IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Heavy Metal Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Metallica (part 3) Vorige pagina | Volgende pagina
Count Usher
"The Beige Sisters of Premenstrual Agony."
Usericon van Count Usher
Posted 15-09-2008 8:41 by Count Usher (Redacteur) Profiel van Count Usher

quote:
Op 15 september 2008 0:56 schreef Argh het volgende:
ze moeten lars gewoon uit de band schoppen!


Ze moeten Lars schoppen tout court.


When did I realize I was God? Well, I was praying and I suddenly realized I was talking to myself.


Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 15-09-2008 8:52 by Mutilator (Moderator) Profiel van Mutilatorhttp://wp.livereviewer.com/

Ik las 2 relevante posts op Fok! die ik de users hier niet wil onthouden:

quote:
Op zondag 14 september 2008 @ 12:50 schreef Plaeghdraegher het volgende:
Is er nou niemand die zich helemaal de vlekken voor de ogen ergert aan de vreselijke productie van dit schijfje? Het is zo'n beetje voor het eerst in mijn leven dat ik een CD tref die ik ZACHTER wil zetten in plaats van HARDER. Mijn koptelefoon (*) is onbruikbaar op deze CD en mijn mooie luidsprekers (**) klinken als goedkope rommel. Dit album is het zoveelste slachtoffer van de Loudness War en de mensen lijken het te slikken alsof het niets is.

Voordat men mij af gaat branden als zijnde Metallica-basher, ik houd van Metallica. De eerste vier CD's heb ik letterlijk grijsgedraaid. Ik ben ook niet elitair aan het zeiken om niets; wanneer je met een WAVE-editor een "detect clipping" runt schrik je je ongans. Begrijp me goed; clipping is zo'n beetje het tegenovergestelde van audio! Ook bevat de CD absoluut NUL dynamiek. Daar komt nog eens bij dat de chief mixing engineer, die zich met dit schijfje heeft beziggehouden, Ted Jensen, openlijk te kennen heeft gegeven zich te schamen voor Death Magnetic. Het materiaal wat hij kreeg om mee te werken was, volgens hem, al dusdanig verminkt dat hij er ook niets meer mee kon. Het trieste gevolg is dat OOK de peperdure vinyl-releases gewoon clipping bevatten!

Nogmaals, voor je denkt dat ik een elitaire "nitpicker" ben, doe dit thuisexperimentje. Pak je oude, vertrouwde Master of Puppets album er eens bij. Laat Battery lekker pompen door je speakers/koptelefoon op een voor jou fijn volume. Luister goed naar hoe je de muziek hoort, niet zozeer wat. Let op instrumentplaatsing, "ruimtes" tussen instrumenten, hoe ze met elkaar sàmenspelen etcetera. Probeer te focussen op het wàt. Dan, als je het plaatje eenmaal denkt te hebben, laat de volumeknop staan zoals-ie staat. Pak Death Magnetic en draai The Judas Kiss. Zoek de verschillen. Vind je dan nog ècht dat er niets mis mee is.. Tsja. Dan weet ik het ook niet meer.

Muzikaal gezien vind ik het wel een okay-schijfje. Niet meer. Niet schokkend. Niet een geschenk van de metalgoden.

Mijn bottomline; het is gewoon een defect produkt. Een CD die ZO erg clipt en ZO verprutst is door overcompressie verkopen is een groot schandaal. En het meest storende is nog dat de meeste mensen het niet eens lijken te horen. Misschien willen ze het niet horen omdat ze zich -terecht- niet kunnen voorstellen dat Metallica, of all bands, zo'n misbaksel in de winkel durft te leggen.

Ik hoop alleen maar dat de platenbonzen nu ècht rock bottom hebben geraakt.

Voordat men zin heeft om mij alsnog als "elitist nerd" uit te maken, doe mij een lol en spendeer 15 minuten aan de onderstaande URL's als extraatje op de "doe het zelf"-test:

http://www.turnmeup.org
http://www.metallicabb.com/index.php?showtopic=86078
http://www.metallicabb.com/index.php?showtopic=85317

En als laatste.. Please, teken de petitie..

http://www.gopetition.com(...)-death-magnetic.html

(*= Sennheiser HD650)
(**= Mission 701's aangestuurd door NAD C-350/NAD T-532)


quote:
Leuk dat je dat ook opviel.

Ik heb de cd direct na aanschaf beluisterd op mijn thuisstudio (MacBook pro op een Mackie Onyx 1640) met studiomonitors (Mackie MR5 2x) en ik was even bang dat m'n oren het nu eindelijk hadden begeven. Het is inderdaad bespottelijk dat deze cd zo slecht gemastered is. Hier zou niemand trots op mogen zijn.

En overig commentaar: Lars moet echt een rotschop krijgen voor dat extreem beroerde geluid van met name z'n snare en de plaatsing van die zelfde snare in de mix. In vrijwel alle tracks staat hij veel te ver naar voren, en op sommige tracks overstemt hij zelfs de leadgitaar....Hoe is hij daar in vredesnaam mee weg gekomen?
(Oh, en een beetje reverb op je drumgeluid is ook wel aan te raden, met name op That was just your life klinkt het echt veel te droog).

Verder; beste Kirk: Je wah pedaal klinkt afgrijselijk. Ik weet niet waar je dat ding hebt gevonden, maar ik heb zelden zo'n slecht klinkende wah gehoord. En verder in deze categorie: hij kan ook UIT Ja, echt.

Algemeen puntje: Na alle lof over Robert's inbreng vraag ik me toch echt af wat er in godsnaam mis is gegaan in de mix dat ik zijn baswerk ergens in de diepste achtergrond van de plaat moet gaan zoeken. Op het overgrote merendeel van de tracks is hij zelfs haast onhoorbaar.

Let wel: Ik vind dit zeker de beste Metallica plaat in jaren. Ik ben ook heel erg blij met de terugkeer naar de wat harde riffs en de terugkeer van de solo's.
Dat neemt echter niet weg dat zowel de mix als de mastering van het album gewoonweg beroerd zijn, en sommige composities behoorlijk rammelen imho (Cyanide comes to mind).

Voor zover de azijnpissende brigade van studiosnobs, terug naar de Metallica fans....



The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


SkinPeeleR
moeite van het doodschoppen niet waard
Usericon van SkinPeeleR
Posted 15-09-2008 9:39 by SkinPeeleR Profiel van SkinPeeleRhttp://www.e-psychiater.nl/html/psychiatrie/zwakbegaafdheid.php

Dat is duidelijke taal.


I’m certainly sympathetic to your reaction, I get to slam my head against that brick wall every day. In this case the mixes were already brick walled before they arrived at my place. Suffice it to say I would never be pushed to overdrive things as far as they are here. Believe me I’m not proud to be associated with this one, and we can only hope that some good will come from this in some form of backlash against volume above all else.

vooral dit stuk van Ted Jensen zelf.


Een kleine snol zit zo vol.


Lionheart
|"| |''| |"| >')
Usericon van Lionheart
Posted 15-09-2008 13:49 by Lionheart Profiel van Lionheart

Sterk verhaal van Plaeghdraegher, alleen doet ie dat teniet met zijn oproep om een petitie te tekenen.


RadiumAngel
Usericon van RadiumAngel
Posted 15-09-2008 16:32 by RadiumAngel Profiel van RadiumAngel

Andre Verhuysen (aardschok) beweert nog wel dat het baswerk magistraal is. Zijn review is overigens te slecht voor woorden. 0% objectief


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 15-09-2008 17:24 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 15 september 2008 16:32 schreef RadiumAngel het volgende:
Andre Verhuysen (aardschok) beweert nog wel dat het baswerk magistraal is. Zijn review is overigens te slecht voor woorden. 0% objectief


Sowieso een beetje hoge cijfers in de Aardschok, maar 1 medewerker die een beetje objectief de cd beluisterd heeft volgens mij.


Boeiender


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 15-09-2008 17:27 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

Waar een gehoorbeschadiging al niet goed voor is, ik hoor het allemaal niet.

Dus als je deze plaat wilt beluisteren zonder ergernissen over het geluid, beschadig je oren, aangeraden door de Tegenpartij.


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Mies
...
Usericon van Mies
Posted 15-09-2008 18:39 by Mies Profiel van Mieshttp://www.terrafyght.com

quote:
Op 15 september 2008 8:52 schreef Mutilator het volgende:
Ik las 2 relevante posts op Fok! die ik de users hier niet wil onthouden:





Het viel me wel op dat er af en toe een oversturing in zit, maar ik dacht dat het aan mijn auto radio lag. Verder is het basdrum geluid niet zo best ja.



Spirit In Black
Usericon van Spirit In Black
Posted 15-09-2008 19:29 by Spirit In Black Profiel van Spirit In Black



ouch!!!!


0Tolerence
Usericon van 0Tolerence
Posted 15-09-2008 20:08 by 0Tolerence Profiel van 0Tolerence

hahaha, even serieus man. Dit kan toch niet


"This one is older than shit, heavier than time!"


Staalman
Usericon van Staalman
Posted 16-09-2008 20:18 by Staalman Profiel van Staalman

Zo, na een aantal keer aandachtig luisteren ben ik er uit.

Dit is gewoon St. Anger deel II met een iets minder kutgeluid dan zijn voorganger, maar nog steeds met een bedroevend geluid. Ik hoor/lees dat mensen dit een logisch vervolg op ...And Justice For All vinden, het enige waaraan je Death Magnetic echter met ...And Justice For All kan vergelijken, is dat ze ook hier een nieuwe bassist hebben die totaal niet te horen is! Verder is de muzikale diepgang vergelijkbaar met dat van een knikkerpotje.

Verder krijg ik echt de kriebels van de reviews in de Aardschok, alleen Dhr. Woning durft zijn kritiek te uiten. En die dwaas van een Verhuysen met zijn 100 punten score terwijl hij het liefst drie nummers van de plaat skipt omdat ze slecht zijn... Hoe kan je dan in godsnaam 100 punten geven. het blijft wat dat aangaat nog altijd het Metallica fanclubblad.


"Life Is Much More Beautiful, When It Means Nothing At All"


Argh
Usericon van Argh
Posted 16-09-2008 20:33 by Argh Profiel van Argh

quote:
Op 15 september 2008 20:08 schreef 0Tolerence het volgende:
hahaha, even serieus man. Dit kan toch niet


Hehe, het is nog waar ook... heb het zelf net ook ff geprobeerd (weliswaar met een mp3) maar hij slaat bij de eerste noot al in het rood... te achterlijk voor woorden!


Over Pagan/Viking metal en aanverwanten: "Kan je wel janken over je voorvaderen die draaien zich 2x om in het graf als ze die tyfus fluit horen" - © Burzum 2010


Myth of Fury
Usericon van Myth of Fury
Posted 16-09-2008 20:38 by Myth of Fury Profiel van Myth of Furyhttp://www.facebook.com/pages/Born-Of-Flames/585496181490059

quote:
Op 16 september 2008 20:18 schreef Staalman het volgende:
En die dwaas van een Verhuysen met zijn 100 punten score terwijl hij het liefst drie nummers van de plaat skipt omdat ze slecht zijn... Hoe kan je dan in godsnaam 100 punten geven. het blijft wat dat aangaat nog altijd het Metallica fanclubblad.
Tja, 3 nummers skippen en dan toch op een score van 100 uitkomen is inderdaad te belachelijkm voor woorden!



Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 16-09-2008 21:54 by Mutilator (Moderator) Profiel van Mutilatorhttp://wp.livereviewer.com/

Hij zal mss gedacht hebben: minus die nummers heb je nog steeds een volwaardige cd lengte aan muziek over..

[Dit bericht is gewijzigd door Mutilator op 16-09-2008 21:54]


The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


Spirit In Black
Usericon van Spirit In Black
Posted 16-09-2008 22:05 by Spirit In Black Profiel van Spirit In Black

quote:
Op 16 september 2008 20:33 schreef Argh het volgende:
Hehe, het is nog waar ook... heb het zelf net ook ff geprobeerd (weliswaar met een mp3) maar hij slaat bij de eerste noot al in het rood... te achterlijk voor woorden!


Analysis: Metallica's Death Magnetic Sounds Better in Guitar Hero

het schijnt dat je beter de versie van Guitar Hero kunt downloaden dan de échte cd te kopen!

zie verhaal in onderstaande link
http://blog.wired.com/music/2008/09/does-metallicas.html


[Dit bericht is gewijzigd door Spirit In Black op 16-09-2008 23:14]


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 16-09-2008 22:06 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

Hehehe, op de een of andere manier moet ik dan weer aan mop denken, die paste net niet op één kant van een 90 min bandje en dat vonden ze wel gaaf. Alsof ze het er om deden...


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 16-09-2008 22:07 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 16 september 2008 22:05 schreef Spirit In Black het volgende:
Analysis: Metallica's Death Magnetic Sounds Better in Guitar Hero

het schijnt dat je beter de versie van Guitar Hero kunt downloaden dan de échte cd te kopen!

zie verhaal in onderstaande link
http://blog.wired.com/music/2008/09/does-metallicas.html

hieronder kun je een petitie tekenen voor het re-mixen cq re-masteren van Death Magnetic
http://www.gopetition.com/petitions/re-mix-or-remaster-death-magnetic/sign.html


Damn, (met gevaar dat ik weer uit wordt gemaakt voor banaan) het is wel erg erg zeg. Als een minder bekende band dit had uitgebracht was het de moeite van bespreken niet waard geweest, ongeacht de nummers.... Jammer, had meer van een Metallica verwacht.


Boeiender


Spirit In Black
Usericon van Spirit In Black
Posted 16-09-2008 22:11 by Spirit In Black Profiel van Spirit In Black

ik ga de proef eerst maar eens op de som nemen; GHIII torrent loopt...


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 16-09-2008 22:12 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 16 september 2008 22:11 schreef Spirit In Black het volgende:
ik ga de proef eerst maar eens op de som nemen; GHIII torrent loopt...


Ben erg benieuwd, hoop dat het inderdaad beter is, al zou het wel een blamage eerste klas zijn, dan zijn alle mensen die de cd hebben mooi de lul, en dat wens ik nou ook weer niemand toe.


Boeiender


Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 16-09-2008 22:14 by Mutilator (Moderator) Profiel van Mutilatorhttp://wp.livereviewer.com/

quote:
Op 16 september 2008 22:06 schreef De Tegenpartij het volgende:
Hehehe, op de een of andere manier moet ik dan weer aan mop denken, die paste net niet op één kant van een 90 min bandje en dat vonden ze wel gaaf. Alsof ze het er om deden...


Ergens bekruipt me dat gevoel ook..deze hele geluidskwaliteitskwestie na de -eerlijk is eerlijk- massieve productie van the black album- van deze veteranen is te absurd om gewoon slordig toeval te zijn..ze lachen zich vast suf dat -in dat opzicht- zo'n wanproduct zo'n beetje alle verkoopcharts op dit moment aanvoert...


The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


Spirit In Black
Usericon van Spirit In Black
Posted 16-09-2008 22:15 by Spirit In Black Profiel van Spirit In Black

quote:
Op 16 september 2008 22:12 schreef MR. N het volgende:
Ben erg benieuwd, hoop dat het inderdaad beter is, al zou het wel een blamage eerste klas zijn, dan zijn alle mensen die de cd hebben mooi de lul, en dat wens ik nou ook weer niemand toe.


ja, maar dat zit je weer met geripte mp3 bestanden uit een computerspel. Zal ook wel wat minder zijn. Ben wel benieuwd...


Spirit In Black
Usericon van Spirit In Black
Posted 16-09-2008 22:17 by Spirit In Black Profiel van Spirit In Black

quote:
Op 16 september 2008 22:14 schreef Mutilator het volgende:
Ergens bekruipt me dat gevoel ook..deze hele geluidskwaliteitskwestie na de -eerlijk is eerlijk- massieve productie van the black album- van deze veteranen is te absurd om gewoon slordig toeval te zijn..ze lachen zich vast suf dat -in dat opzicht- zo'n wanproduct zo'n beetje alle verkoopcharts op dit moment aanvoert...


eigenwijsheid * gehoorbeschadiging * midlife crisis * too much fame & dough

killer combination


Asphyxiate
Usericon van Asphyxiate
Posted 16-09-2008 22:24 by Asphyxiate Profiel van Asphyxiate

Laten we hopen dat dit een keerpunt is, het einde van de 'Loudness war' ...

Wel weer typisch Metallica natuurlijk, je had het van geen andere band moeten verwachten



Spirit In Black
Usericon van Spirit In Black
Posted 16-09-2008 22:55 by Spirit In Black Profiel van Spirit In Black

het geluid is echt beter van GHIII, zit het nu te luisteren, wereld van verschil

guitar hero verhaal lijkt dus nog te kloppen ook, opmerkelijke verschillen, ook via Wavelab

CD versie;



GHIII Versie


Spirit In Black
Usericon van Spirit In Black
Posted 16-09-2008 23:00 by Spirit In Black Profiel van Spirit In Black

.....OF ze hebben dé marketing truc uitgehaald. Ik weet niet via Guitar Hero III wordt uitgebracht, maar er wordt ergens in vuistjes gelachen.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Heavy Metal Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen