|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
ik heb net twee pizza's de oven ingedaan. |
|
quote: Ik een schaaltje zuurkool (klaar gemaakt door mama) Hobsbawm: 'However strong and sincere the belief that magic would turn machine-gun bullets aside, it worked too rarely to make much difference' - http://www.myspace.com/ambulantrocks - |
|
nou, ze waren lekker. |
|
Je moet die gerechten van hem niet echt maken!! Hij vergiftigd je! this user is dead |
|
Yay, m'n pilav was weer om te smullen "Le coeur a ses raisons que la raison ne connaît point." |
|
quote: Jazeker de hypothekerRRR!! Dit slaat nergens op. |
|
In Wageningen gestudeerd ja, Voeding & Gezondheid nee, professioneel nee . Koken is fijn, pak wat recepten en onthoud wat je doet en voor je het weet ben je beter dan ik. Japans koken kan ik in ieder geval nog niet . |
|
quote: Dat Japans heb ik gelezen idd maar wat niet is kan nog komen... Je gerecht uit de eerste post was heerlijk (gewoon wel lekker volgens Necronynke, sarcastische trut...) de hele hal rook ernaar haha. Waar woon je nu dan? Een beetje in het noorden des landsch? Zou nog steeds graag een keertje komen eten. Misschien steek ik er zelf ook nog wat van op en laat maar komen die recepten!!! Oh sorry, ik verstond toch echt dat je serieus genómen wou worden... |
|
Haha, ik woon in het midden ga je naar My Dying Bride 1 november? Daar ben ik ook, dan kunnen we wellicht eens kijken. Mooi dat de curry beviel, het is de bedoeling dat alles naar het kruidenmengsel ruikt ja. Heerlijk zo'n kookgeur. Serveer de volgende keer kokosrijst bij de curry, dat is rijst gekookt in kokosmelk ipv water; wel zorgen dat je voldoende kokosmelk hebt, want mocht je te weinig hebben, dan kookt je rijst droog voordat het gaar is. En als je er water bijgooit verpest je het gerecht. Ook in de kokosrijst: wat van te voren gebakken rode ui + kardamom & kruidnagel. Als de rijst klaar is er pistachenoten doorheengooien, maar rozijnen kan ook. Knoflook zou ik denk in dit geval weglaten -- mocht je er dan toch knoflook bij willen doen (bij de kokosrijst dus) neem dan het aantal teentjes dat je wil en doe deze in je curry . |
|
quote: Ow, die kokosrijst klinkt wel goed ja! Ik heb laatst ook nog een gerecht (soort curry) gemaakt met rozijnen, kerrie, kokos, etc en dat was ook erg lekker. Als je geinteresseerd bent, wil ik het recept binnenkort wel ff posten. Rob en ik gaan 1 november naar My Dying Bride ja, in ieder geval als het nog niet uitverkocht is, want we hebben nog geen kaartje. |
|
Nou, Rob & Necronynke, het is nog lang niet uitverkocht ik weet niet hoe herkenbaar ik ben, maar m'n usericon zegt al wel iets . De kokosrijst is trouwens ook erg lekker met een simpele thaise curry die ik wel eens maak -- rode ui, knoflook, fijngehakte gember en chilipepertjes opbakken in wat olie, broccoli erbij (ongeveer tien minuten-kwartiertje meebakken), op de helft van de broccolitijd een paar tomatenpartjes erbij doen, als het klaar/gaar is vers korianderblad eroverheen strooien, ideale combi. Als je genoeg pepers gebruikt is het fiks heet, de gember is penetrant zoet en de koriander geeft het een frisgeluimde schop onder de kont. Dit alles mooi afgezet tegen de mildzoete kokosrijst. |
|
Mijn fool-proof rijst-kook-verhouding: water : rijst 1,5 : 1. (gewoon maatbeker verhoudingen) Vuur op hoog, deksel erop. Wanneer deksel begint te ratelen (water kookt dus) vuur op laagste stand zetten en rijst droog laten koken met deksel erop. Halverwege kooktijd omscheppen. Zoniet: geen ramp; rijst plakt alleen iets meer. Caveat: ik heb geen idee bijv. of kokosmelk op een lager temperatuur kookt en/of eerder verdampt (FOUTE naamgeving; kokossap is het). Caveat2: de ene rijst is de andere exotische niet- of wel voorgekookte variant niet. Mijn motto: "Afgieten" van rijst is afgieten van smaak. [Dit bericht is gewijzigd door MBMarduk op 14-10-2003 20:49] |
|
Inderdaad, ik giet rijst ook nooit af. Maar deksel op de pan doe ik ook nooit, ik blijf er altijd bij staan en wat omroeren -- dit ligt ook aan het gebrek aan vlamverdelers bij ons + dunne pannenbodems (pannebodem, panneNbodem? -- hmmm....). Verder: gebruik geen zilvervliesrijst Droge troep... geef mij maar basmati- of pandanrijst (en dan niet van Lassi want daar zit wat bouillon doorheen, jakkes). |
|
Deksel eraf = iets lagere kooktemperatuur (maar dat weet je natuurlijk ) en misschien dat het water dan te snel verdampt is en dus je rijst iets onderkookt |
|
Ja kan me ook moeilijk voorstellen dat het al uitverkocht is maar enkele lieden op het forum hadden wat alarmpraat in die richting. Ik doe m'n Arcturus shirt wel aan, dat kan niet missen, die heeft bijna niemand . Zie ik je daar wel! Die Thaise curry is wel lekker simpel te maken, lijkt me ook prima te eten maar ik zit nu ubervol... Oh sorry, ik verstond toch echt dat je serieus genómen wou worden... |
|
quote: Hmmm, volgens mij is de kooktemperatuur niet lager -- immers het kookpunt van een bepaalde substantie ligt vast, als je het deksel eraf laat is er gewoon wat meer warmte nodig. Het water verdampt wel sneller waardoor er minder is om door de rijst opgenomen te worden. Maar dan gebruik je iets meer. Ah screw it, het kan toch niet misgaan . |
|
quote: Dat zeg je nou wel, maar ik had een keer rijst waar zelfs opstond dat het niet kon mislukken. Ja hoor, 1 grote plakkerige tyfusbende... En ik had het echt goed gedaan.. Rotzooi [Dit bericht is gewijzigd door Rob Guts op 14-10-2003 21:01] Oh sorry, ik verstond toch echt dat je serieus genómen wou worden... |
|
quote: Met nadruk op het woordje "IETS" bedoelde ik. Bij een hogere atmosferische druk is de kookpunt hoger...maar ja, HOVEEL hoger de druk zal zijn met een stom dekseltje erop?? Laat maar, het ging nergens over. In de bergen kookt je water niet op 100 graden maar bij een lagere temperatuur. [Dit bericht is gewijzigd door MBMarduk op 14-10-2003 21:07] |
|
Ik bak mijn rijst altijd Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 |
|
quote:Gelukkig hoef je rijst ook niet te koken voordat je gaat bakken Don't blush when I rip you open |
|
quote: ehmz? Bedoel je dat dat eigenlijk wel moet? Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 |
|
quote: Don't blush when I rip you open |
|
quote: Hehe, ik houd het wel bij gitaarspelen Ik vandaag btw wel gekookt: Aardappeltjes gekookt, en daarna opgebakken, een blikje bonen en een blike boterbonen opengetrokken en beide opgewarmd, worst gebakken en ui en paprika fijn gesneden en een potje champignons erbij gedaan en toen samen gebakken... Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 |
|
quote: Kramy, ik ben trots op je! Je eerste stapjes als kok.. Don't blush when I rip you open |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |