|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
gevonden, was een butternut lekker! signature |
|
Deze gemaakt: http://www.foodnetwork.com/recipes/giada-de-laurentiis/prosciutto-lamb-burgers-recipe/index.html Geserveerd met gegrillde courgette, goed brood en olijfolie. Episch lekker. Dit trucje ga ik onthouden. Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Klinkt lekker! Don't try to impress anyone. You're brave, we all know that. Be simple, be direct. Nothing fancy. |
|
Morgen weer hertenstoofpot maken. Recept voor 2-3 personen volgt hieronder. Ingrediënten: 400 gram hertenstoofvlees 3-4 teentjes knoflook 3 sjalotjes 1-2 takjes rozemarijn Iets van 70 gram prosciutto di Parma, plakje of vier, vijf (Room)boter Oesterzwammen (100-150 gram) Aardappel (naar keuze, stuk of drie, vier middelgrote) Rode wijn (liefst een stevige, volle shiraz of cabernet sauvignon, bij voorkeur iig geen goedkoop kookwijntje wat je zelf niet zou drinken) Rode wijnazijn 400-500 ml fond (kalfsfond of wildfond, ik ga voor de laatste variant) Piment (snufje) Kruidnagels (2-3 stuks) Jeneverbessen (3-4 stuks) Laurierblad (1-2 stuks) Zwarte peper Optioneel: Rode peper (1-2 stuks) Tomaatjes (3 stuks, bij voorkeur wat kleinere, wat zoetere varianten) Citroenrasp Broodje met mosterd Verse peterselie Stoofpot maken doen we bij voorkeur in een gietijzeren braad- / stoofpan. Pluk de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd deze grof. Hak de knoflook en de sjalotjes fijn, de sjalotjes mogen best grof gesneden zijn. Snij de parmaham in reepjes. Was en snijd de aardappels in halfjes of schijfjes (naar voorkeur), en snijd het hertenvlees in kleine blokjes. Verhit een klontje roomboter in de pan, voeg dan de ham, de rozemarijn, de knoflook en de sjalotjes toe en bak dit gedurende enkele minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens het vlees en de aardappels toe, bak dit gedurende enkele minuten tot het vlees rondom mooi bruin is. Prepareer in de tussentijd de fond en houd deze zachtjes tegen de kook aan. Als het vlees er goed uit ziet, wordt het tijd om de rode wijnazijn toe te voegen (denk 75 ml of iets dergelijks). Laat dit even intrekken en blijf roeren. Voeg nu een flinke scheut rode wijn toe, en giet als laatste de fond in de stoofpan. Voeg nu een of twee laurierblaadjes, de kruidnagels, de jeneverbessen en het snufje piment toe, even roeren, en op een laag vuurtje laten pruttelen. Snij nu de oesterzwammen in grotere, hapklare stukjes en voeg deze toe. Je kunt nu (eventueel) ook de tomaatjes en de rode pepers in kleine partjes snijden, en deze toevoegen. Nu zit vrijwel alles in de stoofpot, dus doe de deksel op de pan en zet deze op het laagste vuurtje van het kleinste pitje. Vervolgens is het een kwestie van twee uurtjes wachten (of iets minder wellicht, proef tussendoor gerust een stukje vlees om te kijken of het al zacht en mals is). Voeg eventueel na een uurtje een met mosterd besmeerd sneetje brood toe (zonder korstjes) en laat deze oplossen in de stoofpot. Af en toe even roeren. Als het vochtpeil te laag wordt, kun je een scheutje wijn (of water) toevoegen. Vlak voor het opdienen nog even wat gemalen zwarte peper en / of wat fijngehakte verse peterselie (niet overdrijven!) eroverheen en klaar. Stevig, donkerbruin brood is lekker om erbij te serveren. Een klein beetje citroenrasp (geraspte schil) erbij geeft het een subtiel frisse tint, vind ik zelf best aan te raden. Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place." |
|
Dat liekt mien wel wat! Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Klinkt goed, nog nooit hert gegeten. Maar eens proberen. Vanavond gourmetten, net guacamole, kruidenboter en nog wat sausjes gemaakt. Nu voor het eerst een poging tot zelf mayonaise maken, klinkt niet moeilijk (alleen het beruchte schiften zien te vermijden). |
|
quote: klinkt goed gaan we is proberen! REALLY OHH REALLY? |
|
Zelf mayo maken toch niet zo makkelijk. Iets te enthousiast geweest met olie en nu is het wel weer erg vloeibaar. Volgende keer beter, de eieren zijn op. Gelukkig is de rest goed gelukt. |
|
een kip gekocht ga ik op kippenkraamwijze es klaar zien te maken signature |
|
quote:Je kunt ook een haan erbij aanschaffen. Scheelt je een hoop gedoe. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: Spietsen, veel vet over gieten, met een slecht accent praten en proberen te verkopen? I'm lifted troop, you can bring your wack-ass crew |
|
Vanavond ga ik dit maken. Bhuna met kip. Deze Indiase kip curry is niet alleen makkelijk te maken, maar hij smaakt ook fantastisch. Serveer met vers gekookte basmatirijst en naanbrood, indien gewenst. Ingrediënten Porties: 4 2 grote kipfilets, zonder vel, in 2,5 cm blokjes gesneden 3 middelgrote uien, fijngehakt 4 teentjes knoflook, geperst 1 (3,5 cm) stuk verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden 1 1/2 theelepel zout, verdeeld 1/2 theelepel gemalen kurkuma 1 afgestreken theelepel chilipoeder 1 theelepel gemalen poeder 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel milde curry pasta van Patak's verse korianderblaadjes, fijngehakt 2 groene pepers, in de lengte gehalveerd (optioneel) bakolie Bereidingswijze Voorbereiding: 20 minuten |Bereiding: 40 minuten 1. Verhit 2 eetlepels olie in een pan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Voeg de ui en 1 theelepel zout toe en bak ze tot ze bruin en zacht zijn. Roer de knoflook en gember erdoor en zet het vuur laag. 2. Giet in een beetje heet water zodat de uien nog zachter kunnen worden, zet de deksel op de pan en laat een extra 10 minuten koken. 3. Wanneer al het water verdampt is uit de uienpasta, voeg je alle de kruiden toe en kook je ze op hoog vuur gedurende 5 minuten. Roer de chili peper erdoor. Voeg de tomaten toe, zet de deksel op de pan en kook op laag vuur gedurende 5 minuten. 4. Voeg de kip toe en bruin deze op hoog vuur gedurende 5-8 minuten. Voeg de curry pasta toe en roer goed. Verlaag de hitte, zet de deksel op de pan en kook gedurende nog eens 5 minuten. Voeg een beetje water toe, indien nodig. 5. Haal van het vuur. Bestrooi met koriander en serveer met een rijst gerecht naar keuze. Deze zin is alleen een beetje lastig. "1 theelepel gemalen poeder" Al wat andere recepten door gekeken, maar ik kom er niet uit, ik denk dat ik maar paprikapoeder doe. Of? En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
Coke. Nee, korianderzaad denk ik. Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Beetje dubbelop dan want er zit ook al verse koriander in. Al is dat wel voor de garnering. [Dit bericht is gewijzigd door Dying Embrace op 24-02-2013 14:11] |
|
quote: Nee, dat is niet dubbelop. Korianderblad smaakt totaal anders dan korianderzaad. En dan heb je ook nog korianderwortel, wat nog weer anders smaakt. Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
O. |
|
Ik denk eigenlijk mosterdpoeder. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
|
|
quote: Aha! We dachten hier ook al zoiets van dubbelop, ja. Maar nee, dus. Thanks! En juist, DE, thanks! En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
Vandaag voorde tweede keer haggis gemaakt. Smaakt weer goed. If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed. |
|
Eerste keer sushi maken, fail! Ze smaakten wel prima gelukkig! Erotisch is met een veertje, kinky is met de hele kip |
|
Preistampot met rode pesto, kaas en walnoten. Een schoonheidsprijs zal ik er niet mee winnen maar het vult als de tering. |
|
quote: Waarom is dat fail? Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Ik denk omdat de rijst niet helemaal gelijkmatig rondom zit. Kniesoor die daar op let natuurlijk als de smaak verder ok is. [Dit bericht is gewijzigd door Dying Embrace op 03-03-2013 21:25] |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |