze smaak redelijk overeen als ik zo onze recepten lees. Qua muziek en mannen is het weer anders denk ik.
Jij valt niet op MH?


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 19-04-2011 22:28 by Snaack Profiel van Snaack

Vanavond weer eens verse pasta met limoen-roomsaus gemaakt, met gegrilde zalm. Super simpel en erg lekker!

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Zalmfilet eerst door losgeklopt ei halen, daarna door paneermeel met limoenrasp, dille, en een beetje zeezout.
Knal dit in de oven. (duh) 25min is zat, het korstje moet bruin zijn.

Ondertussen een hapjespan op het vuur zetten met wat olie, hierin plakjes kastanje-champignons wat laten slinken, paar gesnipperde lente-uitjes erbij, nog wat laten slinken.

Dan een bakje crème fraîche erbij met het sap van 1 limoen en wat limoenrasp (is erg sterk, dus naar smaak..) Vuur laag en laten pruttelen. Ik heb er voor het lekker nog een bakje rivierkreeftjes bijgedaan.

Verse tagliatelle gaarkoken in ruim water met wat olijfolie.

Per bord een toef rucola met een kneep limoensap, hierop de tagliatelle met de saus, hierop de zalmfilet, en tot slot besprenkelen met gesnipperde basilicum, amandelschaafsel en geroosterde pijnboompitjes.

Staat binnen een half uur op tafel.

Eet smakelijk!

Edit: ipv crème fraîche kun je ook slagroom gebruiken, maar dan wordt de saus wel wat dunner.

[Dit bericht is gewijzigd door Snaack op 19-04-2011 22:31]


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 19-04-2011 22:54 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 19 april 2011 22:15 schreef Silence het volgende:
Jij valt niet op MH?
Nah. Ben niet zo kapot van mannen die met honden slapen.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Silence
Usericon van Silence
Posted 19-04-2011 22:56 by Silence Profiel van Silence



quote:
Op 19 april 2011 22:28 schreef Snaack het volgende:
Vanavond weer eens verse pasta met limoen-roomsaus gemaakt, met gegrilde zalm. Super simpel en erg lekker!



Klinkt inderdaad super lekker, ik was nog opzoek naar wat lekkere pasta gerechten. Dit gaan we eens uitproberen.

[Dit bericht is gewijzigd door Silence op 19-04-2011 22:57]


Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 20-04-2011 1:11 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

quote:
Op 15 april 2011 17:17 schreef Silence het volgende:
Hij smaakt al super. Alleen wil de bodem niet echt hard en 'gaar' worden, kan aan mijn rare oven liggen, maar wat kan je daar het best aan doen?
Wat was er niet goed aan de bodem geworden? Was hij gewoon helemaal nog te licht of was de onderkant van de bodem goed, maar de bovenkant van de bodem nog niet gaar?

In het eerste geval moet je het rooster gewoon lager in de oven zetten (en evt iets langer erin laten, omdat de bovenkant iets langzamer bruin wordt).
In het tweede geval ehh.. misschien de oven iets lager zetten en langer erin laten? Weet ik eigenlijk niet precies. Ik zou gewoon iets uitproberen.

Ik ben er bij mijn quiche (bladerdeeg) achter gekomen dat ik hem op het onderste rooster moet zetten, zeker niet heter, maar wel ietsje langer.


quote:
Op 18 april 2011 18:32 schreef Silence het volgende:
Herkansing, nu met gehakt. Dunnere bodem, die was al iets beter, maar nog steeds niet je van het. Volgende keer de bodem kort 2 minuutjes in de oven, daarna pas de prut er op.
Watvoor deeg is het? Heb het met bladerdeeg geprobeerd => werkt niet. Met een andere bodem kan het misschien wel lukken, maar misschien zakt de rand in .

quote:
Op 19 april 2011 10:56 schreef Ralph het volgende:
Afgelopen zondag maar weer eens Griekse kip gemaakt. Was alweer een tijd geleden.
met ...?


[/zachteG]


watery black
Usericon van watery black
Posted 20-04-2011 3:15 by watery black Profiel van watery black

quote:
Op 19 april 2011 10:56 schreef Ralph het volgende:
Afgelopen zondag maar weer eens Griekse kip gemaakt. Was alweer een tijd geleden.


heerschkip


"There will come a time when you'll have the chance to do something courageous, to do the right thing." "I love those moments. I like to wave at them as they pass by."


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 20-04-2011 7:55 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 20 april 2011 3:15 schreef watery black het volgende:
heerschkip


Met het droge commentaar erbij, "Oh, dus dit is je recept om Limburgse vrouwen te versieren?"


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 20-04-2011 8:07 by Forever After Profiel van Forever After

Ik denk dat het vandaag pasta a la carbonara met doperwtjes gaat worden.


 


watery black
Usericon van watery black
Posted 20-04-2011 8:12 by watery black Profiel van watery black

quote:
Op 20 april 2011 7:55 schreef Ralph het volgende:
Met het droge commentaar erbij, "Oh, dus dit is je recept om Limburgse vrouwen te versieren?"






"There will come a time when you'll have the chance to do something courageous, to do the right thing." "I love those moments. I like to wave at them as they pass by."


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 20-04-2011 8:16 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com



http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 20-04-2011 17:36 by Forever After Profiel van Forever After

quote:
Op 20 april 2011 8:07 schreef Forever After het volgende:
Ik denk dat het vandaag pasta a la carbonara met doperwtjes gaat worden.




 


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 20-04-2011 17:50 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 20 april 2011 1:11 schreef Bright_Eyes het volgende:
met ...?



Oh, sorry. Met aardappeltjes, in bouillon, met salade en turks brood.


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 20-04-2011 19:09 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

quote:
Op 20 april 2011 17:50 schreef Ralph het volgende:
Oh, sorry. Met aardappeltjes, in bouillon, met salade en turks brood.
ik bedoelde meer:

"met ... (=naam Sittard chick) "


[/zachteG]


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 01-05-2011 17:17 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

Kick-ass Sateh!

quote:
Ingrediënten voor Sate saus

2 uien
4 teentjes knoflook
1 eetlepel bruine basterd
1 eetlepel sambal manis
1 theelepel trassi
7 bolletjes gember met aanhangende siroop
1 liter water
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel roedjak manis
2 blokjes kippenbouillon
1 koffiekopje ketjap manis
1 eetlepel zonnebloem-olie
2 potten pindakaas (liefst de goedkoopste )


Bereidingswijze voor Sate saus
Ui, knoflook, bruine basterd, sambal manis, trassi en gemberbolletjes
tot een papje wrijven, in tjobek of keukenmachine. Papje fruiten in 1 eetlepel zonnebloem-olie. Inmiddels water met tomatenpuree, roedjak manis, kippebouillonblokjes en ketjap manis aan de kook brengen. Vuur lager draaien. Gefruitte massa (boemboe) toevoegen en goed doorroeren. 2 a 3 minuten laten sudderen. Pindakaas lepel voor lepel toevoegen en doorroeren. Is de saus te dik, dan wat bouillon van een blokje (kip) toevoegen. Is de saus te dun, dan wat pindakaas toevoegen. Saus laten pruttelen tot alle pindakaas is opgenomen. Als de sate-saus gaat borrelen is deze goed doorverwarmd.





"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Amarantha
Usericon van Amarantha
Posted 01-05-2011 18:25 by Amarantha Profiel van Amarantha

Satesaus is

Hoewel ik niet zo'n fan ben van tomatenpuree erdoor.


No regrets and no remorse...


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 01-05-2011 18:53 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

Proef je niks van, is volgens mij voornamelijk voor de kleur


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen