IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 16 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Auteur:
Topic : Poetin maakt een ruïne van Oekraïne [oorlog in Oekraïne topic] Vorige pagina | Volgende pagina
OPPEREINDBAAS
The user formerly known as EINDBAAS
Usericon van OPPEREINDBAAS
Posted 14-08-2024 15:45 by OPPEREINDBAAS Wijzig reactieProfiel van OPPEREINDBAASQuote dit bericht

quote:
Op 14 augustus 2024 15:35 schreef KwelgeestIV het volgende:
Navo heeft geen expansiedrift. Navo expandeert niet. Navo is een passieve organisatie. Het is defensief bondgenootschap waar landen zich bij kunnen aansluiten. Navo initieert niet.





Dwazen die menen wijs te zijn, zijn de ergste dwazen.


KwelgeestIV
Haat is een deugd!
Usericon van KwelgeestIV
Posted 14-08-2024 15:52 by KwelgeestIV Wijzig reactieProfiel van KwelgeestIVQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/kwellie

quote:
Op 14 augustus 2024 15:44 schreef KwelgeestIV het volgende:
Die film is niet van Stone, maar van Igor Lopatonok. En algemeen erkend als schaamteloze Poetin-pijperij.
Olivier Stone is trouwens ook gewoon een ras-NSB-er die allang in de Goelag was overleden als hij een Rus was geweest.

Renegade van David Icke al gezien? Ook zo interssant.



OPPEREINDBAAS
The user formerly known as EINDBAAS
Usericon van OPPEREINDBAAS
Posted 14-08-2024 15:53 by OPPEREINDBAAS Wijzig reactieProfiel van OPPEREINDBAASQuote dit bericht

quote:
Op 14 augustus 2024 15:35 schreef KwelgeestIV het volgende:
Edit: Freduk heeft het overigens steeds over de EU. Niet over Navo.

So what, ik heb het over de NAVO.

Voormalig NAVO secretaris-generaal is het met me eens trouwens.



Dwazen die menen wijs te zijn, zijn de ergste dwazen.


OPPEREINDBAAS
The user formerly known as EINDBAAS
Usericon van OPPEREINDBAAS
Posted 14-08-2024 15:55 by OPPEREINDBAAS Wijzig reactieProfiel van OPPEREINDBAASQuote dit bericht

quote:
Op 14 augustus 2024 15:52 schreef KwelgeestIV het volgende:
Renegade van David Icke al gezien? Ook zo interssant.

Sterk. Gooi anders de reptielen en platte aarde er meteen ook even in.


Dwazen die menen wijs te zijn, zijn de ergste dwazen.


KwelgeestIV
Haat is een deugd!
Usericon van KwelgeestIV
Posted 14-08-2024 16:53 by KwelgeestIV Wijzig reactieProfiel van KwelgeestIVQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/kwellie

quote:
Op 14 augustus 2024 15:53 schreef OPPEREINDBAAS het volgende:
So what, ik heb het over de NAVO.
jij spuitelft er doorheen wanneer het over de EU gaat.

quote:
Voormalig NAVO secretaris-generaal is het met me eens trouwens.


1. Hoe is dat waarom een argument?
2. Je luistert niet goed. De Hoop Scheffer zegt dat het er altijd al inzat. De relatie voor 2004 al slecht was. Dat Poetin Oekraïne, en Georgië (en andere landen), altijd al als zijn gebied zag. Dat hij vermoedt dat Poetin Georgië sowieso altijd al had willen aanvallen, ook zonder Navo-flirt. En dat Poetin weet dat er vanuit EU en Navo geen militaire dreiging voor hem uitgaat. Dat hij (Poetin) ruzie zocht met Navo/EU, en de relatie frustreerde over punten die helemaal niets met hem/Rusland van doen hadden, zoals het raketschild (defensief tegen Iraanse raketten).
Poetin is niet geradicaliseerd door Navo. Zo was hij al. Hij heeft hoogsten geanticipeerd in de hoop zo zijn doel (herstel van het Sovjet-rijk) mogelijk te houden.
Het gaat Poetin ook helemaal niet om Navo/EU, dat zegt De Hoop Scheffer in zekere zin ook meerdere malen, maar om het liberale democratische systeem dat de Russen uiteindelijk een aanlokkelijker leven biedt dan zijn tsarisme. En daarom wil hij ons niet te dicht bij huis hebben.

Anders dan Rusland/USSR/Warschaupact bezet Navo geen landen. Lijft geen landen in. Landen sluiten zichzelf in vrijheid en uit eigen overweging aan. Anders dan Rusland en haar voorgangers bemoeit Navo zich niet met de (binnenlandse) politiek van haar lidstaten (vazalstaten in het geval van Rusland). En anders dan bij Rusland/USSR/Warschaupact kunnen landen in vrijheid uit de Navo treden.

quote:
Op 14 augustus 2024 15:55 schreef OPPEREINDBAAS het volgende:
Sterk. Gooi anders de reptielen en platte aarde er meteen ook even in.
Jij bent hier degene die met allemaal wappiepropaganda aankomt zetten.



Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 14-08-2024 17:01 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

Ik word ingehaald in allerlei topics door KGIV en ElitE; ik laat het woord aan hen!


I wish I was a butterfly || Don't try to impress anyone. You're brave, we all know that. Be simple, be direct. Nothing fancy.


DuncanMcDane
Usericon van DuncanMcDane
Posted 14-08-2024 17:13 by DuncanMcDane Wijzig reactieProfiel van DuncanMcDaneQuote dit bericht

Ik denk dat wij er hier van alles kunnen vinden maar de opstelling en mening van de landen die weten waar ze over praten ( voormalige Sovjet- en Warschaupactstaten ) zegt voldoende. Er is kennelijk een reden dat ze na 1989 niet wisten hoe rap ze onder het Sovjetjuk vandaan moesten komen en zich bij zowel de Navo als de EU aan te mogen sluiten en er is dus kennelijk ook een reden dat ze alle mogelijke moeite doen om niet weer onder dat Sovjetjuk terecht te komen. Tot aan het leveren van hun eigen wapens toe om Oekraine ook voor hun vrijheid en zelfstandigheid te laten vechten.
Ik denk namelijk dat het niet zo heel prettig is om Rusland als buur te hebben als je er alleen voorstaat...


Het leven is te kort om naar kutmuziek te luisteren...


Freduk
Usericon van Freduk
Posted 14-08-2024 17:43 by Freduk Wijzig reactieProfiel van FredukQuote dit bericht

Hoe verklaar je de pro-Russische koers in Slowakije?


Winter is coming


DuncanMcDane
Usericon van DuncanMcDane
Posted 14-08-2024 17:52 by DuncanMcDane Wijzig reactieProfiel van DuncanMcDaneQuote dit bericht

Is dat structureel? Volgens mij is dat de uitslag van 1 enkele verkiezing. En ik ben niet genoeg ingevoerd in de Slowaakse binnenlandse politiek om dat te duiden maar ik weet wel dat toen de Slowaken besloten de hulp aan Oekraine stop te zetten er middels een crowdfundingsactie een bedrag met 6 nullen voor de komma ( weet niet meer of het 1, 2 of 3 miljoen was ) is opgehaald door de bevolking zelf.
En als ze er zoals Hongarije onder Orban lijkt te doen structureel voor kiezen is het ook prima. Wel even de centjes aftikken aan de EU en het Navo materieel inleveren en dan zoek je je heil maar binnen het Grootrussische rijk. Ik wens ze heel veel succes en plezier daar.


Het leven is te kort om naar kutmuziek te luisteren...


OPPEREINDBAAS
The user formerly known as EINDBAAS
Usericon van OPPEREINDBAAS
Posted 14-08-2024 18:02 by OPPEREINDBAAS Wijzig reactieProfiel van OPPEREINDBAASQuote dit bericht

quote:
Op 14 augustus 2024 16:53 schreef KwelgeestIV het volgende:
Landen sluiten zichzelf in vrijheid en uit eigen overweging aan.

Verdiep je wat meer in de tactieken van de VS zou ik zeggen. Ze hebben er een verdienmodel van gemaakt om regio's uit balans te brengen en om ze vervolgens te "helpen" onder de noemer "we komen democratie brengen". Om een sterk verenigd Eurazië te voorkomen is de NAVO een heel handig instrument voor ze. Ze hebben namelijk geen belang bij sterke banden tussen oost en west, want dan komen ze zelf buiten spel te staan. Hun geopolitieke strategie is dus beheersing van invloedssferen. En daar hebben ze hele geraffineerde tactieken voor.

Na het einde van de koude oorlog werd het tijd voor een nieuwe aanpak. Eén van deze strategieën is om hun invloed in de satellietstaten rond Rusland uit te breiden dmv de zogenaamde “kleurenrevoluties”, waarbij de CIA op de achtergrond een initiërende rol heeft gespeeld in het ondersteunen van nieuwe "democratische" bewegingen en regimewisselingen. Dit is allemaal goed gedocumenteerd.

De kleurenrevoluties lijken op het eerste gezicht een reeks van protesten en regimewisselingen in post-Sovjetstaten zoals Georgië, Oekraïne en Kirgizië die van binnenuit plaatsvonden. Deze revoluties werden echter aangewakkerd en ondersteund door de VS, die democratische bewegingen en NGO’s in deze landen financierden en trainden. En als je daar qua geldstromen en klokkenluiders dus dieper in duikt komt je uit bij de CIA.

Rozenrevolutie (Georgië, 2003): Deze revolutie leidde tot de val van president Edoeard Sjevardnadze en de installatie van een pro-westerse regering.
Oranjerevolutie (Oekraïne, 2004): Deze revolutie werd veroorzaakt door vermeende verkiezingsfraude en resulteerde in de herverkiezing van Viktor Joesjtsjenko, een pro-westerse kandidaat.
Tulpenrevolutie (Kirgizië, 2005): Deze revolutie leidde tot de val van president Askar Akajev en de installatie van een nieuwe regering.

Dit is hun manier om economische en politieke invloed
te krijgen. Zo lijkt het of landen geheel uit eigen beweging bij de NAVO willen, maar er vindt veel manipulatie plaats. Feitelijk zijn het coupes. Via de NGO’s die ze financieren zorgen ze voor pro-westerse opinievorming die hun gunstig is en zodoende invloed van pro-Russische regeringen te verminderen. Eerst onrust stoken en dan helpen met de installatie van nieuwe regimes.

Vervolgens nieuwe handelsakkoorden, militaire steun en economische partnerschappen aangaan, zo probeert de VS hun afhankelijkheid van Rusland te verminderen en hun eigen positie te versterken. En laten we ook niet vergeten dat de economie voor een groot deel draait op de militaire industrie. Oorlog of op zijn minst een constante dreiging van oorlog is nodig, hoe wrang dit ook klinkt.

Met dit in je achterhoofd kijk je anders naar de Oekraine situatie, want daar zien we dezelfde belangen en strategie. De NAVO is daarbij niets meer dan een tool om hun doelen te behalen. Verdeel en heersch.

quote:
Op 14 augustus 2024 16:53 schreef KwelgeestIV het volgende:
Jij bent hier degene die met allemaal wappiepropaganda aankomt zetten.

Ja want kritiek op de NAVO is wappie.

[Dit bericht is gewijzigd door OPPEREINDBAAS op 14-08-2024 18:04]


Dwazen die menen wijs te zijn, zijn de ergste dwazen.


Dypfrys
Usericon van Dypfrys
Posted 14-08-2024 18:07 by Dypfrys Wijzig reactieProfiel van DypfrysQuote dit bericht

Ik vind het toch altijd fascinerend hoe je kritiekloos onzin napraat die je ergens in een youtubevideo hebt gezien.


"What a fantastic song video. I'm driven to tears. Hail Satan!"


OPPEREINDBAAS
The user formerly known as EINDBAAS
Usericon van OPPEREINDBAAS
Posted 14-08-2024 18:14 by OPPEREINDBAAS Wijzig reactieProfiel van OPPEREINDBAASQuote dit bericht

quote:
Op 14 augustus 2024 18:07 schreef Dypfrys het volgende:
Ik vind het toch altijd fascinerend hoe je kritiekloos onzin napraat die je ergens in een youtubevideo hebt gezien.

Ik lees ook nog wel eens een boek.


Dwazen die menen wijs te zijn, zijn de ergste dwazen.


OPPEREINDBAAS
The user formerly known as EINDBAAS
Usericon van OPPEREINDBAAS
Posted 14-08-2024 18:17 by OPPEREINDBAAS Wijzig reactieProfiel van OPPEREINDBAASQuote dit bericht

FYI, Diedert de Wagt is historicus en heeft zijn Master Geschiedenis behaald aan de RUG.

En oh, het boek heeft ruim 2000 gefactcheckte voetnoten/bronnen.

[Dit bericht is gewijzigd door OPPEREINDBAAS op 14-08-2024 18:25]


Dwazen die menen wijs te zijn, zijn de ergste dwazen.


Sater
Usericon van Sater
Posted 14-08-2024 19:09 by Sater Wijzig reactieProfiel van SaterQuote dit bericht

Zo hé! Een hele MA Geschiedenis!

Als je zo’n MA gevolgd hebt, weet je ook dat alleen het feit dat je voetnoten kloppen bar weinig zegt over de betrouwbaarheid en volledigheid van je narratief.

Edit: ik heb de bronnenlijst even bekeken en deze bestaat vooral uit linkjes naar nieuwsartikelen (61 keer GeenStijl) en youtubefilmpjes. Fijn dat die gefactcheckt zijn.

[Dit bericht is gewijzigd door Sater op 14-08-2024 19:18]


one who puts salt in the sugarbowl is a misantrophe


Freduk
Usericon van Freduk
Posted 14-08-2024 20:04 by Freduk Wijzig reactieProfiel van FredukQuote dit bericht

quote:
Op 14 augustus 2024 17:52 schreef DuncanMcDane het volgende:
Is dat structureel? Volgens mij is dat de uitslag van 1 enkele verkiezing.



Ik geloof het niet, maar het is wel de meest recente verkiezingsuitslag.
Het kan ook een Titoëske poging zijn om meer van de EU gedaan te krijgen, maar daarvoor lijkt het been me toch wat te gestrekt.
Komt bovenop dat wat wij pro-Russisch vinden, ze zelf misschien wel als gematigd bestempelen, ik weet er het fijne niet van.

Waar het me vooral om ging was om het voorbeeld te maken dat niet elk oud-CCCP land zo overtuigd anti-Russisch is. Hongarije is ook een goed voorbeeld, de niet-EU landen doen nog wel een tandje bij overigens, zoals Servie en Montenegro. Ik zou ook niet al te knalhard in durven zetten op Bulgarije of Albanië, maar dat is wederom meer qua gevoel.


Winter is coming


OPPEREINDBAAS
The user formerly known as EINDBAAS
Usericon van OPPEREINDBAAS
Posted 14-08-2024 21:10 by OPPEREINDBAAS Wijzig reactieProfiel van OPPEREINDBAASQuote dit bericht

quote:
Op 14 augustus 2024 19:09 schreef Sater het volgende:
Zo hé! Een hele MA Geschiedenis!

Als je zo’n MA gevolgd hebt, weet je ook dat alleen het feit dat je voetnoten kloppen bar weinig zegt over de betrouwbaarheid en volledigheid van je narratief.

Edit: ik heb de bronnenlijst even bekeken en deze bestaat vooral uit linkjes naar nieuwsartikelen (61 keer GeenStijl) en youtubefilmpjes. Fijn dat die gefactcheckt zijn.

Vooral ook fijn dat die artikelen voornamelijk weer verwijzen naar officiële documenten en authentiek beeldmateriaal van bijv. politici. Lijkt me een prima onderbouwing voor een verslag. Maar nee een historicus aan de RUG heeft natuurlijk geen flauw idee waar ie me bezig is. Oordeel zelf.



voetnoot 56: https://www.youtube.com/watch?v=U2fYcHLouXY&t=444s


voetnoot 57: https://www.bbc.com/news/world-europe-26079957
voetnoot 58: https://www.theguardian.com/theguardian/2001/aug/25/guardianletters1


voetnoot 59: https://www.youtube.com/watch?v=Hvds2AIiWLA
voetnoot 60: https://www.globalresearch.ca/exposed-viral-i-am-a-ukrainian-video-produced-by-pr-company-linked-to-regime-change-ngo/5370072


voetnoot 61: https://www.foxnews.com/politics/gop-senators-ask-tillerson-to-probe-us-funding-of-soros-groups-abroad
voetnoot 62: https://youtu.be/QSyczwuTQfo?t=150
voetnoot 63: http://www.leurenmoret.info/currents/jesuitstemplars-origins-/pyatts-soros-breakfast/20140331-george-soros-.pdf
voetnoot 64: https://www.youtube.com/watch?v=oSAArjOBf_c


voetnoot 65: https://canadiandimension.com/articles/view/buried-trial-verdict-confirms-false-flag-maidan-massacre-in-ukraine-2024
voetnoot 66: https://www.youtube.com/watch?v=AZ3AFMX-38w
voetnoot 67: https://www.reuters.com/article/idUSTRE58T4MO/
voetnoot 68: https://www.rtlnieuws.nl/columns/column/4364886/de-stilte-rond-stan-storimans
voetnoot 69: https://www.youtube.com/watch?v=rQnXo2HMriQ&feature=youtu.be

Neehoor allemaal uit de grote duim die Amerikaanse machtspelletjes.




Dwazen die menen wijs te zijn, zijn de ergste dwazen.


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 14-08-2024 21:15 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

quote:
Op 14 augustu s 2024 19:09 schreef Sater het volgende:
Zo hé! Een hele MA Geschiedenis!



quote:
Op 14 augustu s 2024 19:09 schreef Sater het volgende:
Edit: ik heb de bronnenlijst even bekeken en deze bestaat vooral uit linkjes naar nieuwsartikelen (61 keer GeenStijl) en youtubefilmpjes. Fijn dat die gefactcheckt zijn.
Ik heb 'm bekeken en ik dacht de lijst een grap was. Dat is geen bronnenlijst. Wat een triestheid


When your people matter, menstrual health matters


OPPEREINDBAAS
The user formerly known as EINDBAAS
Usericon van OPPEREINDBAAS
Posted 14-08-2024 21:20 by OPPEREINDBAAS Wijzig reactieProfiel van OPPEREINDBAASQuote dit bericht

quote:
Op 14 augustus 2024 21:15 schreef Fusion het volgende:


Ik heb 'm bekeken en ik dacht de lijst een grap was. Dat is geen bronnenlijst. Wat een triestheid

Even 2000 bronnen gecheckt, knap hoor. Heel geloofwaardig ook.


Dwazen die menen wijs te zijn, zijn de ergste dwazen.


ArsedNaturalist
The OG
Usericon van ArsedNaturalist
Posted 14-08-2024 22:52 by ArsedNaturalist Wijzig reactieProfiel van ArsedNaturalistQuote dit bericht

quote:
Op 14 augustus 2024 18:17 schreef OPPEREINDBAAS het volgende:
Master Geschiedenis behaald


Hilarisch eigenlijk, uit jouw mond


ArsedNaturalist
The OG
Usericon van ArsedNaturalist
Posted 14-08-2024 22:53 by ArsedNaturalist Wijzig reactieProfiel van ArsedNaturalistQuote dit bericht

quote:
Op 14 augustus 2024 19:09 schreef Sater het volgende:

Edit: ik heb de bronnenlijst even bekeken en deze bestaat vooral uit linkjes naar nieuwsartikelen (61 keer GeenStijl) en youtubefilmpjes. Fijn dat die gefactcheckt zijn.


lol


Freduk
Usericon van Freduk
Posted 14-08-2024 23:53 by Freduk Wijzig reactieProfiel van FredukQuote dit bericht

Toch valt iets te leren van al die linkjes en stukjes tekst van Eindbaas, zelf was ik niet op de hoogte ervan dat wij (het westen) zo sturend of toch minimaal opruiend waren geweest in die Majdanrevolutie.

Als je het onderstaande filmpje met McCain bekijkt, dan snap ik in ieder geval dat dit onder het aanwezige publiek enige verwachtingen schept.




Winter is coming


Dypfrys
Usericon van Dypfrys
Posted 15-08-2024 11:50 by Dypfrys Wijzig reactieProfiel van DypfrysQuote dit bericht

Wat Sater zegt. En verder, kijk nou eens echt kritisch naar wat je consumeert want deze gast doorspekt alleen al zijn taalgebruik met zaken als "diabolisch plan". Dat zou je toch een hint moeten geven. En kijk ook even hoe hij bronnen gebruikt om zijn eigen verhaal op te bouwen. Ik kan zelfs voor deze comment gerust Galileo als bron gebruiken, maar schrijf ik een objectief en logisch verhaal?

[Dit bericht is gewijzigd door Dypfrys op 15-08-2024 11:52]


"What a fantastic song video. I'm driven to tears. Hail Satan!"


Freduk
Usericon van Freduk
Posted 15-08-2024 13:32 by Freduk Wijzig reactieProfiel van FredukQuote dit bericht

Dat soort dingen merk ik wel op, maar is voor mij dan ook weer niet voldoende reden om dan het hele verhaal maar als volledig onwaar te beschouwen.
We leven in een wereld waar allerlei feiten altijd een bepaalde kant in gedrukt worden, en ik laat het er niet vanaf hangen of iemand beter is in een verhaal te vertellen of dat de aanhangers van een verhaal 'echt met veel' zijn.

Het is gewoon het zoveelste verhaal wat je een bepaalde overtuiging dient te geven, en je kan het gewoon lezen en wat dingen verifiëren en er zodoende toch wat uit halen.


Zoals ik al zei: ik ging er altijd vanuit dat die Majdan revolutie volledig vanuit de bevolking kwam. Ik heb het destijds op het nieuws gevolgd en ik heb gemist dat senator McCain daar een nu-of-nooit-speech heeft gegeven, of het is niet vermeld.
Dat vind ik een rare zaak, maar dit betekent nog niet dat ik het volledige verhaal van Eindbaas dan ook meteen als de waarheid beschouw.


Winter is coming


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 15-08-2024 20:31 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

De XX-en gaan weer los. :') :') :')



Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 20-08-2024 18:10 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl



Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


Dit topic is 16 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen