IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Nieuwstopic Vorige pagina | Volgende pagina
Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 18-12-2008 9:05 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Tja ach ...


SQT
Usericon van SQT
Posted 18-12-2008 9:26 by SQT Profiel van SQThttp://basswinkels.blogspot.se/

Alsof je 146 keer per minuut headbangt.


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 18-12-2008 14:03 by attila_de_hun Profiel van attila_de_hun

quote:
Op 18 december 2008 9:00 schreef ofhellsfire het volgende:
'Headbangers moeten nekbrace dragen'
'In 2005 stelden doktoren vast dat Terry Balsamo, gitarist van de band Evanescence, een beroerte kreeg door


als die gast al een beroerte kreeg van te "headbangen" op het Evanescencemateriaal, dan adviseer ik hem met klem om vooral niet in een slayer of napalm deathcoverband te gaan spelen.


Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 18-12-2008 14:17 by Mutilator (Moderator) Profiel van Mutilatorhttp://wp.livereviewer.com/

quote:
Op 18 december 2008 9:00 schreef ofhellsfire het volgende:
'Headbangers moeten nekbrace dragen'
Uitgegeven: 18 december 2008 06:31
Laatst gewijzigd: 18 december 2008 06:31

SIDNEY - Verstokte headbangers lopen een groot risico op nek- en hoofdblessures door het wild op en neer bewegen van hun hoofd op de beat van metalmuziek. Ze zouden er daarom verstandig aan doen een nekbrace te dragen.
Dat melden Australische wetenschappers in een rapport dat donderdag verschijnt.

Headbangen op harde rock- metalmuziek met een doorsnee ritme van 146 beats per minuut of meer, kan nekklachten veroorzaken die op de symptomen van een whiplash lijken.




Dat blijkt uit het rapport van onderzoekers van de Universiteit of New South Wales in Sydney. De onderzoekers bezochten diverse concerten om headbangers te bestuderen.


Beroerte

Headbangen zou ook hersenletsel kunnen veroorzaken. ''In 2005 stelden doktoren vast dat Terry Balsamo, gitarist van de band Evanescence, een beroerte kreeg door headbangen'', staat in het onderzoek dat gepubliceerd zal worden in het British Medical Journal.

Wie het headbangen niet vaarwel kan zeggen of geen nekbrace wil gaan dragen, kan blessures voorkomen door het hoofd niet verder dan een hoek van 45 graden te bewegen.

http://www.nu.nl/wetenschap/1886760/headbangers-moeten-nekbrace-dragen.html

:')


Afgeleid van dit stuk heb ik begrepen:

Head and neck injury risks in heavy metal: head bangers stuck between rock and a hard bass

Declan Patton, research assistant, Andrew McIntosh, associate professor

1 School of Risk and Safety Sciences, University of New South Wales, Sydney, Australia 2052

Correspondence to: A McIntosh a.mcintosh@unsw.edu.au

Objective To investigate the risks of mild traumatic brain injury and neck injury associated with head banging, a popular dance form accompanying heavy metal music.
Design Observational studies, focus group, and biomechanical analysis.

Participants Head bangers.

Main outcome measures Head Injury Criterion and Neck Injury Criterion were derived for head banging styles and both popular heavy metal songs and easy listening music controls.

Results An average head banging song has a tempo of about 146 beats per minute, which is predicted to cause mild head injury when the range of motion is greater than 75°. At higher tempos and greater ranges of motion there is a risk of neck injury.

Conclusion To minimise the risk of head and neck injury, head bangers should decrease their range of head and neck motion, head bang to slower tempo songs by replacing heavy metal with adult oriented rock, only head bang to every second beat, or use personal protective equipment.



The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 18-12-2008 14:27 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Ah jij hebt zelfs nog een iets betere versie. het andere bericht is echt behoorlijk mishandeld.

quote:
Op 18 december 2008 4:28 schreef ElitE het volgende:


Headbanggevaar

Heftig headbangen kan zowel hoofd- als nekschade aanrichten, zo schrijven Australische onderzoekers in het British Medical Journal.

Headbangen is volgens de onderzoekers ontstaan bij een concert van Led Zeppelin in 1968, waarbij de voorste rij mensen hun hoofd op het podium knalden. De confrontatie met het podium is inmiddels uit deze routine verdwenen, maar de beweging is bij ieder metal- of hardrockconcert terug te vinden.

Onderzoekers van de Universiteit van New South Wales keken of zij het letselgevaar van deze beweging in kaart konden brengen. Daarbij hanteerden ze rekenmodellen die schade door heftige hoofdbewegingen in nek en hoofd meten, zoals deze gebruikt worden bij onderzoek naar auto-ongelukken.

Ze namen tien muzikanten en vroegen hen naar hun lievelingsheadbangplaten. Een gemiddelde headbangplaat heeft 146 beats per minuut en als de hoofdbeweging groter wordt dan een hoek van 75 graden kan dit schade aan hoofd en nek opleveren. Snellere nummers en grotere bewegingen kunnen ook schadelijk zijn voor de nek.

Als oplossing dragen de onderzoekers ludieke methodes aan als een headbang-instructie voorafgaand aan een concert, het veranderen van de muzieksmaak naar easylistening en het dragen van beschermende neksteunen.



Tijd voor gezond headbangen met geodriehoek en metronoom!


[Dit bericht is gewijzigd door ElitE op 18-12-2008 14:27]


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 18-12-2008 14:55 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

quote:
Als oplossing dragen de onderzoekers ludieke methodes aan als een headbang-instructie voorafgaand aan een concert, het veranderen van de muzieksmaak naar easylistening en het dragen van beschermende neksteunen.





Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 18-12-2008 15:13 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

headbangen op stars of the lid


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


White Tree
Filmmaker
Usericon van White Tree
Posted 18-12-2008 15:18 by White Tree Profiel van White Treehttp://www.audiovisueelontwerp.nl

Metal Mode Zomer 2009....... Safety First (zo kan je ook niet te veel drinken :p)








MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 18-12-2008 18:38 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

Oeh, mooie foto's!

Oh, en wat denken we van dit:
quote:
Politieke ophef rond Shani Davis Van onze Telesportredactie


AMSTERDAM - Nadat hij eerder een verlaagde aanbieding van DSB naast zich neerlegde, heeft Shani Davis met ingang van 1 januari toch weer een Nederlandse sponsor. Uitkeringsinstantie UWV wil via sponsoring van de Amerikaanse schaatser de naamsbekendheid van een nieuw op te richten werkbedrijf, dat werkzoekenden aan een baan moet helpen, vergroten.


Het bedrag van de overeenkomst werd niet bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder kost het sponsoren van Davis "minder dan een advertentie van een kwartpagina in alle landelijke dagbladen".


quote:
Vraagtekens bij UWV-sponsoring schaatser Davis

14 uren geleden (A)Sociaal Nieuws.AMSTERDAM - Een meerderheid van CDA, VVD, SP en D66 in de Tweede Kamer zet grote vraagtekens bij het sponsorcontract dat uitkeringsinstantie UWV heeft gesloten met schaatser Shani Davis.


Het UWV mikt met de Amerikaan op grotere naamsbekendheid voor het Werkbedrijf. Per 1 januari gaat het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) met UWV samenwerken in dat Werkbedrijf dat zoveel mogelijk werkzoekenden aan een baan moet helpen en werkgevers aan personeel.

CDA-Kamerlid Eddy van Hijum vindt sponsoring niet de manier om naamsbekendheid te winnen. “Het UWV rijdt een scheve schaats”, zei hij woensdag. Stef de Blok (VVD) vindt de plannen “niet kunnen”. “Geld van werkgevers en werknemers hoor je niet te besteden aan sponsoring”, aldus SP’er Paul Ulenbelt.

Fatma Koser Kaya (D66) wil donderdag opheldering van CDA-minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken), donderdag in overleg over arbeidsmarktbeleid. “Dit klinkt niet als een goed plan.”

Een UWV-woordvoerder wilde eerder niet kwijt wat de overheidsinstantie kwijt is aan het sponsorcontract. Behalve dat het past in een “bescheiden campagne” om het Werkbedrijf naamsbekendheid te geven. Volgens hem kost Davis sponsoren minder dan een advertentie van een kwart pagina in alle landelijke dagbladen.

Het UWV stelt dat schaatsen een van de populairste sporten in Nederland is. “Miljoenen Nederlanders volgen de sport op televisie en de tribunes.” En om het Werkbedrijf goed te laten functioneren, is het van belang dat werkzoekenden en werkgevers weten waar ze terecht kunnen voor hulp op de arbeidsmarkt.

De keuze viel op Davis vanwege “zijn grote werklust, doorzettingsvermogen en het feit dat hij steeds zelf de regie neemt in zijn carrière”. Die eigenschappen passen bij de wijze waarop het Werkbedrijf mensen wil stimuleren en begeleiden naar werk.

Dat Davis zijn talent optimaal benut blijkt uit de vele prijzen en Olympische medailles die hij in de wacht heeft gesleept, aldus het UWV. Zo won hij afgelopen weekeinde opnieuw de 1000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Nagano.



Ik vind het belachelijk dat een overheidsinstantie sponsoring voor naamsbekendheid toepast.


Boeiender


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 18-12-2008 18:42 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

tsja, de andere optie is krantenadvertenties wat volgens hun meer kost en (naar ik dan aanneem) minder oplevert


Je moeder.


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 18-12-2008 18:44 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 18 december 2008 18:42 schreef karnivoor het volgende:
tsja, de andere optie is krantenadvertenties wat volgens hun meer kost en (naar ik dan aanneem) minder oplevert


Waarom een advertentie? Als mensen werk ZOEKEN komen ze vanzelf bij het UWV en daarmee bij die nieuwe toko terecht toch?


Boeiender


Lionheart
|"| |''| |"| >')
Usericon van Lionheart
Posted 18-12-2008 18:48 by Lionheart Profiel van Lionheart

Misschien zoeken ze wel werk.


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 18-12-2008 18:49 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 18 december 2008 18:48 schreef Lionheart het volgende:
Misschien zoeken ze wel werk.


Hehehe, scherp, maar ik verwacht dat ze straks werk genoeg hebben. En anders hebben we er weer een nutteloos overheidsorgaan bij.


Boeiender


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 18-12-2008 19:06 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

quote:
Op 18 december 2008 18:44 schreef MR. N het volgende:
Waarom een advertentie? Als mensen werk ZOEKEN komen ze vanzelf bij het UWV en daarmee bij die nieuwe toko terecht toch?



ik lees anders ook pas voor het eerst dat ze een nieuw werkbedrijf op gaan zetten en dan ben ik vast niet de enige nederlander die amper aan nieuws lezen toekomt (of het nieuws geen fuck interesseert )

wat dat betreft kunnen ze beter tv spotjes gaan maken trouwens :')


Je moeder.


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 18-12-2008 19:07 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 18 december 2008 19:06 schreef karnivoor het volgende:
ik lees anders ook pas voor het eerst dat ze een nieuw werkbedrijf op gaan zetten en dan ben ik vast niet de enige nederlander die amper aan nieuws lezen toekomt (of het nieuws geen fuck interesseert )

wat dat betreft kunnen ze beter tv spotjes gaan maken trouwens :')


Maar jij zoekt toch geen werk?


Boeiender


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 18-12-2008 19:08 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

quote:
Op 18 december 2008 19:07 schreef MR. N het volgende:
Maar jij zoekt toch geen werk?


denk je dat de gemiddelde werkzoekende het wel en wee van bedrijven volgt? er zijn er vast wel een paar maar ik geloof echt niet dat iedereen dit in het nieuws gehoord/gelezen heeft


Je moeder.


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 18-12-2008 19:10 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 18 december 2008 19:08 schreef karnivoor het volgende:
denk je dat de gemiddelde werkzoekende het wel en wee van bedrijven volgt? er zijn er vast wel een paar maar ik geloof echt niet dat iedereen dit in het nieuws gehoord/gelezen heeft


Daar gaat het helemaal niet om, als je werkzoekende bent, dan kom je automatisch bij het UWV uit, al was het maar voor een uitkering. Vandaar dat ik dit soort acties onzin vind. Gaat niet om naamsbekendheid, en mensen die het nodig hebben komen er vanzelf mee in aanraking.


Boeiender


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 18-12-2008 19:21 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

jep. wat doet dat nieuwe bedrijf eigenlijk?


Je moeder.


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 18-12-2008 19:23 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 18 december 2008 19:21 schreef karnivoor het volgende:
jep. wat doet dat nieuwe bedrijf eigenlijk?


Ik denk dat het UWV zich opsplist in een uitkeringgedeelte en een werkzoekgedeelte.... denk ik dan hè, ik kan dat niet zien vanaf een schaatspakkie.


Boeiender


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 18-12-2008 22:54 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

"Yves Leterme neemt ontslag"


signature


Beli Mawr
Great god Cernunnos, return to Earth again!
Usericon van Beli Mawr
Posted 18-12-2008 23:04 by Beli Mawr (Moderator) Profiel van Beli Mawrhttp://www30.brinkster.com/belimawr

quote:
Op 18 december 2008 22:54 schreef Hypnos het volgende:
"Yves Leterme neemt ontslag"

Van een goed beleid voeren heeft ie mss geen verstand, van ontslag nemen wel. Heeft hij daar een klantenkaartje voor bij koning Albert II? Wat een gekkenhuis is dat toch, die politiek hier daar gaat al ons belastingsgeld naartoe, naar een bende kleine kinders

[Dit bericht is gewijzigd door Beli Mawr op 18-12-2008 23:05]


Having heard the voice of Morrigan I am uilleannpiping my way through this world, powered by Guinness SLÁINTE


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 18-12-2008 23:07 by ghoulliette Profiel van ghoulliette

quote:
Een commercial van de SP over de thuiszorg heeft de Ster Gouden Loeki gewonnen, de prijs voor de beste tv-reclame van het jaar.

In het spotje kleedt een oude vrouw zich uit. De vrouw staat voor de SP symbool voor de thuiszorg, die door het kabinet zou zijn 'uitgekleed'. Het spotje deed in de Tweede Kamer veel stof opwaaien.

Door televisiekijkers werden het afgelopen jaar 36 commercials genomineerd, waarvan vanavond vijf finalisten overbleven. Op nummer twee kwam Wonderen Zijn De Wereld Nog Niet Uit van het Wereld Natuur Fonds.

Een speciale oeuvreprijs ging naar Harry, de supermarktmanager in reclames van Albert Heijn.


Alles was toch voor Bassie?


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 18-12-2008 23:20 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak



What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 18-12-2008 23:26 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

wat en bullshit nieuws heeft niks met crisis te maken, de cavia wordt al duizenden jaren gegeten in Zuid amerika.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 18-12-2008 23:27 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak

Ik vind dat we er mensen heen moeten sturen en ze moeten vertellen dat ze er walgelijke gewoontes op nahouden.

Bakellende, doe er wat aan.



What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen