IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Koken ist Krieg! Vorige pagina | Volgende pagina
Phaestus
In vino veritas
Usericon van Phaestus
Posted 01-05-2004 16:51 by Phaestus Profiel van Phaestus

quote:
Op 1 mei 2004 16:46 schreef webblaster wim het volgende:
bij ons mislukt de bodem altijd. welk merk gebruik je?


Weet ik eigenlijk niet hehe.. De laatste keren heeft een studiegenoot steeds de zooi voor de bodem gekocht. En daarvoor heb ik het een paar keer zelf geprobeerd met verschillende recepten (ene met gist, andere met zelfrijzend bakmeel enz.) De ene smaakt wat beter dan de andere. Als die met gist goed lukt is het heerlijk, maar als de gist niet goed werkt is het meteen vreselijk goor.

Vanavond ga ik honig pizzabodem mix proberen. Maar daar heb ik dus eigenlijk nog geen ervaring mee. (of wel, maar dan weet ik het niet)


"Le coeur a ses raisons que la raison ne connaît point."


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 01-05-2004 18:12 by M. Profiel van M.

Pizzabodem: Koopmans mix voor witbrood. Works like a charm.

En veeeeel kneden natuurlijk he...


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Phaestus
In vino veritas
Usericon van Phaestus
Posted 01-05-2004 19:25 by Phaestus Profiel van Phaestus

M'n pizza was best lekker, maar volgende keer ga ik Koopmans witte broodmix proberen, want het deeg was niet geweldig. Niet slecht, maar ook niet supergoed.

Topping met tonijn, ui, kaas, tomatensaus en oregano.


"Le coeur a ses raisons que la raison ne connaît point."


Slave to Darkness
Usericon van Slave to Darkness
Posted 03-05-2004 23:10 by Slave to Darkness Profiel van Slave to Darkness

gisteren voor de eerste keer voor mijn vriendin gekookt en thank god ze leeft nog steeds
ik had tortillas met een of andere mexicaanse vulling.
wat gehakt, mais, een uitje ,dan flink heet kruiden die hap en het smaakt al behoorlijk mexicaans...


webblaster wim
Onzin-narrator
Usericon van webblaster wim
Posted 03-05-2004 23:12 by webblaster wim Profiel van webblaster wimhttp://www.judgementday.nl

quote:
Op 1 mei 2004 18:12 schreef M. het volgende:
Pizzabodem: Koopmans mix voor witbrood. Works like a charm.

En veeeeel kneden natuurlijk he...


Hm, veel kneden, dat kan ook gewoon met de mixer, mag ik hopen?


Oud Vuil.


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 03-05-2004 23:13 by M. Profiel van M.

Wim, pizzadeeg kneden is cult, dat behoor je niet met een mixer te doen. Sjonge jonge zeg.... stroop den mouwen op, schenk een glas rode wijn in, zet de soundtrack van 'The Godfather' op en kneden maarrr...


(maar ja, uiteraard kan je kneden met een mixer, mits je fatsoenlijke deeghaken hebt. Al had ik duizend mixers, dan deed ik het nog met de hand )


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


webblaster wim
Onzin-narrator
Usericon van webblaster wim
Posted 03-05-2004 23:18 by webblaster wim Profiel van webblaster wimhttp://www.judgementday.nl

hehehe, ok, bedankt.


Oud Vuil.


spectre
Usericon van spectre
Posted 03-05-2004 23:20 by spectre Profiel van spectre

heje M. ik heb op internet recepten voor falafel gevonden, maar misschien heb jij een speciale... ik vond die shit zo enorm lekker verleden jaar. Moet dat trouwens in de frituur of kan het ook anders?


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 03-05-2004 23:24 by M. Profiel van M.

Ik heb geen speciaal über-falafel recept. Ik maak het ook niet zo vaak omdat het je frituurvet zo naar de tering helpt en je frietpan (patatpan?) zo vies maakt.

Ik heb je recepten niet gezien, maar op gevoel zeg ik: doe minimaal twee keer zoveel kruiden/specerijen als aangegeven door het beslag. Er moet echt onmeunig veel in...
Als je geen frietpatatvetding hebt, is niet erg. Als ik een volgende keer falafel ga maken, koop ik gewoon een paar liter goedkope zonnebloemolie, tief die in een grote braadpan en bak daarin m'n falafeldrolletjes.

*edit* maar wanneer is de olie dan heet genoeg? Nou, zet het gewoon op hoog vuur, wacht een minuut of vijf à tien of zo, stop ff je hand onder de kraan en wapper wat water in de pan. Begint het meteen te sissen/borrelen, dan is je olie heet genoeg.

[Dit bericht is gewijzigd door M. op 03-05-2004 23:25]


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


spectre
Usericon van spectre
Posted 03-05-2004 23:29 by spectre Profiel van spectre

er zijn verschillende recepten voor, maar het hoofdingrediënt zijn natuurlijk de kikkererwten (he dwaal je was toch vegetarisch ) maar ik onthoudt de tip. Kan je die in de super halen trouwens? En dat die olie is een dikke tip, want ik was bang dat die zooi anders naar bitterballen ging smaken en dat mijn dure vet naar de tyfus ging.


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 03-05-2004 23:33 by M. Profiel van M.

Kikkererwten zijn in principe in de supermarkt verkrijgbaar (misschien dat ome Mörke nog een leuke toko in Enske weet waar je het kan halen, die is daar wel van) en vegetarisch ja de carpaccio van vanavond was dat niet en hij was vrij puriteins, dus slechts met de plakjes ossehaas, parmezaanse kaas, olijfolie , rucola en wat peper en als stijlvreemde bonus dan de pijnboompitten. Zo da's weer een recepttip: schik de plakjes ossehaas op een bord, giet er wat olijfolie over, rasp wat parmezaan erover, bestrooi met geroosterde pijnboompitten, vers gemalen peper eroverheen, blaadjes rucola in mooi bosje erop schikken, nog wat kaas eroverheen en evt. wat olie over de rucola, KLAAR.


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


spectre
Usericon van spectre
Posted 03-05-2004 23:36 by spectre Profiel van spectre

dat klinkt als een "hierna neem ik 5 boterhammen anders heb ik niet genoeg" maaltijd.



Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 03-05-2004 23:37 by M. Profiel van M.




Carpaccio is dan ook een voorgerecht...


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


spectre
Usericon van spectre
Posted 03-05-2004 23:38 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 3 mei 2004 23:37 schreef M. het volgende:



Carpaccio is dan ook een voorgerecht...
o...


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


helmet
Smaad
Usericon van helmet
Posted 03-05-2004 23:40 by helmet Profiel van helmethttp://www.wovendarkness.com

quote:
Op 1 mei 2004 16:46 schreef webblaster wim het volgende:
bij ons mislukt de bodem altijd. welk merk gebruik je?
Zelf maken! Bodem zelf maken is veruit het lekkerste!


I'm not being rude. You're just insignificant.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 03-05-2004 23:42 by Snaack Profiel van Snaack

quote:
Op 3 mei 2004 23:40 schreef helmet het volgende:
Zelf maken! Bodem zelf maken is veruit het lekkerste!

Yeah!

Ik had een überrecept met olijolie, oregano en honing..

Eens kijken of ik dat weer kan vinden..


helmet
Smaad
Usericon van helmet
Posted 03-05-2004 23:45 by helmet Profiel van helmethttp://www.wovendarkness.com

quote:
Op 3 mei 2004 23:42 schreef Snaack het volgende:
Ik had een überrecept met olijolie, oregano en honing..
Eens kijken of ik dat weer kan vinden..
Hee, honing.. dat klinkt wel apart. Dat moet je eens opzoeken idd.

Ik ben nog een beetje aan 't experimenteren met de hoeveelheden, maar:

125 ml melk
1/2 zakje droge gist
300 gr bloem
1 tl suiker
1 tl zout
3 el olijfolie

Kiep de bloem, droge gist, zout, suiker en olie bij elkaar. Warm de melk op tot lauw/warm en meng die met de bloem. Vermeng dit tot een kleffe deegbal (met de handen ja, Wim!) Deeg op een warme plaats minimaal 45 minuten laten rijzen met een schone, natte en warme doek over de deegkom heen.

Eventueel nog wat kruiden als inderdaad oregano doorheen mengen.

That's all.

[Dit bericht is gewijzigd door helmet op 03-05-2004 23:46]


I'm not being rude. You're just insignificant.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 03-05-2004 23:50 by Snaack Profiel van Snaack

Gewoon een eetlepen honing door het deeg heen mengen, doet het erg goed

De smaak van de wat zoetere bodem benadrukt de smaak van de tomaten in de sofrito, ofzo


helmet
Smaad
Usericon van helmet
Posted 05-05-2004 20:26 by helmet Profiel van helmethttp://www.wovendarkness.com

quote:
Op 3 mei 2004 23:50 schreef Snaack het volgende:
Gewoon een eetlepen honing door het deeg heen mengen, doet het erg goed
Over ongeveer 20 minuten weet ik of je tip inderdaad lekker uitpakt


I'm not being rude. You're just insignificant.


Daysleeper
Queen of beer
Usericon van Daysleeper
Posted 05-05-2004 20:46 by Daysleeper Profiel van Daysleeperhttp://www.thats-me.nl/daysleeper

vandaag lekker asperges gemaakt, ik heb alleen zo n hekel aan schillen, maar ja t was het waard!


In a world of despair, our lives will end. Some without warning, while others die by design


VodeVilicious
kudthippie
Usericon van VodeVilicious
Posted 05-05-2004 20:52 by VodeVilicious Profiel van VodeVilicious

Gisteren Macaroni met kaas en hesp gepresenteerd op een schelp, balletjes in tomatensaus en als voorgerecht Julienne groentesoep.
8/10


Erotisch is met een veertje, kinky is met de hele kip


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 05-05-2004 20:53 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Hesp?


HAM heet dat spul ....


VodeVilicious
kudthippie
Usericon van VodeVilicious
Posted 05-05-2004 20:55 by VodeVilicious Profiel van VodeVilicious

quote:
Op 5 mei 2004 20:53 schreef Jenje het volgende:
Hesp?


HAM heet dat spul ....


hier niet.


Erotisch is met een veertje, kinky is met de hele kip


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 05-05-2004 20:56 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

hier = ZM
ZM = Nederlands
Hesp = fout
Ham = goed


VodeVilicious
kudthippie
Usericon van VodeVilicious
Posted 05-05-2004 20:58 by VodeVilicious Profiel van VodeVilicious

achja, ik heb gewoon een te laag IQ om zoiets te onthouden.
anywayz, morgen: gebraad met gebakken patatjes, worteltjes en saus.


Erotisch is met een veertje, kinky is met de hele kip


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen