|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Schandalig dat er hier nog geen Rochefort 10 gepost is! [Dit bericht is gewijzigd door Töndra op 12-06-2009 15:21] |
|
quote: Vast en zeker wel al eens gepost. Ik vind de 8 trouwens lekkerder (en is goedkoper). |
|
Straks maar eens wat inslaan voor vanavond, zal wel weer Duvel worden. *of La Chouffe* Boeiender |
|
quote: Dude, alleen de pagina ervoor al gaat het nergens anders over. Verder nog goede tips? Dear dirty delightful old drunken old days |
|
Iedereen heeft recht op mijn mening. |
|
Lesje bier drinken in België Bier is één van de dingen waar België beroemd om is. Onze zuiderburen zijn er gek op en kunnen ook goed bierbrouwen. Niet gek dus dat deze week op Canvas een programma begint dat over dit goudgele drankje gaat. Biercultuur In de tiendelige reeks Tournée Générale gaat bierliefhebber Jean Blaute samen met MTV-vj Ray Cokes op onderzoek uit in het Belgische bierlandschap. Ze willen weten waar de biercultuur vandaan komt én zelf bier proeven. In de eerste aflevering brengen ze een bezoek aan de Struise Brouwers. Daar leren ze hoe ze moeten proeven en wagen ze zich aan een glas Aardmonnik en Vlaams Oud Bruin uit 1900. Daarna maken ze kennis met de eeuwenoude brouwtraditie van de broeders van Westvleteren. Zij brouwen de Trappist Westvleteren, ook wel de' kaviaar onder de bieren' genoemd. Het klinkt een stuk chiquer dan Grolsch of Heineken. Tournée générale, KETNET/Canvas, 21:15 uur |
|
Ray Cokes, wtf? Waar hebben ze die mummie opgegraven? Dear dirty delightful old drunken old days |
|
MTV-museum, waar ook Paul King ligt. |
|
4-pakje Maredsous triple aan het verorberen momenteel. spelfout weggehaald... |
|
Even een Duitse aanrader voor fans van hoppige bieren zoals Hommel en Orval: Schneider Hopfen Weisse! Het smaakt hoppig zonder erg bitter te zijn. Het lijkt wat minder ingredienten te bevatten dan bijvoorbeeld een Orval waardoor het frisser is. Pas wel op, je drinkt het namelijk erg makkelijk weg terwijl het toch flessen van 0,5 liter zijn met 8,2% alcohol. Kater from hell aargh! Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 |
|
Oeh, even onthouden dus. |
|
oh ja die schneider van 8.2%. Vooral een erge zoete weiBe, die die alcohol maskeert. Donders verradelijk bier! Dear dirty delightful old drunken old days |
|
quote: Zijn hier nog iets van herhalingen te zien? Of zijn ze ergens op een uitzending gemist? |
|
Vond nog een HJ-set in de kast, vergeten dat ik die had. De normale, Grand Prestige, Primator, Karakter en Weizener. Vanavond koud gezet, en nu aan de Weizener. Ik drink altijd witbier, en dit is misschien wel een van de lekkerste witbiertjes. Nog niet eerder op. Zeer smaakvol. |
|
Die Primator is lekker. Ooit eens zwaar de weg mee kwijtgeraakt hehe . Op 16 juli 2016 14:36 schreef Diktor het volgende: Edit: ik zie ook oprecht niet in wat jouw of mijn fysiek met welke zaak dan ook vandoen heeft. |
|
Hehe, als het moet drink ik normaal bier, maar anders alleen maar witbier. Ben doorgaans niet echt van de zware biertjes. |
|
Zwaar bier drink je ook acht anders, duurt allemaal wat langer. Ik ontdek er steeds meer, leuke hobby Ben er net mee begonnen haha Op 16 juli 2016 14:36 schreef Diktor het volgende: Edit: ik zie ook oprecht niet in wat jouw of mijn fysiek met welke zaak dan ook vandoen heeft. |
|
Hehe, goeide shit. Laatst in Café België (Utrecht) wat speciale witbiertjes geprobeerd. Jammer dat ik te dronken werd om nog te weten welke het waren, maar één ding is zeker: er zijn hele goede witbieren op de markt hehe. |
|
quote: pssst.... weizen en witbier is niet hetzelfde! Weizen wordt gemaakt volgens het reinheidsgebot en kent een hoog percentage tarwe. Er zijn zowel gefilterde als ongefilterde versies. Witbier (belgisch witbier) wordt met een lager percentage tarwe gebrouwen en kent toevoegingen als koriander en sinaasappel. Witbier is eigenlijk altijd ongefilterd. Dear dirty delightful old drunken old days |
|
Scherp. Overigens net 2 sixpacks gehaald. Moet je bij deze bieren nou eigenlijk ook voorzichtig uitschenken en het onderste laagje in de fles laten zitten? Ik kon geen gist onderin ontdekken eigenlijk.. |
|
Gisteren in dat familie -programma van de NCRV met Caroline Tensen (geil ding is dat volgens mij) was een stukje over tante Wies, boegbeeld van de Alfa-brouwerij in Schinnen. Dat vind ik nu een geweldig biertje, Alfa. Kan je ook lekker veel van wegtanken zonder een al te erge kater te krijgen. Stoer ook dat zo'n familiebrouwerijtje zich niet door de grote jongens heeft laten wegjagen. [Dit bericht is gewijzigd door bastianus op 28-07-2009 11:38] Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: Ik heb binnenkort een gratis rondleiding door die brouwerij Ik ben benieuwd. @ WhiteRider: Volgens de bierdeskundige in het speciaal bier café waar ik wel eens kom, moet je het restje gist vóór je het biertje drinkt even in de fles laten draaien en dan in één keer achterover slaan. Komt blijkbaar de smaak van het bier ten goede. Ik zelf gooi het er meestal gewoon in als ik thuis een weizener drink, dat is volgens mij ook de bedoeling (weizener uit de tap is bv. ook troebel). |
|
Alfa is een echt kwaliteitsbiertje idd |
|
Euh, ik ben wel benieuwd wat de smikkelaars hier als "gewoon" biertje drinken thuis [edit] en waarom. Ik koop Warsteiner, lekker zacht en fris, en geheid geen kater na een stuk of 15 biertjes. [Dit bericht is gewijzigd door MR. N op 28-07-2009 16:34] Boeiender |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |