IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Koken met Kvelgeest (eten en /of koken 3) Vorige pagina | Volgende pagina
intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 06-08-2012 17:04 by intothevoid Profiel van intothevoid

quote:
Op 6 augustus 2012 16:52 schreef SQT het volgende:
Wat heb je in Ghana gedaan?

Ik was begonnen aan de studie International Development Studies en toen bedacht ik me dat ik nooit buiten Europa was geweest. Voelde wat stom, dus een paar maandjes weggeweest. Gebruikelijke verhaal, tevergeefs geprobeerd mezelf nuttig te maken, verder in 4x4s door het zand karren, beetje blowen en Jimi Hendrix luisteren.


You have time. You are doing fine.


SQT
Usericon van SQT
Posted 06-08-2012 17:09 by SQT Profiel van SQThttp://basswinkels.blogspot.se/



Maar wel vet.


Silence
Usericon van Silence
Posted 06-08-2012 17:34 by Silence Profiel van Silence

Ziet er uit als een leuk boek, even onthouden.

Nu een (biologische) pompoensoep maken.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 06-08-2012 17:46 by bastianus Profiel van bastianus

Poelepetaat (scharrel) in knoflookcitroenboter, krielaardappeltjes en salade, en zelfgemaakte kersentaart na.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 06-08-2012 17:48 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Ik kom denk ik een keer bij jou eten Bastianus

@Silence: Oehhh, ook lekker, pompoensoep.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 06-08-2012 18:16 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

Vrouw net aangenomen voor een baan dus het koken even verruilen voor een etentje

@Bastianus: klinkt goed die zelfgemaakte kersentaart


When your people matter, menstrual health matters


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 06-08-2012 19:40 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 6 augustus 2012 18:16 schreef Fusion het volgende:
Vrouw net aangenomen voor een baan dus het koken even verruilen voor een etentje

@Bastianus: klinkt goed die zelfgemaakte kersentaart
Gefeliciteerd Fusion en aanhang! De taart was perfect, ook qua smaak.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Silence
Usericon van Silence
Posted 06-08-2012 19:44 by Silence Profiel van Silence

Receptje?


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 06-08-2012 19:59 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 6 augustus 2012 19:44 schreef Silence het volgende:
Receptje?
Beetje van mezelf, beetje van Nigella. Nigella voegt ook nog twee eieren aan het beslag toe, maar vanwege de allergie van de kids laat ik die eruit.
Voor het beslag:
-130 gram boter of margarine.
-120 gram witte basterdsuiker.
-1 zakje vanillesuiker.
-200 gram zelfrijzend bakmeel.
-een handvol bruine basterdsuiker.
Voor de vulling:
-500 gram kersen.
-een eetlepel geleisuiker of witte basterdsuiker.
Recept:
-Over voorverwarmen op 180 graden.
-Springvorm van ongeveer 23 cm. doorsnee invetten met een beetje boter of margarine.
-De 130 gr. boter of margarine mengen met de suiker en de vanillesuiker. Als het goed vermengd is, het meel toevoegen. Het geheel kneden tot een grote bal, en die in de koelkast zetten.
-Dan de vulling maken. Alle kersen ontpitten en wassen. Als de kersen schoon zijn, ze met een beetje water en een schep gelei- of basterdsuiker aan de kook brengen. Nog even laten pruttelen.
-Het beslag uit de koelkast halen, en de bodem van de springvorm ermee bekleden. De rand tot de helft bekleden. Iets meer dan de helft van het beslag gebruiken.
-De kersen afgieten, en op het beslag in de springvorm leggen.
-De rest van het beslag op een met bloem bestoven aanrecht met de deegroller tot een cirkel van ongeveer 23 cm. doorsnee maken. Deze cirkel bovenop de kersen in de springvorm leggen. Het is niet erg als dit in delen gebeurt, en als niet alle kersen afgedekt zijn. Dat zorgt er juist voor dat het er mooi uitziet.
-Voor een 'crispy' bovenkant een handvol bruine suiker op de taart verdelen.
-Ongeveer een uur in de oven bakken op 180 graden. Afhankelijk van je oven kun je ook een andere baktijd aanhouden, de taart is klaar als hij een mooi bruin kleurtje heeft.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Silence
Usericon van Silence
Posted 06-08-2012 20:06 by Silence Profiel van Silence

Dat is een hoop suiker. Maar het klinkt wel lekker. Is hij niet onmenselijk zoet?


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 06-08-2012 20:29 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 6 augustus 2012 20:06 schreef Silence het volgende:
Dat is een hoop suiker. Maar het klinkt wel lekker. Is hij niet onmenselijk zoet?
Gaat wel. Nigella gooit maar liefst 175 gram suiker in het beslag, dus eigenlijk ben ik nog bescheiden.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 06-08-2012 20:46 by bastianus Profiel van bastianus

Het is ook beslag hè, geen deeg. Bij cakebeslag is de verhouding boter/suiker ook ongeveer gelijk. En door de kersen, die ook een wat zure smaak hebben, wordt de boel weer wat geneutraliseerd. In elk geval zou ik niet minder suiker gebruiken.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 06-08-2012 20:54 by XXL Profiel van XXL

Wat jij gemaakt hebt klinkt mij toch echt als deeg, Bas. Ook al wil jij het graag beslag noemen.

Deeg is namelijk vast en beslag is vloeibaar.
Aangezien jij het gaat uitrollen neem ik toch echt aan dat het een vaste substantie is.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 06-08-2012 21:00 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 6 augustus 2012 20:54 schreef XXL het volgende:
Wat jij gemaakt hebt klinkt mij toch echt als deeg, Bas. Ook al wil jij het graag beslag noemen.

Deeg is namelijk vast en beslag is vloeibaar.
Aangezien jij het gaat uitrollen neem ik toch echt aan dat het een vaste substantie is.
Het zit er een beetje tussenin. Voor deeg is het weer net iets te plakkerig en vloeibaar. Bij het bekleden van de vorm moet je kleine balletjes aan elkaar plakken, want in één keer lukt het niet.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 06-08-2012 21:13 by XXL Profiel van XXL

Njah, als de taart maar smaakte.
Misschien ook maar eens proberen, maar dan met appel of peer. Ik houd namelijk niet van kersen.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 06-08-2012 21:18 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 6 augustus 2012 21:13 schreef XXL het volgende:
Njah, als de taart maar smaakte.
Misschien ook maar eens proberen, maar dan met appel of peer. Ik houd namelijk niet van kersen.
Bij appeltaart zou ik wel minder suiker in het deeg aanhouden. Tenzij je goudreinetten gebruikt, die zijn weer zo zoer als de pruim van Jolande Sap.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Silence
Usericon van Silence
Posted 06-08-2012 22:31 by Silence Profiel van Silence

quote:
Op 6 augustus 2012 21:18 schreef bastianus het volgende:
zo zoer als de pruim van Jolande Sap.
Hè gatver, hoe weet je dat nu weer?


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 06-08-2012 22:32 by Forever After Profiel van Forever After



 


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 06-08-2012 22:32 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 6 augustus 2012 22:31 schreef Silence het volgende:
Hè gatver, hoe weet je dat nu weer?
Dat schat ik zo in.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 06-08-2012 22:53 by XXL Profiel van XXL

Tuurlijk zou ik dan goudreinetten gebruiken. Da's voor taarten toch wel de meest gebruikte appel dacht ik zo.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Nyghtslave
Certified Vinylwhore
Usericon van Nyghtslave
Posted 06-08-2012 22:57 by Nyghtslave Profiel van Nyghtslave

Het lekkerst ook als je het mij vraagt


Black seeds of bunny!


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 06-08-2012 22:57 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 6 augustus 2012 22:53 schreef XXL het volgende:
Tuurlijk zou ik dan goudreinetten gebruiken. Da's voor taarten toch wel de meest gebruikte appel dacht ik zo.
Ik vind ze knap zuur anders.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 07-08-2012 13:15 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

quote:
Op 6 augustus 2012 19:40 schreef bastianus het volgende:
Gefeliciteerd Fusion en aanhang! De taart was perfect, ook qua smaak.
Thanks! Die taart klinkt goed hoor. Was de technologie maar alvast zover dat we materie via de interwebz konden sturen hehe.


When your people matter, menstrual health matters


Helvete
Usericon van Helvete
Posted 14-08-2012 21:14 by Helvete Profiel van Helvete

Zojuist voor het eerst een pastasalade gemaakt, door wat receptjes/ingrediënten die ik van internet heb gehaald te combineren:

- 500g farfalle pasta
- 340g roze zalm uit blik
- 6 sumiri sticks
- 125g crème fraîche
- 3/4 van een komkommer
- 4 bosuitjes
- 150g cherrytomaten
- 4 augurken
- 50g olijven
- wat zilveruitjes
- wat peper, zout, olijfolie

[Dit bericht is gewijzigd door Helvete op 14-08-2012 21:42]


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 15-08-2012 18:06 by Forever After Profiel van Forever After

Spaghetti a la bolognese met een zelfgeimproviseerde salade van tonijn, doperwtjes, mais en paprika.


 


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen