|
Dit topic is 31 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 | ||||
Auteur: |
|
|
gewoon wat wennen, ik heb het ook geleerd omdat een vriendin van mij half indisch is en ik in het begin een paar keer stevig mn bek heb moeten branden hehe. Peper en de pijngrens De pijngrens is op te rekken. De actieve stof in chilipepers, capsaïcine, geeft wetenschappers inzicht hoe dit werkt. Dat het eten van chilipepers pijnlijke gevolgen kan hebben, weten de meeste mensen wel uit ervaring. Sommige mensen raken zo aan deze sensatie gewend, dat ze steeds meer pepers kunnen eten. Onderzoekers van de Universiteit van Buffalo schrijven deze week in PLoS Biology hoe dat kan. Capsaïcine, de actieve stof in chilipepers, stimuleert receptoren aan zenuwuiteinden. De gestimuleerde receptoren openen als het ware een poort waardoor calcium de huidcellen binnen kan dringen. Afhankelijk van waar de zenuwen zitten, veroorzaakt dit hitte of pijn. Maar na een tijdje verdwijnt de pijn. De onderzoekers hebben nu ontdekt dat bepaalde vetmoleculen in de cellen, PIP2-lipide, opraken als er veel calcium in zit. En als het PIP2 op is, verdwijnt de pijn. Ook blijkt de verdoving steeds makkelijker op te treden. Het lichaam past zich aan. Hoe meer peper iemand eet, hoe beter de natuurlijke verdoving werkt. Met deze kennis kan verder gekeken worden hoe de pijngrens van mensen opgerekt kan worden. Hiermee kunnen nieuwe verdovingsmethodes ontwikkeld worden. [Dit bericht is gewijzigd door ElitE op 08-03-2009 18:22] ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Het klopt wat je zegt, maar als je nu voor vijf man gaat koken, is het niet waarschijnlijk dat je vijf man de bek wilt laten branden. Daarom, kijk naar wat je gasten willen en pas je eten aan op degene die er het minst tegen kan. Maar desnoods twee verschillende varianten. Zo, wat een fouten in mijn stukje. [Dit bericht is gewijzigd door SQT op 08-03-2009 18:43] |
|
quote: Hehe, gaaf dat wist ik niet. Nou ja, mn pa houd nogal van gekruid eten, en mn vriend ook dus ik vermijd scherp eten zeker niet, maar het is nog steeds geen pretje. In Londen een paar maanden geleden kreeg ik een shotje aangesmeerd met een dubieuze inhoud. Zat dus Tabasco in en ik kreeg het met geen mogelijkheid weg. Heb wel een half uur in de fik gestaan na 1 slokje Ook de milde curry daar was niet echt een succes, dat was voor mij dus gewoon een sterke curry. [Edit: typtyfus] [Dit bericht is gewijzigd door Mottighaerd op 08-03-2009 18:30] Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
quote: hehe idd gewoon potje sambal op tafel dan maar. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Ghehe... spelfout weggehaald... |
|
We hebben uiteindelijk 2 van die kleine pepertjes gebruikt, maar het was tóch te heet, haha. Beetje verkeerd ingeschat dus, maar het was alsnog wel erg lekker. |
|
Ach, beetje extra melk erbij spelfout weggehaald... |
|
Gisteren gyros gegeten bij mijn broer. Hij had er stiekem chilipoeder bij gedaan. Too much. Pittig is lekker, maar fikkende mondhoeken zijn minder. |
|
Toen ik voor het eerst chilipoeder gebruikte was ik een avond lang van de kaart. Laatst een kwart flesje tabascosaus door mijn eten gegooid, inmiddels is de maag toch de beperkende factor. |
|
quote: Je moet het ook niet roken he schaepje.... spelfout weggehaald... |
|
Hehe, van het eten van die pepers kan je ook flink high worden. Ik neem aan dat je niet voor niets een plantage bent begonnen. |
|
Zootje klein spul...: En dit is tot nu toe m'n grootste plant. Thaise Bird pepper. Voor het idee even voor het beeldscherm gezet.. spelfout weggehaald... |
|
Hij is familiefoto's aan het bekijken op de pc? |
|
Scherp! ...the thin texture between wrong and right, mostly broken by those who saw the light... |
|
quote: Ook scherp! edit: als ik ooit mocht reincarneren zou ik het wel als peperplantje bij varanus willen [Dit bericht is gewijzigd door ElitE op 12-03-2009 17:33] ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
quote: spelfout weggehaald... |
|
Staan momenteel een paar planten in bloei. De planten op zich zijn nog niet zo bijzonder groot, maar ik had bij dezen op de gok de knopjes laten zitten. De eerste pepertjes van het seizoen zitten er dus aan te komen. spelfout weggehaald... |
|
En het eerste pepertje is inmiddels te zien. Nog maar pakweg anderhalve centimeter, maar toch. In totaal nu 8 bloeiende planten, dus over een poosje de eerste oogst. Eind april m'n kasje opzetten en dan een plantje of 160 naar buiten. spelfout weggehaald... |
|
Damn, jij moet wel groot wonen dan om alles kwijt te kunnen. Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
quote: Tuin spelfout weggehaald... |
|
Nou, wordt tijd voor mooi weer. Ben weer een stel aan het overzetten naar grotere potten, maar de ruimte onder de lampen en in de vensterbanken is op. Maar eind mei is het "veilig" om ze in de kas te zetten. Staan momenteel al 8 planten in bloei en de eerste pepertjes (Holy Mole en rode cayenne) zijn zichtbaar en groeien gestaag. Staan ook een paar planten waar ongeveer tussen de 30 en 40 knoppen inzitten, gaat erg lekker dus op het moment Als alles op deze manier doorgaat, kan ik dit seizoen enkele duizenden pepers oogsten. spelfout weggehaald... |
|
Hehehe, vroeger kweekten we gewoon wiet... En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
quote: Ja, maar ik gebruik die zooi niet, en pepers wel. En dan is het een gemakkelijke keuze spelfout weggehaald... |
|
als je wiet kweekt kun je met minder moeite aan veel meer pepers komen ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
Dit topic is 31 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |