|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Maar wel vet. |
|
Ziet er uit als een leuk boek, even onthouden. Nu een (biologische) pompoensoep maken. |
|
Poelepetaat (scharrel) in knoflookcitroenboter, krielaardappeltjes en salade, en zelfgemaakte kersentaart na. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Ik kom denk ik een keer bij jou eten Bastianus @Silence: Oehhh, ook lekker, pompoensoep. Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
Vrouw net aangenomen voor een baan dus het koken even verruilen voor een etentje @Bastianus: klinkt goed die zelfgemaakte kersentaart When your people matter, menstrual health matters |
|
quote:Gefeliciteerd Fusion en aanhang! De taart was perfect, ook qua smaak. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Receptje? |
|
quote:Beetje van mezelf, beetje van Nigella. Nigella voegt ook nog twee eieren aan het beslag toe, maar vanwege de allergie van de kids laat ik die eruit. Voor het beslag: -130 gram boter of margarine. -120 gram witte basterdsuiker. -1 zakje vanillesuiker. -200 gram zelfrijzend bakmeel. -een handvol bruine basterdsuiker. Voor de vulling: -500 gram kersen. -een eetlepel geleisuiker of witte basterdsuiker. Recept: -Over voorverwarmen op 180 graden. -Springvorm van ongeveer 23 cm. doorsnee invetten met een beetje boter of margarine. -De 130 gr. boter of margarine mengen met de suiker en de vanillesuiker. Als het goed vermengd is, het meel toevoegen. Het geheel kneden tot een grote bal, en die in de koelkast zetten. -Dan de vulling maken. Alle kersen ontpitten en wassen. Als de kersen schoon zijn, ze met een beetje water en een schep gelei- of basterdsuiker aan de kook brengen. Nog even laten pruttelen. -Het beslag uit de koelkast halen, en de bodem van de springvorm ermee bekleden. De rand tot de helft bekleden. Iets meer dan de helft van het beslag gebruiken. -De kersen afgieten, en op het beslag in de springvorm leggen. -De rest van het beslag op een met bloem bestoven aanrecht met de deegroller tot een cirkel van ongeveer 23 cm. doorsnee maken. Deze cirkel bovenop de kersen in de springvorm leggen. Het is niet erg als dit in delen gebeurt, en als niet alle kersen afgedekt zijn. Dat zorgt er juist voor dat het er mooi uitziet. -Voor een 'crispy' bovenkant een handvol bruine suiker op de taart verdelen. -Ongeveer een uur in de oven bakken op 180 graden. Afhankelijk van je oven kun je ook een andere baktijd aanhouden, de taart is klaar als hij een mooi bruin kleurtje heeft. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Dat is een hoop suiker. Maar het klinkt wel lekker. Is hij niet onmenselijk zoet? |
|
quote:Gaat wel. Nigella gooit maar liefst 175 gram suiker in het beslag, dus eigenlijk ben ik nog bescheiden. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Het is ook beslag hè, geen deeg. Bij cakebeslag is de verhouding boter/suiker ook ongeveer gelijk. En door de kersen, die ook een wat zure smaak hebben, wordt de boel weer wat geneutraliseerd. In elk geval zou ik niet minder suiker gebruiken. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Wat jij gemaakt hebt klinkt mij toch echt als deeg, Bas. Ook al wil jij het graag beslag noemen. Deeg is namelijk vast en beslag is vloeibaar. Aangezien jij het gaat uitrollen neem ik toch echt aan dat het een vaste substantie is. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote:Het zit er een beetje tussenin. Voor deeg is het weer net iets te plakkerig en vloeibaar. Bij het bekleden van de vorm moet je kleine balletjes aan elkaar plakken, want in één keer lukt het niet. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Njah, als de taart maar smaakte. Misschien ook maar eens proberen, maar dan met appel of peer. Ik houd namelijk niet van kersen. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote:Bij appeltaart zou ik wel minder suiker in het deeg aanhouden. Tenzij je goudreinetten gebruikt, die zijn weer zo zoer als de pruim van Jolande Sap. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote:Hè gatver, hoe weet je dat nu weer? |
|
|
|
quote:Dat schat ik zo in. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Tuurlijk zou ik dan goudreinetten gebruiken. Da's voor taarten toch wel de meest gebruikte appel dacht ik zo. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Het lekkerst ook als je het mij vraagt Black seeds of bunny! |
|
quote:Ik vind ze knap zuur anders. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote:Thanks! Die taart klinkt goed hoor. Was de technologie maar alvast zover dat we materie via de interwebz konden sturen hehe. When your people matter, menstrual health matters |
|
Zojuist voor het eerst een pastasalade gemaakt, door wat receptjes/ingrediënten die ik van internet heb gehaald te combineren: - 500g farfalle pasta - 340g roze zalm uit blik - 6 sumiri sticks - 125g crème fraîche - 3/4 van een komkommer - 4 bosuitjes - 150g cherrytomaten - 4 augurken - 50g olijven - wat zilveruitjes - wat peper, zout, olijfolie [Dit bericht is gewijzigd door Helvete op 14-08-2012 21:42] |
|
Spaghetti a la bolognese met een zelfgeimproviseerde salade van tonijn, doperwtjes, mais en paprika. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |