IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : 'Open vuur kan brandwonden veroorzaken!' [ (Oud) Nieuws] Vorige pagina | Volgende pagina
Black Jew
Metallic Blond
Usericon van Black Jew
Posted 17-04-2010 15:01 by Black Jew Profiel van Black Jewhttp://050

kinderachtig hoor@!


IMA LETCHU GET A SHOT BUT IMA GO FIRRS PUT IN REVERSE LEMME SEE YUH FOOTWORK


SQT
Usericon van SQT
Posted 19-04-2010 6:37 by SQT Profiel van SQThttp://basswinkels.blogspot.se/

Kamer tast in duister over miljardendonatie spoorwegen

AMSTERDAM - Er is grote onduidelijkheid over ruim 1,3 miljard euro die de staat aan de Nederlandse Spoorwegen heeft gegeven. Slechts een klein gedeelte daarvan blijkt richting de Tweede Kamer te zijn verantwoord.

Ondertussen lopen projecten vertraging op, zijn beloftes aangepast en zet het bedrijf een advocaat in om opheldering te voorkomen. De SP heeft aangegeven een groot onderzoek te willen.

Dat alles blijkt uit onderzoek van NU.nl en dagblad Trouw. In 2000 verkochten de spoorwegen telecombedrijf Telfort voor 1,9 miljard euro aan British Telecom. Met toestemming van het parlement en het ministerie van Verkeer en Waterstaat mochten NS en ProRail 1,338 miljard euro van de opbrengsten aan kwaliteitsverbetering besteden.

Een groot gedeelte van het geld dat in de staatskas is gevloeid, vloeide weer terug in een apart potje. ProRail beheert dit 'Fonds Eenmalige bijdrage NS' (Fens) om vier projecten uit te voeren op het gebied van infrastructuur en sociale veiligheid.

Poortjes

De eerste 500 miljoen euro was gereserveerd voor het afsluiten van alle stations met poortjes. Deze poortjes zijn onderdeel van het de OV-chipkaartproject en moeten de sociale veiligheid vergroten. Wie niet betaalt, mag niet naar binnen. Al snel bleek het volledig vervangen van het papieren kaartje door een elektronisch biljet echter ingewikkeld.

In de tien jaar dat het OV-Chipkaartproject nu loopt zijn beloften aan het parlement uit 2000 dan ook stilletjes aangepast. Het nieuwe doel is om 90 procent van de reizigers een poortje te laten passeren bij aankomst of vertrek. Die koerswijziging tekent zich inmiddels af: eind 2009 hebben in totaal 26 van de 338 stations gecontroleerde toegang tot het perron.

In alle andere gevallen moeten chipreizigers bij een paal in- of uitchecken. Hoeveel geld er is besteed aan dit onderdeel van het project, wil de NS geheim houden. Wel blijkt uit een kamerbrief dat eind 2007 voor 234 miljoen euro aan contracten is gesloten.

OV-chipkaartsysteem

Een ander deel van het geld is bestemd voor het opzetten van het OV-chipkaartsysteem zelf. Daarvoor ligt 226 miljoen euro op de plank. Hiervan is samen met andere vervoersbedrijven in ieder geval Trans Link Systems opgericht. Deze onderneming geeft de OV-chipkaarten uit, verwerkt de transacties, verdeelt het geld tussen de vervoerders en beheert het geld van de reizigers.

Maar ook hier blijft de besteding onduidelijk. Op 30 mei 2008 berichtte voormalig staatssecretaris Huizinga (CU) dat ProRail en NS voor 205 miljoen euro verplichtingen zijn aangegaan. In de brief aan de Tweede Kamer ging de bewindsvrouw niet verder dan te melden dat voor het systeem en de poortjes samen eind 2007 279 miljoen euro daadwerkelijk is uitgegeven.

Rente-opbrengsten

Het miljardenfonds heeft naast het bewerkstelligen van de OV-chipkaart ook het doel de infrastructuur van het spoorwegnet (340 miljoen euro) en de kwaliteit van stations te verbeteren (272 miljoen euro).

Omdat dat lang lopende projecten zijn en 1,3 miljard euro veel rente kan opleveren zijn er met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat afspraken gemaakt over dat geld. De extra baten gaan in het Fens-potje, op voorwaarde is dat ProRail en NS van de kapitaalgroei eventuele meerkosten van projecten opvangen. De staat zal dan geen geld bijdragen.

Maar al twee maanden later blijkt dat de NS tegenvallers die ze te verwerken krijgt niet uit de renteopbrengsten wil betalen. Bij een project in Almelo stelt NS twee voorwaarden: tegenvallers komen voor rekening van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, en als de noodzakelijke aanbesteding mislukt komt er geen cent uit de Fens-pot.

Onduidelijkheid alom

Welke bedragen precies besteed zijn, blijft dan ook onduidelijk. Wel blijkt uit verslagen dat bijvoorbeeld ICT-projecten voor informatievoorziening tegen grote problemen aanlopen. Ook loopt de OV-chipkaart veel vertraging op, waardoor het geld langer op de rekening van ProRail staat en dus extra rente oplevert.

Eind 2008 staat er volgens de jaarcijfers van ProRail nog zo'n 815 miljoen euro op de
balans. Uit Fens-verslagen wordt duidelijk dat dit geld in de periode tot 2015 op zal raken. ProRail zegt 215 miljoen euro te gebruiken terwijl de NS de rest opsoupeert.

Informatie

Onderzoek in kamerstukken maakt duidelijk dat ook het parlement nauwelijks is geïnformeerd over de besteding. Ook een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) om inzicht in de besteding op hoofdlijnen stuit op een weigering van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.


Tijdens de bezwaarprocedure mengt de NS zich in de discussie om geheimhouding te bepleiten. De onderneming vreest dat concurrentiegevoelige informatie zal uitlekken. Minister Camiel Eurlings (CDA) beslist uiteindelijk persoonlijk de totaalbedragen van projecten toch niet openbaar te maken.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek blijkt de SP bij herhaling om opheldering te hebben gevraagd. In reactie op de bevindingen van NU.nl en Trouw wil de partij dan ook een grondig onderzoek naar de besteding van het geld.

"In deze tijden van crisis zijn we op zoek naar miljarden, terwijl we alleen op dit project al geen idee hebben waar meer dan een miljard euro aan publiek geld is gebleven. Dat is niet uit te leggen."

Transparantie

"Wij eisen transparantie over wat er met publiek geld wordt gedaan door bedrijven die 100 procent in publiek eigendom zijn", reageert kamerlid Manja Smits.

"Wat de SP betreft brengen we de NS en ProRail weer onder één dak en onder directe verantwoordelijkheid van de minister. Op die manier kan je dit soort gerommel makkelijker voorkomen en veel beter aanpakken."

Nu.nl


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 19-04-2010 10:18 by XXL Profiel van XXL

Dus de staat geeft geld weg en weet vervolgens niet wat er mee gebeurt?

What else is new?


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


spectre
Usericon van spectre
Posted 19-04-2010 10:51 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 17 april 2010 14:31 schreef Greycloak het volgende:
(SN)

Tijd dat dit lnd bij de EU komt. Ze zijn er he-le-maal klaar voor.
Jammer idd.. maar ook in Enschede worden babys omgebracht


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


zijschroeier
vinyl tot aan het gaatje
Usericon van zijschroeier
Posted 19-04-2010 11:17 by zijschroeier Profiel van zijschroeier

quote:
Op 19 april 2010 10:18 schreef XXL het volgende:
Dus de staat geeft geld weg en weet vervolgens niet wat er mee gebeurt?

What else is new?


Nederlandse Antillen! Aruba!


Here kitty kitty kitty!


Yirroth
Usericon van Yirroth
Posted 19-04-2010 20:43 by Yirroth Profiel van Yirroth

quote:
"Wij eisen transparantie over wat er met publiek geld wordt gedaan door bedrijven die 100 procent in publiek eigendom zijn", reageert kamerlid Manja Smits.

"Wat de SP betreft brengen we de NS en ProRail weer onder één dak en onder directe verantwoordelijkheid van de minister. Op die manier kan je dit soort gerommel makkelijker voorkomen en veel beter aanpakken."


Eens! Maar helaas voor haar stem ik niet op de SP.


"Of course they're alive! You can't make music by hitting dead creatures!"


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 20-04-2010 12:20 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Kanker door grootmoeder’s dieet

Vrouwtjesratten die tijdens hun zwangerschap veel vet eten, verhogen het kankerrisico van hun kinderen. En van hun kleinkinderen.

Het is nog steeds een beetje vloeken in de kerk, maar de aanwijzingen worden steeds sterker: kinderen kunnen de verkregen eigenschappen van hun ouders overerven. Je erft dus niet alleen het genenpakket van je ouders, ook wat ze tijdens hun leven hebben uitgespookt speelt een rol. Nieuw onderzoek maakt dat andermaal duidelijk.

Amerikaanse onderzoekers gaven zwangere ratten grote hoeveelheden vet eten, met als gevolg dat hun dochters een grotere kans op borstkanker hadden. Maar niet alleen hun dochters, zelfs hun kleindochters hadden een verhoogd risico, vertelden de Amerikanen op de 101ste bijeenkomst van de American Association fot Cancer Research. Ze durven niet met zekerheid te zeggen hoe dat mogelijk is, maar het vermoeden is dat het vette voedsel leidt tot een toename van borstweefsel waarin zich kanker kan ontwikkelen. Die toename kan blijkbaar worden doorgegeven aan volgende generaties. “Dat is onze theorie, maar we weten echt niet wat er gebeurt – nog niet”, aldus hoofdonderzoekster Sonia de Assis.

Des te meer reden dus om tijdens de zwangerschap gezond te eten. Zelfs je kleinkinderen profiteren ervan. Vorig jaar was al gebleken dat muizen slimmere kinderen krijgen als ze in een uitdagende omgeving opgroeide, zelf als die kinderen door een stiefmoeder worden opgevoed. Ervaring is in sommige gevallen blijkbaar toch overerfbaar.


Dit geeft wel een ander licht op je zelfbeschikking.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Dappere-Speerwerper
Stoethaspel
Usericon van Dappere-Speerwerper
Posted 20-04-2010 18:31 by Dappere-Speerwerper Profiel van Dappere-Speerwerperhttp://myspace.com/clemensk

Dieren gered uit dierenseksbordeel

Een ex-miljonair heeft op een boerderij nabij de Amerikaanse stad Seattle dieren geprostitueerd aan liefhebbers van bestialiteit. Er zijn tientallen honden, paarden en muizen bevrijd, meldt persbureau AP. Duizenden foto's met dieren- en kinderporno zijn in beslag genomen.

Sekstoeristen konden onder blauwe dekzeilen hun gang gaan. Onder hen een 51-jarige Brit, die bij de inval eveneens werd opgepakt. Op een video die in het gebouw werd gevonden is te zien hoe hij seks heeft met honden.


Volgens de Amerikaanse autoriteiten zou de eigenaar van de boerderij Douglas Spink zijn. Hij zou de hele handel organiseren via een dierensekswebsite. Spink, ooit een succesvol zakenman met honderden miljoenen op zijn rekening, ging in 2002 failliet en werd in 2005 tot drie jaar cel veroordeeld voor het transporteren van honderden kilo's cocaïne.



irritante klootzak
Usericon van irritante klootzak
Posted 20-04-2010 18:33 by irritante klootzak Profiel van irritante klootzak

muizen? WTF!?!?!?!?


Collectively the Village People have sold 85 million albums and singles, and they regularly tour Australia.


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 20-04-2010 18:35 by Onweerwolf Profiel van Onweerwolf

quote:
Op 20 april 2010 18:31 schreef Dappere-Speerwerper het volgende:
Dieren gered uit dierenseksbordeel

Een ex-miljonair heeft op een boerderij nabij de Amerikaanse stad Seattle dieren geprostitueerd aan liefhebbers van bestialiteit. Er zijn tientallen honden, paarden en muizen bevrijd, meldt persbureau AP. Duizenden foto's met dieren- en kinderporno zijn in beslag genomen.

Sekstoeristen konden onder blauwe dekzeilen hun gang gaan. Onder hen een 51-jarige Brit, die bij de inval eveneens werd opgepakt. Op een video die in het gebouw werd gevonden is te zien hoe hij seks heeft met honden.


Volgens de Amerikaanse autoriteiten zou de eigenaar van de boerderij Douglas Spink zijn. Hij zou de hele handel organiseren via een dierensekswebsite. Spink, ooit een succesvol zakenman met honderden miljoenen op zijn rekening, ging in 2002 failliet en werd in 2005 tot drie jaar cel veroordeeld voor het transporteren van honderden kilo's cocaïne.



Muizen? WTF?


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


zijschroeier
vinyl tot aan het gaatje
Usericon van zijschroeier
Posted 20-04-2010 18:36 by zijschroeier Profiel van zijschroeier

Misschien knabbelen ze lekker?


Here kitty kitty kitty!


Sjaakie
Droeftoeter
Usericon van Sjaakie
Posted 20-04-2010 18:41 by Sjaakie Profiel van Sjaakiehttp://www.context-band.nl

Ik moet spontaan aan een bepaalde handeling met gerbils denken, arme muizen.

En anders idd, WTF??!


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 20-04-2010 18:46 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 20 april 2010 18:33 schreef irritante klootzak het volgende:
muizen? WTF!?!?!?!?


hehe ook mijn eerste reactie.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Dappere-Speerwerper
Stoethaspel
Usericon van Dappere-Speerwerper
Posted 20-04-2010 19:16 by Dappere-Speerwerper Profiel van Dappere-Speerwerperhttp://myspace.com/clemensk

Ik denk dat ze muizen via een trechter inbrengen in den aarsch



ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 20-04-2010 19:31 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Gaat er niet gemakkelijk in en schade is behoorlijk groot als hij om zich heen krabt en knaagt.
Al spreek ik niet uit ervaring.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Staalman
Usericon van Staalman
Posted 20-04-2010 19:48 by Staalman Profiel van Staalman

Jij bent toch meer een cavia man?


"Life Is Much More Beautiful, When It Means Nothing At All"


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 20-04-2010 19:50 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Al steek ik die aan het andere eind van mn spijsverteringsstelsel naar binnen.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Staalman
Usericon van Staalman
Posted 20-04-2010 19:52 by Staalman Profiel van Staalman

Bukavia
*krijgt beeld voor zich van een japans meisje waar cavia's in het gezicht gegooid worden*


"Life Is Much More Beautiful, When It Means Nothing At All"


bokaj
Usericon van bokaj
Posted 20-04-2010 19:52 by bokaj Profiel van bokaj

quote:
Op 20 april 2010 19:50 schreef ElitE het volgende:
Al steek ik die aan het andere eind van mn spijsverteringsstelsel naar binnen.
De liefde van een man gaat dan ook door de maag.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 20-04-2010 19:53 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Warm zacht en toch een beetje vies.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 20-04-2010 20:13 by Onweerwolf Profiel van Onweerwolf

quote:
Op 20 april 2010 19:52 schreef Staalman het volgende:
Bukavia
*krijgt beeld voor zich van een japans meisje waar cavia's in het gezicht gegooid worden*


Gat in de markt!


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 20-04-2010 22:47 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak

quote:
Tbs'er steekt vrouw neer

Een 61-jarige inwoonster van Boekel is gewond geraakt toen ze in de Hema in Uden werd neergestoken door een 49-jarige tbs'er die met begeleid verlof was. De vrouw is met een flinke steekwond opgenomen in het ziekenhuis.

De politie vermoedt dat de vrouw een willekeurig slachtoffer was. Zij is buiten levensgevaar. De politie vond het gebruikte mes in het warenhuis. Er waren veel mensen in de winkel op het moment dat het gebeurde, aldus de politie. De dader komt uit de tbs-kliniek in het Brabantse plaatsje Zeeland. De man deed boodschappen in de Hema toen hij de vrouw neerstak. De politie heeft de man in de winkel gearresteerd. De Hema is na het incident gesloten.

(SN)

Maar nu mag niemand me vragen waarom zulks nog nieuws heet. Geen idee.


What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 20-04-2010 22:51 by Vargen666 Profiel van Vargen666http://www.facebook.com/ultravargen

En waarom moest het warenhuis gesloten worden? Al die gemiste omzet... Damn, en onder begeleid verlof.

Rare wereld hoor.

[Dit bericht is gewijzigd door Vargen666 op 20-04-2010 22:52]



De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 20-04-2010 22:53 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

quote:
Op 20 april 2010 19:31 schreef ElitE het volgende:
Gaat er niet gemakkelijk in en schade is behoorlijk groot als hij om zich heen krabt en knaagt.
Al spreek ik niet uit ervaring.


Hehehe, ik moest meteen aan de sade denken.


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


bokaj
Usericon van bokaj
Posted 20-04-2010 22:58 by bokaj Profiel van bokaj

quote:
Op 20 april 2010 18:33 schreef irritante klootzak het volgende:
muizen? WTF!?!?!?!?
Jezelf insmeren met smeerkaas en je dan door muizen laten schooneten. Geil.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen