|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Pizzabodem: Koopmans mix voor witbrood. Works like a charm. En veeeeel kneden natuurlijk he... Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
M'n pizza was best lekker, maar volgende keer ga ik Koopmans witte broodmix proberen, want het deeg was niet geweldig. Niet slecht, maar ook niet supergoed. Topping met tonijn, ui, kaas, tomatensaus en oregano. "Le coeur a ses raisons que la raison ne connaît point." |
|
gisteren voor de eerste keer voor mijn vriendin gekookt en thank god ze leeft nog steeds ik had tortillas met een of andere mexicaanse vulling. wat gehakt, mais, een uitje ,dan flink heet kruiden die hap en het smaakt al behoorlijk mexicaans... |
|
quote: Hm, veel kneden, dat kan ook gewoon met de mixer, mag ik hopen? Oud Vuil. |
|
Wim, pizzadeeg kneden is cult, dat behoor je niet met een mixer te doen. Sjonge jonge zeg.... stroop den mouwen op, schenk een glas rode wijn in, zet de soundtrack van 'The Godfather' op en kneden maarrr... (maar ja, uiteraard kan je kneden met een mixer, mits je fatsoenlijke deeghaken hebt. Al had ik duizend mixers, dan deed ik het nog met de hand ) Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
hehehe, ok, bedankt. Oud Vuil. |
|
heje M. ik heb op internet recepten voor falafel gevonden, maar misschien heb jij een speciale... ik vond die shit zo enorm lekker verleden jaar. Moet dat trouwens in de frituur of kan het ook anders? Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
Ik heb geen speciaal über-falafel recept. Ik maak het ook niet zo vaak omdat het je frituurvet zo naar de tering helpt en je frietpan (patatpan?) zo vies maakt. Ik heb je recepten niet gezien, maar op gevoel zeg ik: doe minimaal twee keer zoveel kruiden/specerijen als aangegeven door het beslag. Er moet echt onmeunig veel in... Als je geen frietpatatvetding hebt, is niet erg. Als ik een volgende keer falafel ga maken, koop ik gewoon een paar liter goedkope zonnebloemolie, tief die in een grote braadpan en bak daarin m'n falafeldrolletjes. *edit* maar wanneer is de olie dan heet genoeg? Nou, zet het gewoon op hoog vuur, wacht een minuut of vijf à tien of zo, stop ff je hand onder de kraan en wapper wat water in de pan. Begint het meteen te sissen/borrelen, dan is je olie heet genoeg. [Dit bericht is gewijzigd door M. op 03-05-2004 23:25] Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
er zijn verschillende recepten voor, maar het hoofdingrediënt zijn natuurlijk de kikkererwten (he dwaal je was toch vegetarisch ) maar ik onthoudt de tip. Kan je die in de super halen trouwens? En dat die olie is een dikke tip, want ik was bang dat die zooi anders naar bitterballen ging smaken en dat mijn dure vet naar de tyfus ging. Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
Kikkererwten zijn in principe in de supermarkt verkrijgbaar (misschien dat ome Mörke nog een leuke toko in Enske weet waar je het kan halen, die is daar wel van) en vegetarisch ja de carpaccio van vanavond was dat niet en hij was vrij puriteins, dus slechts met de plakjes ossehaas, parmezaanse kaas, olijfolie , rucola en wat peper en als stijlvreemde bonus dan de pijnboompitten. Zo da's weer een recepttip: schik de plakjes ossehaas op een bord, giet er wat olijfolie over, rasp wat parmezaan erover, bestrooi met geroosterde pijnboompitten, vers gemalen peper eroverheen, blaadjes rucola in mooi bosje erop schikken, nog wat kaas eroverheen en evt. wat olie over de rucola, KLAAR. Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
dat klinkt als een "hierna neem ik 5 boterhammen anders heb ik niet genoeg" maaltijd. Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
Carpaccio is dan ook een voorgerecht... Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
quote:o... Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
quote:Zelf maken! Bodem zelf maken is veruit het lekkerste! I'm not being rude. You're just insignificant. |
|
quote: Yeah! Ik had een überrecept met olijolie, oregano en honing.. Eens kijken of ik dat weer kan vinden.. |
|
quote:Hee, honing.. dat klinkt wel apart. Dat moet je eens opzoeken idd. Ik ben nog een beetje aan 't experimenteren met de hoeveelheden, maar: 125 ml melk 1/2 zakje droge gist 300 gr bloem 1 tl suiker 1 tl zout 3 el olijfolie Kiep de bloem, droge gist, zout, suiker en olie bij elkaar. Warm de melk op tot lauw/warm en meng die met de bloem. Vermeng dit tot een kleffe deegbal (met de handen ja, Wim!) Deeg op een warme plaats minimaal 45 minuten laten rijzen met een schone, natte en warme doek over de deegkom heen. Eventueel nog wat kruiden als inderdaad oregano doorheen mengen. That's all. [Dit bericht is gewijzigd door helmet op 03-05-2004 23:46] I'm not being rude. You're just insignificant. |
|
Gewoon een eetlepen honing door het deeg heen mengen, doet het erg goed De smaak van de wat zoetere bodem benadrukt de smaak van de tomaten in de sofrito, ofzo |
|
quote:Over ongeveer 20 minuten weet ik of je tip inderdaad lekker uitpakt I'm not being rude. You're just insignificant. |
|
vandaag lekker asperges gemaakt, ik heb alleen zo n hekel aan schillen, maar ja t was het waard! In a world of despair, our lives will end. Some without warning, while others die by design |
|
Gisteren Macaroni met kaas en hesp gepresenteerd op een schelp, balletjes in tomatensaus en als voorgerecht Julienne groentesoep. 8/10 Erotisch is met een veertje, kinky is met de hele kip |
|
Hesp? HAM heet dat spul .... |
|
quote: hier niet. Erotisch is met een veertje, kinky is met de hele kip |
|
hier = ZM ZM = Nederlands Hesp = fout Ham = goed |
|
achja, ik heb gewoon een te laag IQ om zoiets te onthouden. anywayz, morgen: gebraad met gebakken patatjes, worteltjes en saus. Erotisch is met een veertje, kinky is met de hele kip |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |