|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Schuurman, ik bedoel daarmee 2 a 3 stuks, idd beetje onduidelijk. Recept voor mn vindaloo zal ik straks thuis even overtikken als je wilt. |
|
quote: Cool, ik herken wel veel van hoe ik het maak. Bak je het vlees niet ff aan van te voren? Grootste uitdaging voor mij eigenlijk is om het vlees mals te houden. Wat ikzelf anders doe dan jouw recept: - verse pepertjes ipv sambal - palmsuiker ipv rietsuiker (aanradert) en: - geraspte kokos (een ons of zo, of twee, whatever ) in een droge pan lichtbruin roosteren en vlak voor opdienen door de rendang roeren Selemat makan! Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Nee, vlees bak ik nooit aan, en blijft ook altijd mals. Gewoon lekker laten pruttelen in genoeg saus met het deksel erop, kan er weinig fout gaan. Mocht je op een punt denken, dit wordt toch wel dikke of weinig saus om mn vlees mals te houden voeg ik altijd wat extra water toe. Pepertjes doe ik er idd zelf ook nog wel eens in. Wat is het grote verschil met palmsuiker? Heb dat van de week wel in mn handen gehad, maar niet meegenomen omdat ik eigenlij niet wist waarvoor te gebruiken. |
|
Tja, het is suiker maar dan uit een palmboom. De donkere variant smaakt toch wel anders dan rietsuiker. Meer caramel-achtig, en ik vind dat het qua smaak (veel) beter mengt met andere ingrediënten uit de aziatische hoek. Gewoon zo'n blok kopen en af en toe met je keukenzwaard een stukje eraf hakken voor in de rendang . Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Welke kokosmelk/room gebruiken jullie eigenlijk? Ik heb verschillende gebruikt de laatste tijd, maar gebruik het liefst de kokosmelk die uit een vaste en vloeibare substantie bestaat bij het opentrekken van het blik (komt door de temperatuur). Die Nutco heeft dat bijv. niet; die vind ik ook aanzienlijk minder. Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
Ik pak altijd als het even kan die witte pakken kokosroom bij Toko Centraal. Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Een Sri Lankaas Fair Trade'je, deze dus: Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place." |
|
Varieert een beetje. Ik weet zo eigenlijk ook niet welk merk. Die jij omschrijft ken ik wel, maar ik schud het blik altijd van te voren zodat die twee mengen. Wil ik een wat dunnere, vloeibaardere saus dan gebruik ik kokosmelk, al dan niet die jij beschrijft of alleen melk, en wil ik een wat meer gebonden saus gebruik ik santen. Ik haal dat spul altijd bij de Jumbo, staat hier meteen in het begin, zal straks eens naar het merk kijken. |
|
Vandaag zelf saucijzenbroodjes gemaakt. Wel met kant en klaar bladerdeeg want dat schijnt moeilijk zelf te maken te zijn. Uitvoerig getest, en zoals altijd, weet ik het niet na 1 keer proeven. Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht. |
|
Morgen uitgebreid kerstdiner, we gaan met de mannen koken. Schoonvader maakt een buffet met vis, zwager garnalenkroketten, zelf ga ik een pittige vistaart maken. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: Epic! Net 3 garnalenkroketjes van (Cees) Holtkamp op. Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
quote:Lekkah! Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: Deze dus, van kara: http://www.tokolyn.nl/product_info.php?products_id=871&osCsid=104ed4732ad72058d2074cfb82eed5f7 Gratis, kennelijk :') Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Zeg Schuurman, ben jij ook zo iemand bij wie het halve budget aan eten en drinken op gaat? Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote:Die gebruik ik ook altijd. Kun je ook lekker citroen-kokosijs mee maken. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: Is in veel buitenlandse schotels normaal dat je het vlees er rauw ingooit. Dat aanbakken is echt een tik van ons blijkbaar. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Sterker nog, in - bijvoorbeeld - een curry vind ik het zelf daadwerkelijk lekkerder om de kipfilet pas in de currysaus te laten meepruttelen, in plaats van dat je die rommel éérst in de pan flikkert. Van dat aanbakken wordt het zo droog. Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place." |
|
Kipfilet is überhaupt droog. Eendenlever, dat flikker ik in mijn curry! If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed. |
|
quote:Zozo. Je moeder heeft je handje niet vastgehouden? If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed. |
|
quote: Ik vrees van wel. Maar ik eet ook gewoon aardappels hoor, mensen. Maar dan wel oppendoezers of truffelaardappels. Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
quote:Stond ik eergisteren nog mee in de handen. Zijn die lekker? If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed. |
|
quote: Erg lekker. Zijn paars. Smaken overigens niet naar truffel, hoor. Wel delicaat! Epic: gisteren bij Het Podium ONTZETTEND lekkere warme terrine van Ibericovarken met een plak eendenlever op, en een jus van knolselderij. Erg lekker! Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
Je moet coveco of dumecovarkens eens proberen. Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht. |
|
quote: Eendenlevercurry, dat zou een streek zijn, ja.. Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place." |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |