IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Heavy Metal Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 28 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Auteur:
Topic : Black Metal Topic Vorige pagina
mikkasscar
Usericon van mikkasscar
Posted 15-07-2024 11:46 by mikkasscar Wijzig reactieProfiel van mikkasscarQuote dit bericht

quote:
Op 13 juli 2024 17:52 schreef Freduk het volgende:
Hate Forest, ooit door mij beschouwd als volledig uitgerangeerd na meer dan 14 jaar stilte, heeft weer eens een nieuw werkje uit, hun derde release in vier jaar tijd.

Het is een indrukwekkende EP geworden. Alle Hate Forest releases sinds Purity volgen wel dezelfde lijn, en ook dit werk is weer helemaal typisch Hate Forest.
Heb je in je hoofd hoe Hate Forest klinkt, nou, dan klinkt dit precies zo. Er is nul verandering in aanpak t.a.v. het verleden, met alle bekende elementen die deze band zo onderscheiden van andere BM bands weer overduidelijk aanwezig.

Qua muziekinhoud zou ik zeggen dat het de meest Hate Forest achtige release tot nog toe is. Dus mocht je jezelf afvragen hoe het is om compleet kapotgehateforest te worden, dan klink op onderstaande link!



Ik ben in ieder geval enthousiast.


Sterk materiaal weer, ben ook pas sinds het herbeginnen van de band helemaal into de discografie geraakt. Consistent hoogwaardig materiaal, niet om veel albums na elkaar van te draaien, wel om af en toe eens goed los op te gaan.

[Dit bericht is gewijzigd door mikkasscar op 15-07-2024 11:47]


spectre
Usericon van spectre
Posted 15-07-2024 11:54 by spectre Wijzig reactieProfiel van spectreQuote dit bericht

quote:
Op 11 juli 2024 16:44 schreef F.Jacobse het volgende:

Komt er nog wat uit of is het al een tijdje klaar?





Vroeg zij gister ook al!


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


F.Jacobse
van de Tegenpartij
Usericon van F.Jacobse
Posted 15-07-2024 12:16 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

pfff




"Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!"


Freduk
Usericon van Freduk
Posted 15-07-2024 18:24 by Freduk Wijzig reactieProfiel van FredukQuote dit bericht

Het is de afgelopen twintig jaar voor mij erg makkelijk geweest om om Darkened Nocturn Slaughtercult heen te luisteren.
DNS is een band die iedereen wel kent, want ze waren er vroeg bij. Evengoed waren ze nooit een hoofdmotor binnen de BM, puur voor mezelf sprekend zou het eraan kunnen liggend dat de releases het toch allemaal nét niet waren.

Ik heb hun laatste release, Mardom even gecheckt en wat mij betreft zit die toch dicht bij het omslaan naar nét wel. In ieder geval de moeite waard om even kort te bespreken.

De laaste, ondertussen 5 jaar oude release, vast door velen zelfs nog nooit beluisterd, is een lekker uptempo release, maar niet irritant snel, zoals Marduk. Het sterke nummer A Sweven Most Devout doet qua zang denken aan Abbath ten tijde van Pure Holocaust met dat lekker uitklinken, dat is top. Maar wel eenmalig.

Kort: Een BM release zoals velen, met niet direct zwakke punten en toch wel een entertainende songstructuur afgekit met een lekker crispy geluid.




Winter is coming


KwelgeestIV
Haat is een deugd!
Usericon van KwelgeestIV
Posted 15-07-2024 18:32 by KwelgeestIV Wijzig reactieProfiel van KwelgeestIVQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/kwellie




KwelgeestIV
Haat is een deugd!
Usericon van KwelgeestIV
Posted 17-07-2024 13:00 by KwelgeestIV Wijzig reactieProfiel van KwelgeestIVQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/kwellie

Maar Darkened Nocturn Slaughtercult, heb er meerdere albums van in de kast staan. Gisteren zowel Follow the Calls for Battle als Mardom maar weer eens beluisterd. Stond al een tijdje op de planning. Vooral die eerste beviel eigenlijk heel goed. Beter dan ik mij meende ter herinneren, hoewel het sowieso altijd al een band is gewest die ik wel tof vind. Stonden een periode, zo'n 22 tot 18 jaar geleden, met flinke regelmaat in Nederland. Zou ze eigenlijk wel weet eens willen zien.
Typisch zo'n band waarvan het lastig is om de vinger er exact op te leggen waarom ze nou gaaf/goed zijn. Typische 13/12 black metal. Nummer sen stukken die meer uptempo zijn, soms wat meer midtempo, sfeerdingetje zoner kitsch te worden. Maar dan allemaal wel gewoon goed en vuig uitgevoerd.

[Dit bericht is gewijzigd door KwelgeestIV op 17-07-2024 18:33]



KwelgeestIV
Haat is een deugd!
Usericon van KwelgeestIV
Posted 17-07-2024 15:56 by KwelgeestIV Wijzig reactieProfiel van KwelgeestIVQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/kwellie

quote:
Op 13 juli 2024 14:04 schreef Ascendant Grotesque het volgende:
Het album is oprecht megagoed. Weinig zulke complete werken gehoord in (industrial) black metal-land. Conceptueel, muzikaal, productie; alles werkt.
Welk album bedoel je? Ze hebben er toch twee? Ik heb Terminal World Perspective nog liggen. Zal'm vandaag of morgen weer eens draaien; maar voor zover ik me kan herinneren heb ik CHD altijd net te lief en schoon gevonden. Maar industrial BM is sowieso niet mijn (sub)genre.



Dypfrys
Usericon van Dypfrys
Posted 17-07-2024 16:09 by Dypfrys Wijzig reactieProfiel van DypfrysQuote dit bericht

Ben toch het meest gecharmeerd van Hora Nocturna en Nocturnal March. Veel klopt: creatieve songwriting, hypersnelle drums en die unieke rochel van de frontmevrouw met het extreem lange haar.


"What a fantastic song video. I'm driven to tears. Hail Satan!"


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 18-07-2024 10:34 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

quote:
Op 17 juli 2024 15:56 schreef KwelgeestIV het volgende:
Welk album bedoel je? Ze hebben er toch twee? Ik heb Terminal World Perspective nog liggen. Zal'm vandaag of morgen weer eens draaien; maar voor zover ik me kan herinneren heb ik CHD altijd net te lief en schoon gevonden. Maar industrial BM is sowieso niet mijn (sub)genre.

Bij mijn post miste inderdaad "tweede" voor album. Denk dat je die beter trekt. Nog steeds "lief en schoon", maar conceptueel sterker, beter uitgewerkt, sterker gebruik van elektronica/samples, en meer Pink Floyd.

[Dit bericht is gewijzigd door Ascendant Grotesque op 18-07-2024 10:35]


I wish I was a butterfly || Don't try to impress anyone. You're brave, we all know that. Be simple, be direct. Nothing fancy.


Ravnajuv
Satyr
Usericon van Ravnajuv
Posted 18-07-2024 13:10 by Ravnajuv (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van RavnajuvQuote dit berichthttp://https://www.facebook.com

De eerste vier albums zijn wel gaaf, de laatste twee vind ik wat minder, die zijn niet geheel toevallig ook een stuk trager.



Hafgufa


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 19-07-2024 11:55 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

quote:
Op 17 juni 2024 12:46 schreef Sater het volgende:
Evolution of the Cult is een stuk leesbaarder, maar het is nogal en toen, en toen, en toen, gelardeerd met stukken uit interviews. Had graag een coherenter narratief gezien en misschien ook meer beschouwende stukken in plaats van zo afgebakend per band. Moet wel toegeven dat ik er alleen losse stukken uit gelezen heb dus misschien komt mijn indruk ook daardoor.


Nu een tijdje in EotC bezig en voor mij werkt het format juist prima, ik hou wel van die afgebakende stukken. Als ik een paar pagina's heb gelezen leg ik het boek weg tot ik de tijd heb gehad om naar de betreffende albums te luisteren. Leuk om het eens zo systematisch aan te pakken en links en rechts nog wat te ontdekken.

NP: Holocausto - Campo de Extermínio



Freduk
Usericon van Freduk
Posted 28-07-2024 12:40 by Freduk Wijzig reactieProfiel van FredukQuote dit bericht

Forgotten Tomb is van oudsher een blackmetal band, dus toch even hier in dit topic.

Enkele weken geleden kwam hun tigste album sinds "Springtime Depression" op de markt, en ik had eigenlijk geen idee hoe de band evolved was sinds Love's Burial Ground. Want vanuit persoonlijke noot vond ik dat een minder album dan "Springtime... en verloor dus meteen de band uit het oog.

Dat is dus een jaartje of twintig terug. Hoe klinkt Forgotten Tomb in 2024??

Nou, niet als black metal. En vooral vrij generiek. Als je het album op zet krijg ik het idee naar mid-era Katatonia te luisteren met een inderdaad toch wat meer black metal georiënteerde zang eronder.
Dit vat het wel samen. Forgotten Tomb is vooral heel erg melodieus op dit album. Ik geloof niet dat het allemaal zo slecht is, maar goed is ook anders. Je kan er naar luisteren.
Halverwege het album komt er opeens een dungeon synth nummer ingevoegd (althans hoe ik denk dat dungeon synth klinkt, want ik zoek dat nou niet echt op), en dat is op zich helemaal prima, maar uiteindelijk kan je je toch afvragen waarom.
Zo vond ik zelf het verschil naar het verder erg melodieuze werk te groot, bij wat rauwere BM kan zoiets wel, niet dat het dan ook iets is om per definitie enthousiast over te worden, maar goed. Bovendien vond ik dit stukje dungeon synth veel te snel gespeeld waardoor het eerder als irritante slangenbezweerdersmuziek dan wat anders klinkt.

Maar goed, recht zo die gaat. Er zitten op een gegeven moment ook wel wat leuke nummers in, die wel wat echte haken en ogen hebben en iets van een echt eigen stijl uitstralen.
Het laatste nummer heeft een dragende riff die doet denken aan een jaren '90 beat-em-up game achtergrondmuziekje. Dat is ietwat geestig maar maakt de muziek zeker niet interessanter. Sec is het het zoveelste album dat je na het beluisteren ervan met een gevoel van onverschilligheid achterlaat.

Een niet perse slecht, wat generiek album met 1 a 2 nummers die het beluisteren waard zijn.


Winter is coming


Dypfrys
Usericon van Dypfrys
Posted 19-08-2024 14:55 by Dypfrys Wijzig reactieProfiel van DypfrysQuote dit bericht



Bevalt me


"What a fantastic song video. I'm driven to tears. Hail Satan!"


SimsalaWim
Usericon van SimsalaWim
Posted 22-08-2024 10:38 by SimsalaWim Wijzig reactieProfiel van SimsalaWimQuote dit bericht

https://www.discogs.com/release/11501540-Venom-8-Bathory-Venthory

Huh? Zijn dit covers?

Is het een band?

Het is iig niet deze band.

https://www.boomplay.com/albums/68274789

Metal archives weet van niets.







zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 22-08-2024 10:54 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

Geen covers, maar een "Unofficial Release" met materiaal van beide bands.

edit: "Demo studio recordings"

[Dit bericht is gewijzigd door zodiac lung op 22-08-2024 10:56]



SimsalaWim
Usericon van SimsalaWim
Posted 22-08-2024 11:07 by SimsalaWim Wijzig reactieProfiel van SimsalaWimQuote dit bericht

Noem het dan geen Venthory, denk ik dan. Wat een onzin.




mikkasscar
Usericon van mikkasscar
Posted 22-08-2024 23:11 by mikkasscar Wijzig reactieProfiel van mikkasscarQuote dit bericht



Het zal wel aan mij liggen, maar ik snap de hype niet. Ja, dit is goed gemaakte en goed ingespeelde melodieuze black. Maar dit hebben we toch al 1000 keer gehoord? En om echt speciaal te zijn, zijn de riffs niet memorabel, speciaal of apart genoeg. Enkel omdat ze een 'raw' imago hebben dat eigenlijk niet overeenkomt met de muziek, maakt de muziek zelf niet specialer. Luister hier blind naar en je hoort behoorlijk typische melodic black die bijwijlen zelfs blij klinkt. Meningen graag

[Dit bericht is gewijzigd door mikkasscar op 22-08-2024 23:11]


Steel Jaw
Usericon van Steel Jaw
Posted 23-08-2024 1:24 by Steel Jaw Wijzig reactieProfiel van Steel JawQuote dit bericht

quote:
Op 22 augustus 2024 23:11 schreef mikkasscar het volgende:


Het zal wel aan mij liggen, maar ik snap de hype niet. Ja, dit is goed gemaakte en goed ingespeelde melodieuze black. Maar dit hebben we toch al 1000 keer gehoord? En om echt speciaal te zijn, zijn de riffs niet memorabel, speciaal of apart genoeg. Enkel omdat ze een 'raw' imago hebben dat eigenlijk niet overeenkomt met de muziek, maakt de muziek zelf niet specialer. Luister hier blind naar en je hoort behoorlijk typische melodic black die bijwijlen zelfs blij klinkt. Meningen graag

Daarnet effe naar zitten luisteren. Zoals veel black metal bands is dit maar een middelmatige band. Probleem is dat alles tegenwoordig verzadigd is. Er zijn gewoon te veel bands, waarvan het merendeel echt middelmatige meuk is.


Dypfrys
Usericon van Dypfrys
Posted 23-08-2024 8:45 by Dypfrys Wijzig reactieProfiel van DypfrysQuote dit bericht

Mijn mening is dat de band wordt overschat omdat ze een keer een goede track hebben gemaakt. Woods from Which the Spirits Once So Loudly Howled was echt bijzonder goed. Verder maken ze enkel oninteressante standaard meuk die het grote publiek aanspreekt omdat het lekker veilig is.


"What a fantastic song video. I'm driven to tears. Hail Satan!"


Mark Z
Doomsower
Usericon van Mark Z
Posted 23-08-2024 8:46 by Mark Z Wijzig reactieProfiel van Mark ZQuote dit bericht

Ik heb hun eerste album hier nog wel in de kast staan, maar het tweede vond ik al heel wat minder.

Vandaag is ook de nieuwe Koldbrann uitgekomen, bevalt me goed


LastFM | Untappd | Twitter | Doom what thou wilt shall be the whole of the law


KwelgeestIV
Haat is een deugd!
Usericon van KwelgeestIV
Posted 23-08-2024 8:51 by KwelgeestIV Wijzig reactieProfiel van KwelgeestIVQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/kwellie

quote:
Op 23 augustus 2024 1:24 schreef Steel Jaw het volgende:
Daarnet effe naar zitten luisteren. Zoals veel black metal bands is dit maar een middelmatige band. Probleem is dat alles tegenwoordig verzadigd is. Er zijn gewoon te veel bands, waarvan het merendeel echt middelmatige meuk is.
Er zijn zeker teveel bands. En natuurlijk treedt er op een gegeven moment een bepaalde verzadiging en vermoeidheid op. En de gemiddelde band zal nooit de middelmaat ontstijgen. Dat is een beetje een definitiekwestie. Helaas klinkt in het geval van black metal de middelmaat nog steeds erg goed.

Deze band echter nog nooit beluisterd. Zal het eens aanzetten.



Freduk
Usericon van Freduk
Posted 25-08-2024 0:28 by Freduk Wijzig reactieProfiel van FredukQuote dit bericht

Ik heb het besproken Spectral Wounds album ondertussen ook beluisterd en ik vind het wel goed. Voor de rest ken ik niks van deze band.


Winter is coming


Dit topic is 28 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Index / Heavy Metal Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen