![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|||
|
![]() |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Jongens, al gebruiken jullie blokjes gefrituurde walvispoep voor een simpel bijgerecht, dat maakt me helemaal niet uit. Wel graag je bevindingen hier posten, dan :'). Fickt nicht mit dem Raketemensch!! ![]() |
|
Oké. :') Ik ga straks mangoparfait maken. Tamelijk moeilijk, kan op 24284924 manieren verkeerd en maar op één manier goed. Hopen dat het lukt, hehe. Schijnt extreem lekker te zijn. ![]() |
|
Toch niet in je eentje hè? ![]() |
|
Straks maak je het goed en vind je het niet lekker en denk je dus dat je het niet goed gedaan hebt. Ik voorzie grote problemen. En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. ![]() |
|
Nou, ik denk dat het gelukt is. :') Kostte ruim een uur, maar dan heb je hopelijk ook wat. Nog 19 uur op -18, dan moet 't klaar zijn. ![]() |
|
Ik zou er ff een stoel bij pakken. ![]() En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. ![]() |
|
Haha, nou, dat is niet nodig. Blijkt trouwens na een uur of 4 al goed te zijn. Net even een stukje gegeten, en het is enorm lekker. Dus is het tijd voor het recept, voor een deel van een andere site. --- Mangoparfait --- Voor een hele flinke bak ijs, voor 6/8 personen: - 7 dl. slagroom; - 2 * 75 gram suiker; - 6 eierdooiers; - 2 eieren; - 1 mango / andere grote vrucht -- Stap 1 -- Schil de mango en snij al het vruchtvlees rond de pit weg, en zorg op de door jou gewenste manier dat het vloeibaar wordt. Voeg het goedje bij de slagroom en gooi er de eerste 75 gram suiker bij. Klop het geheel _goed_ stijf en zet het in de koelkast. -- Stap 2.1 -- Klop au bain marie de 6 eierdooiers met de 2 eieren en de tweede 75 gram suiker tot een luchtig goedje. Let er _heel goed_ op dat je het water eronder niet laat koken en stop als het volume niet meer toeneemt. (Reken op drievoudiging van het volume.) Als het goed is, is het lauwwarm. -- Stap 2.2 -- Vervolgens heb je ongeveer 7 minuten om het koud te kloppen, bijvoorbeeld in een grote bak / wasbak met koud water. Als het goedje afgekoeld is, is het volume als het goed is niet afgenomen. Wel? Flikker de hele zooi weg en begin overnieuw. -- Stap 3 -- Pak een ruime kom - of ovenschaal - en gooi _eerst_ de luchtige eimix op de bodem. Voeg hier het mango-slagroommengsel bij en _spatel_ alles door elkaar, tot het egaal van kleur is. -- Stap 4 -- Word hopeloos als het toch nog in volume is afgenomen, zet het anders in de vriezer op zo'n -18 graden. Kouder zorgt voor ijskristallen, dus -18 is het best. Na 4 uur is het bevroren en eetbaar, als het goed is. Het ijs is klaar als het snijbaar is. ![]() |
|
En net even een aardbeiensaus erbij gemaakt. ![]() ![]() ![]() |
|
godsamme, gisteren toch een over the top goede garnalen pasta gemaakt.... vanavond weer, hahahaha Collectively the Village People have sold 85 million albums and singles, and they regularly tour Australia. ![]() |
|
Zojuist weer een experiment, maaltijdsalade met reepjes ribeye-steak en roquefort. Nodig (voor 2 pers) * 1 zakje rucola (75g) * 200g cherrytomaatjes in partjes (ik heb gele en rode gebruikt) * 150g roquefort, verbrokkeld * 300g ribeye-steak, ingesmeerd met olijfolie (kan ook prima met kogelbiefstuk, entrecôte, ossenhaas, gewoon een mooi stuk rundvlees) * pijnboompitjes * mosterd, olijfolie, citroensap voor de dressing Het is erg makkelijk. * Maak de dressing (proeven wat je lekker vind qua hoeveelheid citroen en mosterd) * Grill de steaks in zeg 4 min rosé en verpak ze in alufolie. Laat nog zeker 5min rusten * Rooster de pijnboompitjes in een droge pan Bijna klaar: * Pak een mooi groot bord. * Hierop knal je een toef rucola, besprenkelen met dressing. * Dan de tomaatjes * Vervolgens de kaas * Je raad het goed, nu komt de steak, in reepjes gesneden * Tot slot de pijnboompitjes eroverheen, en wat peper en zout Erg lekker met een glas stevige rode wijn. Eet smakelijk! ![]() |
|
Klinkt goed, maar is rib-eye op zichzelf niet net iets te saai? Is het bijvoorbeeld niet lekker als deze gezout en gepeperd wordt? Dat zou ik me zo voor kunnen stellen. En is het ook niet wat weinig als maaltijd? EDIT Of zeg ik nou iets heel erg verkeerds ![]() [Dit bericht is gewijzigd door SQT op 13-09-2008 20:52] ![]() |
|
Vanavond: Gebraad met pepersaus, gebakken aardappelen en groene boontjes in de boter. Vanavond gemaakt, vooruitzicht voor morgen: tiramisu. ![]() |
|
quote: Das standaard behandeling toch ![]() Verdere kruiding/ marinering heb ik achterwege gelaten omdat ik eerst de "pure" smaak van de combinatie van deze ingrediënten wilde beoordelen.. quote: Absoluut niet. Dit waren echt 2 borden met kop.. quote: Maak het gewoon zelf een keer en oordeel zelf! ![]() ![]() |
|
roquefort kaas hoe kun je vlees met 1 ingredient ranzig maken ![]() ![]() ![]() ![]() Over Pagan/Viking metal en aanverwanten: "Kan je wel janken over je voorvaderen die draaien zich 2x om in het graf als ze die tyfus fluit horen" - © Burzum 2010 ![]() |
|
Kom jij eens met een recept, kunnen we daar met z'n allen bloemetjes over uitstrooien. ![]() |
|
Lekker man, roquefort. Ik denk dat het met rauwe plakjes ossehaas ook prima te doen is. En dan lekker de rest van de avond heerlijk uit je bek stinken natuurlijk ![]() Fickt nicht mit dem Raketemensch!! ![]() |
|
quote: Toch ![]() quote: Will do commander! ![]() |
|
Roquefort, 1 van de weinige kazen die ik echt niet kan hebben, oef! ![]() @WR, wij hebben gister ook parfait gemaakt, kokos parfait. Lekk0rr. Inderdaad wel aardig wat werk. Je kunt in het begin er ook wat likeur door tetteren. Moet je alleen wel zorgen dat de meeste alcohol vervliegt, anders gaat het schiften en veranderd de structuur. Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. ![]() |
|
quote: Volgende keer zal ik een recept voor rookworst met boerenkool posten, okay! ![]() |
|
quote: ![]() Ik was overigens voor Rochefort gegaan. Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 ![]() |
|
Ik heb nu kip op langzaam garen in de oven staan. - Pak een bakblik, doe daar een laag olijfolie in, zeezout erop. - Dan kippebouten in de ovenschaal. - Daar bovenop: honing, verse tijm, knoflook, zeezout, peper en nog wat olijfolie. - Op 100 graden in de oven tot het gaar is. - Daarna nog even onder de grill tot het velletje lekker knapperig is. ![]() |
|
![]() KIPKIPKIP!!! Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. ![]() |
|
Vandaag hier kipkluifjes. Hup, de oven in en patat en appelmoes erbij en hup, kindermenu. ![]() En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. ![]() |
|
Haha, lol ![]() Hier wordt het vandaag spagetti (sp?) Het zou macaroni geweest zijn, ware het niet dat ik vandaag de muis (die onderin op de laatste restjes zat te knagen) tegelijk met de zak te pakken had en naar buiten heb getettert. Het kreng heeft 3/4e van de zak opgevroten, WTF! ![]() Geen macaroni dus. Maar wél extra veel zwammen in de saus, want die moeten op. YAM! Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. ![]() |
![]() |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
![]() |
Index / Algemeen | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |