|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote: |
|
Verstegen is de shit. Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht. |
|
gehaktkruiden, staat er toch op. |
|
Mijn god. Wat een vragen allemaal! |
|
Treurig, dat soort zaken. Speculaaskruiden, nog zo iets. Ma een poos gemakszuchtig alles bij de supermarkt te hebben gekocht haal ik de laatste tijd weer regelmatig groenten bij de boerderij of, als ik geen tijd heb, in ieder geval bij de groentenboer. Daardoor ook weer lekker aan het koken met schorseneren, pastinaak, dat soort werk. Veel lokale productie, zoveel mogelijk seizoensgroenten, voelt goed. Gisteren voor het eerst hete bliksem gemaakt, fijnfijn. You have time. You are doing fine. |
|
quote: Laat even weten hoe het gaat, mooi project. Misschien in het nieuwe jaar ook weer mee beginnen. You have time. You are doing fine. |
|
quote: Ja, wat een vragen allemaal, ja. Ik ben gewoon benieuwd wat er in zit. Gehaktkruiden dus. Cool! Gedroogde gehaktwortel dus? Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
quote: Nee, dat staat er niet. Er staat: Kruidenmix met zout voor gehakt Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
Gewoon de eerstvolgende keer dat je bij de supermarkt bent langs het kruidenschap. Het is er ook van Silvo en ook nog eens in verschillende variëteiten. |
|
Of je kruidt je vlees gewoon zelf met wat zout, vers gemalen peper, uitje, wat ketjap en wat je zoal aan andere kruiden in de kast hebt staan. Smaakt het ook niet elke keer het zelfde. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Er blijven altijd mensen bestaan die in 10 min klaar willen zijn. Zelf prefereer ik ook het zelf kruiden van voedsel ipv zo'n prefabproduct. |
|
quote:Ik ben ook niet zo van de Kamasutra. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Gisteren voor het eerst hete bliksem gemaakt, fijnfijn. [/quote] Is toch stamppot met appel? |
|
quote:O.a. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Je hebt gisteren hete bliksem gemaakt en weet niet wat het is? Siked! :') Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
quote: Heh wat flauw |
|
quote:Ook flauw. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Zout vergeten? |
|
Ik zie nu pas die halve quote, beetje ongelukkig :') Anyway, trés simple gerecht voor een lekkere & eenvoudige curry zonder gebruik van een potje, maar ook geen tijdrovende klus: Men neme een pan en zweet er 2 sjalotten en 2 teentjes knoflook in aan; beide fijngesnipperd. Doe dit a.u.b. in zonnebloem- of pindaolie - neutrale olie in ieder geval (dus GEEN olijfolie). Vervolgens stukjes kip in (bij voorkeur van de poelier, met alle respect, maar supermarktkip kan écht niet). KORT (!) aanbakken. Dus niet tot ze volledig gaar zijn. Afblussen met een klein scheutje azijn (lekkere azijn) en een paar drupjes soya. Vervolgens: * 2 eetlepels tomatenpurree * 1/2 eetlepel mosterd * 1/2 eetlepel sambal (meer of minder indien je (niet) van pittig eten houdt) * 1 theelepel five spices kruiden (dat kun je ook zelf samenstellen voordat mensen gaan lopen gillen) * peper, zout naar smaak * stukken gember, die er uiteindelijk weer uit kunnen, in totaal van een stuk van plm. 2,5 cm. * klein bakje Yoghurt naar keuze; ik gebruik vaak Bulgaarse yoghurt. Met een klein bakje bedoel ik dus plm. 1/3 liter. Voeg je favoriete groente toe; ik gebruik bijv. graag Paksoi in dit recept. Zorg ervoor dat je lekker rijst er naast serveert. Net vóór het serveren maak je de curry af met een klein scheutje vissaus, palmsuiker en citroen/limoen sap. Doe dit laatste naar smaak; goed proeven dus wat er in je pannetje gebeurt. Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
Ook lekker en snel: - Wat kipfilet of biefstuk aan blokjes snijden. - Uitje snijden / Paprika snijden of wat je ook nog aan groentedingen in huis hebt. - alles snel wokken ennaar eigen smaak wat random kruiden toevoegen. - Ondertussen een zakje el cheapo noodles per persoon in een schaaltje onder kokend water zetten. - Noodles afgieten en wokprutje erop. Binnen 15 minuten voor 3 personen een maaltijd op tafel. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote: Doe mij die maar. quote: Ik gebruik zelf meestal rijstazijn. [Dit bericht is gewijzigd door XXL op 21-12-2011 21:18] Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
http://www.hairybikers.com/videos Geweldig kookprogramma! En ik ben tenminste niet zo afgeleid als bij Nigella. Echt, die vrouw kan koken wat ze wil, maar aan het eind van het programma weet ik echt niet meer waar ze het over gehad heeft en zit ik met allerlei groter geworden zwellichaampjes. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Die is inderdaad wel geil. Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |