IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Koken met Kvelgeest (eten en /of koken 3) Vorige pagina | Volgende pagina
Sjaakie
Droeftoeter
Usericon van Sjaakie
Posted 23-12-2011 13:29 by Sjaakie Profiel van Sjaakiehttp://www.context-band.nl

Schuurman, ik bedoel daarmee 2 a 3 stuks, idd beetje onduidelijk.

Recept voor mn vindaloo zal ik straks thuis even overtikken als je wilt.


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 23-12-2011 13:30 by Schuurman Profiel van Schuurman

quote:
Op 23 december 2011 13:24 schreef Forever After het volgende:
<offtopic>

OT:
Rotti

Met kant en klare 'pannekoeken' en potje saus.
Zelf toegevoegd: vleesch, gekookt ei (zelfgekookt), boontjes en aardappels (ook zelfgekookt).


Recalcitrant hoor!


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


M.
GOED VERHAAL LEKKER KORT
Usericon van M.
Posted 23-12-2011 13:36 by M. Profiel van M.

quote:
Op 23 december 2011 13:09 schreef Sjaakie het volgende:
Rendang, uit mn hoofd:

500 gr runderlappen (ik heb altijd stooflappen)
2/3 uien
2/3 rode uien
2/oneindig teentjes knoflook
2/3 stengels citroengras
theelepel trassi, of als je dat niet hebt, 2 theelepels thai fish sause
Koriander
Laos
Gember
rietsuiker
kokosmelk/santen
sambal
water

Uien en knoflook fijnsnijden/hakken en aanfruiten in een pan. Voeg hierna de trassi, laos en koriander erbij(naar smaak, ik heb meestal 1 a 2 theelepels), stukje gember erbij (ik heb meestal een stukje van max 2 cm, goedfijngesneden of geraspt) 2 a 3 rietsuiker en sambal nar smaak toevoegen.

Als dit een mooi bruin geheel is de kokosmelk of santen toevoegen (met kokosmelk blijft ie iets vloeibaarder, met santen wordt hij wat dikker) en doorroeren tot je een mooie saus krijgt. Mocht je hem te dik vinden kun je hem gewoon aanlengen met water.

Vlees in kleine blokjes gesneden van te voren, en nu erbij doen. Citroengras stengels (gekneusd) erbij doen, en een aantal uur laten pruttelen totdat de saus "uit elkaar valt" en het vlees lekker mals is, afhankelijk wat voor vlees je hebt. Bij mij staat het minimaal 4,5 uur, en liefst eet ik het een dag later pas dat de smaak lekker rijk wordt.

edit: het lekkerste als je het eet in combinatie met gebakken roti's en wat rijst. Een lekker fris biertje is hierbij een aanrader.

Cool, ik herken wel veel van hoe ik het maak. Bak je het vlees niet ff aan van te voren? Grootste uitdaging voor mij eigenlijk is om het vlees mals te houden.

Wat ikzelf anders doe dan jouw recept:
- verse pepertjes ipv sambal
- palmsuiker ipv rietsuiker (aanradert)

en:

- geraspte kokos (een ons of zo, of twee, whatever ) in een droge pan lichtbruin roosteren en vlak voor opdienen door de rendang roeren

Selemat makan!


Twee tweeten in een envelop -- http://twitter.com/fietsgnoom -- epic bike tour: http://www.greatdivide.nl


Sjaakie
Droeftoeter
Usericon van Sjaakie
Posted 23-12-2011 13:38 by Sjaakie Profiel van Sjaakiehttp://www.context-band.nl

Nee, vlees bak ik nooit aan, en blijft ook altijd mals. Gewoon lekker laten pruttelen in genoeg saus met het deksel erop, kan er weinig fout gaan. Mocht je op een punt denken, dit wordt toch wel dikke of weinig saus om mn vlees mals te houden voeg ik altijd wat extra water toe.

Pepertjes doe ik er idd zelf ook nog wel eens in. Wat is het grote verschil met palmsuiker? Heb dat van de week wel in mn handen gehad, maar niet meegenomen omdat ik eigenlij niet wist waarvoor te gebruiken.


M.
GOED VERHAAL LEKKER KORT
Usericon van M.
Posted 23-12-2011 13:42 by M. Profiel van M.

Tja, het is suiker maar dan uit een palmboom. De donkere variant smaakt toch wel anders dan rietsuiker. Meer caramel-achtig, en ik vind dat het qua smaak (veel) beter mengt met andere ingrediënten uit de aziatische hoek. Gewoon zo'n blok kopen en af en toe met je keukenzwaard een stukje eraf hakken voor in de rendang .


Twee tweeten in een envelop -- http://twitter.com/fietsgnoom -- epic bike tour: http://www.greatdivide.nl


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 23-12-2011 13:47 by Schuurman Profiel van Schuurman

Welke kokosmelk/room gebruiken jullie eigenlijk? Ik heb verschillende gebruikt de laatste tijd, maar gebruik het liefst de kokosmelk die uit een vaste en vloeibare substantie bestaat bij het opentrekken van het blik (komt door de temperatuur). Die Nutco heeft dat bijv. niet; die vind ik ook aanzienlijk minder.


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


M.
GOED VERHAAL LEKKER KORT
Usericon van M.
Posted 23-12-2011 13:52 by M. Profiel van M.

Ik pak altijd als het even kan die witte pakken kokosroom bij Toko Centraal.


Twee tweeten in een envelop -- http://twitter.com/fietsgnoom -- epic bike tour: http://www.greatdivide.nl


Sonic Titan
Binkelator.. ಠ_ಠ
Usericon van Sonic Titan
Posted 23-12-2011 13:54 by Sonic Titan Profiel van Sonic Titanhttp://forum.zwaremetalen.com/forum_logout.php

Een Sri Lankaas Fair Trade'je, deze dus:



Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place."


Sjaakie
Droeftoeter
Usericon van Sjaakie
Posted 23-12-2011 13:55 by Sjaakie Profiel van Sjaakiehttp://www.context-band.nl

Varieert een beetje. Ik weet zo eigenlijk ook niet welk merk. Die jij omschrijft ken ik wel, maar ik schud het blik altijd van te voren zodat die twee mengen. Wil ik een wat dunnere, vloeibaardere saus dan gebruik ik kokosmelk, al dan niet die jij beschrijft of alleen melk, en wil ik een wat meer gebonden saus gebruik ik santen. Ik haal dat spul altijd bij de Jumbo, staat hier meteen in het begin, zal straks eens naar het merk kijken.


G.I.R.L.
Ride
Usericon van G.I.R.L.
Posted 23-12-2011 14:05 by G.I.R.L. Profiel van G.I.R.L.http://new.livestream.com/accounts/398160/events/1594566/player_pop_up

Vandaag zelf saucijzenbroodjes gemaakt. Wel met kant en klaar bladerdeeg want dat schijnt moeilijk zelf te maken te zijn. Uitvoerig getest, en zoals altijd, weet ik het niet na 1 keer proeven.


Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 23-12-2011 16:34 by bastianus Profiel van bastianus

Morgen uitgebreid kerstdiner, we gaan met de mannen koken. Schoonvader maakt een buffet met vis, zwager garnalenkroketten, zelf ga ik een pittige vistaart maken.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 23-12-2011 16:36 by Schuurman Profiel van Schuurman

quote:
Op 23 december 2011 16:34 schreef bastianus het volgende:
zwager garnalenkroketten


Epic!

Net 3 garnalenkroketjes van (Cees) Holtkamp op.


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 23-12-2011 16:39 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 23 december 2011 16:36 schreef Schuurman het volgende:
Epic!

Net 3 garnalenkroketjes van (Cees) Holtkamp op.
Lekkah!


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


M.
GOED VERHAAL LEKKER KORT
Usericon van M.
Posted 23-12-2011 16:41 by M. Profiel van M.

quote:
Op 23 december 2011 13:52 schreef M. het volgende:
Ik pak altijd als het even kan die witte pakken kokosroom bij Toko Centraal.

Deze dus, van kara:

http://www.tokolyn.nl/product_info.php?products_id=871&osCsid=104ed4732ad72058d2074cfb82eed5f7

Gratis, kennelijk :')


Twee tweeten in een envelop -- http://twitter.com/fietsgnoom -- epic bike tour: http://www.greatdivide.nl


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 23-12-2011 16:41 by bastianus Profiel van bastianus

Zeg Schuurman, ben jij ook zo iemand bij wie het halve budget aan eten en drinken op gaat?


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 23-12-2011 16:42 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 23 december 2011 13:54 schreef Sonic Titan het volgende:
Een Sri Lankaas Fair Trade'je, deze dus:


Die gebruik ik ook altijd. Kun je ook lekker citroen-kokosijs mee maken.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 23-12-2011 19:02 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

quote:
Op 23 december 2011 13:38 schreef Sjaakie het volgende:
Nee, vlees bak ik nooit aan, en blijft ook altijd mals. Gewoon lekker laten pruttelen in genoeg saus met het deksel erop, kan er weinig fout gaan. Mocht je op een punt denken, dit wordt toch wel dikke of weinig saus om mn vlees mals te houden voeg ik altijd wat extra water toe.

Pepertjes doe ik er idd zelf ook nog wel eens in. Wat is het grote verschil met palmsuiker? Heb dat van de week wel in mn handen gehad, maar niet meegenomen omdat ik eigenlij niet wist waarvoor te gebruiken.


Is in veel buitenlandse schotels normaal dat je het vlees er rauw ingooit. Dat aanbakken is echt een tik van ons blijkbaar.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Sonic Titan
Binkelator.. ಠ_ಠ
Usericon van Sonic Titan
Posted 23-12-2011 19:24 by Sonic Titan Profiel van Sonic Titanhttp://forum.zwaremetalen.com/forum_logout.php

Sterker nog, in - bijvoorbeeld - een curry vind ik het zelf daadwerkelijk lekkerder om de kipfilet pas in de currysaus te laten meepruttelen, in plaats van dat je die rommel éérst in de pan flikkert. Van dat aanbakken wordt het zo droog.


Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place."


Kvelgeest
Binkelator ಠ_ರೃ
Usericon van Kvelgeest
Posted 23-12-2011 19:25 by Kvelgeest Profiel van Kvelgeesthttp://www.churchofeuthanasia.org/index.html

Kipfilet is überhaupt droog.

Eendenlever, dat flikker ik in mijn curry!


If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed.


Kvelgeest
Binkelator ಠ_ರೃ
Usericon van Kvelgeest
Posted 23-12-2011 20:47 by Kvelgeest Profiel van Kvelgeesthttp://www.churchofeuthanasia.org/index.html

quote:
Op 23 december 2011 13:24 schreef Forever After het volgende:
(zelfgekookt), (ook zelfgekookt).
Zozo. Je moeder heeft je handje niet vastgehouden?


If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed.


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 24-12-2011 11:09 by Schuurman Profiel van Schuurman

quote:
Op 23 december 2011 16:41 schreef bastianus het volgende:
Zeg Schuurman, ben jij ook zo iemand bij wie het halve budget aan eten en drinken op gaat?


Ik vrees van wel. Maar ik eet ook gewoon aardappels hoor, mensen. Maar dan wel oppendoezers of truffelaardappels.


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


Kvelgeest
Binkelator ಠ_ರೃ
Usericon van Kvelgeest
Posted 24-12-2011 11:16 by Kvelgeest Profiel van Kvelgeesthttp://www.churchofeuthanasia.org/index.html

quote:
Op 24 december 2011 11:09 schreef Schuurman het volgende:
... of truffelaardappels.
Stond ik eergisteren nog mee in de handen. Zijn die lekker?


If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed.


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 24-12-2011 11:17 by Schuurman Profiel van Schuurman

quote:
Op 24 december 2011 11:16 schreef Kvelgeest het volgende:
Stond ik eergisteren nog mee in de handen. Zijn die lekker?


Erg lekker. Zijn paars. Smaken overigens niet naar truffel, hoor. Wel delicaat!

Epic: gisteren bij Het Podium ONTZETTEND lekkere warme terrine van Ibericovarken met een plak eendenlever op, en een jus van knolselderij. Erg lekker!


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


G.I.R.L.
Ride
Usericon van G.I.R.L.
Posted 24-12-2011 11:20 by G.I.R.L. Profiel van G.I.R.L.http://new.livestream.com/accounts/398160/events/1594566/player_pop_up

Je moet coveco of dumecovarkens eens proberen.


Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht.


Sonic Titan
Binkelator.. ಠ_ಠ
Usericon van Sonic Titan
Posted 24-12-2011 11:32 by Sonic Titan Profiel van Sonic Titanhttp://forum.zwaremetalen.com/forum_logout.php

quote:
Op 23 december 2011 19:25 schreef Kvelgeest het volgende:
Kipfilet is überhaupt droog.

Eendenlever, dat flikker ik in mijn curry!


Eendenlevercurry, dat zou een streek zijn, ja..



Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place."


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2017 Stichting ZwareMetalen