IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 38 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Auteur:
Topic : Recepten, koken en eten topic Vorige pagina
Silence
Usericon van Silence
Posted 17-04-2017 15:35 by Silence Wijzig reactieProfiel van SilenceQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/LastSilence

Melk mag ik ook niet En het gaat niet om het scherpe. Momenteel maakt mijn lijf heel veel antistoffen (/histamine) aan voor allerlei voedingsstoffen. Knoflook, gember, tarwe, haver, melk, eieren, kikkererwten, broccoli, courgette, spruitjes, ananas en nog 10 dingen.

Hoogst waarschijnlijk een allergie voor eieren (hoogste IGg waarden in mijn bloed), en door dat mijn systeem daardoor nogal belast werd, lijk ik nu overgevoelig voor de halve wereld.

Nu een dieet waarin ik al die stoffen mijd om mijn darmen te laten herstellen. Over een paar weken kan ik één voor een al die stoffen gaan uitproberen, om te zien of ik er (nog) op reageer.


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 17-04-2017 19:29 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

Ik zweer al tijden bij dit kruid. Veel lekkerder dan gember en schijnt ook nog eens megagezond te zijn.



Op 16 november 2014 17:05 schreef Jan het volgende: Teringtief toch een eind op met je Jan.


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 17-04-2017 19:49 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://https://nl.wikipedia.org/wiki/Jacobse_en_Van_Es

Gebruik ik hier ook in meerdere recepten. Gember niet eens in huis, hier.




Radio Giraffe, het station dat zijn nek uitsteek!


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 17-04-2017 20:02 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Zeg nou niet dat het megagezond is.

Voor je het weet zit er een superfood stempel op en betaal je 10 euro voor een gram.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Silence
Usericon van Silence
Posted 17-04-2017 23:01 by Silence Wijzig reactieProfiel van SilenceQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/LastSilence

In kerrie zit ool gember, dat wist ik niet. Nu meng ik zelf mosterdzaad, kurkuma, komijn en koriander. Keigoed.


SonischeTitaan
Usericon van SonischeTitaan
Posted 17-04-2017 23:21 by SonischeTitaan Wijzig reactieProfiel van SonischeTitaanQuote dit bericht

Zowel gember als kurkuma werken schijnbaar ontstekingsremmend, maar kurkuma (geelwortel) is relatief smaakneutraal en wordt voor zover ik weet eerder als kleurstof toegepast.

Maarreuhm, massaman-currypasta:

4 kardemompeulen
+- 5cm kaneel
5 kruidnagels
1 eetlepel geroosterd korianderzaad
1/3 eetlepel geroosterd komijnzaad
8-10 geroosterde, gedroogde lomboks
2 centimeter galanga (laos)
1 bol knoflook
1 stengel citroengras
1/3 eetlepel peperkorrels
1 eetlepel zout
3 sjalotjes
1 theelepel garnalenpasta
1 theelepel nootmuskaat
1,5 steranijs

Bereiding:

Brand of rooster de bol knoflook en de sjalotjes (kan bijvoorbeeld door ze in een grillpan te roosteren, maar met een tang boven een open vuurtje houden kan ook). Mag rustig een paar minuten duren, je moet echt een verkleuring zien en ze moeten zacht, haast kleverig worden. Verwijder de velletjes en pel / snipper, leg vervolgens even opzij.

Rooster de gedroogde lomboks, het korianderzaad en het komijnzaad, zet vervolgens apart. Vijzel de kardamompeulen, het kaneelstokje, de kruidnagels, het komijnzaad, het korianderzaad, de peperkorrels, het zout, de lomboks en de steranijs net zo lang tot je een droog en fijn specerijenmengsel hebt. Voeg wat nootmuskaatrasp toe (poeder kan ook), snij de galanga en de citroengras in flinterdunne reepjes en voeg toe aan de vijzel; ga net zo lang door tot alles fijn is. Voeg vervolgens de knoflookteentjes en de sjalotjes toe (op zich handig als je de sjalotjes fijnhakt voor ze te vijzelen) en maak er een smeuïge, fijne pasta van: het is de bedoeling dat de olieën echt loskomen en daar is nu eenmaal wat fysiek werk voor nodig. Valsspelen kan ook: eerst een pasta maken met behulp van een hakmolen en vervolgens nog even vijzelen.

Dan voor de curry:

1 laurierblad
+- 300 gram kippendijen (in blokjes)
1/2 kaneelstokje
+- 300 ml kokosmelk
1 grote ui, semi-grof gesnipperd
4 eetlepels palmsuiker
Een flinke hand (geroosterde en ongezouten) cashewnoten
1/2 zoete aardappel (in blokjes)
3 theelepels zout
1/2 eetlepel tamarindepasta
Scheutje water.

Bereiding:

Verhit een scheut smaakneutrale olie (zonnebloemolie, kokosolie, arachideolie) in een wok en voeg drie eetlepels currypasta toe. Schep een minuut of drie, vier om totdat de geur flink loskomt. Voeg daarna de kokosmelk toe en zorg er door goed te roeren voor dat de currypasta er flink mee bindt. Voeg vervolgens de kippendijen, de zoete aardappelblokjes en het gesnipperde uitje toe en doe eveneens het laurierblaadje en het kaneelstokje bij de curry. Circa 20-30 minuten laten pruttelen (referentiepunt is de aardappel: deze moet zacht zijn) op een bescheiden vuurtje. Voeg daarna de geraspte palmsuiker, het zout en de tamarindepasta toe; roer goed door en proef even of alles in balans is. Als de curry te dik wordt, kun je eventueel aanlengen met een klein scheutje water: het is in beginsel geen enorm waterige curry, maar enorm ingedikt en stroperig is ook weer niet de bedoeling, het is immers geen rendang (waar ik overigens ook een briljant recept voor heb, die moet ik gauw maar weer eens maken).

Serveer met pandan- of basmatirijst en verkruimel de geroosterde cashewnoten over de saus. Zaken als koriander en limoenschijfjes zou ik achterwege laten gezien de vrij aardse smaak van de curry.

Optioneel: paar kemirinootjes in de currypasta / gekneusd pandanblaadje in de curry (wel tijdig verwijderen, de smaak kan nogal overheersen) / scheutje bloedsinaasappelsap bij de curry.

[Dit bericht is gewijzigd door SonischeTitaan op 18-04-2017 0:00]


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 17-04-2017 23:42 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit berichthttp://https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Awesome. Dat ga ik een keer proberen, thanks!!


SonischeTitaan
Usericon van SonischeTitaan
Posted 17-04-2017 23:45 by SonischeTitaan Wijzig reactieProfiel van SonischeTitaanQuote dit bericht

Cool man, plemp aub maar even hier neer of het een beetje uit de verf kwam.


Deceptikoen
Usericon van Deceptikoen
Posted 18-04-2017 9:04 by Deceptikoen Wijzig reactieProfiel van DeceptikoenQuote dit bericht

Deze gaat zaterdag geprobeerd worden, thanks!


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 25-04-2017 16:37 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://https://nl.wikipedia.org/wiki/Jacobse_en_Van_Es

quote:
Op 17 april 2017 19:49 schreef F.Jacobse het volgende:
Gebruik ik hier ook in meerdere recepten. Gember niet eens in huis, hier.





Klopt wel, niet in huis. Alleen wel verse gemberwortel halen als ik kip bhuna maak.




[Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 25-04-2017 16:45]


Radio Giraffe, het station dat zijn nek uitsteek!


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 02-05-2017 19:23 by bastianus Wijzig reactieProfiel van bastianusQuote dit bericht

Vandaag toch een perfect toetje kunnen maken: rabarbercrumble met bloedsinaasappelijs. Twee soorten combinaties van zuur en zoet die toch heel verschillend zijn.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Deceptikoen
Usericon van Deceptikoen
Posted 12-05-2017 11:06 by Deceptikoen Wijzig reactieProfiel van DeceptikoenQuote dit bericht

Vanavond gevulde uienringen maken

Benodigdheden:
Paar uien
Kaas (mozerella pak ik meestal)
4 eieren
bakje bloem
bakje broodkruimels
Olie

Schil de uien en snijd ze in plakken. Druk de ringen uit elkaar, en maak gevulde ringen door tussen 2 ringen kaas te doen. De kaas heb je van te voren al in dunnen reepjes gesneden.

Als dit klaar is zet het ff een uurtje in de vriezer zodat het mooi hard wordt.

Breek de eieren en doe ze in een schaal, even mooi doorroeren. Haal je uienringen uit de vriezer. Doop ze in het ei, dan in de bloem, dan in het ei, en dan in de broodkruimels, en dan nog een keer in het ei en de broodkruimels

Ondertussen heb je in een wok of iets dergelijks de olie goed heet laten worden (frituurpan kan ook) en bak je je uienringen even daarin tot ze mooi bruin en krokant zijn.


Dit topic is 38 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2017 Stichting ZwareMetalen