IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Waar Wim ontplofte kolencentrales bekijkt [Nieuwstopic] Vorige pagina
Burzum
Usericon van Burzum
Posted 07-09-2011 23:14 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

quote:
Op 6 september 2011 23:39 schreef ElitE het volgende:


De landelijke Opiumwet verbiedt productie, bezit en verkoop van harddrugs, maar niet het gebruik ervan.


Altijd leuk als de politie je aanhoud.
"Heeft u harddrugs in bezit?"
"Nou als u goed graaft kan u misschien nog wat uit mijn neus halen"



bokaj
Usericon van bokaj
Posted 07-09-2011 23:22 by bokaj Profiel van bokaj

quote:
Op 7 september 2011 23:13 schreef Mark het volgende:
Tering

Lees voor meer info het manifest 'Retourtje Rimboe: effectief en humaan terugkeerbeleid in 21ste eeuw'.

Die voorgangster heeft trouwens ook echt een radiogezicht.
Is het niet Wendy van Dijk in een nieuwe vermomming?

Die foute oorlogsmusicalgast heette ook Heesters. Toeval?


altx
Iron Maiden's gonna get you
Usericon van altx
Posted 08-09-2011 10:21 by altx Profiel van altx

quote:
Op 25 augustus 2011 17:22 schreef nark het volgende:
'Vleeseters hufteriger dan vegetariërs'

Laatst gewijzigd: 25-08-11 17:00


AMSTERDAM - Vleeseters zijn egoïstische en minder sociaal dan mensen die geen vlees eten. Mensen denken bovendien dat het eten van hun vlees status geeft.

Dat blijkt uit een onderzoek van psychologen van de Radboud Universiteit in Nijmegen en de Universiteit van Tilburg.

Denken aan vlees maakt mensen asocialer en hufteriger. Mensen die voor het onderzoek naar een plaatje van een biefstuk keken waren tijdens een verdeelspel dat daarna werd gespeeld egoïstischer dan mensen uit een controlegroep die naar een plaatje van een boom hadden gekeken.

Ook waren ze minder bereid om iemand te helpen en vonden ze dat ze bij het uitbreken van brand vaker dat ze als eerste gered zouden moeten worden.

Superioriteit

Onzekere mensen zijn eerder geneigd om vlees te bestellen, omdat dat hun een gevoel van superioriteit geeft. Volgens de vier wetenschappers heeft het eten van vlees namelijk ook een symbolische waarde.

"Denk aan rijden in een Hummer of in een Fiat Panda. Met beiden kom je er, maar een Hummer is stoerder", zegt de Nijmeegse hoogleraar Raas Vonk. "Vleeseters denken ook meer in termen van dominantie en hiërarchie dan vegetariërs."

© Novum







http://nos.nl/op3/artikel/270913-vleeseters-toch-niet-hufterig.html

http://www.roosvonk.nl/fraude



Scream for mercy // He laughs as he's watching you bleed // Killer behind you // His blood lust defies all his needs // Look out I'm coming for you!


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 08-09-2011 10:30 by XXL Profiel van XXL

Bezuinigingen pgb leveren helemaal geen besparing op en kosten banen
Gijs Herderscheê − 08/09/11, 09:07
Kinderen die gebruikmaken van een persoonsgebonden budget (pgb) voeren in juni dit jaar actie met hun ouders bij het landelijk partijbureau van het CDA in Den Haag.

Het kabinet krijgt te maken met een forse tegenvaller. Als hulpbehoevenden geen geld meer krijgen om zelf zorg te regelen, maar 'zorg in natura' krijgen van instellingen, levert dat geen bezuiniging op. Het kabinet rekent met bijna 900 miljoen minder uitgaven in 2015, de rekenaars van het Centraal Planbureau komen uit op bijna nul. Bovendien kost de maatregel 20 duizend banen.

Dit blijkt uit een doorrekening die het CPB op verzoek van de oppositie in de Tweede Kamer heeft gemaakt. Het gaat om het schrappen van het persoonsgebonden budget. Met dit pgb kunnen hulpbehoevenden zelf zorg regelen. Zij kunnen professionele zorg inkopen bij een zorginstelling of familie of buurtgenoten betalen voor zorg.

Dit jaar krijgen volgens het ministerie van Volksgezondheid VWS 156 duizend mensen een budget. Dat kost 2,44 miljard euro. VWS verwacht dat als niet ingegrepen wordt het aantal budgethouders stijgt tot 236 duizend in 2015. Dat kost dan 3,74 miljard euro. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten - Hyllner (CDA) wil de pgb vrijwel afschaffen. Wie zorg nodig heeft, kan zorg in natura krijgen van een instelling. Alleen mensen die zoveel zorg nodig hebben dat ze in een instelling opgenomen moeten worden kunnen nog een budget krijgen. Het ministerie verwacht dat 67 duizend mensen hierdoor af zullen zien van zorg. Dat zou 938 miljoen besparen in 2015.

Geen besparing
Rekenaars van het Centraal Planbureau kijken hier heel anders tegenaan. De maatregel levert mogelijk helemaal geen besparing op. De maatregel op zich kan weliswaar 629 miljoen minder uitgaven opleveren in 2015. Dat is ruim 300 miljoen minder dan het ministerie verwacht.

De besparing van 629 miljoen wordt volgens het CPB echter teniet gedaan door een toezegging van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten - Hyllner. Zij belooft dat hulpbehoevenden net zoveel zorg in natura krijgen als zij nu zelf regelen. Dat zal volgens het CPB de kosten opjagen. 'In dat geval wordt de eerder vermelde besparing van 0,6 mld euro nagenoeg teniet gedaan', schrijft het CPB.

Werkgelegenheid
De maatregel zal ook grote gevolgen hebben voor de werkgelegenheid zo verwacht het CPB. Per saldo voorziet het CPB dat 20 duizend 'arbeidsjaren' verloren gaan. Bij arbeidsjaren gaat het om volledige banen, terwijl in de zorg en vooral bij pgb-houders vaak om deeltijdbanen gaat. Daardoor gaat het waarschijnlijk om veel meer mensen. Het CPB verwacht dat veel zorg wordt overgenomen door onbetaalde mantelzorgers.



Goed verhaal.

Zo heb ik een aantal jaren TOG kunnen ontvangen vanwege de PDD-NOS van mijn dochter.

Aan de ene kant denk ik: maar ik maakte helemaal geen extra kosten.
Die hoefde ik ook niet aan te tonen (Tegenwoordig moet je wel 10 uur zorg per week aan kunnen tonen) omdat men stelt dat een kind met handicap per definitie extra kosten met zich mee brengt.

Aan de andere kant: Als ik er kennelijk recht op heb ben ik wel gek als ik het niet aanvraag.

Toch een kleine 1000 euro per jaar.

Het zelfde verhaal met het rugzakje wat ze krijgt.
Dochter en ik hebben helemaal geen zin en behoefte meer aan al dat geneuzel.
Gedrag en schoolresultaten zijn prima.
School heeft het toch opnieuw aangevraagd op basis van gegevens die een jaar oud waren.
Kennelijk heeft school dat extra geld erg hard nodig om rond te kunnen komen.
Als ik blijf volhouden het niet te willen wordt er weer gedreigd jeugdzorg in te schakelen.

Njah, dan maar 4x per jaar een gesprekje met de begeleider en mentor en dan de ouderavonden maar overslaan omdat ik de zelfde info al in eerder genoemd gesprekje krijg.

Het mag allemaal wat kosten in dit land.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Dappere-Speerwerper
Stoethaspel
Usericon van Dappere-Speerwerper
Posted 08-09-2011 10:44 by Dappere-Speerwerper Profiel van Dappere-Speerwerperhttp://myspace.com/clemensk

PVV-kiezer negatiefst over homo's

Van de aanhangers van politiek partijen denken PVV-kiezers het vaakst negatief over homoseksualiteit. Zij worden gevolgd door CDA-stemmers.

Uit onderzoek dat het Sociaal Cultureel Planbureau deed, blijkt dat 11 procent van de PVV-aanhang negatief is over homo's. De PVV profileert zich juist als voorvechter van homo-tolerantie en is voorstander van een keiharde aanpak tegen plegers van geweld tegen homo's.

Ook bij CDA-stemmers is een grote groep niet positief over homo's, daar is 8 procent negatief. Kiezers van GroenLinks, D66 en de SP staan met minst negatief tegenover homo's.

Overigens is in internationaal verband de homo-acceptatie nergens hoger dan in Nederland. Ook stijgt de homo-acceptatie nog steeds. 10 procent van de Nederlanders staat negatief tegenover homoseksualiteit, maar dat is minder dan in 2006, toen 15 procent nog moeite had met homoseksualiteit.

Onveiliger voelen
Toch zijn veel homoseksuelen in Nederland zich het afgelopen jaar onveiliger gaan voelen dan het jaar ervoor. Ruim een op de vijf homoseksuele mannen voelde zich in 2010 onveiliger, bij lesbiennes betrof het 13 procent. Dat komt vooral doordat de media meer aandacht besteden aan geweld tegen homo's dan voorheen, concluderen de onderzoekers van het SCP.

Zelden wordt het grotere gevoel van onveiligheid veroorzaakt door eigen ervaringen. Homo's krijgen geregeld negatieve reacties wegens hun seksuele voorkeur. Vorig jaar kreeg ruim een kwart van de homoseksuele mannen en 14 procent van de lesbische vrouwen daarmee te maken. Zo'n 4 procent zei dat meerdere keren te hebben meegemaakt.




XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 08-09-2011 10:49 by XXL Profiel van XXL

Ik kijk er niet van op.

PVV aanhang --> Kortzichtige domme mensen die maar wat roepen.
CDA aanhang --> Kortzichtige christenhonden.



Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Dappere-Speerwerper
Stoethaspel
Usericon van Dappere-Speerwerper
Posted 08-09-2011 10:59 by Dappere-Speerwerper Profiel van Dappere-Speerwerperhttp://myspace.com/clemensk

Kamp wil hoogte uitkering in buitenland aanpassen

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil dat de hoogte van uitkeringen in landen buiten de Europese Unie wordt aangepast aan het kostenniveau van het land. Dat schrijft hij in een wetsvoorstel dat vandaag naar de Tweede Kamer is verstuurd.

Deze maatregel kan uiteindelijk een besparing aan uitkeringslasten opleveren van 9 tot 16 miljoen euro per jaar.

In het regeerakkoord is afgesproken dat de export van de kinderbijslag en het kindgebonden budget naar landen buiten de Europese Unie uiteindelijk helemaal wordt gestopt.

Het kabinet wil het nieuwe wetsvoorstel op 1 juli 2012 laten ingaan. De maatregel geldt voor de Algemene Nabestaandenwet, deels voor de Werkhervattingsregeling Gedeeltelijk Arbeidsongeschikten, de kinderbijslag en het kindgebonden budget. Voor het kindgebonden budget is de ingangsdatum 1 januari 2013.


9 tot 16 miljoen per jaar

Dat is op z'n gunstigst 0,08% van het totale bedrag dat bezuinigd moet worden. Vooral zo doorgaan!



nark
Nieuwe spellin, aude spelling, coronaspelling....
Usericon van nark
Posted 08-09-2011 11:19 by nark Profiel van nark

Onderzoek naar hufterige vleeseters was vals

Laatst gewijzigd: 08-09-11 08:35


NIJMEGEN/TILBURG - Het onderzoek van drie hoogleraren waaruit zou blijken dat vleeseters ''egoïstische hufters'' zijn berustte op fraude.

Hoogleraar Diederik Stapel, die woensdag aan de Universiteit van Tilburg op non-actief is gezet wegens het gebruik van valse gegevens, had de resultaten verzonnen.

''Een afgang van mega-formaat'' noemt hoogleraar Roos Vonk van de Radboud Universiteit in Nijmegen de kwestie. Zij en professor Marcel Zeelenberg uit Tilburg waren de mede-onderzoekers.

''De resultaten waren compleet fake. Er bestaan vermoedelijk helemaal geen onderzoeksresultaten over de effecten van het denken aan vlees en we kunnen hierover dan ook geen enkele uitspraak doen.''

Tabel

Volgens de beide professoren presenteerde Stapel hen een tabel en een onderzoek, dat zogenaamd door een assistent van hem was gedaan.

Het onderzoek trok internationaal veel aandacht, maar er ontstond in de wetenschappelijke wereld al direct commotie over de conclusies en de onderzoeksmethode.

Publicatie

Zo fronste men in Nijmegen volgens een woordvoerder van de universiteit de wenkbrauwen, omdat er nog geen wetenschappelijke publicatie van het onderzoek was geweest.

Zo'n publicatie wordt altijd 'tegengelezen' door andere wetenschappers en dat was juist bij dit controversiële onderwerp niet gebeurd. ''Ze hadden beter nog even kunnen wachten, was de algemene mening.''

Collega's

Collega's van Stapel hadden al langer hun bedenkingen over de onderzoeken van de professor, die tevens decaan van een Tilburgs instituut was. Het 'vleesonderzoek' was de druppel die de emmer deed overlopen, alhoewel het eerste geval van fraude op basis van een ander onderzoek is vastgesteld.

Stapel zou jarenlang hebben gemanipuleerd met gegevens. Een commissie onderzoekt hoe omvangrijk de zaak is. ''Het is een persoonlijk drama'', zei rector magnificus Philip Eijlander van Tilburg woensdag.

''Het maakt duidelijk hoe ook wij als psychologen ons volstrekt kunnen vergissen in mensen'', concludeert Vonk donderdag.

© ANP




FF recht zetten .............

[Dit bericht is gewijzigd door nark op 08-09-2011 11:21]


Nieuwe spellin, aude spelling, coronaspelling....


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 08-09-2011 11:21 by bastianus Profiel van bastianus

Het gaat om het principe, of dat nu een klein of een groot bedrag oplevert. Ik vind het wel een sympatiek plan eigenlijk. Nu nog iets soortgelijks voor de hypotheekrenteaftrek, gelijke monniken gelijke kappen.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 08-09-2011 11:25 by XXL Profiel van XXL

quote:
Op 8 september 2011 11:21 schreef bastianus het volgende:
Nu nog iets soortgelijks voor de hypotheekrenteaftrek


En je loopt nu al te klagen dat je geen eigen woning kunt kopen.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 08-09-2011 11:40 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 8 september 2011 11:25 schreef XXL het volgende:
En je loopt nu al te klagen dat je geen eigen woning kunt kopen.
Boven de drie ton uiteraard, beneden dat bedrag mag nog best gesubsidiëerd worden.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Dappere-Speerwerper
Stoethaspel
Usericon van Dappere-Speerwerper
Posted 08-09-2011 11:54 by Dappere-Speerwerper Profiel van Dappere-Speerwerperhttp://myspace.com/clemensk

quote:
Op 8 september 2011 10:49 schreef XXL het volgende:
Ik kijk er niet van op.

PVV aanhang --> Kortzichtige domme mensen die maar wat roepen.
CDA aanhang --> Kortzichtige christenhonden.




En links is nog wel de politieke stroming die zoveel homohatend islamitisch stemvee heeft binnengehaald....



Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 08-09-2011 12:00 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak

quote:
Wederom belastend materiaal tegen Wolfsen (PvdA)

Het Uur U nadert voor Aleid Wolfsen. De burgemeester van Utrecht zal vanavond tegenover een zeer hongerige gemeenteraad staan die de PvdA'er het liefst gisteren nog ziet vertrekken. Daarbij moet hij zich ook verdedigen tegen een nieuwe, zeer belastende verklaring, zo meldt het Utrecht Internet Lezersblaadje.

De burgemeester liet begin 2011 een deel van de documentatie rondom het weggepeste homostel Hans van Gemmert en Ton Daalhuizen vernietigen, terwijl dat in strijd is met de Archiefwet. Die stelt dat documenten alleen in de prullenbak mogen indien ze meer dan een jaar oud zijn en geen relevantie meer hebben.

Journalisten van het Utrechts Nieuwsblad kregen anderhalve week geleden te horen dat de documenten helaas niet meer bestonden. Drie oppositiepartijen eisen vandaag middels schriftelijke vragen opheldering over de kwestie.

Wolfsen zal vanavond zeer waarschijnlijk een motie van wantrouwen aan zijn broek krijgen. De grote vraag is of GroenLinks en D66 deze zullen steunen. Indien dit gebeurt, heeft de PvdA'er slechts een kleine minderheid in de raad achter zich staan.

(SN)

En toch denk ik dat dit soort dingen de PvdA stemmen gaat kosten.


What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Dappere-Speerwerper
Stoethaspel
Usericon van Dappere-Speerwerper
Posted 08-09-2011 12:03 by Dappere-Speerwerper Profiel van Dappere-Speerwerperhttp://myspace.com/clemensk

De linkse stemmer is wél kritisch op eigen partij ja



bastianus
Usericon van bastianus
Posted 08-09-2011 12:23 by bastianus Profiel van bastianus

Wie is dat, de linkse stemmer?

[Dit bericht is gewijzigd door bastianus op 08-09-2011 12:23]


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Dappere-Speerwerper
Stoethaspel
Usericon van Dappere-Speerwerper
Posted 08-09-2011 12:26 by Dappere-Speerwerper Profiel van Dappere-Speerwerperhttp://myspace.com/clemensk

Postmaterialisten en kosmopolieten vooral.
In mindere mate postmoderne hedonisten.



bastianus
Usericon van bastianus
Posted 08-09-2011 12:27 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 8 september 2011 12:26 schreef Dappere-Speerwerper het volgende:
Postmaterialisten en kosmopolieten vooral.
In mindere mate postmoderne hedonisten.
Blijkt dat uit een onderzoek van Stapel? Of van Vonk?


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Dappere-Speerwerper
Stoethaspel
Usericon van Dappere-Speerwerper
Posted 08-09-2011 12:30 by Dappere-Speerwerper Profiel van Dappere-Speerwerperhttp://myspace.com/clemensk

Nee van Frits Spangenberg



bastianus
Usericon van bastianus
Posted 08-09-2011 12:31 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 8 september 2011 12:30 schreef Dappere-Speerwerper het volgende:
Nee van Frits Spangenberg
Brr.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 08-09-2011 15:56 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 8 september 2011 11:19 schreef nark het volgende:
Onderzoek naar hufterige vleeseters was vals

Laatst gewijzigd: 08-09-11 08:35


NIJMEGEN/TILBURG - Het onderzoek van drie hoogleraren waaruit zou blijken dat vleeseters ''egoïstische hufters'' zijn berustte op fraude.

Hoogleraar Diederik Stapel, die woensdag aan de Universiteit van Tilburg op non-actief is gezet wegens het gebruik van valse gegevens, had de resultaten verzonnen.

''Een afgang van mega-formaat'' noemt hoogleraar Roos Vonk van de Radboud Universiteit in Nijmegen de kwestie. Zij en professor Marcel Zeelenberg uit Tilburg waren de mede-onderzoekers.

''De resultaten waren compleet fake. Er bestaan vermoedelijk helemaal geen onderzoeksresultaten over de effecten van het denken aan vlees en we kunnen hierover dan ook geen enkele uitspraak doen.''

Tabel

Volgens de beide professoren presenteerde Stapel hen een tabel en een onderzoek, dat zogenaamd door een assistent van hem was gedaan.

Het onderzoek trok internationaal veel aandacht, maar er ontstond in de wetenschappelijke wereld al direct commotie over de conclusies en de onderzoeksmethode.

Publicatie

Zo fronste men in Nijmegen volgens een woordvoerder van de universiteit de wenkbrauwen, omdat er nog geen wetenschappelijke publicatie van het onderzoek was geweest.

Zo'n publicatie wordt altijd 'tegengelezen' door andere wetenschappers en dat was juist bij dit controversiële onderwerp niet gebeurd. ''Ze hadden beter nog even kunnen wachten, was de algemene mening.''

Collega's

Collega's van Stapel hadden al langer hun bedenkingen over de onderzoeken van de professor, die tevens decaan van een Tilburgs instituut was. Het 'vleesonderzoek' was de druppel die de emmer deed overlopen, alhoewel het eerste geval van fraude op basis van een ander onderzoek is vastgesteld.

Stapel zou jarenlang hebben gemanipuleerd met gegevens. Een commissie onderzoekt hoe omvangrijk de zaak is. ''Het is een persoonlijk drama'', zei rector magnificus Philip Eijlander van Tilburg woensdag.

''Het maakt duidelijk hoe ook wij als psychologen ons volstrekt kunnen vergissen in mensen'', concludeert Vonk donderdag.

© ANP




FF recht zetten .............


Niet dat dit nu zo'n geweldige affiche is maar het is wel hun stijl.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 08-09-2011 15:59 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 7 september 2011 22:58 schreef De Tegenpartij het volgende:
Nou ja, hier hebben we blijkbaar een partij met een adelaar in het logo. Hmmmm.

http://ncnpartij.nl/index.html






quote:
Binnenkort treft u hier onze reclamespots en campagnevideo's. Geniet u tot die tijd gerust nog eens van het Wilhemus, het oudste en mooiste volkslied ter wereld!


[Dit bericht is gewijzigd door ElitE op 08-09-2011 16:01]


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


nark
Nieuwe spellin, aude spelling, coronaspelling....
Usericon van nark
Posted 08-09-2011 16:21 by nark Profiel van nark

Geertruida Wilders lijkt het wel


Nieuwe spellin, aude spelling, coronaspelling....


bokaj
Usericon van bokaj
Posted 08-09-2011 16:28 by bokaj Profiel van bokaj

quote:
Op 8 september 2011 10:30 schreef XXL het volgende:
Bezuinigingen pgb leveren helemaal geen besparing op en kosten banen
Gijs Herderscheê − 08/09/11, 09:07
Kinderen die gebruikmaken van een persoonsgebonden budget (pgb) voeren in juni dit jaar actie met hun ouders bij het landelijk partijbureau van het CDA in Den Haag.

Het kabinet krijgt te maken met een forse tegenvaller. Als hulpbehoevenden geen geld meer krijgen om zelf zorg te regelen, maar 'zorg in natura' krijgen van instellingen, levert dat geen bezuiniging op. Het kabinet rekent met bijna 900 miljoen minder uitgaven in 2015, de rekenaars van het Centraal Planbureau komen uit op bijna nul. Bovendien kost de maatregel 20 duizend banen.

Dit blijkt uit een doorrekening die het CPB op verzoek van de oppositie in de Tweede Kamer heeft gemaakt. Het gaat om het schrappen van het persoonsgebonden budget. Met dit pgb kunnen hulpbehoevenden zelf zorg regelen. Zij kunnen professionele zorg inkopen bij een zorginstelling of familie of buurtgenoten betalen voor zorg.

Dit jaar krijgen volgens het ministerie van Volksgezondheid VWS 156 duizend mensen een budget. Dat kost 2,44 miljard euro. VWS verwacht dat als niet ingegrepen wordt het aantal budgethouders stijgt tot 236 duizend in 2015. Dat kost dan 3,74 miljard euro. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten - Hyllner (CDA) wil de pgb vrijwel afschaffen. Wie zorg nodig heeft, kan zorg in natura krijgen van een instelling. Alleen mensen die zoveel zorg nodig hebben dat ze in een instelling opgenomen moeten worden kunnen nog een budget krijgen. Het ministerie verwacht dat 67 duizend mensen hierdoor af zullen zien van zorg. Dat zou 938 miljoen besparen in 2015.

Geen besparing
Rekenaars van het Centraal Planbureau kijken hier heel anders tegenaan. De maatregel levert mogelijk helemaal geen besparing op. De maatregel op zich kan weliswaar 629 miljoen minder uitgaven opleveren in 2015. Dat is ruim 300 miljoen minder dan het ministerie verwacht.

De besparing van 629 miljoen wordt volgens het CPB echter teniet gedaan door een toezegging van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten - Hyllner. Zij belooft dat hulpbehoevenden net zoveel zorg in natura krijgen als zij nu zelf regelen. Dat zal volgens het CPB de kosten opjagen. 'In dat geval wordt de eerder vermelde besparing van 0,6 mld euro nagenoeg teniet gedaan', schrijft het CPB.

Werkgelegenheid
De maatregel zal ook grote gevolgen hebben voor de werkgelegenheid zo verwacht het CPB. Per saldo voorziet het CPB dat 20 duizend 'arbeidsjaren' verloren gaan. Bij arbeidsjaren gaat het om volledige banen, terwijl in de zorg en vooral bij pgb-houders vaak om deeltijdbanen gaat. Daardoor gaat het waarschijnlijk om veel meer mensen. Het CPB verwacht dat veel zorg wordt overgenomen door onbetaalde mantelzorgers.



Goed verhaal.

Zo heb ik een aantal jaren TOG kunnen ontvangen vanwege de PDD-NOS van mijn dochter.

Aan de ene kant denk ik: maar ik maakte helemaal geen extra kosten.
Die hoefde ik ook niet aan te tonen (Tegenwoordig moet je wel 10 uur zorg per week aan kunnen tonen) omdat men stelt dat een kind met handicap per definitie extra kosten met zich mee brengt.

Aan de andere kant: Als ik er kennelijk recht op heb ben ik wel gek als ik het niet aanvraag.

Toch een kleine 1000 euro per jaar.

Het zelfde verhaal met het rugzakje wat ze krijgt.
Dochter en ik hebben helemaal geen zin en behoefte meer aan al dat geneuzel.
Gedrag en schoolresultaten zijn prima.
School heeft het toch opnieuw aangevraagd op basis van gegevens die een jaar oud waren.
Kennelijk heeft school dat extra geld erg hard nodig om rond te kunnen komen.
Als ik blijf volhouden het niet te willen wordt er weer gedreigd jeugdzorg in te schakelen.

Njah, dan maar 4x per jaar een gesprekje met de begeleider en mentor en dan de ouderavonden maar overslaan omdat ik de zelfde info al in eerder genoemd gesprekje krijg.

Het mag allemaal wat kosten in dit land.
Wat is je punt precies? Ik zie het verband tussen het artikel en jouw "zorgfraude" niet zo, want daar gaat het artikel niet over. Staat nogal los vanelkaar. Moeten het PGB maar weg omdat jij het niet nodig hebt?

[Dit bericht is gewijzigd door bokaj op 08-09-2011 16:41]


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 08-09-2011 16:50 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak

quote:
Op 8 september 2011 15:59 schreef ElitE het volgende:
http://ncnpartij.nl






Dezelfde adelaar... (Luftwaffe.)

[Dit bericht is gewijzigd door Greycloak op 08-09-2011 16:51]


What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Slotje
De slotenmaker
Usericon van Slotje
Posted 08-09-2011 16:50 by Slotje (Administrator) Profiel van Slotjehttp://www.zwaremetalen.com

Maximum aantal reacties is bereikt. Dit topic is automatisch afgesloten door Slotje


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen