IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 39 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Auteur:
Topic : Recepten, koken en eten topic Vorige pagina | Volgende pagina
Jolly Roger 666
Usericon van Jolly Roger 666
Posted 18-05-2012 19:59 by Jolly Roger 666 Wijzig reactieProfiel van Jolly Roger 666Quote dit bericht

Whatever. Alle kruidenzakjes zijn voor het grootste deel zout. Fuck zout! Gewoonweg wat fantasie gebruiken en zelf je eten kruiden. Of zakjes gebruiken maar dan verder geen zout meer toevoegen. En vaak volstaat een half zakje ook waar men een heel zakje aanbeveelt.

[/war on zout]


Ja hoor...


G.I.R.L.
Ride
Usericon van G.I.R.L.
Posted 18-05-2012 20:01 by G.I.R.L. Wijzig reactieProfiel van G.I.R.L.Quote dit berichthttp://new.livestream.com/accounts/398160/events/1594566/player_pop_up

Ik dacht, laat ik de extreem voorspelbare "dhz is lekkerder" reactie gewoon zelf plaatsen, in het bericht zelf. Maar toen dacht ik: dat is flauw, dus dat laat ik achterwege.


Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht.


Jolly Roger 666
Usericon van Jolly Roger 666
Posted 18-05-2012 20:02 by Jolly Roger 666 Wijzig reactieProfiel van Jolly Roger 666Quote dit bericht

Thanks!


Ja hoor...


G.I.R.L.
Ride
Usericon van G.I.R.L.
Posted 18-05-2012 20:02 by G.I.R.L. Wijzig reactieProfiel van G.I.R.L.Quote dit berichthttp://new.livestream.com/accounts/398160/events/1594566/player_pop_up

Jij bedankt.


Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 02-06-2012 20:53 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 18 mei 2012 19:59 schreef Jolly Roger 666 het volgende:
Whatever. Alle kruidenzakjes zijn voor het grootste deel zout. Fuck zout! Gewoonweg wat fantasie gebruiken en zelf je eten kruiden. Of zakjes gebruiken maar dan verder geen zout meer toevoegen. En vaak volstaat een half zakje ook waar men een heel zakje aanbeveelt.

[/war on zout]


Ik doe altijd meer vlees bij het zakje.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 02-06-2012 21:07 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Zo maar eens brandnetels plukken.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 02-06-2012 22:27 by Forever After Wijzig reactieProfiel van Forever AfterQuote dit bericht

quote:
Op 2 juni 2012 20:53 schreef ElitE het volgende:
Ik doe altijd meer vlees bij het zakje.


Je kunt het zakje ook tegen het vlees slaan.


 


Unholy Mary
Anno domini MMXIII
Usericon van Unholy Mary
Posted 02-06-2012 22:30 by Unholy Mary Wijzig reactieProfiel van Unholy MaryQuote dit bericht

quote:
Op 2 juni 2012 21:07 schreef ElitE het volgende:
Zo maar eens brandnetels plukken.


Ga je het brandnetelbier maken?


Hatsjikidee!


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 02-06-2012 22:46 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Nouja wil eerst maar eens thee proberen. K wil eerst een stookvat om te destilleren voor ik weer iets ga brouwen.

Ben nog niet gaan plukken omdat het al te donker was en ik te moe, morgen vroeg maar eens doen dan.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Unholy Mary
Anno domini MMXIII
Usericon van Unholy Mary
Posted 02-06-2012 22:54 by Unholy Mary Wijzig reactieProfiel van Unholy MaryQuote dit bericht

Destilleervat?
Je gaat gelijk voor de 40%?

edit: of maak ik nu de verkeerde combi? (stookvat - destilleren)

[Dit bericht is gewijzigd door Unholy Mary op 02-06-2012 22:54]


Hatsjikidee!


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 02-06-2012 23:06 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

nouja eerst zo rond de 80% en dan verdun je dat tot een beter drinkbare 40%

Maar ik zoek eerst nog een oude pan of oude boiler om in te kunnen stoken.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Unholy Mary
Anno domini MMXIII
Usericon van Unholy Mary
Posted 02-06-2012 23:12 by Unholy Mary Wijzig reactieProfiel van Unholy MaryQuote dit bericht

Hehe...ik zou eens kijken bij de Kringloop voor die pan/ boiler.
Als je trouwens het zicht verliest tijdens het opdrinken van het resultaat heb je iets niet goed gedaan


Hatsjikidee!


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 02-06-2012 23:41 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Ik heb nnu stookwijn enkel gemaakt van gewone suiker en gist+gistvoeding, hierbij kan geen methanol ontstaan en dus kan alleen de smaak goed of slecht uitvallen.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Unholy Mary
Anno domini MMXIII
Usericon van Unholy Mary
Posted 03-06-2012 0:07 by Unholy Mary Wijzig reactieProfiel van Unholy MaryQuote dit bericht

Ik ga dat brandnetelbier toch eens proberen. Qua aantal brandnetelstengels komt ik op 35 dus da's 1/3. Nu nog de beugelflesjes (heb helaas een hekel aan Grolsch...).


Hatsjikidee!


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 03-06-2012 0:28 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Brouwmarkt.nl


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Unholy Mary
Anno domini MMXIII
Usericon van Unholy Mary
Posted 03-06-2012 0:31 by Unholy Mary Wijzig reactieProfiel van Unholy MaryQuote dit bericht

Dat is een leuke site, thanks!
Kaasmaken staat er ook bij


Hatsjikidee!


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 03-06-2012 0:35 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Onlangs gedaan, dat was toch bijzonder veel makkelijker als ik dacht!

in een uurtje had ik een soort mozzerella kaas, wel is het het beste om verse melk te halen bij de boer ipv uit de supermarkt.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Unholy Mary
Anno domini MMXIII
Usericon van Unholy Mary
Posted 03-06-2012 0:38 by Unholy Mary Wijzig reactieProfiel van Unholy MaryQuote dit bericht

Ik heb ooit eens paneer gemaakt (Indiase kaas), dat gaat ook heel eenvoudig. Enige probleem was eigenlijk om het in een acceptabele vorm te krijgen.



Hatsjikidee!


Silence
Usericon van Silence
Posted 29-07-2012 19:21 by Silence Wijzig reactieProfiel van SilenceQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/LastSilence

Voor Revontulia:

Kerriesoep:
Eerst in een pan 2 gesnipperde uien en 3 tenen knoflook fruiten in een eetlepel olie. Daar 2 flinken scheppen kerrie masala bij doen. Een takje tijm en laurierbladeren. (Eventueel een theelepel: koenjit, djahé en ketoembar)

Je kunt ook gewoon (kip of groente)bouillonblokjes gebruiken.

Daarna 1 - 1,5 liter water + 2 grote kippenboten erbij gooien. Pruttelen tot de kip gaar is (gaan drijven). Dan een blikje kokosmelk en nog 2 scheppen kerriemasala erdoor. Lekker met babymais, stukjes wortel, preiringetjes en verse koriander.


Bietensoep:
Ken ik het exacte recept niet van. Het was ongeveer dit: Bietjes (+/- halve kilo) eerst koken. Dan weer uitje en knoflook fruiten samen met de in stukjes gesneden bieten. Toevoegen: tomatenpuree, komijn, peterselie, peper en zout. Dit daarna pureren. Halve liter bouillon toevoegen samen met crème fraiche (naar smaak). Zoiets!



Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 29-07-2012 19:24 by Forever After Wijzig reactieProfiel van Forever AfterQuote dit bericht

Ook de preisoep hier maar neerplempen dan (mogelijk al eens gedaan).

2 eetl. zonnebloemolie
350 g prei, in ringetjes
250 g aardappelen, geschild, in blokjes
40 g rijst
1 l vleesbouillon (van tablet of uit pot)
100 g gerookte spekreepjes
versgemalen peper
(Brabants) roggebrood


Bereiden:
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de prei en aardappel 3 minuten.
Voeg de rijst toe, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 20 minuten.
Bak intussen de spekreepjes krokant en voeg deze bij de soep.
Voeg peper naar smaak toe en serveer het roggebrood bij de soep.



 


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 29-07-2012 21:10 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Oei, soepjestijd?

Snelle chinese tomatensoep:

-Pakje gezeefde tomaten van 500 gram (Gewoon een paar eetlepels tomatenpuree werkt ook prima)
-Potje kippenboullion
-2 eetlepels rijst azijn
-2 eetlepels bruine bastartsuiker
-2 eetlepels gembersiroop
-scheutje ketjap manis
-2 eetlepels appelmoes (Liefst zonder toegevoegde suiker)
-Wat sambal
-Wat mihoen of glasvermicelli

Mik alles in de pan en verwarm al roerend.

Op het laatst naar smaak iets van omeletreepjes en wat lenteui zodat het nog een beetje zijn bite behoudt.

Als je iets meer tijd hebt verse tomaten, een appel en verse gember tot puree koken en door een zeef wrijven geeft een nog beter resultaat.
Hiervoor kun je prima tomaten gebruiken die voor bijvoorbeeld salade al wat aan de weke kant zijn.
Scheelt weer voedsel weggooien.


[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 29-07-2012 21:14]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Revontulia
Usericon van Revontulia
Posted 29-07-2012 21:13 by Revontulia Wijzig reactieProfiel van RevontuliaQuote dit bericht

Hmmmm heerlijk mensen!!

Ik zal mijn recepten er ook snel opzetten, snel even met viervoeter naar buiten voor de grote bui losbarst!



Too weird to live but much too rare to die..


Revontulia
Usericon van Revontulia
Posted 29-07-2012 21:28 by Revontulia Wijzig reactieProfiel van RevontuliaQuote dit bericht

Gele Paprikasoep

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

4 gele paprika's
1 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
1 tl gemalen komijn (evt. extra om te bestrooien)
1 groentebouillontablet
4 el crème fraîche

Rooster de paprika's ongeveer 30 minuten in een oven op 200°C. Doe ze daarna in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat ze 20 minuten staan en verwijder dan de steel, de zaadlijsten en het velletje. Snijd ze in kleine stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot.
Doe dan de komijn erbij en bak deze even kort mee.
Voeg de paprika, 600 ml water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Laat dit op laag vuur 10 minuten koken. Daarna pan van het vuur en staafmixeren maar. Voeg naar smaak peper en zout toe. Lekker met een lepeltje crème fraîche en een beetje komijn om het af te maken.

Altijd een succes als ik deze maak


Too weird to live but much too rare to die..


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 29-07-2012 21:35 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Ik zie dat steeds vaker, dat 'even staafmixeren'.

Persoonlijk houd ik er van als er nog wat herkenbare bestanddelen in mijn eten zitten zodat ik niet het idee krijg een potje olvarit babyvoeding te eten.

Of heeft het nou echt nog toegevoegde waarde wat betreft smaak?


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 29-07-2012 21:37 by Forever After Wijzig reactieProfiel van Forever AfterQuote dit bericht

Vraag ik me af hoe jij je appelmoes hebt.


 


Dit topic is 39 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2017 Stichting ZwareMetalen