IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 25 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Auteur:
Topic : Koken zonder Kvelgeest (eten en /of koken 5) Vorige pagina | Volgende pagina
F.Jacobse
van de Tegenpartij
Usericon van F.Jacobse
Posted 02-04-2022 22:42 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Nee, helaas!

Mijn vorm van cynisme vanwege de achterlijke prijzen die nu voor dit spul betaald schijnen te moeten worden.

Sorry voor de let down.




"Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!"


Herfsthoofd666
Usericon van Herfsthoofd666
Posted 03-04-2022 18:13 by Herfsthoofd666 Wijzig reactieProfiel van Herfsthoofd666Quote dit bericht

Ik heb een hoop left over van-het-bot kippenvlees. Hoe kan ik dat 'vochtiger' maken. Als ik het nog een keer in de pan ga gooien gaat het te droog worden.

Wat is dat spul wat door pulled chicken heen zit?


We zijn klaar


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 03-04-2022 21:28 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 3 april 2022 18:13 schreef Herfsthoofd666 het volgende:
Ik heb een hoop left over van-het-bot kippenvlees. Hoe kan ik dat 'vochtiger' maken. Als ik het nog een keer in de pan ga gooien gaat het te droog worden.

Wat is dat spul wat door pulled chicken heen zit?


BBQ-saus? Anders misschien een beetje kippenbouillon in de pan...

Hier vandaag een nacho-taart gemaakt. Ik heb eigenlijk een hekel aan alles dat zichzelf hartige taart, quiche of iets soortgelijks noemt, maar ik zag een (ultrakorte) video voorbijkomen op Youtube en moest het toch even proberen.

Taartbodem/ring/unit-ding insmeren met boter en rondom voorzien van plakjes deeg (van die kant en klare hartige-taart-bladerdeeg uit de diepvries), daar bovenop een laag verkruimelde nacho-chips, laag rauwe uiensnippers/ringen erop.

Gehakt rul bakken, taco/nachokruiden, knoflook, potje hot tacosaus erbij, effe laten pruttelen en de helft ervan bovenop de uien in de bakvorm. Dan een goeie lading kaas, dan alle vormen van groente die je lekker vindt (in mijn geval paprika, meer uien, schijfjes tomaat en jalapeño-schijfjes).

Hieroverheen kieper je een mengsel van 2 bakjes creme fraîche met wat peper, zout en wat salsa. Heb zelf dat laatste vervangen door van die Heinz tomatenblokjes aangezien ik al meer groenten in de taat had gedaan dan in het originele recept, maar mik erin wat je lekker vindt.

Dan weer een laag gehaktmengsel, dikke laag kaas en de hele handel afmaken met nog een laag verkruimelde chips. Hompje boter laten smelten en over de chips gieten.

160 graden, drie kwartier in de oven (ongeveer), uit de oven, ring eraf en even 10 minuten laten afkoelen. Serveren met creme fraîche en knagen maar. Echt heul lekker.


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


F.Jacobse
van de Tegenpartij
Usericon van F.Jacobse
Posted 03-04-2022 22:12 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Dit was voor 8 man?




"Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!"


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 03-04-2022 22:34 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 3 april 2022 22:12 schreef F.Jacobse het volgende:
Dit was voor 8 man?





HONGER JONGE! Hehe, nah, 2,5 eters in huis en de rest eten we dinsdag. In totaal voor zo’n 4 a 5 personen.


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 04-04-2022 14:15 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

Tering hoeveel had je gezopen om dat weg te krijgen, klinkt echt onmogelijk goor namelijk, sorry!!! Ik word er zelfs misselijk van het te lezen hahahahaha.


Herfsthoofd666
Usericon van Herfsthoofd666
Posted 04-04-2022 15:32 by Herfsthoofd666 Wijzig reactieProfiel van Herfsthoofd666Quote dit bericht

Oh, de warme rommeltaart.

Vaak al snel veel te zout.


We zijn klaar


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 04-04-2022 15:48 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 4 april 2022 14:15 schreef Snaack het volgende:
Tering hoeveel had je gezopen om dat weg te krijgen, klinkt echt onmogelijk goor namelijk, sorry!!! Ik word er zelfs misselijk van het te lezen hahahahaha.


Nu alweer zin in morgenavond, de rest opeten


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


BillekeAlwerti
watch?v=dQw4w9WgXcQ
Usericon van BillekeAlwerti
Posted 04-04-2022 16:03 by BillekeAlwerti Wijzig reactieProfiel van BillekeAlwertiQuote dit bericht

Pizza.


BillekeAlwerti
watch?v=dQw4w9WgXcQ
Usericon van BillekeAlwerti
Posted 11-04-2022 10:20 by BillekeAlwerti Wijzig reactieProfiel van BillekeAlwertiQuote dit bericht

Heeft er iemand kooktips voor de beste Rendang?


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 11-04-2022 10:26 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 11 april 2022 10:20 schreef BillekeAlwerti het volgende:
Heeft er iemand kooktips voor de beste Rendang?




Nog niet zelf gemaakt overigens, maar deze man heeft wel goeie recepten.

[Dit bericht is gewijzigd door Ethereal op 11-04-2022 10:26]


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


BillekeAlwerti
watch?v=dQw4w9WgXcQ
Usericon van BillekeAlwerti
Posted 11-04-2022 10:34 by BillekeAlwerti Wijzig reactieProfiel van BillekeAlwertiQuote dit bericht

Oeh thanks!


BillekeAlwerti
watch?v=dQw4w9WgXcQ
Usericon van BillekeAlwerti
Posted 13-04-2022 13:42 by BillekeAlwerti Wijzig reactieProfiel van BillekeAlwertiQuote dit bericht

ff een traybake in elkaar flansen


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 13-04-2022 16:31 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

quote:
Op 11 april 2022 10:20 schreef BillekeAlwerti het volgende:
Heeft er iemand kooktips voor de beste Rendang?


Grote bak draadjesvlees aan stukjes snijden en aanbakken. Uitje erbij en wat kruiden naar smaak. Misschien nog wat kokosmelk als je dat lekker vindt.

Paar uur laten sudderen.

Eet smakelijk.

Zo makkelijk kan koken zijn.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 13-04-2022 16:47 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

Is kant en klaar halen bij de toko niet nog makkelijkerderder?



Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


BillekeAlwerti
watch?v=dQw4w9WgXcQ
Usericon van BillekeAlwerti
Posted 13-04-2022 16:48 by BillekeAlwerti Wijzig reactieProfiel van BillekeAlwertiQuote dit bericht

Er moet wel een beetje liefde aan te proeven zijn.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 13-04-2022 16:52 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Is het liefde genoeg als de toko de zelfde ingrediënten gebruikt die de turk soms in zijn knoflooksaus gooit?


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 13-04-2022 16:59 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

quote:
Op 13 april 2022 16:31 schreef XXL het volgende:
Grote bak draadjesvlees aan stukjes snijden en aanbakken. Uitje erbij en wat kruiden naar smaak. Misschien nog wat kokosmelk als je dat lekker vindt.

Paar uur laten sudderen.

Eet smakelijk.

Zo makkelijk kan koken zijn.

Ja da's geen rendang he. Da's gewoon stoof.

De truc voor goede rendang is volgens mij, naast de kruiding, het zachtjes in laten koken totdat het een soort pasta is geworden.

Net als voor een echte bolognese, wat ook iedereen verkloot door er tomatenprut van te maken.

[Dit bericht is gewijzigd door Snaack op 13-04-2022 17:00]


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 13-04-2022 17:00 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl



Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 13-04-2022 17:06 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

quote:
Op 13 april 2022 16:59 schreef Snaack het volgende:
Ja da's geen rendang he. Da's gewoon stoof.

De truc voor goede rendang is volgens mij, naast de kruiding, het zachtjes in laten koken totdat het een soort pasta is geworden.



Rendang is toch ook gewoon stoof?
Alleen zijn de kruiden net wat anders dan we hier gebruiken maar ik ging er gemakshalve vanuit dat Billeke wel weet in welke richting ze wat betreft kruiden en specerijen ongeveer moet denken.



[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 13-04-2022 17:07]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 13-04-2022 17:08 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

Is het dan niet gewoon makkelijker om te zeggen dat ze maar effe moet goegelen?



Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 13-04-2022 17:24 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Die opmerking wou ik nou bewust eens niet maken. :')


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


F.Jacobse
van de Tegenpartij
Usericon van F.Jacobse
Posted 13-04-2022 20:48 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

quote:
Op 13 april 2022 16:47 schreef Natural Disaster het volgende:
Is kant en klaar halen bij de toko niet nog makkelijkerderder?




De toko hier is qua afhaaleten werkelijk schandalig duur. Als koken niet je ding is en je geld zat hebt, dan doen.




"Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!"


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 13-04-2022 20:50 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

Ik vind helemaal van hier naar de toko in Veenendaal sowieso geen optie.



Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


F.Jacobse
van de Tegenpartij
Usericon van F.Jacobse
Posted 13-04-2022 21:20 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Hehehe, swaar.

Voor mij is het huis uit, 100 meter naar links struikelen, het hoekje om 20 meter naar rechts en walla.

Ik koop daar eigenlijk alleen één keer in de zoveel zo'n grote zak (jonguh) pandan rijst.

Dat is te doen. Ze hebben daar ook wat meer variaties qua potten saus om zelf roti te maken dan de gemiddelde supermarkt. Meeste supermarkten hebben maar een soort. Als ze al roti saus hebben.




"Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!"


Dit topic is 25 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen