|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Kaasbroodje! Je moeder. |
|
Fijn! Heb het zelf nog nooit gebruikt, wel een of twee keer nodig gehad, maar toen vervangen door balsamico met een beetje honing. Schijnt dat het een vergelijkbare smaak oplevert. Wat maak je zoal de laatste tijd? Voel me zelf erg inspiratieloos de laatste tijd. Leuk wat je verteld over die gietijzeren pan. Ga ik ook maar over nadenken. Mijn pannen zijn allemaal misbaksels. |
|
Vriendin heeft een abonnement op de Delicious dus dat is een goede bron van ideeën. En laatst heb ik de Plenty gekocht, een vegetarisch kookboek met toch wel bijzondere gerechten. Aparte smaakcombinaties daarin (bv. aubergines in karnemelksaus met granaatappel). Maar een greep uit wat hier de laatste tijd is langsgekomen: - pasta met pompoen en ricotta - tarte tatin van rode biet met geitenkaas - "taartjes" van spinazie, kastanjechampignon, chorizo, geitenkaas, slagroom, ei en weet ik wat al niet meer - crostini met gegrilde peer & geitenkaas - groene pastasalade met onder meer gegrillde courgette en sojabonen - vijgentaart - salade van vijg en geitenkaas met een dressing op basis van (daar is-ie) granaatappelmelasse Nou ja ga zo maar door. Veel vegetarisch valt me op. Maar ik heb nog een recept van lamsnekfilets met een gratin van prei, spruiten, cheddar en gruyère op het oog en zij heeft een runderdaube met allerlei fruit in het vizier. Laatst simpel pannenkoeken gebakken en daar waren ook allerlei prachtige ideeën over (bv. met verse mascarpone en grapefruit, sweeeeet). Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Volgende aankoop wordt een echt goed scherp mes. En ik wil nu eindelijk eens een echt goede keukenmachine (categorie kitchenaid), nog even wachten op de 13e maand en dan ga ik ervoor. Een kookcursus volgend jaar lijkt me ook wel wat en dan voor mij op het gebied van vlees/visbehandeling (zelf vis fileren, of lamsbout ontdoen van bot, dat soort zaken, ik ben daar nog veel te onhandig in). [Dit bericht is gewijzigd door M. op 17-10-2013 11:08] Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Je kan beter zo'n stuk staal kopen om messen scherp mee te maken. Op 10 januari 2005 19:47 schreef kwelgeest het volgende: Geen idee of jij het tof vindt maar je kan'm anders zeker voor meer doorverkopen. |
|
quote:Gaaf, dank je! Zal het rijtje nog eens doorlezen als ik van de week weer wat meer tijd heb om te koken. quote: Een goede messenset heb ik, voor de rest is mijn keukeninventaris vrij summier te noemen. Op mijn stage krijgen de deelnemers de kans om een diploma binnen de horeca te halen en krijgen les van een kok. Ik draai daar geregeld een dagje mee, en pik zo mooi wat ideeën en snijtechnieken mee. Leuk is dat. |
|
Zou een stoofpeertjeskwarktaart of een stoofpeertjestaart (zoals een appeltaart) lekkerder zijn? |
|
Vandaag dit ongeveer: http://www.smulweb.nl/recepten/1411123/Arabische-wittebonen-stoofpot-uit-de-slowcooker Alleen dan bij mij gewoon op de kookplaat net onder de 100 graden. + ik gooi er gewoon bonen bij die niet geweekt zijn. Gaat prima aangezien het vlees toch een aantal uren op mag staan. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
En bij gebrek aan witte wijn heb ik dat maar vervangen door wat donkere corsendonk. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Uit De Standaard van een paar jaar geleden: Ingrediënten: 8 appels 75 g boter 1/2 bierglas melk 105 g suiker 100 g bloem 1 ei Gerei: 1 grote bakplaat Bereiding 1. Verwarm de oven voor tot 175 graden. Vet de bakplaat in. 2. Schil 8 appelen en snijd ze in fijne partjes. 3. Laat 75 g suiker en 75 g boter smelten en bak daarin de appels gedurende 5 minuten. 4. Los de bloem op in de melk, voeg er een ei aan toe en 30 g suiker. Voeg daar de appels aan toe. 5. Giet het beslag in de bakplaat en bak het ongeveer drie kwartier, tot de randen flink gekaramelliseerd zijn. |
|
Amerikaanse beenham zometeen de oven in. Bham amerikaans staat er op het etiket. Gebakken aardappels en haricot verts erbij, woei. En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
Gewoon een beenhammetje met allemaal softe pepertje/kruiden eroverheen dus, nooit gesnapt wat er Amerikaans aan is Wel erg lekker though |
|
Hehe, idd. Vandaag voor het eerst een indiaas recept aangedurfd. Aardappelcurry met kip en bloemkool. http://www.ah.nl/allerhande/recepten/845648/aardappelcurry-met-kip-en-bloemkool Zal vast wel niet authentiek en blabla zijn, maar was echt super lekker. Dat naanbrood heerst ook nog eens de pan uit. Ik had trouwens niet de tikka massala van patak's, maar de versie van sharwood. Volgende keer doe ik krieltjes ipv schijfjes, lijkt me beter. Voor morgen en overmorgen staat chili con carne/stokbrood en tortilla's met kip en friet op het programma. [Dit bericht is gewijzigd door De Tegenpartij op 21-12-2013 12:53] En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
ik heb dit gekocht, rauw, maar kweenie hoe ik het best klaarmaak met olijfolie, lookschilfers en beetje peterselie in de grill? iemand ervaring mee (met het klaarmaken?) [Dit bericht is gewijzigd door Hypnos op 18-01-2014 16:24] signature |
|
niemand? signature |
|
Wat is het? Lijkt wel een kleine cthulu oid, hehe. En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
quote: Wokken werkt perfect. Misschien een knoflookje, wat dille en sojasaus ? |
|
hmmm, idd ja, met soja ga ik proberen! op zijn geheel zeker? fijn ! signature |
|
quote: Laat maar weten of het goed was! Mijn laatste keer inktvis was in Venetië. Enkel het beestje in de wok, achteraf wat citroen eroverheen geknepen en alles naar binnen geschoven met wat rode wijn. Easy does it. |
|
Toch opmerkelijk. De meest vage rommel weet je van het web te plukken, maar recepten met inktvis vinden blijkt extreem moeilijk te zijn. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
alle dingen die ik vind zijn recepten voor sepia-achtige draaibeweging makende cilinders zoals bij de Chinees, maar dat is het niet signature |
|
quote: Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat. |
|
SLOEBERS!! nuja, met sojasaus, look en wat sinaas erin geprobeerd, aangevuld met rode peperbessen. eerst 15 minuten quasi gestoomd, dan onder de grill best goed, zelfs de dikke stukken. taaiheid viel best mee. zeer lekker eigenlijk voor spul dat nog geen 7 euro de kilo kost signature |
|
SST! Verpest het nou niet. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |