IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Koken met Kvelgeest (eten en /of koken 3) Vorige pagina | Volgende pagina
Hypnos
Impaled Plusteken
Usericon van Hypnos
Posted 17-09-2011 20:56 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos


neej, maar vroeger was er een biertopic en dit topîc gaat over Eten, niet over drinken... damit

hoedanook, zeker drinken! de Kriek is ook erg goed (400 gram kersen per liter, en geeneens zoet!


Ik, woordenaar


G.I.R.L.
Ride
Usericon van G.I.R.L.
Posted 17-09-2011 20:56 by G.I.R.L. Profiel van G.I.R.L.http://new.livestream.com/accounts/398160/events/1594566/player_pop_up

quote:
Op 17 september 2011 20:52 schreef XXL het volgende:


Je doet het er om, he?

Dit is één van die momenten dat zelfs ik aan je verstandelijke vermogens begin te twijfelen, dude.
Je bent niet de enige.


Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht.


Hypnos
Impaled Plusteken
Usericon van Hypnos
Posted 17-09-2011 21:05 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

haha, ik lach me een kriek


Ik, woordenaar


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 17-09-2011 21:13 by XXL Profiel van XXL



Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Hypnos
Impaled Plusteken
Usericon van Hypnos
Posted 07-10-2011 12:22 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

dit ziet er best funny uit




Ik, woordenaar


Jolly Roger 666
Usericon van Jolly Roger 666
Posted 07-10-2011 12:24 by Jolly Roger 666 Profiel van Jolly Roger 666

quote:
Op 7 oktober 2011 12:22 schreef Hypnos het volgende:
dit ziet er best funny uit





SHIT! Wat gaaf!

Jammer dat dat soort worstjes zo smerig is, anders was het genitaal geweest.


Ja hoor...


Hypnos
Impaled Plusteken
Usericon van Hypnos
Posted 07-10-2011 12:26 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

jip, en frikandellen in water koken is ook niet alles


Ik, woordenaar


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 07-10-2011 12:40 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 7 oktober 2011 12:24 schreef Jolly Roger 666 het volgende:
SHIT! Wat gaaf!

Jammer dat dat soort worstjes zo smerig is, anders was het genitaal geweest.
De superpittige versie met extra knoflook halen bij de Turkse winkel. Echt, daar stink je gewoon een paar dagen van.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 09-10-2011 18:43 by XXL Profiel van XXL

Pastasaus eens zelf maken expirimentje:

- Pond rundergehakt
- Pond gemengd gehakt
- 6 grote uien
- 1500 gram tomaten
- Flinke winterwortel (Geraspt)
- Stengel Bleekselderij
- 4 flinke tenen knoflook
- Laurierblaadjes
- Tijm
- Boullion kuipje van maggie
- Tomatenpuree
- Verse Basilicum
- Verse peterselie
- Flesje Cotes du Rhone
- Zwarte peper ipv rode ivm allergie voor capsaïcine van mijn vriendin

Ui fruiten tot hij mooi geel en glazig is, knoflook erbij en kort meefruiten, gehakt toevoegen, flink glas wijn erbij zodra de gehakt gaar is.

ff alcohol laten verdampen.
Tomaten en selderij erbij.
Even laten pruttelen.
Winterpeen toevoegen.
Boullion en tomatenpuree erbij.
Naar smaak de kruiden en de peper toevoegen.

Spul staat nu 2 uur te smoren op het gas. Over een uurtje ofzo maar eens voorzichtig wat pasta koken en dan aan tafel.



Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 09-10-2011 18:47 by Forever After Profiel van Forever After

Hoi Rudolf.


 


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 09-10-2011 18:51 by XXL Profiel van XXL



Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 09-10-2011 18:53 by Forever After Profiel van Forever After

die ja


 


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 09-10-2011 22:15 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

quote:
Op 12 september 2011 12:31 schreef Hypnos het volgende:






WIN


Die hoort in het fastfood topic.


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 10-10-2011 20:08 by XXL Profiel van XXL

[Rudolf]

Vandaag:

Spruitjes maar dan net ff anders.

- 750 gram spruiten schoonmaken en halveren
- 750 gram aardappelen in kleine blokjes
- 2 Ontpitte tomaten in reepjes gesneden
- 2 sjalotten
- Teentje knoflook
- Tijm
- 150 ml kruiden bouillon
- Peper en zout

Fruit de sjalotten, aardappelen en spruiten in wat boter.
Knoflook kort mee fruiten.
Bouillon en tijm toevoegen en alles weer aan de kook brengen.
Ongeveer 10 minuten laten smoren.
Stampen tot een grove stamppot.
Tomaat, peper en zout toevoegen.
Alles doorroeren en eventueel nog wat boter erdoor (Zelf heb ik wat braadvet gebruikt van mijn saucijzen.
Overtollig vocht een beetje laten verdampen.

Resultaat, een smakelijke enorm vrolijk ogende stamppot spruitjes.

[/Rudolf]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 10-10-2011 22:06 by Forever After Profiel van Forever After

quote:
Op 9 oktober 2011 18:43 schreef XXL het volgende:
Pastasaus eens zelf maken expirimentje:

- Pond rundergehakt
- Pond gemengd gehakt
- 6 grote uien
- 1500 gram tomaten
- Flinke winterwortel (Geraspt)
- Stengel Bleekselderij
- 4 flinke tenen knoflook
- Laurierblaadjes
- Tijm
- Boullion kuipje van maggie
- Tomatenpuree
- Verse Basilicum
- Verse peterselie
- Flesje Cotes du Rhone
- Zwarte peper ipv rode ivm allergie voor capsaïcine van mijn vriendin

Ui fruiten tot hij mooi geel en glazig is, knoflook erbij en kort meefruiten, gehakt toevoegen, flink glas wijn erbij zodra de gehakt gaar is.

ff alcohol laten verdampen.
Tomaten en selderij erbij.
Even laten pruttelen.
Winterpeen toevoegen.
Boullion en tomatenpuree erbij.
Naar smaak de kruiden en de peper toevoegen.

Spul staat nu 2 uur te smoren op het gas. Over een uurtje ofzo maar eens voorzichtig wat pasta koken en dan aan tafel.




Weet je wat ik er nou zo jammer aan vind, dat er wijn doorheen moet.
Wat kan dat je vreten bederven zeg.

Een tijd terug eens risotto gemaakt en ik zal ongetwijfeld niet een geschikte wijn gehad hebben om die risotto in te koken, maar wat was dat ranzig zeg...


 


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 10-10-2011 22:11 by XXL Profiel van XXL

Ik moet zeggen dat ik nooit eerder met wijn gekookt heb. Om te drinken vind ik het namelijk enorm bocht.

Goede wijn is nog geen bier.

Het verbaasde mij dan ook dat het zeer positief bijdroeg aan de smaak.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 11-10-2011 16:18 by MMayo Profiel van MMayo

Babi Ketjap

500 gram hamlappen
5 eetlepels ketjap manis
halve prei in reepjes
1 fijn gesnipperde ui
3 teentjes geperste knoflook
1 eetlepel ketoembar
1 theelepel djinten
1 theelepel zwarte peper
2 eetlepels azijn
6 eetlepels olie
2 theelepels sambal Badjak
1 mespunt vetsin
2 eetlepels witte of bruine basterdsuiker
2dl water
Beetje zout
Beetje aardappelzetmeel (bindmiddel)


- Ketjap, prei, knoflook, ui, djahe, ketoembar, djinten, azijn en 2 eetlepels olie in een kom doen en een papje van maken.

- Vlees in kleine blokjes snijden en deze in het papje doen. Laat dit minimaal een half uur marineren, liefst een hele nacht.

- De overige olie verhitten, vlees uit marinade scheppen en in de olie bruin bakken.

- Roer bij het vlees de suiker, vetsin en sambal. Gooi het water erbij en het restje marinade en laat dit minimaal 20 minuten sudderen op matig vuur.

- Afmaken met zout, ketjap en suiker naar smaak en saus iets inbinden met een tot twee eetlepels aardappelzetmeel (mag ook meer).


Serveren met rijst, ook lekker is om er boontjes bij in te gooien en dat mee te laten sudderen.


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 11-10-2011 17:19 by MMayo Profiel van MMayo

Tiramisu (5 pers.)

250 ml slagroom
60 gram witte basterd suiker
4 eierdooiers
1 bakje mascarpone
anderhalf pak lange vingers
3 kopjes sterke koffie
Amaretto likeur
Cacao poeder

- Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf (haal dit van die 60 gram af)
- Klop in een andere schaal de eierdooiers met de rest van de suiker in 5 minuten tot een romig mengsel
- Mix hier de mascarpone doorheen tot een romig mengsel
- Schep de mascarpone en de slagroom door elkaar met een spatel of lepel
- Doe in een schaal de koffie met flinke scheut Amaretto en haar de besuikerde kant van de lange vingers daar doorheen
- Leg in een andere schaal de ingedoopte lange vingers als een laagje neer, daarop schep je een laag room, dan weer lange vingers, dan weer room enzovoorts voor zoveel je over hebt (eindigen met laag room).
- Minimaal 3 uur in de koelkast laten staan, vlak voor serveren cacao poeder erover zeven en eet smakelijk!


Tip: ipv lange vingers kun je ook bokkepootjes halveren in de lengte en deze door koffie mengsel halen. Lekker om bovenop iedere creme laag een laagje verkruimelde bokkepootjes te doen.

[Dit bericht is gewijzigd door MMayo op 11-10-2011 17:50]


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 11-10-2011 17:20 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Profiel van Ascendant Grotesque

quote:
Op 10 oktober 2011 22:06 schreef Forever After het volgende:
Weet je wat ik er nou zo jammer aan vind, dat er wijn doorheen moet.
Wat kan dat je vreten bederven zeg.

Een tijd terug eens risotto gemaakt en ik zal ongetwijfeld niet een geschikte wijn gehad hebben om die risotto in te koken, maar wat was dat ranzig zeg...



Quis moderabat ipsos moderatores? || Death Squad


Kvelgeest
Binkelator ಠ_ರೃ
Usericon van Kvelgeest
Posted 11-10-2011 17:26 by Kvelgeest Profiel van Kvelgeesthttp://www.churchofeuthanasia.org/index.html



If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed.


intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 11-10-2011 17:28 by intothevoid Profiel van intothevoid

Wel redelijk, ja. Net een pizzabodem in elkaar gedraaid, staat nu te rijzen. Hopelijk wordt het wat..


You have time. You are doing fine.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 11-10-2011 17:47 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 11 oktober 2011 16:18 schreef MMayo het volgende:
Babi Ketjap

500 gram hamlappen
5 eetlepels ketjap manis
halve prei in reepjes
1 fijn gesnipperde ui
3 teentjes geperste knoflook
1 eetlepel ketoembar
1 theelepel djinten
1 theelepel zwarte peper
2 eetlepels azijn
6 eetlepels olie
2 theelepels sambal Badjak
1 mespunt vetsin
2 eetlepels witte of bruine basterdsuiker
2dl water
Beetje zout
Beetje aardappelzetmeel (bindmiddel)


- Ketjap, prei, knoflook, ui, djahe, ketoembar, djinten, azijn en 2 eetlepels olie in een kom doen en een papje van maken.

- Vlees in kleine blokjes snijden en deze in het papje doen. Laat dit minimaal een half uur marineren, liefst een hele nacht.

- De overige olie verhitten, vlees uit marinade scheppen en in de olie bruin bakken.

- Roer bij het vlees de suiker, vetsin en sambal. Gooi het water erbij en het restje marinade en laat dit minimaal 20 minuten sudderen op matig vuur.

- Afmaken met zout, ketjap en suiker naar smaak en saus iets inbinden met een tot twee eetlepels aardappelzetmeel (mag ook meer).


Serveren met rijst, ook lekker is om er boontjes bij in te gooien en dat mee te laten sudderen.
Die ga ik een keer maken.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 11-10-2011 18:44 by Schuurman Profiel van Schuurman

quote:
Op 11 oktober 2011 17:20 schreef Ascendant Grotesque het volgende:

[quote]
Op 10 oktober 2011 22:06 schreef Forever After het volgende:

Weet je wat ik er nou zo jammer aan vind, dat er wijn doorheen moet.
Wat kan dat je vreten bederven zeg.

Een tijd terug eens risotto gemaakt en ik zal ongetwijfeld niet een geschikte wijn gehad hebben om die risotto in te koken, maar wat was dat ranzig zeg...


[/quote]

Dit getuigt van een moeilijk te overtreffen horkerigheid, niet te doen. Of heb je een heel pak Liebfraumilch gebruikt ofzo?


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


G.I.R.L.
Ride
Usericon van G.I.R.L.
Posted 11-10-2011 18:48 by G.I.R.L. Profiel van G.I.R.L.http://new.livestream.com/accounts/398160/events/1594566/player_pop_up

quote:
Op 11 oktober 2011 18:44 schreef Schuurman het volgende:


Dit getuigt van een moeilijk te overtreffen horkerigheid, niet te doen. Of heb je een heel pak Liebfraumilch gebruikt ofzo?
Wie is die meneer op je avatar?


Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 11-10-2011 18:53 by Forever After Profiel van Forever After

quote:
Op 11 oktober 2011 17:20 schreef Ascendant Grotesque het volgende:



 


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2017 Stichting ZwareMetalen