|
Dit topic is 31 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 | ||||
Auteur: |
|
|
er is volgens mij ook al een cactus topic http://forum.zwaremetalen.com/forum_topic/2073407?hl=cactussen [Dit bericht is gewijzigd door ElitE op 06-02-2009 18:51] ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
quote: Nou jaaa zeg!!!! Super... Dank je voor je linkje! Wat een leuk forum is dit!!! |
|
Mooi man, nog een peperliefhebber! spelfout weggehaald... |
|
Grootste tot nu toe, Thaise Bird Pepper, al 60 cm hoog... Een Madame Jeannette, loeierhete habanero.. Wat overgepotte zaailingen... Nog wat kweekbakkies... spelfout weggehaald... |
|
Die borrelnootjes in die potten, wat helpen die nou? |
|
Ik ga straks een potje groene proberen te scoren bij de appie, krijg er zin in na het zien van die foto van die tafel vol met pepers. |
|
quote: Die "borrelnootjes" zorgen ervoor dat de bovenste laag grond niet uitdroogt.. spelfout weggehaald... |
|
Ah, oke, je ziet het vaak bij potplanten, maar ik had geen idee waarom. Daarbij is het wel uiterst lelijk. Hoeveel van die planten heb je nou in huis staan ipv. in een kas? |
|
quote: Zijn hydrokorrels. Mooi is anders idd, maar de luchtvochtigheid in m'n kweekschuur is verdomd laag waardoor alles snel uitdroogt, en die korrels zijn een prima middel om dat tegen te gaan. Staan nu ongeveer 10 grotere planten in de huiskamer en een 140 stuks jong spul in de schuur. Zodra het weer het toelaat gaat alles naar buiten. En als ik straks weer wat ruimte in de kweekbakkies heb, zaai ik nog een stuk og 50 erbij... [Dit bericht is gewijzigd door varanus op 09-02-2009 10:25] spelfout weggehaald... |
|
Tering, je moet er maar zin in hebben. Straks heb je zoveel van die dingen dat je ze als ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes weg moet happen om er vanaf te komen! Dan koop ik ze toch liever wanneer ik ze nodig heb. Maar mocht je er tegen die tijd vanaf willen.. |
|
Ach, ik krijg ze zelf idd vast niet allemaal op, maar er gaan hier per week toch zeker 2 potten sambal doorheen, en de mioldere soorten (jalapeno bijvoorbeeld), zijn gevuld uit de over erg goed te doen.. spelfout weggehaald... |
|
Zo, en weer 12 soorten derbij. Zit nu in totaal op iets van 45 soorten, variërend van mild, tot kernramp in je maag. Ervanuitgaand dat ik gemiddeld van elke soort 4 tot 5 planten over ga houden, staan er straks een dikke 200 peperplanten in de tuin... Godverdomme, schiet maar op met het voorjaar spelfout weggehaald... |
|
Godver!!! M'n White Rawit komt na 6 weken boven de grond. Die had ik eigenlijk al opgegeven. Erg blij mee! spelfout weggehaald... |
|
Zo, alweer een bult zaailingen aan het verspenen. Hopelijk over een paar weekjes eens echt mooi weer, dan deze es opzetten... spelfout weggehaald... |
|
hehe leuk als je daarmee gaat kamperen, tent met een kast! [Dit bericht is gewijzigd door ElitE op 03-03-2009 11:17] ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
quote: Hehe, het woord "openluchtdixie" was ook al gevallen spelfout weggehaald... |
|
en dat is niet zo erg, een beetje goedkope bemesting ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Even hulp nodig.. Ik ga zometeen pasta maken. Macaroni met een saus van tonijn/tomaat/ansjovis/olijven enzo. Ik heb het al een keer eerder gemaakt, maar het mocht van mij toen iets pittiger. Nu heb ik van die kleine Rawit-pepertjes (?), maar ik weet niet precies hoeveel ik nodig heb om een gerecht voor 5 personen iets pittiger te maken. Daarnaast weet ik niet hoe het nou zit met die zaadlijsten, moet je die er nou uit snijden? Oops: WR dus. Iemand tips? [Dit bericht is gewijzigd door Erbrechen op 08-03-2009 17:35] |
|
Beetje moeilijk want er zijn meerdere soorten van dat type peper. Ik heb zelf Thaise bird peppers die ook wel onder de Rawits worden geschaard, en die zijn verduveld scherp. Als ik een eitje bak en ik snij er 1 zo'n pepertje doorheen, dan moet er echt een glas melk bij... spelfout weggehaald... |
|
In het recept voor 1 van onze overheerlijke enchilada's staat dat je 1 peper voor 4 personen. Maar wij doen altijd minimaal 2 voor ons tweeën. Nu is dat geen rawit... Maar goed, ik denk dus dat het heel erg verschilt hoeveel je er in moet doen. Ligt er aan wie er mee eten... [Dit bericht is gewijzigd door Psycho Pippi op 08-03-2009 17:41] We're never gonna survive unless.... we are a little crazy.... |
|
Hmm ok. Ik had laatst de zaadlijsten eruit gesneden, maar toen bleef er weinig pit meer over. Oftewel: zaadjes eruit, zaadlijsten erin en voor zo'n gerecht een pepertje of 2? |
|
Ik snij ze altijd gewoon aan gort, met alles erop en eraan, behalve dat groene steeltje, natuurlijk. En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
quote: Klinkt goed.... [Dit bericht is gewijzigd door Psycho Pippi op 08-03-2009 17:46] We're never gonna survive unless.... we are a little crazy.... |
|
quote:Ja, ik laat ook altijd alles erin. Anders moet je minder hete pepers kopen. Ik zou het nu in ieder geval niet te pittig maken, mensen kunnen altijd extra kruiden, maar als er iemand bij is die er niet van houdt of niet tegen kan, is het voor die persoon niet meer te eten. Ik zou tussendoor proeven en eventueel een beetje aanvullen wanneer je denkt dat het nodig is (en natuurlijk wel eerst even alles erin laten trekken). [Dit bericht is gewijzigd door SQT op 08-03-2009 17:48] |
Dit topic is 31 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |