|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote: Ja, goede zaak inderdaad. Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
quote: :') Droeftoeter. Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
quote: Ja, net niet goed. Iets teveel van dit, of teveel van dat. Of te weinig. Nee, niks voor mij. Of ik zou het moeten opschrijven en telkens verbeteren. [Dit bericht is gewijzigd door De Tegenpartij op 21-12-2011 22:43] En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
quote: Welnee joh, gewoon twee keer aanklooien en daarna altijd veel lekkerder ballen dan met die gehaktkruiden-crap. Toch een beetje het Maggi-syndroom: als het niet onmeunig zout is, is het "vies". Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Hehehe, dat is het niet. Ik kook hier al jaren en jaren. Ik kan alleen niet iets "zomaar" maken, aanklooien kan en wil ik niet, ik moet een recept hebben. En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
quote: Een recept is één ding, maar dat minutieus naleven van voorgeschreven hoeveelheden wat specifieke specerijen of ingrediënten betreft is nooit zo mijn ding geweest. Gaat een beetje 'op gevoel', voor zover dat logisch klinkt. Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place." |
|
Oja, ik zie het vaak genoeg in kookprogramma's. Erg knap, denk ik dan. Maar ja, ik kan dat niet. En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
quote:Eugh. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote:Ik hoor Chris praten in mijn hoofd. Hij staat zich altijd te verbazen als ik van alles bij elkaar gooi en het nog te eten is ook. |
|
Snap ik, ja. En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
Zo dan, zal me benieuwen 2e kerstdag. Alles in huis gehaald om een indische rijsttafel te maken voor 4 personen, zin in! Vooral erg in de curry vindaloo en beef rendang. Verder nog pikante kip, eieren in pikante tomatensaus en boontjes in sate, geserveerd met rijst en roti's. En ja, alles zelf gemaakt, vind ik ook veel leuker om te doen dan die zakjes kant en klare mix halen, maar dat is persoonlijk. |
|
quote: Waarvan akte. Leest u mee, Forever After? Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
Haha, ik zat er op te wachten. Ieder natuurlijk zijn voorkeur, maar zoveel moeite is het eigenlijk ook niet om alles vanaf nul zelf te maken, globaal volgens een recept. |
|
Nee, zeker niet. Welk recept gebruik je eigenlijk voor je Vindaloo? Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
Ik verdenk Forever After van het gebruik van postkruiden. Je flikkert gewoon een zakje in een account en er komt allemaal generieke crap uit die eigenlijk nooit lekker, interessant of grappig is. Dat rendang recept ben ik ook wel benieuwd naar btw. [Dit bericht is gewijzigd door M. op 23-12-2011 12:36] Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Indische rijsttafel (wat al ehm niet zo authentiek is ) met Indiase Curry Vindaloo? Maar lekker smaken zal t wel denk ik Eet smakelijk!! When your people matter, menstrual health matters |
|
Authentiek zal het wel niet zijn nee, haha. Maakt me ook niet zoveel uit, gewoon lekker eten met leuk gezelschap. @Schuurman: recept komt uit een lokaal indiaas receptenboek (godzijdank in het engels) en de andere recepten ook uit lokale kookboeken uit Maleisie en indonesie. |
|
quote: Maar wat is nou je punt? [Dit bericht is gewijzigd door Forever After op 23-12-2011 13:09] |
|
Rendang, uit mn hoofd: 500 gr runderlappen (ik heb altijd stooflappen) 2/3 uien 2/3 rode uien 2/oneindig teentjes knoflook 2/3 stengels citroengras theelepel trassi, of als je dat niet hebt, 2 theelepels thai fish sause Koriander Laos Gember rietsuiker kokosmelk/santen sambal water Uien en knoflook fijnsnijden/hakken en aanfruiten in een pan. Voeg hierna de trassi, laos en koriander erbij(naar smaak, ik heb meestal 1 a 2 theelepels), stukje gember erbij (ik heb meestal een stukje van max 2 cm, goedfijngesneden of geraspt) 2 a 3 rietsuiker en sambal nar smaak toevoegen. Als dit een mooi bruin geheel is de kokosmelk of santen toevoegen (met kokosmelk blijft ie iets vloeibaarder, met santen wordt hij wat dikker) en doorroeren tot je een mooie saus krijgt. Mocht je hem te dik vinden kun je hem gewoon aanlengen met water. Vlees in kleine blokjes gesneden van te voren, en nu erbij doen. Citroengras stengels (gekneusd) erbij doen, en een aantal uur laten pruttelen totdat de saus "uit elkaar valt" en het vlees lekker mals is, afhankelijk wat voor vlees je hebt. Bij mij staat het minimaal 4,5 uur, en liefst eet ik het een dag later pas dat de smaak lekker rijk wordt. edit: het lekkerste als je het eet in combinatie met gebakken roti's en wat rijst. Een lekker fris biertje is hierbij een aanrader. [Dit bericht is gewijzigd door Sjaakie op 23-12-2011 13:11] |
|
quote: Dat weet je drommels goed, rekel! Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
En ook hier verder ontopic! FA laat duidelijk merken niet aan het onderwerp mee te willen doen, dus laat het maar verder rusten. Don't try to impress anyone. You're brave, we all know that. Be simple, be direct. Nothing fancy. |
|
quote: Cool, beetje lompe vraag wellicht, maar bedoel je met 2/3 tweederde, of 2 á 3? Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
<offtopic> OT: Rotti Met kant en klare 'pannekoeken' en potje saus. Zelf toegevoegd: vleesch, gekookt ei (zelfgekookt), boontjes en aardappels (ook zelfgekookt). [Dit bericht is gewijzigd door Ascendant Grotesque op 23-12-2011 13:28] |
|
FA je hebt gelijk. Schuurman hij bedoeldt twee a drie stuks. Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |