IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Koken met Kvelgeest (eten en /of koken 3) Vorige pagina | Volgende pagina
Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 21-12-2011 13:04 by Forever After Profiel van Forever After

quote:
Op 21 december 2011 12:31 schreef Schuurman het volgende:
Wat zijn gehaktkruiden?




 


G.I.R.L.
Ride
Usericon van G.I.R.L.
Posted 21-12-2011 13:17 by G.I.R.L. Profiel van G.I.R.L.http://new.livestream.com/accounts/398160/events/1594566/player_pop_up

Verstegen is de shit.


Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht.


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 21-12-2011 18:21 by Schuurman Profiel van Schuurman


quote:
Op 21 december 2011 13:04 schreef Forever After het volgende:



Ah. En wat zit er in?


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 21-12-2011 18:39 by Forever After Profiel van Forever After

gehaktkruiden, staat er toch op.


 


holysjit
Usericon van holysjit
Posted 21-12-2011 18:45 by holysjit Profiel van holysjithttp://www.ragherrie.com

Mijn god. Wat een vragen allemaal!


intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 21-12-2011 18:51 by intothevoid Profiel van intothevoid

Treurig, dat soort zaken. Speculaaskruiden, nog zo iets.

Ma een poos gemakszuchtig alles bij de supermarkt te hebben gekocht haal ik de laatste tijd weer regelmatig groenten bij de boerderij of, als ik geen tijd heb, in ieder geval bij de groentenboer. Daardoor ook weer lekker aan het koken met schorseneren, pastinaak, dat soort werk. Veel lokale productie, zoveel mogelijk seizoensgroenten, voelt goed.

Gisteren voor het eerst hete bliksem gemaakt, fijnfijn.


You have time. You are doing fine.


intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 21-12-2011 18:53 by intothevoid Profiel van intothevoid

quote:
Op 21 december 2011 11:55 schreef powertieke het volgende:
Heb een poging tot zuurdesem in de keuken staan. Vanavond beginnen met voeden .

Laat even weten hoe het gaat, mooi project. Misschien in het nieuwe jaar ook weer mee beginnen.


You have time. You are doing fine.


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 21-12-2011 19:38 by Schuurman Profiel van Schuurman

quote:
Op 21 december 2011 18:45 schreef holysjit het volgende:
Mijn god. Wat een vragen allemaal!


Ja, wat een vragen allemaal, ja. Ik ben gewoon benieuwd wat er in zit.

Gehaktkruiden dus. Cool! Gedroogde gehaktwortel dus?


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 21-12-2011 19:39 by Schuurman Profiel van Schuurman

quote:
Op 21 december 2011 18:39 schreef Forever After het volgende:
gehaktkruiden, staat er toch op.


Nee, dat staat er niet. Er staat:

Kruidenmix
met zout voor
gehakt


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 21-12-2011 19:49 by Forever After Profiel van Forever After

Gewoon de eerstvolgende keer dat je bij de supermarkt bent langs het kruidenschap. Het is er ook van Silvo en ook nog eens in verschillende variëteiten.


 


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 21-12-2011 20:29 by XXL Profiel van XXL

Of je kruidt je vlees gewoon zelf met wat zout, vers gemalen peper, uitje, wat ketjap en wat je zoal aan andere kruiden in de kast hebt staan.

Smaakt het ook niet elke keer het zelfde.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


holysjit
Usericon van holysjit
Posted 21-12-2011 20:40 by holysjit Profiel van holysjithttp://www.ragherrie.com

Er blijven altijd mensen bestaan die in 10 min klaar willen zijn. Zelf prefereer ik ook het zelf kruiden van voedsel ipv zo'n prefabproduct.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 21-12-2011 20:47 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 21 december 2011 20:40 schreef holysjit het volgende:
Er blijven altijd mensen bestaan die in 10 min klaar willen zijn.
Ik ben ook niet zo van de Kamasutra.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 21-12-2011 20:49 by XXL Profiel van XXL

quote:
Op 21 december 2011 18:21 schreef Schuurman het volgende:
Ah. En wat zit er in?


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


metaaltje
Usericon van metaaltje
Posted 21-12-2011 20:53 by metaaltje Profiel van metaaltje



Gisteren voor het eerst hete bliksem gemaakt, fijnfijn. [/quote]


Is toch stamppot met appel?


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 21-12-2011 20:54 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 21 december 2011 20:53 schreef metaaltje het volgende:
Gisteren voor het eerst hete bliksem gemaakt, fijnfijn.


Is toch stamppot met appel?
O.a.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 21-12-2011 20:54 by Schuurman Profiel van Schuurman

Je hebt gisteren hete bliksem gemaakt en weet niet wat het is? Siked!

:')


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


holysjit
Usericon van holysjit
Posted 21-12-2011 20:55 by holysjit Profiel van holysjithttp://www.ragherrie.com

quote:
Op 21 december 2011 20:47 schreef bastianus het volgende:
Ik ben ook niet zo van de Kamasutra.


Heh wat flauw


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 21-12-2011 20:55 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 21 december 2011 20:54 schreef Schuurman het volgende:
Je hebt gisteren hete bliksem gemaakt en weet niet wat het is? Siked!

:')
Ook flauw.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 21-12-2011 21:06 by Forever After Profiel van Forever After

Zout vergeten?


 


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 21-12-2011 21:07 by Schuurman Profiel van Schuurman

Ik zie nu pas die halve quote, beetje ongelukkig :')

Anyway, trés simple gerecht voor een lekkere & eenvoudige curry zonder gebruik van een potje, maar ook geen tijdrovende klus:

Men neme een pan en zweet er 2 sjalotten en 2 teentjes knoflook in aan; beide fijngesnipperd. Doe dit a.u.b. in zonnebloem- of pindaolie - neutrale olie in ieder geval (dus GEEN olijfolie). Vervolgens stukjes kip in (bij voorkeur van de poelier, met alle respect, maar supermarktkip kan écht niet). KORT (!) aanbakken. Dus niet tot ze volledig gaar zijn. Afblussen met een klein scheutje azijn (lekkere azijn) en een paar drupjes soya.

Vervolgens:
* 2 eetlepels tomatenpurree
* 1/2 eetlepel mosterd
* 1/2 eetlepel sambal (meer of minder indien je (niet) van pittig eten houdt)
* 1 theelepel five spices kruiden (dat kun je ook zelf samenstellen voordat mensen gaan lopen gillen)
* peper, zout naar smaak
* stukken gember, die er uiteindelijk weer uit kunnen, in totaal van een stuk van plm. 2,5 cm.
* klein bakje Yoghurt naar keuze; ik gebruik vaak Bulgaarse yoghurt. Met een klein bakje bedoel ik dus plm. 1/3 liter.

Voeg je favoriete groente toe; ik gebruik bijv. graag Paksoi in dit recept.

Zorg ervoor dat je lekker rijst er naast serveert.

Net vóór het serveren maak je de curry af met een klein scheutje vissaus, palmsuiker en citroen/limoen sap. Doe dit laatste naar smaak; goed proeven dus wat er in je pannetje gebeurt.




Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 21-12-2011 21:14 by XXL Profiel van XXL

Ook lekker en snel:

- Wat kipfilet of biefstuk aan blokjes snijden.
- Uitje snijden / Paprika snijden of wat je ook nog aan groentedingen in huis hebt.
- alles snel wokken ennaar eigen smaak wat random kruiden toevoegen.
- Ondertussen een zakje el cheapo noodles per persoon in een schaaltje onder kokend water zetten.
- Noodles afgieten en wokprutje erop.

Binnen 15 minuten voor 3 personen een maaltijd op tafel.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 21-12-2011 21:18 by XXL Profiel van XXL

quote:
Op 21 december 2011 21:07 schreef Schuurman het volgende:
of pindaolie


Doe mij die maar.

quote:
een klein scheutje azijn (lekkere azijn) en een paar drupjes soya.



Ik gebruik zelf meestal rijstazijn.

[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 21-12-2011 21:18]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 21-12-2011 21:19 by bastianus Profiel van bastianus

http://www.hairybikers.com/videos
Geweldig kookprogramma! En ik ben tenminste niet zo afgeleid als bij Nigella. Echt, die vrouw kan koken wat ze wil, maar aan het eind van het programma weet ik echt niet meer waar ze het over gehad heeft en zit ik met allerlei groter geworden zwellichaampjes.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 21-12-2011 21:28 by M. Profiel van M.

Die is inderdaad wel geil.





Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2017 Stichting ZwareMetalen