|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote: Doe niet zo raar, wie eet er nou zijn eigen vingers op? Je moet geen onzin uitkramen! |
|
quote: Z'n eigen? Jij kijkt niet goed op e-bay. Oud Vuil. |
|
quote:achjoh t is anders wel om je vingers bij op te eten yo yo wassup nigga bitches in da house |
|
Gasten, dit is de shit: PANANG BIEFSTUK (voor 4-6 personen) Ingredienten: voor de pasta 12 rode chilipepers, zaadjes eruit gehaald, fijngesneden 6 rode sjalotjes/thaise rode ui, gesnipperd halve bol knoflook, de teentjes geplet 2 tl. gemalen korianderzaad 2 tl. gemalen komijnzaad 2 tl. gemalen witte peperkorrels 2 stengels citroengras, alleen het witte deel, gekneusd en in stukjes 1 el fijngehakte galangawortel = laos (en de wortel lijkt op gemberwortel) 6 korianderwortels, gehakt (naast het zaad en het blad heb je ook de wortel ja -- wist ik ook niet, voordat ik dit recept gemaakt had) 2 tl. trassie (= garnalenpasta) 2 el. geroosterde pinda's voor de rest 1 el. zonnebloemolie 4 dl. kokosROOM (geen melk, ROOM) uit blik/pak 1 kg. KOGELBIEFSTUK, in 1 cm. dikke plakjes (KILOOO) 4 dl. kokosMELK 90 gr. pindakaas met stukjes noot 4 kaffir-limoenblaadjes (kon ik niet vinden in de toko, citroenblaadjes werkt ook prima (= djeroek poeroet blaadjes)) 3 el. limoensap (vers geperste limoen werkt het beste natuurlijk) 2 1/2 el. vissaus 3-4 el. palmsuiker of bruine basterdsuiker 1 el. fijngehakte geroosterde pinda's, extra, om te garneren Thaise basilicum, om te garneren DE PASTA: Doe de pepers, sjalotjes, knoflook, koriander, komijn, witte peper, citroengras, galangawortel, korianderwortels, garnalenpasta/trassie en pinda's in een keukenmachine en pureer de boel totdat het een gelijkmatige massa wordt. Als je vindt dat het te weinig van "pasta" wegheeft kan je wat water toevoegen en verder mengen totdat je tevreden bent -- niet overdrijven echter. Het mag best wat droog zijn, er gebeurt nog genoeg mee. DE REST: Doe de zonnebloemolie en de dikke kokosROOM in een grote pan en kook dit ca. 10 min. op matig vuur, tot de olie zich afscheidt. Voeg de pasta toe en bak deze al roerend 5-8 minuten, tot het een geurige substantie is. Doe het vleesch, de kokosMELK, de pindakaas, de kaffir-limoenbladeren dan wel de citroenblaadjes erbij. Kook alles ca. 8 minuten tot het vleesch van kleur begint te veranderen. Draai het vuur laag en laat het vleesch 1 uur sudderen tot het gaar is. Roer het limoensap, de vissaus en de suiker erdoor en serveer de biefstuk met de fijngehakte geroosterde pinda's en de Thaise basilicumblaadjes. Dit gerecht is wel zoooo lekkerrrr.... te serveren met bv. een fors pittige groene curry (met bv. boontjes en mango) en kokosrijst, of sinaasappelrijst... en een blus-bijgerecht of twee, drie... ijs toe... ik bedoel, 1 kg. KOGELBIEFSTUK, dat is toch zeker reden voor een feestje? [Dit bericht is gewijzigd door M. op 24-08-2004 21:58] Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Hehe,heb ook nog een kilo biefstuk liggen.Die gaat er donderdag aan spelfout weggehaald... |
|
ik ga echt geen kilo verdelen of 4, laat staan 6 man ..... |
|
Jenje, jij gaat dat recept helemaal nooit maken dus doe maar niet alsof je een kilo te weinig vindt . Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
quote: Nope,ik ook niet.Hell_awaits lust geen biefstuk,dus ik deel met me zoontje Vrouwlief eet maar een fricandel ofzo spelfout weggehaald... |
|
quote:zitten sjalotjes in, ben allergisch voor ui-varianten .... |
|
quote: Ja, en de 1e kookwet schrijft voor dat je een recept tot op de letter moet volgen. Dus zonder sjalotjes kan niet. Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
quote:Wat kun je dan ipv doen van ui(ui varianten?) en ik ben bang dat ik al die buitenlandse dingen die erin zitten niet hier in delfzijl kan kopen ... lijkt me op zich wel lekker om eens te proberen |
|
quote: Je kunt die ui best weglaten hoor. Ik weet niet hoe ver je allergie gaat (bosui? prei? etc.) maar zonder de rode ui is dit recept ook prima te eten. En anders gebruik je 'for good measure' maar wat extra knoflook of zo. Ik kan het me ook voorstellen met bosui/stoneleek, gewone sjalotjes, gewone rode ui, gewone ui, witte ui.... allemaal meuk waar je niets aan hebt dus. Dan maar geen ui en wel een recept. Bij AH kom je een heel eind voor die buitenlandse dingen maar je zal toch echt een toko nodig hebben voor bv. de korianderwortel (de galanga/laos bv. is gemalen te koop bij de appie, citroengras ook in gemalen vorm bij de appie, kokosmelk/room ook, vissaus ook... voor de Thai basilicum gebruik je gewone, etc.) Ik denk dat je voor korianderwortel, citroenblaadjes en trassie (drie essentiele ingredienten, dat wel) wel naar een toko toe moet, de rest is in de appie te doen. Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Maybe eens proberen als er weer wat meer centen zijn (hatelijke kanker uwv). Wat kost zo;n maaltje je nou? |
|
De kosten zijn enigszins variabel. Ik haal mijn vlees bij de biologische slager en dan komt een kilo kogelbiefstuk al gauw op 25 euro. Dat kan vast goedkoper. Als je een zooi kruiden e.d. al hebt is het een stuk goedkoper dan wanneer je al die zooi moet aankopen. Dat is gewoon een begin-investering want je kunt al die dingen (koriander, komijn enzo) natuurlijk ook in andere gerechten gebruiken. Maar dan moet je koken wel een beetje leuk vinden, anders staat het na je heersch-avondje een beetje te verpieteren in een verborgen kastje... Ga heerschen op dat sollicitatiegesprek en brouw een dergelijk gerecht ter ere van een nieuwe baan, zou ik zeggen... Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Gesprek maak ik me niet zorgen om .... Ik kan mezelf aardig goed verkopen .... |
|
Net ook 1,2 kilo biefstuk klaargelegd Straks effe wat lekkers van brouwen. spelfout weggehaald... |
|
ben nu maiskolfjes, visticks en gepofte aardappelen met kruidenboter aan het koken,grillen,bakken. [Dit bericht is gewijzigd door Rensykdom op 31-08-2004 17:22] |
|
Zo.. vandaag voor het eerst in mijn leven zelf echt gaan experimenteren met voedsel.. Ik probeerde cous cous te maken, met enige hulp van mijn vriendin via de telefoon... Het was niet bepaald een succes De droogheid van de couscous en de veel te grote hoeveelheid peterselie overheerste het gerecht helaas... Achja, volgende keer beter! Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 |
|
Gebakken aardappeltjes, worteltjes en een stukje tartaar. Life is easy What do you mean I ain't kind? Just not your kind...[Swedish StairSkiing Team] |
|
quote: Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
Rijst, groene ananascurry en pittige gesmoorde kip met gember en citroen staat vanavond op het menu . Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
bij mij tagiatelle met zalm, monchou en brocolli, smullen Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
weet iemand wat wasabi saus is, en waar ik het kan krijgen? Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
Laatst kogelbief, en jongens, wat was die lekkah! Zondag een beenham van ongeveer een kilo. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |