|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote:Nou ja gebakken aardappels en vlees en groente is een prima maaltijd toch |
|
quote: daarom ben ik echt zeer stoer [ik ben namelijk opgeleid tot kok=stoere man) --edit: drie smileys is wel genoeg -- [Dit bericht is gemodereerd door suzanne op 12-10-2001 21:42] |
|
damn iemand begint een topic over koken, en vervolgens gaat het over stoere mannen... beetje rare overgang opzich... Please give blood. Vampires are an endangered species! |
|
Helemaal niet! Ik wil deze zondagmorgenpreek graag met drie bekende uitdrukkingen beginnen: 'Een vent zonder kookervaring is ook maar een zielig ding' en: 'Wie niet kookt, zal niet eten.' en: 'Mannen in de keuken kunnen beter n.....' Pas goed op jezelf, en op elkaar, lol |
|
quote: Bedoel je daarmee dat een man die goed kan koken ook goed kan n..... in de keuken? the only pleasure is pain |
|
Hmm, maybe worth a try... Dead things grow from deep inside... |
|
In de keuken, op een balkon, in een steegje in het oude centrum van de stad, voor mijn part op een begraafplaats; ik kan overal n... een keuken van maken Koken is net seks; alles wat je nodig hebt is geduld, aandacht en de juiste kruiden in de juiste verhoudingen (ik denk dat je de metafoor nog wel twintig grappen lang vol kan houden; ik zal hier maar stoppen ). Ook koken kan niet te snel achter elkaar, lol. (OK nu stop ik echt, bwahahaha) |
|
Koken is vooral ook timing . |
|
He Dwaallicht. Kun jij niet weer eens je famous curry maken voordat we gaan tappen de 28e. Goede bodem kan dan wel van pas komen. Dwaallicht kan inderdaad goed koken . Gelukkig weet ik over dat N....(waar gaat dit toch over) minder te vertellen. LOL |
|
Hmmm, ik weet niet goed of ik hier een nieuw topic van moet maken of het op dit onopvallende plekje moet neerzetten, maar ja. Het is namelijk tijd voor een nieuw recept! Jaja beste luisteraars, en het is herfst. Herfst betekent kastanjes. Kastanjes betekenen... KASTANJESOEP!! (bijvoorbeeld) Wat moet je doen (voor een heerlijke geurige pan kastanjesoep voor 4 man)? 1. De Kastanjes Dit is het lastigste. Het maakt niet uit hoe je er aan komt, je hebt tamme kastanjes nodig, niet van die harde waarmee je andermans hersenpan mee in kan gooien. Ik zou zeggen, een pondje of zo, meer mag ook, teveel kan eigenlijk niet. De kastanjes hebben een redelijk harde bruine schil en een vliesje daaronder. Beide moeten weg; de schil is niet eetbaar en het vliesje is bitter. Kruis de kastanjes in met een mesje en gooi ze in een ruime hoeveelheid kokend water, laat ca. 5 minuten koken. Haal er een stel uit en pel & schil de boel met behulp van een mesje. Het probleem is dat het spul zacht is geworden (en erg warm is!) en ik vond het in ieder geval een behoorlijk prutskarwei (heb de soep gisteren gemaakt). Je kunt de kastanjes ook even onder de grill leggen geloof ik, het schijnt dat ze dan makkelijker te pellen zijn. Dat ga ik volgende keer proberen. Als je klaar bent (je kunt dit het beste overdag doen of zo terwijl je naar een of ander dom TV-programma kijkt wat je toch al ging kijken) kun je verder met De Soep. 2. De Soep. Benodigdheden: - ca. 30 gr. boter om de boel in te bakken - 2 uien, in stukjes - 1 struik bleekselderij - voor de vleeseters: ca. 200 gr. (denk ik) spek; zonder spek is de soep al behoorlijk vullend, maar kan je/wil je niet zonder vlees, dan past spek denk ik het best bij de soep - bouillonblokjes voor 1,5 liter water (of 1,5 liter eigengemaakte bouillon, suit yourself) - paar laurierblaadjes - tijm naar smaak - nootmuskaat naar smaak - peper, zout naar smaak - verse peterselie, gehakt en wel (handvol of drie, zie maar) OK. De soep is heel makkelijk. Bak de ui, de bleekselderij en het eventuele spek een minuut of 10 in de boter. Voeg 1,5 liter water toe en de bouillonblokjes ook (of anderhalve liter eigen bouillon), doe de laurierblaadjes en de tijm erbij, en de kastanjes ook. Breng de boel aan de kook en laat het, onder af en toe roeren, ongeveer een half uur pruttelen. Daarna gaat de soep in etappes door de blender of de keukenmachine. Wat zeg je? Heb je die niet? GA ER ONMIDDELLIJK EEN KOPEN!! Als je bij mij in de buurt woont (Wageningen) mag je de mijne lenen maar dan wil ik wel meeëten Keukenmachine = vitaal onderdeel van de keuken. In ieder geval, als je er geen hebt kan je de soep ook door een grote zeef die je boven een pan hangt duwen m.b.v. een grote lepel. Ja, het werkt. Gewoon doordouwen. Het duurt alleen te lang. Keukenmachine Okay, de soep kan weer op het vuur, doe de slagroom (of koffiemelk, of creme fraîche, zie maar, het gaat er in ieder geval om dat de soep een beetje romig wordt) erbij, goed roeren, zout en peper naar smaak erbij doen en een minuut of 10 laten koken. Op het eind de nootmuskaat erbij doen, en als laatste de peterselie. KLAAR!!! Hij is HEERLIJK, al zeg ik het zelf (gisteren van gegeten). Serveren met stokbrood (uiteraard) en kruidenboter, maar gewone boter is eigenlijk ook wel lekker erbij, dan proef je de soep beter. Je zou ook nog kunnen gaan klooien met een hoop salades erbij maar dat vind ik er eigenlijk niet bij passen. Gewoon een GROTE, dampende pan door en door warme soep met VEEL brood, lekker met z'n allen rond de tafel. Eet smakelijk! |
|
jamjam, dat klinkt erg lekker. Ik ben vanmiddag het bos maar even ingegaan en heb een zakjevol tamme kastanjes geraapt. Volgens mij moet ik die krengen wel eerst laten drogen, dus het zal een tijdje duren voordat ik dit recept ga maken. the only pleasure is pain |
|
Tamme kastanjes zijn lekker. Dead things grow from deep inside... |
|
Koken is suf... ik vind een eitje bakken al een hele opgave.. |
|
quote: Dan ben ik benieuwd hoe jou avondeten eruit ziet. the only pleasure is pain |
|
quote: Ik woon nog thuis dus dat is voorlopig nog geen probleem.. |
|
quote: U = onze Nederlandse Naked Chef?? Klinkt lekker, maar erg bewerkelijk!! Ik maak geregeld Indiaase curry's en die zijn echt om je vingers bij op te vreten, maar iets eenvoudiger maar ik ga je recept toch eens proberen... Hij's veggie, da's goed! If you can't eat it or fuck it, then kill it... |
|
Om over curry's te praten. Ik was begin dit jaar voor mijn werk in Engeland en daar hebben we in een curry restaurant gegeten. En die curry restaurants mogen geen bier verkopen dus moet je zelf je bier meenemen. Kom je een restaurant binnen met twee tassen blikken bier. Echt vaag. Heads I win, tails you lose |
|
Hey Ares man, je bent toch geen mietje? 'Koken is suf' pffff hahaha Mannen die niet voor hun eigen eten kunnen zorgen zijn pas suf. Hoe moet dat nou, als je op kamers gaat? Moeten je huisgenoten je gaan uitleggen hoe je macaroni moet maken? Of stuurt je moeder je elke week eten op? Hup, koop een simpel kookboek, kruip achter dat fornuis en leer voor jezelf zorgen. Handen uit de mouwen! Voor je het weet sta je al achter de potten & pannen. Koken is GAAF. |
|
quote: Ik kan ook wel iets.. genoeg om me eige in leven te houden... maar ik blijf erbij dat koken suf is.. |
|
Ares: 'motiveer je antwoord'. Koken suf, het moet niet gekker worden... volgens mij ben je gewoon bang voor het gasfornuis |
|
Koken is best leuk, maar helaas is het resultaat bij mij vaak anders dan het recept beloofd. Je moet er gewoon tijd voor vrijmaken, en dat is een regel die ik vaak niet in acht neem. the only pleasure is pain |
|
quote: Nou, ik beschik over genoeg kooktalent om de boel net niet aan te laten branden. Ik vind het tijdrovend, en het resultaat valt vaak erg tegen. Dat is een van de redenen dat ik koken suf vind. |
|
Kwestie van oefenen. Je moet er wel wat energie in willen steken. Maar ik ben nu op het punt dat als ik Kook, het Lekker wordt. En dat hoeft helemaal niet zoveel tijd te kosten, gewoon creatief met kruiden zijn bv. |
|
Hmm is lekker koken wel true? (sorry flauwe opmerking van mij... ) Please give blood. Vampires are an endangered species! |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |