|
Dit topic is 25 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 | ||||
Auteur: |
|
|
Ik heb een hoop left over van-het-bot kippenvlees. Hoe kan ik dat 'vochtiger' maken. Als ik het nog een keer in de pan ga gooien gaat het te droog worden. Wat is dat spul wat door pulled chicken heen zit? We zijn klaar |
|
quote: BBQ-saus? Anders misschien een beetje kippenbouillon in de pan... Hier vandaag een nacho-taart gemaakt. Ik heb eigenlijk een hekel aan alles dat zichzelf hartige taart, quiche of iets soortgelijks noemt, maar ik zag een (ultrakorte) video voorbijkomen op Youtube en moest het toch even proberen. Taartbodem/ring/unit-ding insmeren met boter en rondom voorzien van plakjes deeg (van die kant en klare hartige-taart-bladerdeeg uit de diepvries), daar bovenop een laag verkruimelde nacho-chips, laag rauwe uiensnippers/ringen erop. Gehakt rul bakken, taco/nachokruiden, knoflook, potje hot tacosaus erbij, effe laten pruttelen en de helft ervan bovenop de uien in de bakvorm. Dan een goeie lading kaas, dan alle vormen van groente die je lekker vindt (in mijn geval paprika, meer uien, schijfjes tomaat en jalapeño-schijfjes). Hieroverheen kieper je een mengsel van 2 bakjes creme fraîche met wat peper, zout en wat salsa. Heb zelf dat laatste vervangen door van die Heinz tomatenblokjes aangezien ik al meer groenten in de taat had gedaan dan in het originele recept, maar mik erin wat je lekker vindt. Dan weer een laag gehaktmengsel, dikke laag kaas en de hele handel afmaken met nog een laag verkruimelde chips. Hompje boter laten smelten en over de chips gieten. 160 graden, drie kwartier in de oven (ongeveer), uit de oven, ring eraf en even 10 minuten laten afkoelen. Serveren met creme fraîche en knagen maar. Echt heul lekker. Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread. |
|
Dit was voor 8 man? "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
quote: HONGER JONGE! Hehe, nah, 2,5 eters in huis en de rest eten we dinsdag. In totaal voor zo’n 4 a 5 personen. Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread. |
|
Tering hoeveel had je gezopen om dat weg te krijgen, klinkt echt onmogelijk goor namelijk, sorry!!! Ik word er zelfs misselijk van het te lezen hahahahaha. |
|
Oh, de warme rommeltaart. Vaak al snel veel te zout. We zijn klaar |
|
quote: Nu alweer zin in morgenavond, de rest opeten Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread. |
|
Pizza. |
|
Heeft er iemand kooktips voor de beste Rendang? |
|
quote: Nog niet zelf gemaakt overigens, maar deze man heeft wel goeie recepten. [Dit bericht is gewijzigd door Ethereal op 11-04-2022 10:26] Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread. |
|
Oeh thanks! |
|
ff een traybake in elkaar flansen |
|
quote: Grote bak draadjesvlees aan stukjes snijden en aanbakken. Uitje erbij en wat kruiden naar smaak. Misschien nog wat kokosmelk als je dat lekker vindt. Paar uur laten sudderen. Eet smakelijk. Zo makkelijk kan koken zijn. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Is kant en klaar halen bij de toko niet nog makkelijkerderder? Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Er moet wel een beetje liefde aan te proeven zijn. |
|
Is het liefde genoeg als de toko de zelfde ingrediënten gebruikt die de turk soms in zijn knoflooksaus gooit? Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote: Ja da's geen rendang he. Da's gewoon stoof. De truc voor goede rendang is volgens mij, naast de kruiding, het zachtjes in laten koken totdat het een soort pasta is geworden. Net als voor een echte bolognese, wat ook iedereen verkloot door er tomatenprut van te maken. [Dit bericht is gewijzigd door Snaack op 13-04-2022 17:00] |
|
Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
quote: Rendang is toch ook gewoon stoof? Alleen zijn de kruiden net wat anders dan we hier gebruiken maar ik ging er gemakshalve vanuit dat Billeke wel weet in welke richting ze wat betreft kruiden en specerijen ongeveer moet denken. [Dit bericht is gewijzigd door XXL op 13-04-2022 17:07] Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Is het dan niet gewoon makkelijker om te zeggen dat ze maar effe moet goegelen? Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Die opmerking wou ik nou bewust eens niet maken. :') Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote: De toko hier is qua afhaaleten werkelijk schandalig duur. Als koken niet je ding is en je geld zat hebt, dan doen. "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
Ik vind helemaal van hier naar de toko in Veenendaal sowieso geen optie. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Hehehe, swaar. Voor mij is het huis uit, 100 meter naar links struikelen, het hoekje om 20 meter naar rechts en walla. Ik koop daar eigenlijk alleen één keer in de zoveel zo'n grote zak (jonguh) pandan rijst. Dat is te doen. Ze hebben daar ook wat meer variaties qua potten saus om zelf roti te maken dan de gemiddelde supermarkt. Meeste supermarkten hebben maar een soort. Als ze al roti saus hebben. "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
Dit topic is 25 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |