|
Dit topic is 31 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 | ||||
Auteur: |
|
|
Hehe, voor het schrijven van de enveloppen heb ik m'n secretaresse ingeschakeld spelfout weggehaald... |
|
Dat hoopte ik al voor je. Een halve theelepel smaakte wat flauw, ik heb de dosis toch maar even verdubbeld. Nu zal het wel pittig worden, hopelijk heb ik het niet overdone. Puur smaakt het ook nog wel lekker, eigenlijk. Welke pepers zitten er nou in? |
|
quote: Heb het binnen, bedankt! Ook al wat van opgegeten, lekker pittig is het zekerss.. smaakt goed (vleesmarinade)! Een stukje peper brand nu nog na in mijn keel ergens |
|
Heb het ook binnen, ruikt heerlijk, onwijs bedankt Gurbe! |
|
Net op gebakken ei een theelepel flakes verwerkt. Ik ben fan! Boeiender |
|
quote: Idee voor strakkies... |
|
quote: Oeh, tip van Flip, eitjes heeeeeel zachtjes bakken, dille erbij, en ik heb vanochtend kipfilet erop gepleurt, erg goed, maar ham of rookvlees werkt ook goed. En kaas, vergeet de kaas niet. Boeiender |
|
Culinair weekend achter de rug, hier hebben de pepperflakes de pizza en gebakken eieren al naar een hoger niveau getild. Goed spul! Van de week maar eens echt mee aan de slag gaan. come down easy || http://www.last.fm/user/Panzerke |
|
Erg lekker idd, maar godver wat brand het aan je anjer de dag erna. Against God and Government |
|
quote: Haha, ik heb het rustig aangedaan met het toevoegen van de flakes, maar ik voel mijn tong nu nabranden (niet erg, maar beetje tintelend). Gurbe, welke soorten zaten allemaal in de flakes? Boeiender |
|
quote: nee, vergeet jij de groenten niet.... |
|
quote: Wat voor ding? Boeiender |
|
quote: Paar habanerosoorten, Madame Jeanette, Datil, Scotch Bonnet, maar ook wat mildere soorten, Trifetti, Lemon Drop. Echt extreem scherp was deze versie nog niet. De mix die ik straks ga maken is nog aardig pittiger, daar komen alleen nog Chinense soorten in, waaronder de scherpsten ter wereld, oa de 7-Pod, Bhut Jolokia en de Naga Morich. Dan gaat je "anjer" pas echt branden! spelfout weggehaald... |
|
Maw daar kun je je uitlaat pas goed mee schoon branden... Daarstraks op de gebakken eieren was een succes. Normaal knetter ik er een laag vers gemalen zwarte peper over, maar de verschillende peper smaken waren een aangename verrassing. Ik heb me voor de zekerheid ook maar beperkt tot 1 theelepel flakes. |
|
quote: Die laatste komt over een paar maanden ook op de markt? Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 |
|
quote: Dat is wel de bedoeling. Vandaag de eerste 18 soorten gezaaid. In totaal 72 zaadjes de grond in gestopt. Nu hopen dat ik ze allemaal de winter goed door krijg, dan heb ik in het voorjaar alvast een leuke voorsprong. spelfout weggehaald... |
|
Het lijkt me inderdaad wel tof om te doen, het is omdat ik geen grond heb anders had ik zelf ook van alles verbouwd. Against God and Government |
|
Ik heb een ruime theelepel door de boemboe gegooid, en dat was volgens mij wel een aardige schatting. Het is behoorlijk scherp, maar niet op zo'n manier dat de hitte de andere smaken overheerst, en dat is prima. Ontzettend geslaagd. Gurbe, bedankt! Mocht je commercieel gaan met je pepers, je hebt er een klant bij. |
|
Mooie reacties mensen! spelfout weggehaald... |
|
Ik wacht op de eerste chilipeper dode. |
|
Van ZM bedoel je zeker. De eerste dode door chilipepers is al even terug. Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
Net even marinade voor pittige kipfilet gemaakt met een theelepel pepperflakes, olie, beetje ketjap en wat kruiden erbij. Ruikt donders lekker. |
|
Zo, net wat van de flakes door mijn saus gegooid. Goeie shit. Als je gaat verkopen houd ik me aanbevolen. Je voelt de bas in je buik trappen, je voelt de hogen in je muil klappen |
|
Ik heb zelf ook een tijdje geleden chiliflakes gemaakt van alleen de spaanse peper omdat ik nog geen verschillende soorten had, desonsanks zijn ze erg lekker en gebruik ik 't in verschillende gerechten. Van Varanus heb ik laatst verschillende soorten gekregen die ik geplant heb, van de 7 soorten gaan er 5 goed en die andere 2 helemaal niet helaas maar toch ben ik blij met 't resultaat tot nu toe, hier alvast een paar foto's De achters rij is Bird Pepper( Rawit ), de middelste is Chechoslovakian Black, voorste rij links 2x de Bulgarian Carrot, rechts de Bolivian Rainbow. Zoals je ziet gaat de middelste rij helaas niet en rechtsvoor niet De achterste rij is Mme Jeanette, middelste rij is Jalapeno en de voorste rij is Holy Mole. Bij sommige heb ik al 't 2e paar blad dus die kan binnenkort ompotten naar een grotere pot Dit is mijn voorlaatste spaanse chiliplant die nog enigzins goed gaat, die andere die ik heb gaat minder goed, begint kaal te worden maar heeft wel nog 3 pepers eraan hangen ik had in totaal 5 chiliplanten waarvan ik enkele pepers in 't eten heb gebruikt en van de rest heb ik uiteindelijk chiliflakes gemaakt [Dit bericht is gewijzigd door Mirandarijntje op 26-10-2009 6:35] |
Dit topic is 31 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |