IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : The day after tomorrow (klimaatveranderingen) Vorige pagina | Volgende pagina
BongoBongo
Usericon van BongoBongo
Posted 26-09-2019 20:04 by BongoBongo Profiel van BongoBongo



Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 26-09-2019 21:13 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Profiel van Ascendant Grotesque

quote:
Op 26 september 2019 18:27 schreef Negatieveling het volgende:
Op enig moment is een klein aantal mensen gaan beseffen dat er misschien 'wel eens wat aan de hand kon zijn', maar omdat het niet zo'n evident probleem is bijvoorbeeld als het gat in de ozonlaag, voelt niemand zich eigenaar van het probleem.

Nou... Shell wist het op een gegeven moment, vond het evident dat het een groot probleem zou worden, maar dat het overheden en consumenten eigenaar van het probleem waren. En nadat ze die beslissing voor ons genomen hadden, wat al wat apart is, hebben ze ons vervolgens níet gewaarschuwd!

En dat is dus de reden dat het nu wel heel maf is om naar de consument te wijzen, en dit soort bedrijven buiten schot te houden. Alleen al uit rechtvaardigheid verdienen die wat tikken; wisten prima wat er zou gebeuren, hebben niks gezegd, en wel lekker mokerveel geld verdiend.

Daarnaast, is dit het zoveelste voorbeeld dat je (extreem) kapitalistische bedrijven niet kan vertrouwen en moet beteugelen.

https://www.theguardian.com/environment/climate-consensus-97-per-cent/2018/sep/19/shell-and-exxons-secret-1980s-climate-change-warnings


I wish I was a butterfly


Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 26-09-2019 21:32 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

Dat is allemaal waar, maar wat brengt die kennis ons buiten de bevestiging dat ongebreideld kapitalisme heel erg gevaarlijk is?



Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 26-09-2019 21:59 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

Dat kapitalistische instellingen nog altijd niet creatief genoeg zijn om er opnieuw geld uit te slaan? Dat het klimaatthema niet sexy en commercieel genoeg is? Dat de doorsnee mens (al sinds zijn ontstaan) geen langetermijndenker is als het zijn eigen individuele leventje niet echt aanbelangt? Dat mensen lui zijn en liever de verantwoordelijkheid uit handen geven aan evil corporations? Dat er aan het hoofd van die bedrijven ook mensen zitten en aandeelhouders die gewoon blij zijn dat ze veel geld verdienen en denken dat ze immuun zijn tegen eender welke klimaatverandering omdat ze geld genoeg hebben om zich er tegen te beschermen mocht het zover komen? Dat bijna alle mensen laf zijn en willfully blind meelopen met de rest en dat diegene die foeteren en ageren niet vrij zijn van hypocrisie en de buik vol hebben van externe attributie?

nee, dat wisten we ook al.


mijn overbodige mening: de meeste mensen voelen zich tekort gedaan, zitten vol angsten, hebben last van onrechtvaardigheidsgevoelens en consumeren voor status. Daardoor vervuilen ze de boel. Zeggen dat ze dat niet meer mogen doen, daardoor verergeren die gevoelens net. De doorsnee mens is onbewust, en zelfs van die mensen die bewust zijn is de grote meerderheid te onbekwaam om om te gaan met zijn/haar emoties van die zorgen voor compensatiedrang, vermijdingsdrang, verlatingsdrang, angst voor eindigheid, statusangst en alle andere afgeleiden en kan hij/zij niet verder kijken dan hier en nu. Daarom dat jongeren voor de meeste opstand zorgen, die hun angsten en voorgenoemde gevoelens zijn nog niet zo uitgesproken. Dat komt wel.

Een goeie klap in het gezicht van de mensheid is het enige wat even helpt. Neen, niemand doet er toe, stop te doen alsof het wel zo is en je leven vol te stouwen met materialisme, nihilisme en hedonisme. Ken je plaats, terug de natuur in, leer jezelf accepteren en stop met zelfdestructiviteit en het vernietigen van je omgeving.



En als we het zover niet willen laten komen, dan zat het ons wel opgelegd worden, stelselmatig, door de overheid. Veel te traag, veel te laat, met veel collateral damage, miserie, dood, schuldgevoelens, ... zonder dat we er als wereld iets van geleerd hebben. Op naar de volgende crisis in dat geval.


ofwel moeten we het geyl leren verpakken,
of debiel



signature


WMP
Usericon van WMP
Posted 27-09-2019 1:00 by WMP Profiel van WMP



Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 27-09-2019 6:18 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Profiel van Ascendant Grotesque

quote:
Op 26 september 2019 21:32 schreef Negatieveling het volgende:
Dat is allemaal waar, maar wat brengt die kennis ons buiten de bevestiging dat ongebreideld kapitalisme heel erg gevaarlijk is?

Dat het beteugelen een (deel)oplossing is die heel snel kan werken


I wish I was a butterfly


BenKnuckles
Bencore
Usericon van BenKnuckles
Posted 27-09-2019 7:28 by BenKnuckles (Speciaal lid) Profiel van BenKnuckles

Beetje jammer dat tegenstanders nu proberen om de aandacht te verleggen naar Greta zelf ipv de boodschap die ze meegeeft. Keihard op de persoon spelen om het publiek aan iets anders te doen denken.


I'm lifted troop, you can bring your wack-ass crew


Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 27-09-2019 8:30 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

quote:
Op 27 september 2019 7:28 schreef BenKnuckles het volgende:
Beetje jammer dat tegenstanders nu proberen om de aandacht te verleggen naar Greta zelf ipv de boodschap die ze meegeeft. Keihard op de persoon spelen om het publiek aan iets anders te doen denken.


Dat zie je tegenwoordig overal in het publieke debat. Staat de boodschap je niet aan (of deze nou waar is of niet)? Zoek een smetje aan de boodschapper, ga helemaal los, en hoop vooral dat de ander zich daarin laat meeslepen.



Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 27-09-2019 8:32 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

quote:
Op 27 september 2019 6:18 schreef Ascendant Grotesque het volgende:
Dat het beteugelen een (deel)oplossing is die heel snel kan werken


Zelf denk ik eerlijk gezegd eerder dat 'heel snel had kunnen werken' nu meer aan de orde is. Neemt niet weg dat een rem op dit soort partijen nog altijd een goede maatregel is, maar er is nu al wel erg veel schade aangericht.



Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 27-09-2019 9:21 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Profiel van Ascendant Grotesque

Kan goed, ja. Maar Hypnos wordt zenuwachtig van doemscenario's, dus..


I wish I was a butterfly


Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 27-09-2019 11:25 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

Het is ook het knulligste doemscenario wat er maar is. Alles gaat in slowmotion, dus het 'oh shit!'-moment is er niet.



Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 27-09-2019 11:35 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Profiel van Ascendant Grotesque

*1980*

Oh, shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit...

*2030*

[Dit bericht is gewijzigd door Ascendant Grotesque op 27-09-2019 11:35]


I wish I was a butterfly


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 28-09-2019 10:42 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

quote:
Op 27 september 2019 11:25 schreef Negatieveling het volgende:
Het is ook het knulligste doemscenario wat er maar is. Alles gaat in slowmotion, dus het 'oh shit!'-moment is er niet.


inderdaad! En dat heeft niets met zenuwachtigheid te maken.

Awareness als in bewustwording is belangrijk, maar is slechts een eerste stap. Daarna moet actie volgen, op zich betekent dat niets. Om die awareness en daaropvolgende actie te bevorderen moet je intrinsieke motivatie kweken door nabijheid (is er nog te weinig). Dus als je die nabijheid nog niet hebt, moet je een visualisatie hebben. maw: hoe zal het zijn, wat zal dat voor mij betekenen. concreet: hoeveel graden, hoeveel euro's, hoeveel zweet, hoeveel dagen, hoe snel, ... En dan helpt het niet als iemand zegt van "fuck dat, ik ga jullie zeggen hoe het zal zijn: dood, verderf, miserie, alles kapot in een keer en zelfs als we allemaal ons best doen dan is het mogelijk nog niet genoeg. en btw, een pak van jullie wil niet meedoen, dus wie meedoet zal extra zijn best moeten doen, zonder garanties". Dus neen, scenario's zijn wel degelijk belangrijk, en Greta komt naar voor als de grootste doemdenker met het meest negatieve scenario, dat maakt het ferm onaantrekkelijk en om moedeloos van te worden. Of nog erger; het zet de deur open om alles in twijfel te trekken voor diegenen die beginnen te relativeren op basis van haar uitgesproken zekerheid en overtuiging die gebaseerd is op idealisme en niet per se op feiten, zo komt het iig over.


signature


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 28-09-2019 10:44 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

quote:
Op 27 september 2019 1:00 schreef WMP het volgende:
Hynos, speciaal voor jou: https://twitter.com/i/status/1177177264779194368


ik heb gebeld,

blijkt het gewoon een hulplijn voor pedofielen te zijn


signature


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 28-09-2019 12:27 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

dus dit

en geen half werk.













De klimaatmarsers en hun oplossingen zijn niet efficiënt beste Gretas - hoe goed ze ook bedoeld zijn. Integendeel, het weerhoudt ons van het vinden van echte oplossingen. Stop met pushen van oplossingen die niet werken en maak mee de weg vrij voor het vinden van echte oplossingen. We zijn gewoon tijd en energie aan het verliezen aan symptoombestrijding en koppigheid.

maar wat?



ok dus koppig, heel fijn.


also, sense of proportion. Hello?




[Dit bericht is gewijzigd door Hypnos op 28-09-2019 12:54]


signature


WMP
Usericon van WMP
Posted 28-09-2019 13:22 by WMP Profiel van WMP

Ach, Hypnos gaat weer eens full retard. What's new?


wouter023
Usericon van wouter023
Posted 28-09-2019 13:33 by wouter023 (Redacteur) Profiel van wouter023

Starten met geboortebeperking. Niet meer dan 1 kind per koppel. Makkelijk te begrijpen voor de west Europese en Amerikaanse samenleving lijkt mij zo. Ja wij vervuilen significant meer dan derde wereld landen.


wouter023


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 28-09-2019 14:55 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

Dan zou wat specifieker moeten zijn over wat je bedoelt met 'vervuiling'. En geen idee waar je Australië, China, India om maar wat te noemen tot rekent, maar die vervuilen ook enorm op allerlei vlakken.


When your people matter, menstrual health matters


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 28-09-2019 15:03 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

quote:
Op 28 september 2019 13:22 schreef WMP het volgende:
Ach, Hypnos gaat weer eens full retard. What's new?


is maar wat je retard noemt. Trekken aan een dood paard en zo proberen over de finish te raken, of een ander paard zoeken om op tijd aan te komen ...


signature


Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 28-09-2019 16:11 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

Wat ik wel met Hypnos eens ben is dat de 'hel en verdoemenis'-preken en aankondiging van draconische maatregelen niet gaan helpen. Daarmee gaat het toch meer als een sektarisch iets dan een realiteit overkomen en zo win je de massa nou eenmaal niet voor je - en dat zal toch moeten gebeuren.

[Dit bericht is gewijzigd door Negatieveling op 28-09-2019 16:12]



Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 28-09-2019 17:17 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

Net als racisme en discriminatie is klimaatopwarming binnenkort niet meer relatief. Nog een angst voor onrechtvaardigheid die het gehaald heeft van de angst voor veralgemening.

[Dit bericht is gewijzigd door Hypnos op 28-09-2019 17:18]


signature


BongoBongo
Usericon van BongoBongo
Posted 28-09-2019 18:23 by BongoBongo Profiel van BongoBongo

man man man...



Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 28-09-2019 19:21 by Natural Disaster Profiel van Natural Disasterhttp://www.nu.nl



Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


WMP
Usericon van WMP
Posted 28-09-2019 19:31 by WMP Profiel van WMP

quote:
Op 28 september 2019 18:23 schreef BongoBongo het volgende:
man man man...




als je nou ingaat op de boodschap in plaats van de boodschapper, kom je misschien niet zo enorm zielig over. De generaties die voor een flink deel verantwoordelijk zijn voor de problemen, zijn nog steeds de generaties die het in overheden en bedrijven het voor het zeggen hebben.
Dan kun je je concentreren op een specifiek persoon, maar dat maakt je punt (als je dat al hebt) niet bepaald sterker.


BongoBongo
Usericon van BongoBongo
Posted 28-09-2019 20:08 by BongoBongo Profiel van BongoBongo

quote:
Op 28 september 2019 19:31 schreef WMP het volgende:
als je nou ingaat op de boodschap in plaats van de boodschapper, kom je misschien niet zo enorm zielig over. De generaties die voor een flink deel verantwoordelijk zijn voor de problemen, zijn nog steeds de generaties die het in overheden en bedrijven het voor het zeggen hebben.
Dan kun je je concentreren op een specifiek persoon, maar dat maakt je punt (als je dat al hebt) niet bepaald sterker.


man man man wat een aannames.

Misschien vond ik de toespraak van Greta Thunberg wel erg goed, dit is gewoon een heel slecht filmpje of niet ?

Jouw reactie nodigt wel uit tot debat.....



Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen