IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Koken ist Krieg! Vorige pagina | Volgende pagina
Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 14-10-2003 21:17 by Dwaallicht Profiel van Dwaallicht

Wat zijn boterbonen, en waarom gebruik je ze samen met andere bonen (wat voor bonen), is dat lekker?

[Dit bericht is gewijzigd door Dwaallicht op 14-10-2003 21:17]


JaneDoe
Scan your mind
Usericon van JaneDoe
Posted 14-10-2003 21:18 by JaneDoe Profiel van JaneDoehttp://www.scanyourmind.com

quote:
Op 14 oktober 2003 21:17 schreef Dwaallicht het volgende:
Wat zijn boterbonen, en waarom gebruik je ze samen met andere bonen (wat voor bonen), is dat lekker?
Doe niet zo kritisch Dwaal, die jongen heeft z'n best gedaan!

Boterbonen zijn toch die grote wittige bonen, die in de Griekse keuken veel gebruikt worden!?

[Dit bericht is gewijzigd door JaneDoe op 14-10-2003 21:20]


Don't blush when I rip you open


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 14-10-2003 21:19 by Dwaallicht Profiel van Dwaallicht

Ik ben nieuwsgierig boterbonen, nooit van gehoord.


MBMarduk
Este usuario está muerto. Q.E.P.D.
Usericon van MBMarduk
Posted 14-10-2003 21:24 by MBMarduk Profiel van MBMarduk

Effe geg00cheld:
http://www.montesdemalaga.com/Food/Market/Legumes_NL.htm

quote:

Limaboon
alubia de Perú


Vers tamelijk zeldzaam, maar de gedroogde variant, ook wel boterboon genoemd, is hier en daar verkrijgbaar. Kort weken om te voorkomen dat ze tijdens het koken openbarsten.



Kramy
Usericon van Kramy
Posted 14-10-2003 21:33 by Kramy Profiel van Kramyhttp://https://knekelputband.bandcamp.com/album/teloorgang

boterbonen zijn inderdaad die wittige bonen, en ze stonden in een blikje bij mij thuis in de kelder

Ik vond het al knap dat ik een hele maaltijd voor 6 personen heb kunnen bereiden zonder dat er iemand geklaagd heeft.



Phaestus
In vino veritas
Usericon van Phaestus
Posted 14-10-2003 22:16 by Phaestus Profiel van Phaestus

Grote witte bonen zijn gaaf..

Klaarmaken met een krachtige, kruidige tomatensaus en ze zijn heerlijk als bijgerecht bij gegrild vlees oid.


"Le coeur a ses raisons que la raison ne connaît point."


Rob Guts
Vi brenner guds barn på bålet, Vi brenner guds hus
Usericon van Rob Guts
Posted 15-10-2003 15:10 by Rob Guts Profiel van Rob Gutshttp://www.putrid.tk

quote:
Op 14 oktober 2003 22:16 schreef Phaestus het volgende:
Grote witte bonen zijn gaaf..

Klaarmaken met een krachtige, kruidige tomatensaus en ze zijn heerlijk als bijgerecht bij gegrild vlees oid.


Dat komt wel verdacht in de buurt van het studentengerecht pur sang, witte bonen in tomatensaus... Maar dat is ook prima te vreten dus haat mij met m'n gezeik.


Oh sorry, ik verstond toch echt dat je serieus genómen wou worden...


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 15-10-2003 15:33 by Dwaallicht Profiel van Dwaallicht

Ik vind gegrild vlees dan weer niet zo Krieg. Nu vind ik dat niet van het meeste vlees, maar het onder de grill leggen is toch zonde -- dan kan je het beter lekker marineren en dan fijn bakken of zo, in plaats van zo droog warm te laten worden.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 15-10-2003 15:35 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Vlees grillen niet lekker?
Kun wel zien dat jij een ex-vega bent.

Gril jij maar eens een dikke biefstuk en strooi er tijdens het grillen kruiden overheen.

Daar gaat niets boven!


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 15-10-2003 15:38 by Dwaallicht Profiel van Dwaallicht

Nee, dat wordt me te taai, ik vind dat het vlees op die manier ook een hoop smaak verliest.

Hahaha, ik had een tijdje terug in een restaurant runderentrecôte van de grill besteld, nou dat was echt een brug te ver hoor maar een paar weken later ging de (in de pan) gebakken hertenbiefstuk er wel zo in.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 15-10-2003 15:45 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Taai?

Weet je zeker dat je niet een stuk van je krokodillenlederen handtasjuh aant opeten was?

Gegrild vlees is supersappig ende zacht als boter!
Als het goed gebeurt tenminste ...


mislyd
hihi
Usericon van mislyd
Posted 15-10-2003 15:46 by mislyd Profiel van mislydhttp://mislyd.deviantart.com/

Nochtans kan goed gegrild vlees nog lekker bloederig zijn.


Not all who wander are lost. - JRR Tolkien


Heiden
Postheiden
Usericon van Heiden
Posted 15-10-2003 15:51 by Heiden Profiel van Heiden

En vice versa.


Een Betekenisloos Bestaan in de Onmeetbare Enormiteit van Ruimte en Tijd.


Necronynke
Usericon van Necronynke
Posted 15-10-2003 18:23 by Necronynke Profiel van Necronynkehttp://www.thywitheringorchard.com

Dit is ook een lekker recept, maar dan met kidneybonen:

Zoete bonencurry
Bereidingstijd 25-30 minuten

Voor 1 persoon heb je nodig:

40 g kidneybonen
klontje boter
½ kleine ui, in ringen
½ kleine appel in stukjes
40 g champignons in plakjes
2 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel bloem
1,5 dl groentebouillon
2 theelepels citroensap
2 theelepels mango chutney
1 eetlepel rozijnen
15 gram geraspte kokos
zout en peper
Bereidingswijze:

Verhit de boter in een pan en fruit de uienringen onder af en toe roeren tot ze bruin zijn.
Voeg de appel en de champignons toe en bak ze 2-3 minuten mee. Roer af en toe.
Voeg de kerrie en de bloem toe en bak het geheel nog 1-2 minuten. Blijf steeds roeren.
Voeg geleidelijk de bouillon toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg peper en zout naar smaak, het citroensap, de chutney, de rozijnen en de bonen toe en laat de curry 10-15 minuten sudderen. Roer af en toe in de pan.
Roer het kokos vlak voor het serveren door de curry.
Dien de curry op met gekookte rijst en gebakken banaan.

Eet smakelijk!




Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 15-10-2003 19:24 by Iskariot Profiel van Iskariot

quote:
Op 14 oktober 2003 20:47 schreef MBMarduk het volgende:
Mijn fool-proof rijst-kook-verhouding: water : rijst 1,5 : 1. (gewoon maatbeker verhoudingen)

Vuur op hoog, deksel erop.
Wanneer deksel begint te ratelen (water kookt dus) vuur op laagste stand zetten en rijst droog laten koken met deksel erop. Halverwege kooktijd omscheppen. Zoniet: geen ramp; rijst plakt alleen iets meer.

Caveat: ik heb geen idee bijv. of kokosmelk op een lager temperatuur kookt en/of eerder verdampt (FOUTE naamgeving; kokossap is het).
Caveat2: de ene rijst is de andere exotische niet- of wel voorgekookte variant niet.

Mijn motto: "Afgieten" van rijst is afgieten van smaak.
Als je het water niet afgiet, krijg je dan geen papperige rijst?


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 15-10-2003 19:26 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Hangt van de soort rijst af ...


Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 15-10-2003 19:27 by Iskariot Profiel van Iskariot

Gebruik altijd lassie snelkook rijst


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 15-10-2003 19:28 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Daar hoeft dat niet bij


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 15-10-2003 20:58 by Dwaallicht Profiel van Dwaallicht

quote:
Op 15 oktober 2003 19:24 schreef Iskariot het volgende:
Als je het water niet afgiet, krijg je dan geen papperige rijst?

Als je teveel water gebruikt wel.




Maar ja, ik zag al dat je Lassi gebruikt. Als je daar iets uitkrijgt dat op 'rijst' lijkt, is er al iets magisch gebeurd en gelden natuurwetten niet meer, afgieten of niet afgieten.


MBMarduk
Este usuario está muerto. Q.E.P.D.
Usericon van MBMarduk
Posted 15-10-2003 21:04 by MBMarduk Profiel van MBMarduk

quote:
Op 15 oktober 2003 19:24 schreef Iskariot het volgende:
Als je het water niet afgiet, krijg je dan geen papperige rijst?

Zoals ik het bedoel is al het water verdampt wanneer het rijst NET goed is.
Ik koop geurige niet-snelkook rijsten. Tenminste: nooit gelezen dat er "snelkook" op de verpakking stond.



[Dit bericht is gewijzigd door MBMarduk op 15-10-2003 21:06]


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 15-10-2003 21:09 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 15 oktober 2003 20:58 schreef Dwaallicht het volgende:
Maar ja, ik zag al dat je Lassi gebruikt. Als je daar iets uitkrijgt dat op 'rijst' lijkt, is er al iets magisch gebeurd en gelden natuurwetten niet meer, afgieten of niet afgieten.
Elitair gelul


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 15-10-2003 21:10 by Dwaallicht Profiel van Dwaallicht

quote:
Op 15 oktober 2003 21:09 schreef Jenje het volgende:
Elitair gelul

Alles wat ik zeg is elitair gelul voor je, of niet. Gelul, Lassi = troep.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 15-10-2003 21:11 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 15 oktober 2003 21:10 schreef Dwaallicht het volgende:
Alles wat ik zeg is elitair gelul voor je, of niet. Gelul, Lassi = troep.

Dude als ik drie bakken rijst voor je kanes zet merk je het verschil echt niet. ERGO-->> gelul


Phaestus
In vino veritas
Usericon van Phaestus
Posted 15-10-2003 23:31 by Phaestus Profiel van Phaestus

Meneer Jenje, Er is wel degelijk een verschil tussen goede basmati rijst en simpele snelkookrijst. De laatste heeft namelijk totaal geen smaak.

Over rijst gesproken, ik ga morgen op zoek naar zwarte rijst.. want ik heb net een leuk recept van "Kleverige zwarte-rijstpudding" gevonden..

[Dit bericht is gewijzigd door Phaestus op 15-10-2003 23:33]


"Le coeur a ses raisons que la raison ne connaît point."


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 16-10-2003 3:03 by Dwaallicht Profiel van Dwaallicht

Precies Jenje, er zijn zat soorten rijst. Basmati = anders dan Pandan = anders dan Surinaamse rijst = anders dan risotto (waarvan ook weer drie soorten zijn) = anders dan sushirijst = anders dan paprijst = anders dan zilvervliesrijst en dat is weer wat anders dan Lassi snelkooktroep.

Elitair gelul of niet, Lassi maakt ondermaatse rijst. Trouwens, een flinke zak Basmati of Pandanrijst is nog goedkoper ook....

*edit* zwarte rijst is volgens mij gewoon rijst zwart gemaakt met inktvisinkt... zwarte pasta is dat in ieder geval wel .

[Dit bericht is gewijzigd door Dwaallicht op 16-10-2003 3:03]


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen