IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Koken met Kvelgeest (eten en /of koken 3) Vorige pagina | Volgende pagina
powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 23-03-2012 15:15 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

Wat voor kruiden gooi je eigenlijk in tzaziki (naast de komkommer en de knoflook uiteraard)?


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


SQT
Usericon van SQT
Posted 23-03-2012 15:36 by SQT Profiel van SQThttp://basswinkels.blogspot.se/

- 200 ml. yoghurt
- Halve komkommer, geraspt en 'uitgewrongen'
- Klein beetje rode wijn azijn
- 2 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
- Sap van een halve citroen
- Zout
- Vers gemalen zwarte peper

Allemaal bij elkaar gooien en goed mengen. Dat is hoe ik hem in ieder geval maak, er zullen vast tientallen varianten zijn.
Dit is meer dan genoeg voor twee man, waarschijnlijk nog wel genoeg voor vier.


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 23-03-2012 15:50 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl



Staat nu in de koelkast te rijpen


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


bokkie666
Usericon van bokkie666
Posted 23-03-2012 15:52 by bokkie666 Profiel van bokkie666

Dille en eventueel peterselie.


edit: te laat.


[Dit bericht is gewijzigd door bokkie666 op 23-03-2012 15:52]


SQT
Usericon van SQT
Posted 23-03-2012 15:58 by SQT Profiel van SQThttp://basswinkels.blogspot.se/

Dat kun je er altijd nog bij gooien, mocht je die smaak missen. Recepten zijn er natuurlijk om aan te passen!


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 23-03-2012 16:12 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

Dille zit erin. Alleen geen peterselie.

Volgende keer



"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Silence
Usericon van Silence
Posted 26-03-2012 17:34 by Silence Profiel van Silencehttp://www.last.fm/user/LastSilence

Vanavond roti eten, mmmmm.


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 26-03-2012 17:55 by faalhaas Profiel van faalhaas

quote:
Op 26 maart 2012 17:34 schreef Silence het volgende:
Vanavond roti eten, mmmmm.


erg lekker ja! zelf gemaakt of van de afhaalsurinamert?


Op 16 november 2014 17:05 schreef Jan het volgende: Teringtief toch een eind op met je Jan.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 11-07-2012 15:18 by Forever After Profiel van Forever After

Kok laat koeien wijn drinken

AMSTERDAM - De Parijse topkok Jean-Charles Tastavy geeft zijn koeien dagelijks twee flessen dure wijn. Het vlees van de dieren wordt er volgens hem sappiger van.

Het is niet zo dat de koeien nu dronken door de wei lopen, vertelt Tastavy aan The Telegraph. "Elke koe krijgt niet meer dan goed voor hem is. Bij mensen is dat een paar glazen per dag. Bij koeien komt dat neer op ongeveer anderhalve liter wijn."

Het begon allemaal met een experiment van een andere boer: drie koeien kregen een mengsel van lokale wijn, gerst, hooi en druiven. Tot nu toe werd het Japanse Kobe-vlees, dat wordt gemaakt door koeien bier te voeren, beschouwd als het beste vlees ter wereld.

.Of het vlees met de wijn een succes wordt, is nog even afwachten. Omdat de wijn zo duur is, zie je dat ook terug op de rekening.

Door: NU.nl/WTF.nl .


:')


 


Silence
Usericon van Silence
Posted 11-07-2012 16:02 by Silence Profiel van Silencehttp://www.last.fm/user/LastSilence

quote:
Op 26 maart 2012 17:55 schreef faalhaas het volgende:
erg lekker ja! zelf gemaakt of van de afhaalsurinamert?
Altijd zelf maken. Dit weekend maar weer doen, mmmm.


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 11-07-2012 22:44 by Schuurman Profiel van Schuurman

quote:
Op 11 juli 2012 15:18 schreef Forever After het volgende:

De Parijse topkok Jean-Charles Tastavy




Nooit van gehoord. Ook op Google gezocht, ne pas du resultaat. Iemand enig idee?


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


bokkie666
Usericon van bokkie666
Posted 11-07-2012 22:52 by bokkie666 Profiel van bokkie666

quote:
Op 11 juli 2012 22:44 schreef Schuurman het volgende:
Nooit van gehoord. Ook op Google gezocht, ne pas du resultaat. Iemand enig idee?
President van een lokale wijnvereniging in Frankrijk. Niks geen topkok. Ik denk niet eens dat hij zelf koeien heeft.


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 11-07-2012 22:54 by Schuurman Profiel van Schuurman

quote:
Op 11 juli 2012 22:52 schreef bokkie666 het volgende:
President van een lokale wijnvereniging in Frankrijk. Niks geen topkok. Ik denk niet eens dat hij zelf koeien heeft.


Dat vond ik ook inderdaad; beetje rare journalistiek dus. Ach, wel benieuwd of er ooit wat te proeven valt van dat vlees.


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


bokkie666
Usericon van bokkie666
Posted 11-07-2012 22:57 by bokkie666 Profiel van bokkie666

quote:
Op 11 juli 2012 22:54 schreef Schuurman het volgende:
Dat vond ik ook inderdaad; beetje rare journalistiek dus. Ach, wel benieuwd of er ooit wat te proeven valt van dat vlees.
http://www.nu.nl/opmerkelijk/2856510/kok-laat-koeien-wijn-drinken.html

In het artikel is het verandert, maar in de kop nog niet.

[Dit bericht is gewijzigd door bokkie666 op 11-07-2012 22:57]


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 21-07-2012 22:23 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

We zaten vanavond een patatje gyros te eten bij el greco in utrecht, dikke aanrader btw. Komen er 2 mensen binnen, bestellen allebei een pita gyros. Vraagt die vent aan die eerst waarom er geen patat door zat. Want dat was ergens anders wel zo. Bla bla bla en toen wilde hij ketchup op z'n pita gyros. Even zoeken, maar toen kreeg hij het ook.

Ketchup. Pita Gyros. Lijkt me echt afschuwelijk.





En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 21-07-2012 22:26 by Onweerwolf Profiel van Onweerwolf

Och, als ik zelf shoarma fix dan wissel ik de broodjes onderling af. Eentje met knoflooksaus en dan eentje met ketchup, etc.

Ketchup is namelijk wel gruwelijk lekker.

Dus bij gyros zou ik het ook vast wel trekken.


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 21-07-2012 22:32 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

Hehehe, die griek snapte er echt niets van. Bij gyros hoort gewoon tzatziki spul. Kijk, bij shoarma kan je kiezen. Knof of rode saus. Dan komt ketchup bij mij iets minder vreemd over. Maar goed, iets met mening.







En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Silence
Usericon van Silence
Posted 21-07-2012 22:34 by Silence Profiel van Silencehttp://www.last.fm/user/LastSilence

Morgen weer eens curry maken, een groene viscurry en een rode kipcurry. Met naanbrood en rijst. Nu al zin in.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 21-07-2012 22:40 by XXL Profiel van XXL

Morgen gewoon gebakken krieltjes in schil met lente-ui, mini schnitzeltjes en dan, doe eens gek, koolrabi erbij.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


bokkie666
Usericon van bokkie666
Posted 21-07-2012 22:42 by bokkie666 Profiel van bokkie666

quote:
Op 21 juli 2012 22:32 schreef De Tegenpartij het volgende:
Hehehe, die griek snapte er echt niets van. Bij gyros hoort gewoon tzatziki spul. Kijk, bij shoarma kan je kiezen. Knof of rode saus. Dan komt ketchup bij mij iets minder vreemd over. Maar goed, iets met mening.
Zoveel verschil is er toch niet tussen shoarma en gyros? Even out of ze box denken.

+1 voor curry morgen.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 21-07-2012 22:47 by XXL Profiel van XXL

quote:
Op 21 juli 2012 22:42 schreef bokkie666 het volgende:
Zoveel verschil is er toch niet tussen shoarma en gyros? Even out of ze box denken.



Hehehe, in de landen waar het vandaan komt ligt die opmerking denk ik toch wat gevoeliger.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 21-07-2012 22:50 by Forever After Profiel van Forever After

Volgens mij smaakt het ook totaal anders.


 


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 21-07-2012 22:55 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

@XXL: Zeker. Wat weird is, is dat el greco ook turkse pizza's heeft. Want dat willen nederlanders bestellen, pff.

Even nog, gyros is toch wel wat anders als shoarma. Vooral qua kruiden ook, natuurlijk. In principe is shoarmavlees geen varkensvlees en gyros wel. Ook qua gevoeligheid een dingetje.




[Dit bericht is gewijzigd door De Tegenpartij op 21-07-2012 23:09]


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


bokkie666
Usericon van bokkie666
Posted 21-07-2012 23:07 by bokkie666 Profiel van bokkie666

quote:
Op 21 juli 2012 22:47 schreef XXL het volgende:
Hehehe, in de landen waar het vandaan komt ligt die opmerking denk ik toch wat gevoeliger.
Net zoals patat en friet.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 21-07-2012 23:12 by Forever After Profiel van Forever After

met een berenklauw?


 


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2017 Stichting ZwareMetalen