|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Ik ga vandaag je stoofpot maken van de eerste pagina Kvelgeest! It better be lekker Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
quote: Ik niet, maar Meneer Mottigh doet het wel eens. Het is niet moeilijk, maar je bent gewoon enorm veel tijd kwijt omdat het deeg na grofweg iedere handeling moet rusten. Het is wel erg lekker Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
Kwam laatst dit snelle recept tegen. Geen idee of het wat is: http://www.dekooktips.com/recepten/blader.htm Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote:Is het een beetje gelukt? If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed. |
|
Zo, tomatensoepje is goed gelukt. Kipsrollade is erg lekker, tenminste: de marinade. Heb het vlees zelf niet geproefd, maar ga er vanuit dat het goed zit. Net de champignonsaus gemaakt voor de andere rollade. Best lastig, als je het zelf niet lust. Volgens MH is die goed gelukt, dus daar ga ik maar vanuit. |
|
quote: Ja! Het was zeer lekker. Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
Lasagne met zelfgemaakt bechamel-/kaassaus net in de oven gezet: ben benieuwd! Als het wat is, post ik er nog wel over [Dit bericht is gewijzigd door Ascendant Grotesque op 29-12-2011 19:49] Don't try to impress anyone. You're brave, we all know that. Be simple, be direct. Nothing fancy. |
|
Vanavond ouderwets niet moeilijk doen: Kippenpoten uit de grill, Aardappelkroketjes, appelmoes. Tip: Het recept dat achterop het pak lasagnablaadjes van La Barilla staat. Geen pakjes, geen potjes. Alleen vers en zelfgemaakt. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Serieus lekker hoor. Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht. |
|
Lekker gestoomde bloemkool en zelfgebakken stokbrood door gesmolten Gruyere/Emmenthaler halen. You have time. You are doing fine. |
|
Ik ben bezig met stoofpeertjes. Echt bulkchemie, dik twee kilo peertjes gekookt in 3 liter witte wijn, een kilo suiker, vier rode pepers, verder wat kaneelstokjes, steranijs, korianderzaad, vanillestokjes, zoethout, piment... Dat zo nog even zeven en inkoken tot een mooie siroop. Pittig-zoet, geserveerd met vanille-roomijs Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
quote: Dat was wel lekker. Recept gejat en iets aangepast, volgende keer zelf bij elkaar scharrelen. Lasagne met paprikasaus (vegetarisch) Rode ui Mozzarella Geraspte smaakvolle (bvb. oude) kaas, 300 gr (of zelf raspen ) Geroosterde paprika's, 400 gr (of zelf roosteren ) Tomatenblokjes, 400 gr (of zelf snijden / sap maken ) Lasagnevellen, 250 gr / genoeg voor 5 lagen (of zelf maken ) Boter, 3 eetlepels (vloeibare werkt ook prima) Bloem, 50 gr Melk, 500 ml Olijfolie Kruiden e.d. (paprikapoeder, suiker, peper, zout, wat je zelf lekker vindt) Ui snipperen en fruiten, paprika's in kleine stukjes snijden en met de tomaat in de pan erbij doen. Op smaak brengen met wat suiker, paprikapoeder, peper en wat je zelf nog wil. Ongeveer een kwartier op laag vuur laten 'sudderen', moet in ieder geval een enigszins egale saus worden. Oven voorverwarmen (200 graden). In een steelpan / kleine kookpan de boter laten smelten en de bloem erdoor roeren. Direct erna ongeveer een derde van de melk erbij doen en met een garde goed doorroeren tot het een egale saus is. Rest van de melk in enkele stappen toevoegen en herhalen. Hier ben je als het goed is in enkele minuten mee klaar, dan minstens 2 minuten maar eventueel tot 20 minuten laten doorkoken (nét aan de kook, dus). Nu heb je Béchamelsaus, en daar ga je een Mornaysaus met mogelijk de verkeerde kaas maken Ongeveer 100-150 gram van de kaas toevoegen aan de saus en wat zout en peper toevoegen. Nu zeker goed blijven roeren! Hoeveel van de zout, peper en kaas je precies doet hangt van je eigen voorkeur af; het moet in ieder geval een aardig dikke saus worden en lekker zijn Al met al supermakkelijk, dus, het belangrijkste is dat je goed blijft roeren, de boel niet te lang laat staan en het vuur zo laag mogelijk houdt. Ik denk ook dat een beetje witte wijn het wat spannender kan maken. Ovenschaal invetten, bodem met lasagnevellen bedekken (laag 1). Een derde van de kaassaus, weer lasagnevellen (laag 2). Helft van de paprikasaus, weer lasagnevellen (laag 3). Een derde van de kaassaus, weer lasagnevellen (laag 4). Helft van de paprikasaus, weer lasagnevellen (laag 5). Kaassaus, mozarella in plakjes erop (eventueel wat basilicum of oregano erbij), rest van de geraspte kaas daar weer op. 40 minuten in de oven, eventueel wat brijgrillen als de korst aan de bovenkant niet opschiet. Don't try to impress anyone. You're brave, we all know that. Be simple, be direct. Nothing fancy. |
|
En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
quote:Ik vind jou soms zo aandoenlijk, kan er niks aan doen. |
|
Gisteren restjes / de diepvriezer eens wat leegmaken-dag dus maar wat zooi bij elkaar gegooid in de hoop iets smakelijks op tafel te krijgen: - 1 Rode paprika - 1 Grote ui - 1 Winterwortel - Kilo aardappels - Knoflook - Olie - Pond prei - Gesneden bieslook - Grove mosterd - 1 Liter bouillon - Pond gehakt Aardappels koken, afgieten en prakken of pureren als je dat makkelijker vindt. Balletjes maken van de gehakt en kort bakken in de olie met knoflook. Paprika, wortel en ui fijnsnijden. Voeg bij het gehakt en fruit even aan. Het geheel met mosterd ( hoeveelheid naar smaak) toevoegen aan de aardappels en ook de prei en bouillon toegvoegen. Naar smaak nog wat vers gemalen peper en zout. Nog een uurtje laten pruttelen en indikken, bieslook toevoegen en voila: een smakelijke maaltijdsoep. Voor de liefhebber van erg dikke soep uiteraard een nachtje laten staan en de volgende dag opwarmen. Edit: Serveer met (rogge)brood. [Dit bericht is gewijzigd door XXL op 07-01-2012 16:09] Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote: Supersupersycket! En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
Net bietensalade gemaakt met appel. Was lekker bij de vis. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Chili con carne from hell maken. FIRE! En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
quote:Yeah! Satan from hell! Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
And it burns burns burns: the ring of fire, the ring of fire. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Chili con carne hoort toch altijd heet te zijn? Waarom heet het anders 'chilipeper met vlees'? Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Je hebt heet en heet. Niet van dat laffe heet, natuurlijk. En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
Voor het eerst zelf pasta aan het maken, leuk. Fatsoenlijke bloem bij de Italiaan hier gescoord, benieuwd of het wat wordt. Goede olijfolie en parmesaan erop, gegrilde groenten ernaast, zin in. You have time. You are doing fine. |
|
Tip van flip. Ik kwam een recept tegen waarbij ik zelf een bepaald kruidenpoeder moest maken. Dat poeder gebruik je dan om door bloem te mengen, daar vis in te wentelen en dan de vis te bakken. Maar, je kunt dat poeder voor van alles en nog wat gebruiken natuurlijk, al moet ik zeggen dat het vooral erg goed samengaat met vis. En ik kan me zo indenken dat je het op een miljoen verschillende manieren kunt maken, dit is er dus eentje: een beetje cajun-achtig. 2 1/2 eetlepel paprikapoeder 2 eetlepels zout 2 eetlepels knoflookpoeder 1 eetlepel fijngemalen zwarte peper 1 eetlepel uipoeder 1 eetlepel cayennepeper 1 eetlepel gedroogde oregano 1 eetlepel gedroogde thijm GOED mengen. Klaar! Doe het in een bakje wat je heel goed kunt afsluiten en zorg vooral dat er geen vocht bij komt. Wat dus erg goed werkt (en wat ook in dat recept stond) is 1 of 2 eetlepels van het poeder mengen met een zut bloem en daar vis in wentelen en de vis bakken in lekker veel olie. Heer-lijk. Beetje rijst erbij, wat gebakken boontjes of zo met wat sambal e.d. smullen maar. En als je zin hebt in iets anders vervang je de oregano en thijm door bv. gemalen komijn en gemalen koriander. Dan wordt het plots indisch. Nice! Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |