IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Concerten Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 16 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Auteur:
Topic : Naar welk concert ben je geweest? Vorige pagina | Volgende pagina
Creepmime
Thus spake Zarathustra.
Usericon van Creepmime
Posted 25-02-2019 10:56 by Creepmime Wijzig reactieProfiel van CreepmimeQuote dit bericht

quote:
Op 25 februari 2019 8:07 schreef Dweller het volgende:
Gisteravond naar De Helling in Utrecht, met bijna dezelfde line-up als Steel Jaw hierboven beschrijft (minus Iteru).

[…]

Gaahl's Wyrd: mooie setlist met nummers van Trelldom, Gorgoroth en God Seed, plus een nieuw nummer. En godverdomme, wát een goede band heeft Gaahl om zich heen verzameld. Het nummer van de aankomende plaat is ronduit sterk, en de oudere nummers klonken over het algemeen beter dan ik ze ooit gehoord heb. En net als bij Tribulation een briljant zaalgeluid. Intense as fuck optreden. Waanzinnig.


Fenomenaal optreden was het inderdaad, van de eerste tot de laatste seconde. Het beste concert dat ik in jaren heb gezien.


Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.


HierIsMike
Usericon van HierIsMike
Posted 03-03-2019 23:26 by HierIsMike Wijzig reactieProfiel van HierIsMikeQuote dit berichthttp://hierismike.wordpress.com/

Darkspace/Turia - Baroeg, Rotterdam

Matinee-shows op zondag zijn top. Ik moest een redelijk eindje terugreizen (1h15m), maar ik was lekker rond 22:00 weer thuis.

Turia speelde een fantastische set. Goede sfeer met kaarsen, wierrook en schedels. Hypnotiserende en prachtige gitaarpartijen, ijzige en dromerige screams en donderende en primitieve drums. Ze sloten af met het nummer van de split met Fluisteraars (Aan den Golven der Aarde Geofferd), het hoogtepunt van het optreden. De Nederlandse blackmetalscene is momenteel echt heel sterk.

Daarna eetpauze en een stukje Saille gezien, maar daar maak ik niet te veel woorden aan vuil. Saaie lichtelijk symfonische blackmetal en de drummer speelde ontzettend rommelig. Ik vond ze compleet niet bij de andere twee bands passen.

Darkspace was echt immens. Zo belachelijk strak en intens! Veel werk van de derde en de vierde plaat. De lichtshow was heel gaaf, het geluid was zeer goed gemixt en ook de podiumpresentatie was top. Alsof je het materiaal van de platen nu ineens in full HD meekreeg. Ik heb een tijd getwijfeld of deze band live wel goed zou overkomen, maar ik ben ontzettend blij dat ik gegaan ben. Fenomenaal concert!

[Dit bericht is gewijzigd door HierIsMike op 03-03-2019 23:30]iPim
rijdt Negatieveling approved
Usericon van iPim
Posted 04-03-2019 1:08 by iPim (Administrator) Wijzig reactieProfiel van iPimQuote dit bericht

Turia was echt belachelijk goed, ja! Van Darkspace heb ik ook genoten, maar ik was vooral aanwezig als pottenkijker die eens wil horen waar al die hype nu op rust. Klonk allemaal leuk, maar die industriële riffs zijn wel heel melig. Alsof je ineens bij een hardcoreconcert staat.

Afijn, donderdag te zien in W1 zonder het saaie Saille. Wellicht ga ik daar ook heen.


Vladimir: That passed the time. Estragon: It would have passed in any case.


Northward
Usericon van Northward
Posted 04-03-2019 9:55 by Northward Wijzig reactieProfiel van NorthwardQuote dit bericht

Turia was vet! Saille totaal niet mijn ding.

Darkspace weer een mooie trip


Dweller
Deus Nova
Usericon van Dweller
Posted 04-03-2019 11:37 by Dweller Wijzig reactieProfiel van DwellerQuote dit berichthttp://www.kong.nl

Goed, om de boel maar even te nuanceren: Turia vond ik wel sfeervol maar op den duur steeds saaier en vooral lomp. Saille kon mij daarentegen prima boeien. Ik hou ook wel van de stijl van Saille; deed me een beetje denken aan Ordo Draconis. Het zaalgeluid was bij beide bands trouwens niet best, dus verder geen waardeoordeel.

Darkspace was te gek. Heb ze twee keer eerder gezien en dat was ook leuk, maar zo in een klein zaaltje... fantastische sfeer.

[Dit bericht is gewijzigd door Dweller op 04-03-2019 11:52]


Vox Clamatis in Deserto


altx
Iron Maiden's gonna get you
Usericon van altx
Posted 04-03-2019 20:36 by altx Wijzig reactieProfiel van altxQuote dit bericht

Turmion Kätilöt in de Melkweg vrijdag. Was gaaf! (Oh, speelde Beast in Black ook? Naja, dat was wel aardig.)


Scream for mercy // He laughs as he's watching you bleed // Killer behind you // His blood lust defies all his needs // Look out I'm coming for you!


Dirge for november
Ik zeg: Doom!
Usericon van Dirge for november
Posted 05-03-2019 10:03 by Dirge for november (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van Dirge for novemberQuote dit bericht

Sunn O))) in Paradiso. Ik heb ze een keer eerder gezien en toen het van start ging was ik even bang dat het volume niet hoog genoeg zou zijn. Maar toen bedacht ik me dat het de vorige keer ook op zo'n manier van start ging. En jahoor, hoppa. Ik ben weer van mijn nierstenen af. Tof hoe je bewustzijn min of meer oplost in de vibraties van de sound als je je ogen dicht doet. Enorm van genoten weer.Mythics
Usericon van Mythics
Posted 05-03-2019 11:33 by Mythics Wijzig reactieProfiel van MythicsQuote dit bericht

quote:
Op 5 maart 2019 10:03 schreef Dirge for november het volgende:
Sunn O))) in Paradiso. Ik heb ze een keer eerder gezien en toen het van start ging was ik even bang dat het volume niet hoog genoeg zou zijn. Maar toen bedacht ik me dat het de vorige keer ook op zo'n manier van start ging. En jahoor, hoppa. Ik ben weer van mijn nierstenen af. Tof hoe je bewustzijn min of meer oplost in de vibraties van de sound als je je ogen dicht doet. Enorm van genoten weer.


Was een prachtig optreden inderdaad!


I didn't want any flowers, I only wanted to lie with my hands turned up and be utterly empty. How free it is, you have no idea how free. The peacefulness is so big it dazes you. - Sylvia Plath


iPim
rijdt Negatieveling approved
Usericon van iPim
Posted 06-03-2019 16:45 by iPim (Administrator) Wijzig reactieProfiel van iPimQuote dit berichtVladimir: That passed the time. Estragon: It would have passed in any case.


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 06-03-2019 16:57 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

Tof verslag. Ik zou Sunn wel weer eens live willen zien, de laatste keer was tien jaar geleden. Ik durf eigenlijk niet zo goed meer; vorige keer hield ik er een klaplong aan over.


One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you're into jazz.


Sater
Usericon van Sater
Posted 06-03-2019 17:45 by Sater Wijzig reactieProfiel van SaterQuote dit bericht

+1 Mooi verslag!

Doet me denken aan toen ik ze zag in Paradiso in 2006 (show staat op bandcamp ontdek ik zojuist: https://sunn-live.bandcamp.com/album/sunn-o-20060303-paradiso-amsterdam-nl-2 )

Vooral het gevoel van verlossing toen de stilte eindelijk inviel is me bijgebleven. Ik heb dat verder alleen gehad na een My Bloody Valentine concert waar ze een kwartierdurende straaljagerimpressie weggaven tijdens het slotnummer.

Zijn je oren inmiddels weer bijgetrokken? Dat is toch een beetje waarom ik ze nooit meer live ben gaan zien, hoe gaaf het ook was.


one who puts salt in the sugarbowl is a misantrophe


PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 01-04-2019 11:04 by PandroidJack Wijzig reactieProfiel van PandroidJackQuote dit bericht

Helium Horse Fly in Kultura in Luik.Zeer geslaagd optreden (voorstelling van hun nieuwste cd) van een toch wel erg interessante band. Volgens de Franse gitarist bestaan ze al zo'n 10 jaar, waarbij ze (volgens de erg knappe zangeres) de eerste jaren nog wat op zoek waren naar hun eigen geluid. Dat hebben ze nu dan zeker gevonden. Haar fragiele stem (soms balancerend op de rand van het valse, maar dat maakt het net zo mooi) roept Portishead op. Het is in ieder geval een erg geslaagde toevoeging aan de melancholische, eclectische 'rock'(bij gebrek aan een beter woord) die hen een geheel eigen stijl geven. Zo'n band verdient mijn inziens veel succes en optredens (als dat kan voor de Church of Ra-scène, zou dat ook zeker voor deze band moeten kunnen; andere stijl, maar nog meer een eigen niche gecreëerd). Enfin, zeker en vast de moeite om voor naar Luik te rijden dus.


The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 01-04-2019 18:49 by Mutilator (Moderator) Wijzig reactieProfiel van MutilatorQuote dit berichthttp://wp.livereviewer.com/

Het vorige weekend onder andere Pestilence in Baroeg. Tevens een stukje over getyped:

http://wp.livereviewer.com/report-pestilence-bleeding-gods-magnacult-baroeg-rotterdam-nl-24-3-2019/


The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


HierIsMike
Usericon van HierIsMike
Posted 01-04-2019 19:40 by HierIsMike Wijzig reactieProfiel van HierIsMikeQuote dit berichthttp://hierismike.wordpress.com/

quote:
Op 1 april 2019 11:04 schreef PandroidJack het volgende:
Helium Horse Fly in Kultura in Luik.


Gaaf! Ik hoop dat ze ook eens in Nederland gaan spelen. Zwaar ondergewaardeerde band.

[Dit bericht is gewijzigd door HierIsMike op 01-04-2019 19:40]PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 03-04-2019 10:29 by PandroidJack Wijzig reactieProfiel van PandroidJackQuote dit bericht

Tot nu toe nog maar 1 extra datum, ergens in Gent blijkbaar.


The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 03-04-2019 11:25 by Ralph (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van RalphQuote dit berichthttp://soundsfromthedarkside.com

Cellar Darling in De Helling in Utrecht gisteren. Mooie avond. Geen voorprogramma dus ook geen bands waar je niet op zit te wachten, gewoon daar aankomen, genieten van één optreden en daarna direct weer naar huis.


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


HierIsMike
Usericon van HierIsMike
Posted 13-04-2019 11:37 by HierIsMike Wijzig reactieProfiel van HierIsMikeQuote dit berichthttp://hierismike.wordpress.com/

Entropia/Wayfarer – Little Devil, Tilburg (onderdeel van het Roadburn-programma: gratis)

Het lijkt erop (Ticketswap in de gaten houdend) dat de Roadburn-zondag niet meer gaat lukken. Gelukkig werd Entropia een aantal weken geleden nog bevestigd. Dit was de band die ik het liefste tijdens Roadburn had willen zien en het was nog gratis toegankelijk ook!

Het Poolse Entropia is een van de meest vooruitstrevende en unieke metalbands van dit moment. De band waar ik Entropia het beste mee kan vergelijken is Oranssi Pazuzu. Dat zegt genoeg over het niveau van ambitie wat mij betreft. Het gezelschap brengt een ontzettend kleurrijke sound die tussen post-metal, blackmetal, sludge en psychedelische rock schommelt met een hele dikke scheut electronic. Lang geleden dat ik een metaldrummer zag die je compleet overdonderde met blastbeats en retestrakke double bass, maar ook als een gek swingt met heerlijke funky grooves met subtiele ride- en hi-hataccenten. Entropia werkt veel met repeterende patronen, wat vooral zeer goed werkt als ze het laatste album (Vacuum) volledig zouden spelen, wat gelukkig ook bijna het geval was. Je hoort dan patronen van eerdere nummers terugkomen, waardoor het echt een trip wordt. Ik ben superblij dat ik deze band live heb gezien en het voldeed aan de zeer hoge verwachtingen!

Wayfarer kende ik niet zo goed, ik heb vorige week even de laatste plaat (World's Blood) beluisterd, die vond ik best goed. Live daarentegen kwam er een ronduit indrukwekkende muur van geluid op je af met een beestige drummer. Het Amerikaanse gezelschap speelde intense melancholische blackmetal die in de stijl van bands als Wolves in the Throne Room is. Waar ze echt in excelleerden waren de prachtige folky cleane gitaarpassages, die wat mij betreft nog wat meer ingezet mogen worden. Toch merkte ik richting het eind van de set dat ik het net allemaal iets te veel in hetzelfde stramien vond.

Een ronduit fantastische avond en nog gratis ook! Toch weer een klein beetje Roadburn meegemaakt.PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 15-04-2019 6:57 by PandroidJack Wijzig reactieProfiel van PandroidJackQuote dit bericht

Durbuy Rock Festival

Berekoud was het daar inderdaad, de sneeuw tikte tegen m'n autoruit tegen dat we de Ardennen binnenreden. De locatie, een ongezellige sporthal, geeft nu ook niet de meest gezellige lichtinval (overdag zeker niet). De laatste jaren lijkt dit festival zich vooral in folkmetal te hebben gespecialiseerd, wat voor mij in vele gevallen toch een aanfluiting van de goede smaak is (zeker die Hongaarse band op zaterdag). Soit, gelukkig werd het ruimschoots goedgemaakt door:

Heidevolk, met een callboy op het podium . Live toch zeker plezant en redelijk pittig.Samael, zoals altijd compleet overdonderend (ondanks het ongezellige licht in de sporthal). Lekker lang gespeeld, met veel enthousiasme, retestrak, goed geluid. Afgesloten met 'My Savior'. Helemaal heerlijk uit de bol gegaan.Paradise Lost, nog maar de tweede keer dat ik ze live zie. Ook overdonderend goed. Prachtige melancholie, songs uit (bijna) hun gehele repertoire, met een sympathieke frontman. Alleen hadden ze gerust een stuk langer mogen spelen.Trouwens, een XL-pint serveren in een maatbeker leek me niet zo'n goed idee, zeker niet als zatlappen er vervaarlijk mee in het publiek zitten te zwaaien. En er waren wel wat zatlappen. Maar evengoed mensen die vooraan tegen de dranghekken gaan staan, en dan slecht gezind zijn als ze ocharme aangeraakt worden (tijdens Samael bijvoorbeeld). Ga dan lekker met een glaasje cava in de VIP-zone zitten (niet dat die er was).


The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


Bub
Doomed by the living dead!
Usericon van Bub
Posted 21-04-2019 11:21 by Bub Wijzig reactieProfiel van BubQuote dit bericht

Godflesh, Gnaw Their Tongues

Leuke avond in Sneek. Helaas niet echt veel bezoekers. Een 100 man?

Gnaw Their Tongues was fijn van wat ik hoorde. Echter kwam ik een oude maat tegen die ik in jaren niet had gezien.
Dus daar een hele tijd mee staan te praten en wat biertjes drinken.

Godflesh was top. Weinig gelul maar hard beuken.
Tussen de nummers door opzettelijke noise / feedback van de gitaar. Het paste wel.
De laptop (drumcomputer en samples) stond op een lullig krukje. Dankzij de zware klanken donderde deze dan ook van het krukje af.
Gelukkig deed de laptop het nog en konden ze gewoon weer verder.
Afsluiten met Like Rats. Dikke prima.bub


HierIsMike
Usericon van HierIsMike
Posted 03-05-2019 17:08 by HierIsMike Wijzig reactieProfiel van HierIsMikeQuote dit berichthttp://hierismike.wordpress.com/

02/05: Barshasketh/Vacivus: Little Devil, Tilburg (gratis)

De Little Devil organiseerde als opwarmavond voor Netherlands Deathfest een gratis avond met de bands Vacivus en Barshasketh.

Vacivus heeft een platencontract bij Profound Lore, dat is voor mij toch een beetje een kwaliteitszegel. Toch moet ik zeggen dat Vacivus degelijkheid ten top is en een van de minder opzienbarende bands van het label is die ik tot nu toe gehoord. De band speelt gewoon een goede set met oerdegelijke, maar ook weinig originele, logge jaren '90 deathmetal. Vacivus legt heel veel nadruk op de tremolo midtempo stoomwalsriffs, wat heel vet is, maar aan het einde van de set een beetje eentonig werd. De zanger ging er wel helemaal voor.

Barshasketh heeft aan het begin van het jaar een erg sterke plaat uitgebracht, dus ik was erg benieuwd naar een liveoptreden van ze. Het niveauverschil met Vacivus was vanaf het begin al gelijk duidelijk. De Schotse band legt een heerlijke balans tussen jaren '90 blackmetal (Emperor, Dissection) en wat modernere stijl van bands als Mgla en Deathspell Omega. Wat vooral Barshasketh voor mij echt een hele goede band maakt zijn de baspartijen. De bas blijft een ondergeschoven kindje in metal en een band als deze laat horen hoeveel het kan toevoegen. Er werd gebruik gemaakt van een vijfsnarige bas waarbij het laag én het hoog erg goed werd benut en er hele mooie vloeiende melodieuze lijnen werden gespeeld die zeer goed contrasteren met het ijzige riffwerk. De gitarist/zanger had wel pech: twee keer vloog er een snaar af en moest hij tussendoor weer een nieuwe erop zetten, zijn gitaarriem vloog er meerdere keren af en de microfoonstandaard bleef ook niet lekker staan. Hij liet zich niet uit het veld slaan en besloot zelfs bij één nummer zich volledig te focussen op de vocalen. Een hele gepassioneerde muzikant, dat was duidelijk te zien.PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 06-05-2019 13:01 by PandroidJack Wijzig reactieProfiel van PandroidJackQuote dit bericht

I Am Morbid-fest in Apeldoorn

Muzikaal gezien vond ik Sadist veruit de meest interessante band. Hun 'fusion death metal', met die spacy keyboards en de vette bas kwam ook live goed uit de verf, ondanks de nogal statische zanger (die het publiek aansprak met 'my little friends' ).Atrocity speelde een old skool death-metal set. Erg enthousiaste zanger, kwam goed over. Blij om ze eens live te kunnen zien.Van Vital Remains ken ik weinig, en muzikaal kan het me weinig boeien. Daar zijn hun nummers te log en eenzijdig voor, en ze worden overschaduwd door hun per se zo evil mogelijke prestatie. Maar wel een pluspunt voor de zanger (een lelijk klein ventje) die veel moeite deed om het publiek enthousiast te maken en daar redelijk goed in slaagde.I Am Morbid heeft natuurlijk een prachtig oeuvre om uit te kiezen, en bracht alle nummers met verve (alleen trok die ene gitarist smoelen alsof hij in een pornofilm bezig was). Dat elke muzikant eens apart moest soleren vond ik dan weer compleet overbodig, maar soit, zeker de moeite.En dan nog 250 km terug naar huis rijden, in kletsende regen . Je moet er iets voor over hebben.


The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 09-05-2019 12:43 by PandroidJack Wijzig reactieProfiel van PandroidJackQuote dit bericht

Dead Can Dance in Cirque Royal in Brussel

Meer dan € 50 neertellen om enkele uren geklemd te zitten op een houten stoeltje in een veel te smalle rij, met een pijnlijk linkerbeen tot gevolg. Gelukkig volgde er een verdiende staande ovatie na het zoals steeds overweldigende optreden van Dead Can Dance. Het is de tweede keer nog maar dat ik ze live zie, en van vorige keer herinner ik me toch iets meer epische nummers, maar het blijft kippenvel. De stemmen van Lisa Gerrard (die er, mede dankzij haar bombastische bruidsjurk, uitzag als Beth Dido met blond haar), maar vooral van Brendan Perry zijn al voldoende, zonder de bijpassende muziek, om een volle zaal muisstil te krijgen.

[Dit bericht is gewijzigd door PandroidJack op 09-05-2019 12:44]


The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


williamblake
Usericon van williamblake
Posted 09-05-2019 12:53 by williamblake Wijzig reactieProfiel van williamblakeQuote dit bericht

1ste keer dat ik ze zag. Het was goed, maar ik had er meer van verwacht. Vooral die lamentabele uitvoering van 'In power we entrust the love advocated' viel me zwaar tegen.DecomposingBitch
Schwa
Usericon van DecomposingBitch
Posted 09-05-2019 12:55 by DecomposingBitch Wijzig reactieProfiel van DecomposingBitchQuote dit bericht

Ik kan Inferno Metal Fest toch wel erg aanraden om een keer met een bezoek te vereren.
Nu paar jaar geweest en steeds een goede line-up en erg goede sfeer.
Dit jaar erg sterke optredens gezien van o.a. Hypocrisy, Gaahls Wyrd, 1349, Taake en Ragnarok.
Ook is Oslo zelf dan relatief rustig, omdat de meeste Oslonaren in hun hutje in de bergen zitten.
Overdag in en rondom Oslo rondlopen en dan 's avonds bandjes kijken!

Je bankrekening is wel enorm leeg naderhand (een biertje van 0,4l kost ong. €9), maar dat heb ik er dan wel voor over.


"Victimize me, vilify me. Vilipend and amend the sins you condign. You are nothing and you speak for all that never was."


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 09-05-2019 12:55 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

@ PanJack:

Geen plaatskeuze bij het tickets kopen? Ik ga altijd voor 2 stoelen aan de zijkant van een vak.

En om de lolbroeken vast voor te zijn:

Die 2e stoel is voor mijn vriendin en niet omdat ik veel ruimte inneem.

[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 09-05-2019 12:55]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Dit topic is 16 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Index / Concerten Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen