|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
*kuch* geen slap gelul *kuch* Valar Morghulis! All men must die -- Jaqen H’ghar |
|
quote: |
|
quote: kickuh!! ik ben stoer (kan groente,aardappelen, nasi, lasagna ed maken) oja ik ken ook bambix klaarmaken voor mezelf ( lekker als ik sochends uit werk terug kom ) My madness, my sadness |
|
[ervaring mode] Ga NOOOIT maar dan ook NOOOOOOIT lange gesprekken lange gesprekken voeren met mensen tijdens koken. [/ervaring mode] |
|
gevonden door wat te proberen (allé het vlees dan) :voorgerecht: "camembert met nootjes" kroketten hoofdschotel: Lamsfilet ala mordheim met gratin dauphinoise (of zoiets geschreven)voor 2 personen NODIG: 2 lamsfilets cognac bakje champignons bakje room camembert noten (geen pinda's: gewone noten die je bijvoorbeeld bij studentenhaver vindt (die platte ovale witte noten) ) 1 ei paneermeel provencaalse kruiden basillicum aardappelen bakboter peperselie BEREIDING: VOORGERECHT: 1.je neemt een kwart uit de cirkel camembert en snijd die in 2 2.je snijd de noten en de basillicum fijn en mengt de 2 3.je legt een laagje van dit mengsel op een half kwartje camembert 4. je drukt de 2 helften goed samen 5. je klutst het ei en dompelt een kwart gevulde camembert erin 6. je rolt dat kwart door paneermeel totdat het helemaal vol hangt met paneermeel 7. je doet hetzelfde voor het 2de kwart 8. deze 2 een half uur in de ijskast 9. eruit halen en in het frituurvet bakken HOOFDSCHOTEL eerst oven op 200°C een 20tal minuten voorverwarmen met de heteluchtblazer AARDAPPELEN: 1.je neemt een ovenschotel van pakweg maximum 30 cm en smeert die aan de binnekant vol boter 2. je schilt de aardappelen en wast ze en snijd ze daarna in flinterdunne schijfjes en legt ze gewoon in de schotel (niet plat, gewoon op hun rand leggen) 3.dit doen tot de schotel vol is 4. de room erbij kappen totdat de room op 3/4de hoogte komt van de schotel 5.in de oven zetten: een half uur op hetelucht en een kwartier op grill VLEES: 1. je kruid de stukken vlees met een vleugje peper en zout 2. je bakt het vlees totdat het bijna goed is 3. je haalt het vlees eruit 4. je bakt de champignons in de pan en als ze bijna klaar zijn: room toevoegen 5. je legt het vlees erbij in de pan 6. direct beetje cognac toevoegen (de stop van de fles is goed als maat) 7. provencaalse kruiden toevoegen, effe laten sudderen 8. voor opdienen: leg wat peperselie in het frituurvet om te laten bakken, als dit klaar is leg je dit op het vlees Smullen maar "The stars themselves once lived and died at my command, and yet you still dare to oppose my will." |
|
quote: Daar zit vast een smeuïg verhaal achter, voor de draad ermee 11.45: restate my assumptions |
|
ehhh voorgebakken stobroodje in de oven paturain mensen met jonge kaas schaafsel, dat tussen het stokbrood pleuren en dan met tomaten soep eten. lekker makkelijk en heerlijk. Op 9 december 2008 16:54 schreef Illusione het volgende: Lies, Verwoester van Edele Porseleinen Tronen! |
|
Variantje op stokbroodje van Cadaveria: Besmeer een afbakstokbroodje met mosterd, leg er brie op en smeer daar honing overheen. Broodje afbakken in de oven en warm opeten I've been sleeping a thousand years it seems...got to open my eyes to everything... |
|
ai en ik heb nog niet gegeten! Maar ik weet wel wat ik vanavond ga eten! thnx voor de tip. Op 9 december 2008 16:54 schreef Illusione het volgende: Lies, Verwoester van Edele Porseleinen Tronen! |
|
quote: Nou zo smeuig is het niet (wat ik gemaakt had wel, maar dat was niet echt de bedoeling bij dat gerecht). Was laatst babi pangang met nasi aan het maken, moest alleen nog de rijst koken, ik dus alles op een laag pitje zetten. Rijst moet +- 7 minuten koken, ik dus ff met iemand een beetje lullen, vergeet ik de tijd. Resultaat: rijst is pap geworden en vlees was zwaar aangebrand. Lekker joh!!! (zo boeiend is dit verhaal niet, maar het gebeurde de avond dat ik dit topic zag, ik was redelijk pissed off). |
|
Een van mijn succesrecepten: Courgette a la Annelies Men neme 2 courgettes en wast ze. Snijdt de topjes eraf en snijdt ze in plakjes van ong. 2 a 3 mm. Verhit ondertussen een pan met een laagje olie of verhit de frituurpan. Pak een plastic bak die afsluitbaar is en doe er (nagelang de hoeveelheid courgette) een hoeveelheid fijn maismeel in. Schudden maar! Zorg dat het maismeel goed verdeeld is. Leg op een bord twee velletjes keukenpapier. Als het vet heet genoeg is schud je overtollig maismeel eraf en leg je de pan vol met schijfjes. Nagelang de hoeveelheid vet kun je er wel/niet meerdere lagen ingooien zonder dat ze aan elkaar plakken. Als je in een pan een laag frituurt dan draai je de de schijfjes om als een kant lichtbruin is en haalt ze eruit als de schijfjes goudbruin net niet donkerbruin zijn. Blijf erbij want opeens kan het heel snel gaan en dan heb je verbrande! Door het frituren komt de zoete smaak van courgette vrij; heerlijk! Brengt het op smaak met wat zout en eet smakelijk! |
|
recept van Muilkorfje; bak een worstebroodje in de oven. Doop het worstebroodje royaal in de chocoladepasta. Eet smakelijk! |
|
Worstenbrood met chocoladepasta? yuck... |
|
Crème glacée à la vanille Hier een recept voor een soort Frans ijs wat jullie toch wel even moeten proberen. Het lijkt een beetje op een crème renversée/brulée. 150g suiker, ½ liter melk, 6 eigeel, ¼ liter crème fraiche, 2 vanillestokjes, 1 koffieboon Snij in de vanillestokjes een grote gleuf in het midden, zodat het vanillepoeder eruit kan. Breng de melk met de vanillestokjes en de koffieboon aan de kook. Meng de suiker ondertussen goed met het eigeel(mbv een garde), en giet het in de melk. Laat dit even sudderen, al roerend met een houten lepel tot het eimengsel goed opgenomen is. Probeer ervoor te zorgen dat het eigeel niet gaat schiften, want hoe meer er schift hoe minder ijs er overblijft. Zeef het mengsel en doe het in een kom(het spul wat in de zeef achterblijft kun je zelf eten). Doe de crème fraiche erbij, roer het goed door(kan met mixer) en doe het in de ijsmachine. Mochten er vragen zijn, stel ze gerust MuayThaigerrr!! |
|
quote: Ah, dat klinkt echt heel vies. |
|
quote: Ik maak jouw recept als jij de mijne maakt oke? Verwachte reply: dan maak ik het maar niet. |
|
quote: Weet nie of ik dat ooit ga proberen. LOL |
|
ehh, volgens jade is het jouw recept |
|
ze zegt wel meer. Ooit eens op de basis-school geflikt om er 1 te eten met chocolade pasta. Ik kom nooit meer van dit gerucht af. war = Kippuhpotuh |
|
Damn, dat ijsrecept is wel erg lekker! Vanilleroomijs met een koffie-aromaatje... mjam! Dat ga ik zeker eens proberen. |
|
Doe dat, het is echt heel lekker! eet smakelijk avast MuayThaigerrr!! |
|
quote: Ja en je vond het heel lekker. Effe ophouden met miepen. Bedankt he |
|
Miep. |
|
Spank! |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |