|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote:Hè, wat gezellig. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Haha. Hier kwam toestraks een pizza van tapiocameel uit de oven. Wat kaas door het beslag, perfect gelukt. Echt lekker. Staalman, misschien kun jij daar ook wel iets mee, glutenvrij, smakelijk en betaalbaar. You have time. You are doing fine. |
|
quote:2,5 dl water, 150 g bruine suiker, 3 eetlepels dijonmosterd, 2 dl whisky. Water + suiker flink laten koken, mosterd erin oplossen, whisky bijschenken. Ham insnijden, kruidnagels er insteken, en de bestrijken met de glace. Tijdens het braden (30 minuten in de oven) af en toe opnieuw bedruipen met het nat. Whisky, poe, niet te goede. Grouce, Fiddick, Bowmore? Iig geen turf. If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed. |
|
quote: [Dit bericht is gewijzigd door XXL op 04-07-2011 20:44] Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Zo turfig is een Bowmore niet, maar inderdaad, als er beslist geen turf in mag dan is dit een wat ongelukkige keuze, hehe. You have time. You are doing fine. |
|
Ook dat 'niet te goede' snap ik niet helemaal. Ik vind het namelijk een prima Whisky. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote: neem je je medicatie wel dagelijks in? ... hoe de hazen lopen ... |
|
Ik vind Bowmore niet meer dan aardig. Op zich niets mis mee, zou'm zelf nooit kopen. Degene die ik in huis heb is hier ook via via beland. Maar indd iets te turfy, dat wel. Hoewel hij voor mij eigenlijk een niet-turfige is, maar dat ligt aan de rest van wat ik in huis heb. Grouce is gewoon ok voor dit recept. If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed. |
|
quote: Waar is de honing gebleven? |
|
quote:Heb je punt. Ens nazoeken. Ik gok ook oplossen in het water. If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed. |
|
quote:Dat is een aardige hoeveelheid glace die je dan hebt. Nou ben ik écht geen liefhebber van mosterd, misschien dat ik daar dan wel even ga minderen met het ingrediënt. En waar is de honing gebleven? Ik vind het overigens apart dat je zo stellig bent over de turf. Ik kan me niet aan het idee onttrekken dat een lichte turfsmaak juist erg lekker kan zijn. Ik heb laatst bij een restaurant een whiskyknoflookboter op, en daar proefde je nog licht de turf in. Dat was fantastisch. Misschien dat het in combinatie met de zoetigheid van een glace anders is, maar het idee van een turfglace an sich lijkt me wel wat hebben. |
|
quote:Voor een ham tot twee kilo. Dat ik Bowmore gil geeft al aan dat die stelligheid qua turf wel meevalt. Persoonlijk wil ik dit recept vrij zoet en daar combineer in mijn hoofd turf niet mee. Net zo goed als dat ik nooit turf in een whiskycola zou gooien. Honing is geloof ik iets van een halve tot een eetlepel door het kokende water heenroeren. If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed. |
|
Ik moest mijn boekje over koken whisky ook maar eens open slaan. |
|
Even geen recepten maar over het koken an sich. Zijn er hier mensen die op inductie koken? En zo ja, hoe kun je aan een pan zien dat die geschikt is voor het koken op inductie? Even er vanuitgaande dat het niet op de verpakking van de pannen of op de pan zelf staat. |
|
Volgens mij zijn alle pannen daar wel geschikt voor toch? |
|
quote:De bodem van de pan moet vlak zijn, dus niet hol of bol en ook niet te dun. En de pan moet magnetisch geleiden, even testen door er een magneetje tegen te houden. Vroeger was het zo dat pannen met een anti-aanbaklaag niet werkten op inductie, maar dat is tegenwoordig al niet meer zo. |
|
Net tuinbonen en peulen effe gekookt, tegen beetgaar aan. Daarna geroerbakt met spekjes en veel bosuitjes. Flink paprikapoeder, zout en peper er overheen en smullen maar! spelfout weggehaald... |
|
Hier zijn inmiddels de Eindeloze Pompoen- en Courgetteweken aangebroken. Slaat helemaal nergens meer. Naast de gebruikelijke soep heb ik er al lasagne, flapjes, risotto, stoof- en ovenschotels, pizza en taart mee gemaakt. Inspiratie is een beetje op, iemand nog suggesties? Zometeen maar eens een pompoen in reepjes frituren, kijken of dat wat wordt. Daarnaast een curry van aubergine, courgette en ui met kurkuma, gember, een chilipeper en komijn. Gisteren verder een 'pasticcio' gemaakt, pastei-ish ding van aubergine, scamorza, parmezano en ei. Goed gelukt en heerlijk met de kappertjes-peterseliesaus en verse pasta met cherrytomaten. You have time. You are doing fine. |
|
Zondag was het steak tartare. Geheel zelf gemaakt. Overheelijk! Daarna als borrelhapje tussendoor wat kippenhartjes. En als 'hoofdgerecht' heel mooi een ham opgewarmd. De naturel was uitverkocht waardoor een eigen glacering overbodig werd. Vandaag tapas. Een 'Spaanse' stoof/gehaktbalschotel en pittige kippenhartjes. If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed. |
|
quote: Ongeveer zoals hierboven die van mij die later hamburger werd, of? Don't try to impress anyone. You're brave, we all know that. Be simple, be direct. Nothing fancy. |
|
quote:Het antwoord op die vraag weet jij verdomde goed, dekselse rekel die je er rondloopt. If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed. |
|
Vandaag portobello's gevuld met walnoot en camembert, vooraf pompoen-wortelsoep. Gisteren verse pasta met niets dan goede olijfolie en parmesan, geroosterde cherrytomaatjes met verse basilicum ernaast. Morgen sowieso een dhal van gele linzen. Verder eens zien of ik 'palak paneer' kan maken. Heerlijk, zo'n weekje geen rekening hoeven houden met huisgenoten. [Dit bericht is gewijzigd door intothevoid op 10-08-2011 17:39] You have time. You are doing fine. |
|
Aangezien het weer om te huilen is, een BBQ-recept. In de hoop dat we het dit jaar toch nog minimaal één keer kunnen maken. Rib-eye van de BBQ. (Entrecote mag ook). Waarom Rib-eye? Perfect vlees voor de BBQ, dankzij z'n mooie vetdooradering. Let wel; het best koop je gerijpte Rib-eye. Ik zelf woon praktisch naast een Jumbo, daar hebben ze hele goede Rib-eye. Slager heeft ook mooie stukken. Koop in ieder geval één of meerdere mooie dikke stukken. Wat hebben we verder nodig? Een BBQ. Liefst houtskool. En het liefst een barbecue die dicht kan. Verder: kruiden als tijm of rozemarijn, (olijf)olie, peper & zout. Ook mooi: houtsnippers uit whiskeyvaten of dat soort grappen. Anyway, we gaan er van uit dat de BBQ aan is. Gloeiend. Met een kwast smeren we beide kanten van de rib-eye dun in met wat olie. We gebruiken nog geen peper & zout. Dat verbrand te snel op hoge temperatuur. Schroei beide kanten dicht, zo'n halve tot één minuut per kant. Leg de rib-eye op indirect vuur -> peter + zout. Laat die rib-eye hier liggen en doe de BBQ (indien mogelijk) dicht. Kijk na 1,5 / 2 minuten even naar het vlees. Niet direct snijden, maar gewoon even met een vork er in prikken en voelen of hij van binnen warm is. Rib-eye eten we het liefst rood. Indien goed verwarmt, haal van de BBQ en laat plm. 1 / 2 minuten even "doortrekken". Dan issie klaar. Rib-eye van de BBQ is erg mooi als je hem puur eet, eventueel met wat gegrilde groenten. Voor de échte klassieke rib-eye kun je hem serveren met een (zelfgemaakte) Bearnaisse. [Dit bericht is gewijzigd door Schuurman op 26-08-2011 12:43] Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
Zometeen voor een vriendin, die net een kaakoperatie achter de rug heeft, een vloeibaar dinertje fixen. Iemand suggesties? Dacht zelf aan: Pompoen-wortelsoepje, tomaat/kikkererwten/koriander prutje, prosecco met sorbetijs. Moet lukken. You have time. You are doing fine. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |