IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 31 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Auteur:
Topic : Gehoorbeschadigingen Vorige pagina | Volgende pagina
spectre
Usericon van spectre
Posted 23-10-2007 18:55 by spectre Wijzig reactieProfiel van spectreQuote dit bericht

quote:
Op 23 oktober 2007 18:53 schreef blonde rockgod het volgende:
Jawel hoor, ik ben niet blind
Blijkbaar al een tijdje! Of moet ik in capslock gaan tikken?


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


blonde rockgod
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van blonde rockgod
Posted 23-10-2007 18:58 by blonde rockgod Wijzig reactieProfiel van blonde rockgodQuote dit berichthttp://www.departuremetal.com

quote:
Op 23 oktober 2007 18:55 schreef spectre het volgende:
Blijkbaar al een tijdje! Of moet ik in capslock gaan tikken?


Wat zeg je?


om maar weer ontopic te zijn:
quote:

Gehoorbeschadiging: een onderschat en sluipend gevaar.

Slechthorendheid is niet alleen een medisch probleem. Zeker zo belangrijk is, dat het een sociaal probleem is. Een probleem in de communicatie. Iets dat vaak door de omgeving wordt miskend. Het valt vaak niet op, omdat de slechthorende het probeert te verbergen.
Metingen wijzen erop dat ongeveer 9 % van de jongeren last heeft van gehoorproblemen. Geen wonder als je merkt hoe luid de muziek dendert uit autoradio's , walkmans, mp3-spelers, computers en discotheken.

Hoe werkt ons gehoor?

Geluid is niets anders dan trillende lucht die via onze oorschelp en uitwendige gehoorgang het trommelvlies in beweging zet . Deze trillingen worden via de gehoorbeentjes (hamer, aambeeld en stijgbeugel) aan het slakkenhuis doorgegeven. In het slakkenhuis worden zo de haarcellen in beweging gezet . Door de zintuigcellen in de haarcellen worden de trillingen omgezet in elektrische signalen. Deze signalen worden door de gehoorzenuw naar de hersenen geleid, waardoor we het als geluid ervaren (horen).

Goed gehoor is voor iedereen belangrijk

Wij hebben allen baat bij een goede communicatie. En we willen ook graag naar muziek luisteren. Daar heb je een goed gehoor voor nodig. Het is dus zaak om gehoorbeschadiging te voorkómen. Maar in onze drukke maatschappij lijkt het motto wel: hoe luider, hoe beter. Hierin schuilt echter het gevaar van langzaam optredende gehoorbeschadiging. En het vervelende is dat aan deze beschadiging niets te doen is!! Gehoorbeschadiging is blijvend en niet te herstellen. Een hoortoestel kan alleen het geluid versterken. Maar het is niet in staat met zaken als toonhoogte en klankkleur om te gaan. Een gezond gehoororgaan kan dat wel.

Oorzaken gehoorbeschadiging

Oorzaken van gehoorbeschadiging zijn bijv. hersenvliesontsteking en middenoorontsteking een aangeboren erfelijk gehoorverlies. Maar daar komt nog een andere belangrijke oorzaak bij en dat is: te hard geluid (muziek). Hoe ontstaat gehoorbeschadiging door te hard geluid? De haarcellen, vooral die van de hogere tonen, raken beschadigd door lawaai. Vooral de tonen tussen 2000 en 3000 Herz (tamelijk hoge tonen) zijn kwetsbaar. Het opvangen van hard geluid vergt namelijk veel van de veerkracht van de haarcellen. Na een rustperiode kunnen ze zich herstellen, tenzij het geluid te lang heeft geduurd of te intensief is geweest. De zintuigcellen trillen kapot door het harde geluid.

Wat is nog aanvaardbaar geluid?

Een gewoon gesprek wordt gevoerd met een geluidssterkte van ongeveer 60 decibel (db). Deskundigen vinden dat langdurige blootstelling aan geluid van 80 db , dwz langer dan 8 uren, al beschadiging kan veroorzaken. Bij elke verhoging van 3 db moet je de maximaal aanvaardbare duur halveren. Dat betekent dat je bijvoorbeeld 4 uur naar 83 db mag luisteren (en 2 uur naar 86db). Even ter vergelijking: een walkman levert al gauw 90 tot 100 db, een discotheek 110 db met uitschieters naar 140 db, en een autoradio op volle sterkte 140 db!
De pijngrens ligt bij 120 db; de schadelijke grens ligt echter lager. Een enkele blootstelling aan meer dan 140 db kan al onherstelbare schade geven! Een kwartier lang luisteren naar muziek van meer dan 105 db kan al beschadiging geven. In de industrie mag de geluidsbelasting niet meer dan 85 db zijn!

Hoe merk je dat je gehoor beschadigd is?

Meestal heb je last van oorsuizen (=tinnitus), een drukkend of pijnlijk gevoel in de oren. Je praat luider en radio en tv moeten luider gezet worden. Maar vaak merk je het pas als het al te laat is. Je kunt een gehoortest laten verrichten bij www.oorcheck.nl . Je kunt ook zo'n onderzoek aanvragen bij de GGD. Wanneer oorsuizen langer aanhoudt dan 24 uur, is het aan te raden om een dokter te raadplegen.

Wat kun je tegen gehoorbeschadiging doen?

- In de industrie kunnen geluidwerende schermen worden aangebracht.
- Producenten van mp3 spelers en walkmans zouden een geluidsgrens kunnen inbouwen ter bescherming van het gehoor en gebruikers zouden het minder luid kunnen zetten. Als regel kun je hanteren dat het geluid te sterk is als iemand naast je het kan horen.
- Niet te vaak een discotheek bezoeken en als je het doet zo ver mogelijk van de speakers blijven. Wil je praten met iemand, verlaat dan even de ruimte zodat je oren ook even tot rust komen. En …je niet hoeft te schreeuwen naar de ander om je verstaanbaar te maken (trouwens, in het oor schreeuwen is ook schadelijk)
- Je kunt gehoorbeschermers op maat laten aanmeten bij audicien of muziekwinkel (ER9 verlaagt geluidssterkte 9 db, ER25 25 db).
- Ook als motorrijder moet je goede gehoorbeschermers dragen (geluidssterkte van de windruis bij 120 km per uur is ongeveer 100 db). Deze zijn ook aan te raden voor musici, dj's etc.




ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 23-10-2007 20:00 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

heeh @ chel vs BL discussie:

Je waarde die je hecht aan zintuigen is per persoon natuurlijk verschillend, dat het zicht je moeilijker maakt om mee te gaan in de maatschappij is redelijk duidelijk, maar het zintuig waar je je meeste waarde aan hecht kan natuurlijk verschillen. meegaan met de maatschappij is geen doel opzich, het is voor veel mensen makkelijker om zo je persoonlijke doelen te bereiken.

Trouwens dikke mensen en andere ongezondere mensen zorgen voor veel minder kosten. mensen met hart en vaatziekten gaan abrupter dood dan mensen die langzaam steeds minder gezond worden en op hun 100e sterven. Bovendien heb je een minder lang lijdensproces voor je dood.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Fluisterwoud
Usericon van Fluisterwoud
Posted 06-01-2008 11:08 by Fluisterwoud Wijzig reactieProfiel van FluisterwoudQuote dit bericht

sinds enkele maanden heb ik ook last van een tinitus, zoals dat heet. in het begin kon ik er echt niet van slapen, met de tijd is dat deels gebeterd. aangezien ik nog niet volgroeid ben, wat bij mannen zo rond de 21 is, vertelde de oorarts me dat het misschien nog kan verdwijnen. ik draag vanaf dat moment àltijd oordopjes. het is niet duur en helemaal niet kut want het filtert het geluid tijdens concerten waardoor je eindelijk hoort wat er in feite gespeeld wordt in plaats van een hoop lawaai dat je oren binnendringt.


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 06-01-2008 23:10 by Onweerwolf Wijzig reactieProfiel van OnweerwolfQuote dit bericht

quote:
Op 6 januari 2008 11:08 schreef Fluisterwoud het volgende:
het is niet duur en helemaal niet kut want het filtert het geluid tijdens concerten waardoor je eindelijk hoort wat er in feite gespeeld wordt in plaats van een hoop lawaai dat je oren binnendringt.


Dat mag nog wel eens gequote worden.

Concerten bezoeken met oordopjes in heerscht echt stukken harder.


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 06-01-2008 23:12 by Judge M. Wijzig reactieProfiel van Judge M.Quote dit berichthttp://www.lordsofmetal.nl

+1



R.
Usericon van R.
Posted 06-01-2008 23:46 by R. Wijzig reactieProfiel van R.Quote dit bericht

Ik heb altijd een zachte zuis in mijn oor waar ik zelf weinig last mee heb. Vroeger veel harde muziek opgezet . Volgens de gehoortest hoor ik nog goed, dus dat zit gelukkig wel snor.


Rasputin
Baard
Usericon van Rasputin
Posted 07-01-2008 1:01 by Rasputin Wijzig reactieProfiel van RasputinQuote dit berichthttp://www.cu2.nl/barsebert

quote:
Op 6 januari 2008 23:46 schreef R. het volgende:
Ik heb altijd een zachte zuis in mijn oor


Zeus.


Je voelt de bas in je buik trappen, je voelt de hogen in je muil klappen


TheWill2
Usericon van TheWill2
Posted 08-01-2008 22:09 by TheWill2 Wijzig reactieProfiel van TheWill2Quote dit bericht

quote:
Op 6 januari 2008 23:10 schreef Onweerwolf het volgende:Concerten bezoeken met oordopjes in heerscht echt stukken harder.


Absoluut, met oordoppen stukken beter te doen, kan je uiteindelijk langer van de muziek blijven genieten, ik wil niet meer anders iig. beetje investering scheelt je heel wat.


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 08-01-2008 22:56 by MMayo Wijzig reactieProfiel van MMayoQuote dit bericht

quote:
Op 22 oktober 2007 17:31 schreef MMayo het volgende:
Maar goed, iemand enig idee wat het verschil is betrteft geluid tussen Alpine en Comfoor?


Nou ik weet nu het verschil tussen deze doppen hehe:

Comfoor, zit niet bepaald comfortabel (huhu). Heb een stukje moeten afknippen van die vleugeltjes (waren 3 laags, nu dus 2 laags), aangezien die in het oor gingen jeuken. Ook blijven die dingen niet goed zitten, moet ik er steeds aan blijven prutsen om ze op de plaats te houden en laten hierdoor dus bij vlagen teveel geluid door. Qua demping doen ze het wel aardig, wel het idee dat ze (als ze eindelijk goed zitten) teveel dempen, waardoor het geluid dof klinkt. Nog een nadeel vind ik dat die doppen zwart zijn, lastig terug vinden als je ze laat vallen

Hmnee, ik ga binnenkort weer even langs de gehoorspecialist om een nieuw setje alpine music safe te halen. Die bevielen mij echt stukken beter dan die van Comfoor.


TheWill2
Usericon van TheWill2
Posted 08-01-2008 23:05 by TheWill2 Wijzig reactieProfiel van TheWill2Quote dit bericht

Jup, die Alpine zijn de moeite waard, met die dingen in is muziek ook beter te beluisteren tijdens concerten dan zonder ze in. Er wordt net ff wat rust in de chaos gemaakt, een beetje rust, maar wel genoeg


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 08-01-2008 23:12 by MMayo Wijzig reactieProfiel van MMayoQuote dit bericht

Klopt ja, ik bezoek eigenlijk bijna nooit concerten zonder oordoppen. Als ik ze per ongeluk ben vergeten, vind ik het niet fijn luisteren en hou ik minimaal een week last van een slecht gehoor. Terug naar het vertrouwde Alpine voor mij en wellicht eens nadenken over op maat gemaakte doppen.


TheWill2
Usericon van TheWill2
Posted 08-01-2008 23:17 by TheWill2 Wijzig reactieProfiel van TheWill2Quote dit bericht

Dan zou ik het houden op de Alpine, zou je die kwijt raken is al erg zat, maar dan behoud je iig nog je ribben voor wanneer je nieuwe nodig hebt.

Heb wel een paar setjes her en der verkregen dtandaard oor schuimpjes, mocht ik mn alpine vergeten, dan maar op die manier, maar echt niet meer zonden.


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 08-01-2008 23:39 by MMayo Wijzig reactieProfiel van MMayoQuote dit bericht

Ja dat is zo, maar aan de andere kant.. met mijn concert en festivalbezoek zouden maat doppen helemaal zo gek nog niet zijn. Prijzig dat wel, maar je kunt er een tijd mee vooruit (indien je ze niet kwijt raakt uiteraard). Ik wil zowieso een Alpine setje erbij, kunnen die comfoor doppen als reserve dienen.


TheWill2
Usericon van TheWill2
Posted 08-01-2008 23:42 by TheWill2 Wijzig reactieProfiel van TheWill2Quote dit bericht

3 setjes oordopjes mee, wie doet je nog wat?


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 08-01-2008 23:43 by MMayo Wijzig reactieProfiel van MMayoQuote dit bericht

quote:
Op 8 januari 2008 23:42 schreef TheWill2 het volgende:
3 setjes oordopjes mee, wie doet je nog wat?


Degene met de grootste toeter?


Doomy
Usericon van Doomy
Posted 09-01-2008 15:28 by Doomy Wijzig reactieProfiel van DoomyQuote dit bericht

quote:
Op 8 januari 2008 22:56 schreef MMayo het volgende:
Nou ik weet nu het verschil tussen deze doppen hehe:

Comfoor, zit niet bepaald comfortabel (huhu). Heb een stukje moeten afknippen van die vleugeltjes (waren 3 laags, nu dus 2 laags), aangezien die in het oor gingen jeuken. Ook blijven die dingen niet goed zitten, moet ik er steeds aan blijven prutsen om ze op de plaats te houden en laten hierdoor dus bij vlagen teveel geluid door. Qua demping doen ze het wel aardig, wel het idee dat ze (als ze eindelijk goed zitten) teveel dempen, waardoor het geluid dof klinkt. Nog een nadeel vind ik dat die doppen zwart zijn, lastig terug vinden als je ze laat vallen

Hmnee, ik ga binnenkort weer even langs de gehoorspecialist om een nieuw setje alpine music safe te halen. Die bevielen mij echt stukken beter dan die van Comfoor.
Bij de Big One hebben ze binnenkort weer, heb ik me laten vertellen.


iPim zei: Zeikhoofd... alsof ik me door een 18-jarig kneusje laat afzeiken. Ik kom je nog wel eens tegen op een concert van Jan Smit, kneus!


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 09-01-2008 16:28 by MMayo Wijzig reactieProfiel van MMayoQuote dit bericht

quote:
Op 9 januari 2008 15:28 schreef Doomy het volgende:
Bij de Big One hebben ze binnenkort weer, heb ik me laten vertellen.


Neh, gewoon tegenover cafe traffic in Zwolle, gehoorspecialist met boel doppen.


Julia
Nevermind Me
Usericon van Julia
Posted 09-01-2008 16:31 by Julia Wijzig reactieProfiel van JuliaQuote dit bericht

kheb nu sinds enkele weken doppen van beterhoren. professionele concert/m uzikantendoppen.

dit omdat ik steeds vaker naar concerten ga en nu in De Meester ook vaker op/naast/bij/etc het podium sta.

bent er even een bedragje aan kwijt maar het geluid wordt niet gedempt of de hoge of juist lage tonen verdwijnen niet zoals wel met die alpine doppen.
en met een beetje mazzle worden ze door de verzekering vergoed omdat het voor het werk is.

[Dit bericht is gewijzigd door Julia op 09-01-2008 16:32]


er zit wel een steekje/neurotransmittor los, maar ik ben niet gek! ;P


Gemene Lepel
Usericon van Gemene Lepel
Posted 10-04-2008 18:09 by Gemene Lepel Wijzig reactieProfiel van Gemene LepelQuote dit bericht

Hmm iemand enig idee hoe lang die Alpine doppen meegaan? Heb ze nu al een tijdje en ze lijken me nog goed, maar ik heb geen idee of die dingen na veelvuldig gebruik slechter gaan werken en dus op een gegeven moment niet voldoende bescherming meer bieden.

Ben er tot nu toe erg tevreden over, nooit een piep na oefensessies of concerten, geluid vind ik altijd nog redelijk goed, maar toch ben ik misschien van plan om in de toekomst op maat gemaakte dopjes aan te schaffen.


Grey over Kristalnacht: "Als de Joden destijds ook aanslagen hadden gepleegd dan had ik de nazi's misschien wel begrepen."


Helvete
Usericon van Helvete
Posted 10-04-2008 18:18 by Helvete Wijzig reactieProfiel van HelveteQuote dit bericht

Ik moet ook maar eens van die doppen aanschaffen..


Burzum
Usericon van Burzum
Posted 10-04-2008 18:19 by Burzum Wijzig reactieProfiel van BurzumQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/Raymond1982

Laatst weer achter gekomen dat mijn linkeroor toch hard naar de klote aan het gaan is, toch die doppen eens vaker meenemen want ik heb nogal de neiging om ze te vergeten


Metalhead22
Usericon van Metalhead22
Posted 10-04-2008 18:20 by Metalhead22 Wijzig reactieProfiel van Metalhead22Quote dit berichthttp://www.last.fm/user/kledur

+1
Bij alle concerten waar ik ben geweest nog nooit van die dingen in gehad.


...the thin texture between wrong and right, mostly broken by those who saw the light...


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 10-04-2008 18:21 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Ik ook niet en ik heb een permanente gehoorbeschadiging! Gewoon die dingen kopen!!!


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Draconian
Doomtrooper
Usericon van Draconian
Posted 10-04-2008 18:22 by Draconian Wijzig reactieProfiel van DraconianQuote dit bericht

Ik gebruik altijd dat spul wat je eerst moet kneden, werkt goed. Nu ga ik toch maar eens goede oordoppen aanschaffen, die ik niet na gebruik hoef weg te gooien. Zijn die Alpine Partyplugs iets?

[Dit bericht is gewijzigd door Draconian op 10-04-2008 18:23]


Are you forever - loss of purpose in a passive life. Are you forever - pale, regarded as a waste of time.


Dit topic is 31 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen