|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote: |
|
Van de week maar weer naar Duitsland om bier in te slaan, denk een kratje dunkel weizen. ... Ik houd niet zo van metal door mijn grindcore. |
|
quote: Heerlijk!!! Probeer ook eens de Salvator van Paulaner, super voor de tijd van het jaar!!! Dear dirty delightful old drunken old days |
|
quote: Duits witbier is ook een ander soort bier dan Belgisch witbier. Aan die laatste categorie wordt een fruitig smaakje toegevoegd en het wordt vaak wat zuurder gemaakt. Eigenlijk wordt gewoon de biersmaak verdoezeld en smaakt het als aanmaaklimonade met biersmaak. Wel lekker terwijl je in het zonnetje zit en niet zo'n zin hebt in een zwaar bier met een sterke smaak. Duits witbier hoeft helemaal niet wit te zijn. Een betere term voor Duits witbier is dan ook 'Weizenbier' (tarwebier). Duits witbier komt in allerlei smaken en kleuren voor. Over het algemeen valt het wel op dat ze niet zo hoppig (bitter) zijn. De wat lichtere varianten drinken daarom wel lekker weg en bieden een goed (lees: een wel naar bier smakend) alternatief voor Belgisch witbier in de zomer. Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 |
|
Laatst even de Grolsch Dunkel Weizen geprobeerd, viel me niet tegen. Boeiender |
|
When did I realize I was God? Well, I was praying and I suddenly realized I was talking to myself. |
|
quote: En dan beweer jij dat Duvel niet jouw ding is? Vedett is van Duvel en wordt door dezelfde mensen in dezelfde brouwerij gebrouwen (Moortgat) Vedett wordt op het ogenblik best fanatiek aan de man gebracht in Nederland. Heb het al in diverse kroegen zien opduiken. De Vedett blond is qua smaak echt een Duvel light. Yesterday is dead and gone, tomorrow is out of sight. |
|
quote: Gaaf, bedankt voor de info! |
|
quote: Ah, nou ja, het is mij ook om het even door wie het gebrouwen wordt hoor. Ik ken de normale Duvel en heb nu deze andere geprobeerd. Die vond ik beter dan de 'normale', maar het zal sowieso niet mijn ding worden. Wellicht zijn er - voor mij - heerlijke Duvels hoor, ik laat me graag verrassen. Overigens nu aan deze lekkernij: Ook weer zo'n flinke Duitse witte unit. |
|
Vrijdagavond met een handvol collega's in Café Jos in Nijmegen vertoeft van 5 tot circa 10 uur en daarbij de volgende lekkernijen gehad: Grimbergen Cuveé de l'Ermitage van het vat, vrij slap bier met weinig smaak. Corsendonck Agnus, erg lekker! Gouden Carolus Hopsinjoor, lekkere bittere afdronk! Rochefort 10, jammie! La Guilliotine, ook erg smakelijk! En afgesloten met twee Delerium Tremens! Kan zijn dat ik iets vergeet, ben tenslotte nogal hard op mijn plaat gegaan op de terugweg naar het station... Op je knie en pijp voor genade! |
|
Haha, die klappen erin he? @Whiterider: zitten in NL genoeg leuke speciaalzaken hoor, je hoeft echt niet beslist naar België om wat lekkere biertjes op de kop te tikken hoor... spelfout weggehaald... |
|
Weet ik, maar dat maakt het allemaal nét iets leuker natuurlijk. |
|
Ja, dat is natuurlijk ook wel weer zo hehe... spelfout weggehaald... |
|
quote: Best wel, maar toen ik de Rochefort 10 bestelde keek de ober me wat bedenkelijk aan en knikte toen zijn hoofd alsof hij wilde zeggen: die durft. Volgorde is ook zoals ik ze gedronken heb en denk dat er tussen de Grimbergen en de Corsendonck nog iets heeft gezeten, maar dat weet ik dus niet meer. De Gouden Carolus Hopsinjoor was in ieder geval een aangename verrassing, de rest kende ik allemaal al (behalve de Grimbergen, maar die was dus niet boeiend). Op je knie en pijp voor genade! |
|
Grimbergen steekt idd wat schraal af bij de rest van dat lijstje ja. En inderdaad, Rochefort heerst nogal ja spelfout weggehaald... |
|
erg lekkere Nederlandse stout is: Duits & Lauret stout www.duitslauret.com helaas nogal erg moeilijk te verkrijgen. Tot nu toe alleen in Café België en Café Derat in Utrecht en bij Bert's Bierhuis in Utrecht. Yesterday is dead and gone, tomorrow is out of sight. |
|
Nu een St. Feuillien Blond soldaat aan het maken! Op je knie en pijp voor genade! |
|
Ik vind net in de kelderkast nog twee flesjes Westmalle Dubbel: . Alleen zijn ze 4 maanden over datum (tenminste houdbaar tot 08-08-09), iemand enig idee of ze nog goed/lekker zijn? Did you have any trouble getting in? - No, the guy with the rubber glove was surprisingly gentle. |
|
Ach, je gaat er niet dood aan. Zal wel meevallen allemaal. |
|
Je merkt het snel genoeg aan de smaak en textuur of het nog goed is of niet. |
|
quote: Haha, daar was ik ook niet bang voor ! Ik zal het morgen wel merken ! Did you have any trouble getting in? - No, the guy with the rubber glove was surprisingly gentle. |
|
Ik heb jaren in een biercafe in Eindhoven gewerkt, tot vervelends toe van alles en nog wat gedronken en geprobeerd. Ken er genoeg, maar gek genoeg houd ik de het laatste tijd vrijwel altijd bij deze 3. alfa, de konick en das. Gewoon standaard dus, cant help it, heerlijk bier. Wil ik wat anders pak ik meestal wijn of een stevige borrel http://forum.zwaremetalen.com/forum_topic/959/1 :::::::: http://forum.zwaremetalen.com/forum_topic/1122748 |
|
quote: Die zijn alleen maar veeeel beter geworden. Bieren alos deze kunnen makkelijk jaren over datum geouden worden vanwege de gist die er in zit. De uiterste datum staat erop omdat dat van Brussel moet. Wat met nagistende bieren net zo idioot is als een uiterste datum op wijn. Maar ja, iedereen weet dat de wijnlobby vele malen sterker is dan de bierlobby. Yesterday is dead and gone, tomorrow is out of sight. |
|
Gewoon een grolsch hier. MH zal wel trots zijn. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |