![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|||
|
![]() |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Laatst nog wat bijeen geraapt ondanks een insipratiegebrek en een tekort aan the obvious. 3 Kipfilets, in reepjes gesneden en even gemarineerd in wat sojasaus & oestersaus (niet overdreven veel!), peper en zout. 6 verse tomaten zonder pitten of vel samen met een sjalotje en een rode paprika fijn gesneden en sudderen tot coulis. Daarbij diepvrieserwtjes tot die ook mooi gaar waren. Hele zootje bijeen rapen (vandaar opletten met de saus)en nog flink wat hitte doorjagen, serveren met pasta en hopla. ![]() |
|
oestersaus is hier ook favo ![]() met tofureepjes, mi, sluimererwten, babymais, chinese champignons, veeeel gember, en wat chinese kool ![]() signature ![]() |
|
chinese kool ![]() ![]() |
|
quote: Ha, deze had ik dus al eens gepost. Iemand dit al geprobeerd? Heerlijk op een vers afgebakken ciabatta. Ik kan er niet vanaf blijven, haha. ![]() ![]() |
|
Klinkt wel enorm lekker! Binnenkort eens proberen. Zongedroogde tomaatjes. ![]() ![]() ![]() |
|
Normaal eet ik nooit vla, maar sinds ik Herfstvla appel/kaneel van Campina heb ontdekt denk ik daar wel anders over. Deze vla heerscht toch echt de kom uit. ![]() |
|
Zo een kliekje bami opwarmen. Met een verse peper erin natuurlijk. spelfout weggehaald... ![]() |
|
Zelf druivensap maken heersch best eigenlijk. -pluk de druiven van je druivenstruik. -doe de druiven zonder takjes in een pan met een laagje water. -even laten koken -door een zeef halen -mengsel nog een keer zeven -suiker naar smaak erbij doen en nog even zachtjes laten koken -af laten koelen - ![]() ![]() |
|
Oeh vanavond roerbakgroente met krieltjes en kip Kip snijden en marineren met kipkruiden Kip aanbakken en de aardappeltjes erbij doen. 2 min wokken en de roerbakgroente + bourgion kruiden erbij gooien en nogmaals 2 min wokken. Resultaat is heerlijk.. Zal straks wel een foto maken ![]() Het is de lichtinval ;') ![]() |
|
Aubergine, tofu blokjes, rode ui, 3 tomaatjes en een halve pot rode pesto in een wok, serveren bij zilvervliesrijst. Prima te duwen! Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 ![]() |
|
Tofoe is voor hippies. ![]() |
|
Eerlijk waar, als ik één ding echt met geen mogelijkheid wegkrijg is het tofu. Walgelijke rotzooi... ![]() |
|
quote: WATTE?? Fickt nicht mit dem Raketemensch!! ![]() |
|
Aangezien dit niet alleen een kook- maar ook een eettopic is: wat vinden onze chefs nou verantwoorde danwel lekkere danwel verzadigende snacks (met als definitie van snack dat ik er geen moeite voor hoef te doen het klaar te maken, opwarmen in een oven of magnetron daargelaten)? ![]() |
|
Banaantje. ![]() |
|
Banaan is inderdaad een goede en nog verantwoord ook. Snickers voldoet ook, niet zo verantwoord maar wel vullend etc. Of als je echt trek hebt een Hooah. ![]() |
|
Bananen doen het idnerdaad altijd wel goed ja. Maarre: ![]() Wat is daar het idee achter? ![]() |
|
Candybar met veel energie en goed vullend oorspronkelijk uit Amerikaanse rantsoenen, maar aangeslagen bij het grote publiek, of ze smaken heb ik nog niet kunnen uit proberen, meestal koop ik gewoon snickers of mars qua repen, die liggen hier wel in de winkel namelijk ![]() |
|
Oke. Van die chocorepen eet ik eigenlijk nooit, af en toe een blokje Milka van de 300 gramsreep die in de koelkast ligt. ![]() |
|
SQT, ga naar de deli, kaasboer, notenboer etc, zorg dat je een stevig rammelende maag hebt en een volle portemonnee. Wedden dat je met tassen lekkere spullen thuiskomt. ![]() ![]() |
|
Gewoon chocola is ook goed om energie te leveren als snack, zelf houd ik wel van (extra) pure chocola. Had ik ook een paar repen(72%) van mee toen ik deze zomer ging wandelen. Ook lekker als ontbijt met hartkecks. dat ging er beter in dan roggebrood, wat me na twee ochtenden toch wel tegen begon te staan. ![]() |
|
Vandaag ook even gekookt. Wokgroenten en krieltjes, dat behoeft verder geen toelichting, maar ook varkenshaas. Deze waren ge-ni-aal. Zelden zulke lekkere supermarkthaasjes gegegeten. - Snij de haasjes alvast in (dus van die kleine gothickrasjes aan de bovenkant). - Pak een ovenschaal en gooi daar flink wat lekkere olie in (basilicumolie bijvoorbeeld). Doe hier nog wat oregano bij. Leg de haasjes in het mengsel, en besprenkel de haasjes met olie. Voeg wat (zwarte) peper en flink wat rozemarijn toe, maar absoluut _geen_ zout. Rol ze door het mengsel en laat ze liggen. - Na een half uur even omdraaien, en weer even laten liggen. - Schroei de haasjes in een minuut of 2/3 dicht in de pan. - Leg de haasjes terug in de ovenschaal, doe er wederom peper overheen, maar nu ook zout. - Zet de haasjes 10/12 (rosé) of 13/15 (wat malser) in de oven op 180 graden. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
quote: Graag, ik heb echt geen idee hoe gebakken kip met krieltjes eruit ziet namelijk. ![]() ![]() |
|
Klopt, dat moet ik dan ook vooral niet doen. Het is wel altijd lekker (en financieel te doen) om een goede worst in je koelkast te hebben liggen en daar af en toe wat vanaf te snijden. Helaas woon ik op mezelf en krijg ik het nooit in mijn eentje op als ik meerdere varianten haal. Uiteraard wil ik zoiets wel halen als ik een avondje met anderen ben. Pils, kazen en worsten, heerlijk. Wel ook altijd zo vet als een dijk trouwens. Edit: @ Snaack [Dit bericht is gewijzigd door SQT op 29-09-2008 22:42] ![]() |
![]() |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
![]() |
Index / Algemeen | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |