|
Dit topic is 31 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 | ||||
Auteur: |
|
|
Nee. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
quote:Soms wel, soms niet. Ik weet niet zo goed waar het aan ligt. Ik heb ook het idee dat mijn darmen het soms niet zo leuk vinden. Toch wel vervelend, dus ik ben de laatste tijd iets voorzichtiger. [Dit bericht is gewijzigd door Xuvetyn op 23-09-2017 23:05] |
|
Tjah. Het moeter ook weer uit, he? [Dit bericht is gewijzigd door XXL op 23-09-2017 23:41] Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Nog nooit last van gehad. Schijnt best klote te zijn. Goh. "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
quote: Er is hoop. Pal achter het raam op het zuiden en met de onrijpe pepers er nog aan krijg ik toch nog weer wat nieuwe pepertjes. Edit: Ik heb ze net verwend met een klein beetje Tomatenvoeding. Ook wat overbodige takjes en blad weggeknipt. Misschien helpt dat de vruchtvorming nog een beetje. [Dit bericht is gewijzigd door XXL op 24-09-2017 16:43] Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Ik heb afgelopen maand best nog wat kunnen oogsten van mijn twee grotere planten en er zitten nog heel wat pepers aan. Twee kleinere die ik pas laat gezaaid heb, hebben alleen nog groene pepers en zijn al behoorlijk door de kou geraakt en dood aan het gaan. |
|
net 250 gram gele madammen en wat tenen knoflook met wat zout in de chopper gegooid. het resultaat in een potje gedaan om minimaal een week te fermenteren. Daarna opnieuw in de blender met ongeveer 250 ml appelazijn en wat palmsuiker en ff in de pan verhitten. Ik hoop dat ik er een smakelijke sriracha aan over houd. Ik ben nog aan het bedenken of ik het zelfde zal doen met Carolina Reapers of Naga's. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Ik zou het eerst uitproberen met die gele madammen. Als dat niks wordt kun je altijd nog zien of je nog een poging waagt met die andere twee. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Dat was inderdaad mijn idee. 0,0 ervaring met fermentatie hier. In de toekomst wil ik me dan ook nog eens aan Kimchi gaan wagen. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Ondanks dat het allemaal al wat kouder begint te worden hier toch weer minstens 5 nieuwe pepers in aangroei. Had ik eigenlijk niet meer verwacht. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Wel weer bloemetjes hier. We wachten af. Vanmiddag mijn habanero's maar eens plukken. Bleken oranje te zijn ipv rood. Daar heb ik er een stuk of 50 van. Verder nog een 15 rode surinaamse en nog spaanse pepers die nog moeten verkleuren. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Ik heb maar 1 plant staan dus de 50 al ik niet halen denk ik. Ben er nog steeds niet uit wat voor soort het nu precies is. Ik zal eens kijken of het kaartje er nog ligt. Echt heet is ie iig niet, maar dat is voor mij ook niet zo belangrijk. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Zelfs nu nog zijn mijn twee overgebleven planten (die buiten in pot staan) flink nieuwe pepers aan het maken. Dat had ik niet verwacht. Zojuist heb ik er 20 geoogst en er hangen er nog best wat aan. [Dit bericht is gewijzigd door Xuvetyn op 22-10-2017 15:21] |
|
Zojuist deze meegenomen bij de toko: Ik ben benieuwd. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Ik ben momenteel zelf reaper sambal aan het maken met alleen wat ui, citroengras een limoenblaadje en wat palmsuiker. ongeveer 20% van het totaal gewicht is peper. Ruim voldoende voor een behoorlijk pittig prutje. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Ik krijg de indruk dat jij op zowat alles wat je eet sambal smeert, of niet? Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Klopt. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
"Niet geschikt voor kinderen" :') Hoe waren ze?? |
|
Nog niet geprobeerd. Ik heb eerst nog voldoende eigen brouwsel. Ik zag ze staan en heb ze maar mee genomen. Voor je het weet verkoopt het te slecht en is het weer uit het assortiment. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote: Ok deze is dus gewoon niet lekker. Wat betreft scherptje weet ik nu dat ik er heeeeel weinig van nodig heb (Waar ik morgenochtend vast nog wel even aan herinnerd zal worden). Er zit alleen een bittere bijsmaak aan. Vraagje aan de mensen die ervaring met reapers hebben: Kan dat van de zaadjes komen die ik er bij in heb gegooid? Ik heb ze eerder in een curry gebruikt zonder zaadjes en toen was het scherp maar zou ik de smaak meer als fruitig omschrijven. Aangezien ik zeker weet dat er niets verbrand is bij het maken van de sambal verdenk ik namelijk de zaadjes van het verpesten van de smaak. [Dit bericht is gewijzigd door XXL op 30-10-2017 18:56] Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote: Had hier deze nog staan: Geen idee waar het extra heet in zit, maar niet in de indhoud van het potje. Ik zie trouwens dat beide merken uit Rijswijk komen. Zal dus wel dezelfde fabriek zijn. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Die is wel scherper dan de normale. Die naga en Trinidad versie heb ik nog niet gehad. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Kreeg onlangs een shitload aan pepers van mijn schoonvader, die had ie zelf in zijn groentetuintje opgekweekt maar hij had er tientallen en hij vond ze zelf te scherp. Mooi, in de diepvries gekieperd en 's avonds maar eens twee door het avondeten gesneden, mijn schoonvader is nogal een aansteller en de meeste pepers die in NL groeien zijn niet zo heel schokkend. Slecht idee, teringjantje wat was dat heet... En ik en mijn vrouw zijn wel iets gewend (geen doorgewinterde peperknagers, maar kunnen wel wat hebben). Inmiddels snap ik dat overigens: mijn schoonvader had zonder het te weten een enorme plant vol Trinidad Scorpion-pepers van gemiddeld 1.2 miljoen scovilletjes. Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread. |
|
Momenteel een lichting Trinidad Scorpion, Madame Jeanette, Jalapeño, Habanero Red en wat willekeurige rode pepers waarvan ik de naam niet ken in de oven liggen voor chiliflakes. Paar uurtjes op 40/50 graden, af laten koelen, morgen in de blender. Benieuwd! Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread. |
Dit topic is 31 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |