IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Koken ist Krieg! Vorige pagina | Volgende pagina
Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 08-09-2003 21:43 by Dwaallicht Profiel van Dwaallicht

Tip: 'slow roasted tomatoes' zoals in mijn kookboek staat, oftewel langzaam gebakken tomaten dus.

Portie voor 2 personen:

ca. 800 gr lekkere tomaten (dus geen Nederlandse)
2 handenvol verse thijmblaadjes
half bolletje knoflook, in dunne plakjes gesneden
vers gemalen zwarte peper
olijfolie

Verwarm de oven vòòr op ca. 150 graden Celcius.

Ontvel de tomaten door aan de onderkant met een mesje een kleine 'X' (ware grootte ) te zetten, en ze daarna een halve minuut in kokend water te leggen (de tomaten moeten helemaal onder water staan).
Gooi na die halve minuut de tomaten in een vergiet, laat ze even afkoelen en je kan het vel er zo afpellen. Snij ze daarna doormidden.
Leg ze met de platte kant naar beneden op een met bakpapier bedekte bakplaat. Maal er wat peper boven (naar smaak), strooi de knoflooksnippers eroverheen en ook de thijmblaadjes. Sprenkel/giet vervolgens een beetje olijfolie over dit gebeuren en schuif het de intussen opgewarmde oven in.
Na een uur of anderhalf is het klaar (af en toe tussendoor even checken (en ruiken )), dan moet het net tegen het bruin worden aan zitten (maar er nog rood uitzien).
Serveer dit met goeie, lekkere pasta of bv. met zelfgemaakte knoflookgnocchi oid, of verwerk het in een ovenschotel, of laat ze afkoelen en doe ze in een salade samen met lollo rosso, pistachenoten en met pesto besmeerde mozzarella, IK NOEM MAAR WAT mensen. Prima spul .


Rasputin
Baard
Usericon van Rasputin
Posted 08-09-2003 21:45 by Rasputin Profiel van Rasputinhttp://www.cu2.nl/barsebert

Op dit moment bezig met een cake met wortels en meer fruit.
Eens zien of t wat wordt, t klonk iig veelbelovend, en ruikt alvast erg goed.


Je voelt de bas in je buik trappen, je voelt de hogen in je muil klappen


Beli Mawr
Great god Cernunnos, return to Earth again!
Usericon van Beli Mawr
Posted 08-09-2003 21:51 by Beli Mawr (Moderator) Profiel van Beli Mawrhttp://www30.brinkster.com/belimawr

waarom maak ik toch steeds weer veel te veel klaar voor mij alleen, heb wel drie tenen knoflook tussen mijn broccolie gedraaid


Having heard the voice of Morrigan I am uilleannpiping my way through this world, powered by Guinness SLÁINTE


zillah-morte
Feed me, fuck me, and shut the fuck up, bitch...
Usericon van zillah-morte
Posted 09-09-2003 12:48 by zillah-morte (Bestuurslid stichting) Profiel van zillah-mortehttp://aeterna.cjb.net

Weet er iemand hier het recept voor spacecake ook


On the black path she grinds her way to the death lands. OFFICIEEL LID VAN DE WALIBI HEERSCH CREW.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 09-09-2003 13:28 by Snaack Profiel van Snaack

spacecake met wietboter maken ipv wiet verkruimelen in het beslag. Effectiever en lekkerder

Of nog beter: hash appeltaart

een halfje per persoon in de taart verwerken, paddo-achtige trip gegarandeerd


campske666
Usericon van campske666
Posted 09-09-2003 13:29 by campske666 Profiel van campske666

quote:
Op 8 september 2003 21:51 schreef beli mawr het volgende:
waarom maak ik toch steeds weer veel te veel klaar voor mij alleen, heb wel drie tenen knoflook tussen mijn broccolie gedraaid


knoflook heerscht


zillah-morte
Feed me, fuck me, and shut the fuck up, bitch...
Usericon van zillah-morte
Posted 09-09-2003 13:59 by zillah-morte (Bestuurslid stichting) Profiel van zillah-mortehttp://aeterna.cjb.net

quote:
Op 9 september 2003 13:28 schreef Snaack het volgende:
spacecake met wietboter maken ipv wiet verkruimelen in het beslag. Effectiever en lekkerder

Of nog beter: hash appeltaart

een halfje per persoon in de taart verwerken, paddo-achtige trip gegarandeerd

Dank u...


On the black path she grinds her way to the death lands. OFFICIEEL LID VAN DE WALIBI HEERSCH CREW.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 09-09-2003 14:04 by Snaack Profiel van Snaack

quote:
Op 9 september 2003 13:59 schreef zillah-morte het volgende:
Dank u...


Heb je er nu al een lachkick van


helmet
Smaad
Usericon van helmet
Posted 09-09-2003 14:07 by helmet Profiel van helmethttp://www.wovendarkness.com

quote:
Op 8 september 2003 21:43 schreef Dwaallicht het volgende:
Tip: 'slow roasted tomatoes' zoals in mijn kookboek staat, oftewel langzaam gebakken tomaten dus.
Oeh! Dit klinkt alsof het goed combineert met dat recept voor pasta met tonijn dat ik laatst had... daar zaten ook tomaten bij, maar met een simpele dressing die ik niet helemaal super vond.


I'm not being rude. You're just insignificant.


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 30-09-2003 14:17 by Chelman Profiel van Chelman

Ik heb gisteren iets ontzettend heerschends gemaakt en wil het jullie niet onthouden.

Basilicum en limoen sorbet ijs.


Basilicum? Ja!

Ingredienten
400 ml suiker
500 ml water
1 bosje basilicum
1 limoen

Breng het water met suiker aan de kook over een matig vuurtje. Blijf goed roeren totdat het suiker opgelost is. Zodra het opgelost is hou op met roeren en laat het zachtjes doorkoken gedurende ca. 3 minuten.

Haal de siroop van het vuur en laat het afkoelen. Pluk de basilicum blaadjes van de takjes en was ze goed. Droog ze in een sla centrifuge, als je die niet hebt leg ze op wat keukenpapier.

Gooi de blaadjes en siroop in je keuken machine/blender en zet hem op 'pulse' totdat het basilicum volledig gepureerd is. Pers de sap uit je limoen en voeg het toe.

Stop dit alles in je ijsmachine en laat hem draaien net zolang totdat het een even massa wordt.

Leg het in de vrieskast voor minimaal 3 uur.

Eet smakelijk!


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 30-09-2003 14:18 by Dwaallicht Profiel van Dwaallicht

Oeh klinkt lekker...

Ik heb een keer iets soortgelijks gedaan met spaanse peper en wodka, en dat was echt überijs.


Fire
Usericon van Fire
Posted 30-09-2003 14:33 by Fire (Bestuurslid stichting) Profiel van Firehttp://www.gratix.nl

Te veel middelen nodig die ik niet heb



mortje
Kaasch
Usericon van mortje
Posted 01-10-2003 11:40 by mortje Profiel van mortjehttp://www.cu2.nl/mortje

Klinkt allemaal veelste ingewikkeld als je het mij vraagt ...
Ik moet echt een vent zoeken die kan koken


Ik heb gesproken


she_devil
too true to be true
Usericon van she_devil
Posted 01-10-2003 12:06 by she_devil Profiel van she_devilhttp://shedevil.wiebel.nl

mmmm k heb gisteren heeeele lekkere gegratineerde witlof gehad met kruiden er bij waar ik nog steeds niet van weet wat het waren


wait for me dragon, we'll meet in the sky


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 01-10-2003 12:12 by ghoulliette Profiel van ghoulliette

woonde jij niet al op kamers dan?


she_devil
too true to be true
Usericon van she_devil
Posted 01-10-2003 12:13 by she_devil Profiel van she_devilhttp://shedevil.wiebel.nl

quote:
Op 1 oktober 2003 12:12 schreef ghoulliette het volgende:
woonde jij niet al op kamers dan?
ja maar ik heb vrienden die wel kunnen koken


wait for me dragon, we'll meet in the sky


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 01-10-2003 12:19 by ghoulliette Profiel van ghoulliette

ah jij hebt sloofjes


she_devil
too true to be true
Usericon van she_devil
Posted 01-10-2003 12:20 by she_devil Profiel van she_devilhttp://shedevil.wiebel.nl

quote:
Op 1 oktober 2003 12:19 schreef ghoulliette het volgende:
ah jij hebt sloofjes
ja en als het aanbrandt geef ik ze met de zweep


wait for me dragon, we'll meet in the sky


Dunne_Hein
stfu Donny
Usericon van Dunne_Hein
Posted 01-10-2003 12:32 by Dunne_Hein Profiel van Dunne_Hein

quote:
Op 9 september 2003 13:28 schreef Snaack het volgende:
spacecake met wietboter maken ipv wiet verkruimelen in het beslag. Effectiever en lekkerder

Of nog beter: hash appeltaart

een halfje per persoon in de taart verwerken, paddo-achtige trip gegarandeerd


geen wiet maar hash. Pannetje water op het vuur met daarin een kleinere pan/beker. Daarin de boter doen. De hele boel verhitten en de fijngemaakte hash in de boter op laten lossen. En dan van die boter de cake bakken. Bon appetit (ofzo)


I can't shoot straight unless I've had a pint!


mortje
Kaasch
Usericon van mortje
Posted 01-10-2003 12:51 by mortje Profiel van mortjehttp://www.cu2.nl/mortje

Nee nee dan hasj brownies!
Top marok ofzow
ff smelten door de boter en bij de brownie mix en hoppa in de oven
stinkt ook niet zo heel erg dus das ook een lekker voordeel.
een nadeel is dat je de stuff niet proeft er het dus wel amkkelijk als "brownies" eet..
en voor je het weet lig je onder de tafel


Ik heb gesproken


Dunne_Hein
stfu Donny
Usericon van Dunne_Hein
Posted 01-10-2003 13:11 by Dunne_Hein Profiel van Dunne_Hein

quote:
Op 1 oktober 2003 12:51 schreef mortje het volgende:
Nee nee dan hasj brownies!
Top marok ofzow
ff smelten door de boter en bij de brownie mix en hoppa in de oven
stinkt ook niet zo heel erg dus das ook een lekker voordeel.
een nadeel is dat je de stuff niet proeft er het dus wel amkkelijk als "brownies" eet..
en voor je het weet lig je onder de tafel


Klopt Ik was een keer flink dronken en dan krijg ik honger. Toen heb ik een stuk of wat plakken cake weggewerkt. Twintig minuten later wist ik niet wat mij overkwam


I can't shoot straight unless I've had a pint!


Lainedil
Gebroeders Grey
Usericon van Lainedil
Posted 01-10-2003 13:15 by Lainedil (Speciaal lid) Profiel van Lainedilhttp://www.quantumtheory.nl

ik ben sinds kort echt zo verslaafd aan "Ovenheerlijk" (prei en kerrie)!!!!dat is echt zulk donders lekker spul! kost wel wat tijd om te maken, maar dan heb je ook een heerlijke (ze liegen niet met die naam ) maaltijd.

als er trouwens nog liefhebbers voor mijn pasta/lasagna (wat je liever hebt) zijn, dan hoor ik het wel he?


Bruce Banner


mortje
Kaasch
Usericon van mortje
Posted 01-10-2003 13:17 by mortje Profiel van mortjehttp://www.cu2.nl/mortje

quote:
Op 1 oktober 2003 13:11 schreef Dunne_Hein het volgende:
Klopt Ik was een keer flink dronken en dan krijg ik honger. Toen heb ik een stuk of wat plakken cake weggewerkt. Twintig minuten later wist ik niet wat mij overkwam


Mja khad vorig jaar lowlands zo'n "ongelukje" ..
Errug stom want ik haddum zelf gebakken en wist dat er 4 gram in zat :s
Kben donderdag gaan slapen, zaterdag pas wakker geworden, mezelf over het festival terrein gesleept en zondag ochtend toch maar ziek naar huis gegaan


Ik heb gesproken


Dunne_Hein
stfu Donny
Usericon van Dunne_Hein
Posted 01-10-2003 13:19 by Dunne_Hein Profiel van Dunne_Hein

Tja, ik zou ook niet goed worden van Lowlands


I can't shoot straight unless I've had a pint!


mortje
Kaasch
Usericon van mortje
Posted 01-10-2003 13:20 by mortje Profiel van mortjehttp://www.cu2.nl/mortje

LOL
Tja werk is werk he liever ll dan dancevalley ofzow


Ik heb gesproken


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen