IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Krakers deel 3 Vorige pagina | Volgende pagina
blonde rockgod
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van blonde rockgod
Posted 07-11-2006 18:31 by blonde rockgod Profiel van blonde rockgodhttp://www.departuremetal.com

quote:
Op 7 november 2006 18:27 schreef Argus het volgende:
Ooit zinvol maar al lang achterhaald en misbruikt.

Ondertussen:


1 voordeel van deze manier van handelen is wel dat de heren en dames zelf ook nergens heen kunnen.

Ik snap dat kansloze verzet echt niet. Eerst lief doen en zodra ze legaal hun zin niet krijgen komen de brandbommen weer naar de ME.

En dan vragen sommige mensen zich af waarom mensen zo negatief over krakers denken....
hint: dat is niet vanwege die keren dat ze iets positiefs doen


Mee eens, als het ontruimt moet worden van de rechter, ga dan ook gewoon en jaag de gemeenschap dan niet net als voetbal"fans" op onnodige kosten.



Misanthrope
Il Principe
Usericon van Misanthrope
Posted 07-11-2006 18:46 by Misanthrope Profiel van Misanthrope

quote:
Op 7 november 2006 18:20 schreef attila_de_hun het volgende:
neen neen jongen, ik ben het absoluut niet met je eens. het gaat om consequentie. en begrijp me niet verkeerd , van mij mogen ze de krakers aan hun dreads eruitsleuren (vooral nadat ik hier enkele posts heb gelezen).maar bumperklevers et al. mogen ze van mij ook grof aanpakken (behalve jou dan want jij kan het veilig en je weet dat ik jou onmiddellijk geloof he )
Ik bumperkleef niet.


Gelijkheid is een uitvinding van het gepeupel om wraak te nemen op de sterken.


Burzum
Usericon van Burzum
Posted 07-11-2006 21:02 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

quote:
Op 7 november 2006 14:09 schreef blonde rockgod het volgende:



quote:
Op 7 november 2006 14:48 schreef blonde rockgod het volgende:
Jij bent echt geniaal weet je dat? Super


quote:
Op 7 november 2006 15:57 schreef blonde rockgod het volgende:


Man, wat lachen dit topic.

Mensen die niets weten over de beweegredenen van krakers zouden er ook niets over moeten posten.


Hehehe :D

Erg mooi dit vooral omdat je het zelf zo uitstekend weet te onderbouwen.


Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 07-11-2006 21:44 by Iskariot Profiel van Iskariot

Die krakerts, wordt steeds mooier:

Fort Pannerden laat zich niet zomaar innemen

Uitgegeven: 7 november 2006 15:36
Laatst gewijzigd: 7 november 2006 21:23
LINGEWAARD - Ruim honderd ME'ers en politiemensen en veertig militairen zijn dinsdagmorgen vroeg begonnen aan de ontruiming van Fort Pannerden in het Gelderse Doornenburg (gemeente Lingewaard).

Pas na dertien uur breekwerk kon de mobiele eenheid de eerste bezetters van het bolwerk naar buiten brengen en aanhouden. Er zouden tussen de vijftien en 25 krakers in het fort zitten. Het fort is sinds 2000 na tientallen jaren leegstand gekraakt.

Verdedigingswerk

Het fort is in 1869 gebouwd als verdedigingswerk in de Hollandse Waterlinie, op de strategische plek waar Waal en Rijn zich splitsen. Dat Fort Pannerden oorspronkelijk een verdedigingswerk is, bleek dinsdag.

De mobiele eenheid en de militairen hadden de grootste moeite om in het bolwerk met de metersdikke muren en de gesloten ophaalbrug te komen. Dat lukte uiteindelijk via het door de krakers zwaar gebarricadeerde dak.

Defensie

Het Nationaal Coördinatie Centrum, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken, regelde alle inzet voor dinsdag. Er was dan ook volgens waarnemend burgemeester Paul Peters van Lingewaard officieel toestemming voor de inzet van Defensie.

De landmacht zorgde onder meer voor rijplaten in het drassige weiland, noodbruggen over de gracht rondom het fort, een rupsvoertuig en verbindingsmaterieel. De pont over het Pannerdensch Kanaal is dinsdag uit de vaart gehaald.

Bommetjes

Ongeveer 25 sympathisanten die buiten het fort stonden, richtten een brandende barricade op en gooiden met verfbommetjes. Zij vertrokken na een vordering van de politie. Twee van hen zijn aangehouden. De krakers in het bouwwerk verschansten achter dichtgelaste deuren en zitten vastgeketend in beton.

Bestemmingsplan

De actievoerders weigeren vrijwillig te vertrekken aldus woordvoerder Jan Cafard. "Wij wilden wel gaan als er een goed bestemmingsplan was, maar de gemeente en Staatsbosbeheer laten hier nu voorlopig antikraakwachten verblijven. Dat vinden we een gebaar van minachting."

De krakers organiseerden rondleidingen door het fort en verhuurden het voor feesten en partijen. Zij wonnen daarmee de sympathie van de buurt.

Losbranden

De ME moet in het fort 126 ruimtes doorzoeken om alle actievoerders te vinden. Het in loszagen en -branden van actievoerders gespecialiseerde BraTrateam uit Utrecht is daar onder andere mee bezig.

Op tal van plaatsen zijn deuren en gangen dichtgelast, maar niet achter alle dichtgemaakte doorgangen zitten krakers. Cafard: "Om deze stuitende actie te doen slagen zullen ze hard moeten werken." Het was aan het begin van de avond niet duidelijk of de ME er in zal slagen de ontruiming dinsdag af te ronden.

Arrestaties

De mobiele eenheid heeft inmiddels dertien krakers uit het zwaar gebarricadeerde Fort Pannerden in Doornenburg gehaald. Het gekraakte bolwerk is echter nog niet leeg. Hoeveel actievoerders zich nog hebben verstopt achter dichtgelaste deuren in de ruim honderd ruimtes en gangen is niet duidelijk.

Dat heeft waarnemend burgemeester Paul Peters van Lingewaard meegedeeld. De krakers zijn direct aangehouden en afgevoerd in een arrestantenbusje. Eerder op de dag zijn twee sympathisanten aangehouden op de Waaldijk.


Mooi is dat, iets voor feesten verhuren wat niet van jou is


herrie
Usericon van herrie
Posted 08-11-2006 10:52 by herrie Profiel van herrie

voordat de krakers er zaten gebeurden er volgens de buurt allerlei duistere dingen rondom en in het fort:

zal het eerst een homo-ontmoetingsplaats geweest zijn? of misschien wel criminele transacties?, drugs?, vrouwenhandel?

enfin... de leegstand die ontstaat na ontruiming zal zorgen dat de feesten en rondleidingen die gehouden werden mogelijk weer vervangen worden door duistere activiteiten...

uiteraard wordt elk kraakpand een keer ontruimd. echter ben ik van mening dat er na de ontruiming direct iets gedaan moet worden met het onject. geen otnruiming voor leegstand!

maar ja... aangezien dit een metalforum is zal ik me effe anders opstellen: oprotten met dat werkschuwe tuig, het stinkt naar tuig, laat ze gaan werken, orde en gezag, rust reinheid en regelmaat... etc.




jbassist
Say It With Jb.
Usericon van jbassist
Posted 08-11-2006 10:58 by jbassist Profiel van jbassist



Maar idd, je kunt zeiken wat je wil maar als alle Buurtbewoners daar klagen op tv dat het hier waarschijnlijk niet beter mee word en dat ze ze liever hadden zien blijven.

Maar om idd maar even in de trend van het hippe afzeiken teblijven: LAAT DIE KANKERLIJERS MAAR EENS WERKEN! VIEZE CRUSTEN!


"BONKE! next time you fuck in my bathroom, fucking throw the condoms into the toilet! not in or on top of the goddamn sink...."


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 08-11-2006 11:01 by Chelman Profiel van Chelman

Staatsbosbeheer wil het fort toch opknappen en een bezoekrscentrum in vestigen? Wat is daar precies op tegen?


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Rotzak
Usericon van Rotzak
Posted 08-11-2006 11:03 by Rotzak Profiel van Rotzakhttp://www.meatspin.com

@Jbassist.

Ik hoef je toch niet te vertellen over die rukkers laatst in Amsterdam ofwel, de politie een beetje bestoken met scherpe stukken ijzer en agressieve vloeistof. Omdat het in dat fort wat anders aan toe gaat, wil nog niet zeggen dat al die krakerts een voorbeeld voor de maatschappij zijn, vies tuig

[Dit bericht is gewijzigd door Rotzak op 08-11-2006 11:03]


Against God and Government


jbassist
Say It With Jb.
Usericon van jbassist
Posted 08-11-2006 11:04 by jbassist Profiel van jbassist

quote:
Op 8 november 2006 11:01 schreef Chelman het volgende:
Staatsbosbeheer wil het fort toch opknappen en een bezoekrscentrum in vestigen? Wat is daar precies op tegen?


Is niks mis mee nee.
Maar als ik de geinterviewde mensen mag geloven was dit al meerdere keren belooft en is men nu bang dat er weer eens geen fuck gaat gebeuren en dat het weer een "ongure" plek word.


"BONKE! next time you fuck in my bathroom, fucking throw the condoms into the toilet! not in or on top of the goddamn sink...."


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 08-11-2006 11:19 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 8 november 2006 11:04 schreef jbassist het volgende:
Is niks mis mee nee.
Maar als ik de geinterviewde mensen mag geloven was dit al meerdere keren belooft en is men nu bang dat er weer eens geen fuck gaat gebeuren en dat het weer een "ongure" plek word.


1.Zou kunnen kloppen dat het meerdere keren beloofd is. De gemeente is al vier jaar bezig om hun plannen van de grond af te krijgen. Ze worden structureel tegengewerkt door de crusties.

2.De rechter heeft gesproken en die gore crusties leggen zich niet neer bij deze uitspraak. Ze verwerpen een fundament van de rechtsstaat en dat terwijl ze hypocriet de regels van dezelfde rechtsstaat misbruiken om hun kraakactiviteiten recht te praten.

3.Ze gebruiken hierbij geweld (brandbommen e.d.)

Punten 2. en 3. zijn voldoende om dat tuig op te pakken eens flink door de rechter te laten bestraffen. Poging tot doodslag met een wapen (brandbommen) lijkt mij een goede tenlastelegging.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


H-K
Jawel!
Usericon van H-K
Posted 08-11-2006 11:19 by H-K Profiel van H-Khttp://haa-kaa.hyves.net/

quote:
Op 8 november 2006 10:52 schreef herrie het volgende:
voordat de krakers er zaten gebeurden er volgens de buurt allerlei duistere dingen rondom en in het fort:

zal het eerst een homo-ontmoetingsplaats geweest zijn? of misschien wel criminele transacties?, drugs?, vrouwenhandel?

enfin... de leegstand die ontstaat na ontruiming zal zorgen dat de feesten en rondleidingen die gehouden werden mogelijk weer vervangen worden door duistere activiteiten...




Komt nu eerst anti-kraak in toch?
Het blijft wel lastig af en toe, ik twijfel dan ook niet aan de bedoelingen van (deze) krakers, maar kraken is voor mij gewoon compleet onaanvaardbaar.
Andermans bezit moet je van afblijven, kloar.



Life doesn't get much better than this!


Argus
Our fate is written in the web. Woven by the Norns
Usericon van Argus
Posted 08-11-2006 11:21 by Argus Profiel van Argus

quote:
Op 8 november 2006 10:52 schreef herrie het volgende:
uiteraard wordt elk kraakpand een keer ontruimd. echter ben ik van mening dat er na de ontruiming direct iets gedaan moet worden met het onject. geen otnruiming voor leegstand!



Er is ook geen ontruiming voor leegstand. Het wordt een museum.
Er mogen alleen geen personen in WONEN. In die zin is het leegstand.

De krakers zijn gewoon op de piemel getrapt dat hun vrijplaats (lees geen belasting betalen, drugs, ellende) er aan gaat.
Net als voor kampers ben ik hier helemaal voor. Geen uitzonderingen. Gelijke rechten, gelijke plichten.


Born to bleed. Fighting to succeed. Build to endure what this world throws at me.. Mag ik u verder een boeketje haagsche bloemen aanbieden?


Argus
Our fate is written in the web. Woven by the Norns
Usericon van Argus
Posted 08-11-2006 11:22 by Argus Profiel van Argus

quote:
Op 8 november 2006 11:03 schreef Rotzak het volgende:
@Jbassist.

Ik hoef je toch niet te vertellen over die rukkers laatst in Amsterdam ofwel, de politie een beetje bestoken met scherpe stukken ijzer en agressieve vloeistof. Omdat het in dat fort wat anders aan toe gaat, wil nog niet zeggen dat al die krakerts een voorbeeld voor de maatschappij zijn, vies tuig


Hoezo anders? Of het nu een vloeistof is of een brandbom zoals in dit geval. Dat doe je gewoon niet.
Ik wil die fijne idealisten wel eens zien uitleggen aan een klein kind waarom pappa een oog mist....


Born to bleed. Fighting to succeed. Build to endure what this world throws at me.. Mag ik u verder een boeketje haagsche bloemen aanbieden?


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 08-11-2006 11:24 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 8 november 2006 11:22 schreef Argus het volgende:
Hoezo anders? Of het nu een vloeistof is of een brandbom zoals in dit geval. Dat doe je gewoon niet.
Ik wil die fijne idealisten wel eens zien uitleggen aan een klein kind waarom pappa een oog mist....


Je pappa is een fascist! Hij verdedigt het recht van eigenaren om hun met eigen handen bij elkaar gewerkte eigendom te beschermen! Dood aan zelfbeschikkingsrecht!


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 08-11-2006 11:33 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Ze zorgen zo goed voor het fort .. nha ze hebben alles vast lopen lassen .. kan het museum wat er moet komen dus weer bakken geld uittrekken om het ijzerwerk te fatsoeneren.

Kutpaupers, nekschot!


Rotzak
Usericon van Rotzak
Posted 08-11-2006 11:53 by Rotzak Profiel van Rotzakhttp://www.meatspin.com

quote:
Op 8 november 2006 11:22 schreef Argus het volgende:
Hoezo anders? Of het nu een vloeistof is of een brandbom zoals in dit geval. Dat doe je gewoon niet.
Ik wil die fijne idealisten wel eens zien uitleggen aan een klein kind waarom pappa een oog mist....


Ik bedoel dat ze dat fort niet gelijk naar de vernieling hebben geholpen, in tegenstelling tot andere gebouwen, dat bedoelde ik eigenlijk.


Against God and Government


Argus
Our fate is written in the web. Woven by the Norns
Usericon van Argus
Posted 08-11-2006 11:59 by Argus Profiel van Argus

quote:
Op 8 november 2006 11:53 schreef Rotzak het volgende:
Ik bedoel dat ze dat fort niet gelijk naar de vernieling hebben geholpen, in tegenstelling tot andere gebouwen, dat bedoelde ik eigenlijk.


Je hebt even gemist wat ze er allemaal aan verknalt hebben met de barricades en wat voor schade er aan poorten, dak, etc, etc is ontstaan?
Om over de definitie onderhoud nog maar te zwijgen.
Maar goed, in Den Haag vonden de bewoners van de Blauwe Aanslag ook dat ze onderhoud pleegden....
(God wat was het lekker pissen op de resten daarvan )


Born to bleed. Fighting to succeed. Build to endure what this world throws at me.. Mag ik u verder een boeketje haagsche bloemen aanbieden?


Rotzak
Usericon van Rotzak
Posted 08-11-2006 12:02 by Rotzak Profiel van Rotzakhttp://www.meatspin.com

Ja dat snap ik Ik ben het wel met je eens hoor, maar een aantal gaat nu krakers goed praten omdat deze personen het pand zogenaamd wel hebben onderhouden, waarbij ik ook mijn twijfels heb.


Against God and Government


Argus
Our fate is written in the web. Woven by the Norns
Usericon van Argus
Posted 08-11-2006 13:58 by Argus Profiel van Argus

Filmpje

http://www.youtube.com/watch?v=HSIISsX45HY

Ik vraag me alleen af in wat voor waanwereld die woordvoerder leeft
Niet nodig? Nee inderdaad niet als je gewoon op was ge^&*^*&%^%^&$&^%^



Born to bleed. Fighting to succeed. Build to endure what this world throws at me.. Mag ik u verder een boeketje haagsche bloemen aanbieden?


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 08-11-2006 14:00 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Dicht ze aub geen realiteitszin toe.


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 08-11-2006 15:04 by Chelman Profiel van Chelman

quote:

Krakers in fort voorbereid door lek politie
woensdag 8 november 2006 10:30

De belegering van Fort Pannerden door leger en politie duurt veel langer dan gedacht doordat de krakers van tevoren zijn gewaarschuwd.

Deuren zijn dichtgelast, krakers zijn in beton vastgegoten en ze hebben proviand voor dagen. Verschillende doorgangen en een groot deel van de 127 kamers van het 19de eeuwse fort zijn uitgebreid gebarricadeerd.

Volgens de Volkskrant hebben de krakers door een lek bij de politie van Gelderland-Midden alle tijd gehad er een onneembare vesting van te maken. Daardoor zijn ruim honderd man politie en veertig militairen met groot materieel er na een dag nog niet in geslaagd het fort te veroveren.

Buurtbewoners
De politie zelf wil niets kwijt over het lek. Een woordvoerder van de gemeente Lingewaard bevestigt dat er 'hard wordt gewerkt' om uit te vinden waar de informatie over de ontruimingsactie is uitgelekt.

Maandagavond zijn de actievoerders ingelicht over de aanstaande ontruimingsactie, naar verluidt 'vanuit de buurt'. Maar die werd officieel pas dinsdag op de hoogte gebracht, middels bewonersbrieven van de gemeente Lingewaard. De ontruiming was toen al in volle gang.

Volgens de gemeente zijn er sinds gisteren vijftien aanhoudingen verricht, waarvan twee buiten het fort. Om te laten zien hoe stevig de krakers zich hebben verschanst heeft de politie woensdagmorgen een rondleiding gegeven voor de pers. De politie schat dat er nog tien krakers in het fort zitten.



Politieagenten die samenspannen met criminelen --> oneervol ontslag op staande voet en een vervolging.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 08-11-2006 15:15 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Maar jij weet ook wel wat ermee gebeurd

NIETS


Psychonaut
Usericon van Psychonaut
Posted 08-11-2006 19:10 by Psychonaut Profiel van Psychonaut

Gaaf man, die krakers! En wie mag dat weer geen betalen?

quote:
DOORNENBURG (ANP) – De gemeente Lingewaard is erg geschrokken van de omstandigheden waaronder de krakers van Fort Pannerden in Doornenburg jarenlang in het bolwerk hebben gewoond. Als de gemeente dat had geweten, was er uit het oogpunt van de volksgezondheid eerder ingegrepen.

Dat heeft waarnemend burgemeester Paul Peters woensdag gezegd op een afsluitende persconferentie over de ontruiming, die twee dagen heeft geduurd. Volgens Peters zijn 31 mensen aangehouden. In het fort hadden zich 25 actievoerders verschanst. In de omgeving hield de politie nog eens zes sympathisanten aan. Alle arrestanten zitten nog vast.

Volgens Peters hebben de krakers in de zes jaar dat zij het fort bewoonden slecht voor hun omgeving gezorgd. Woensdag bleek tijdens een rondleiding dat er enorme hoeveelheden rommel rondzwierven in het immense bouwwerk. Ook lagen overal etensresten, kleding en persoonlijke spullen. Peters denkt dat het opruimen weken zal gaan duren.

De ontruiming is door gemeente, politie en leger vier weken lang intensief voorbereid, zei Peters. Die tijd was nodig omdat een fort uit de aard van zijn functie een moeilijk te nemen bolwerk is.

Gemeente en eigenaar Staatsbosbeheer sturen direct antikraakwachten de vesting in, aldus de waarnemend burgemeester. Het fort is sinds woensdagmiddag afgesloten met hekken.

Staatsbosbeheer zorgt samen met de gemeente, provincie Gelderland en stichting Nieuwe Hollandse Waterlinie voor restauratie van het bouwwerk uit de negentiende eeuw. Er ligt een conceptplan klaar om het fort in gebruik te gaan nemen als bezoekerscentrum, museum voor ballistiek en vleermuizenhotel.


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 08-11-2006 19:16 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

nouja 'goed onderhoud' is relatief. helemaal voor mensen die je al vanaf 5 meter kan ruiken, hun belevingswereld is gewoon anders. heb der ook 2 van op mn werk, goeie lui, dat wel, maar qua instelling en stank is het soms even wennen.

ja: werk!

[Dit bericht is gewijzigd door karnivoor op 08-11-2006 19:16]


Je moeder.


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 08-11-2006 19:17 by M. Profiel van M.

Qua instelling wennen? Wérken zulde, goedverdoeme.


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen