|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote: Aah, sweet memories. Linzensoep, de "snert" van Droef. Ik kookte het zelf ook regelmatig. Creme fraiche is ook lekker in veel soepen. Niet meekoken, maar gewoon een klodder op/in je soep gooien als het geserveerd is. |
|
quote:Heerlijk! Helaas zijn mijn zoon en ik de enigen die dingen met bonen, linzen en erwten lekker vinden. Tijd om de dames weer eens weg te sturen en een bruine bonendag in te lassen. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Bij jou thuis zijn er toch ook nogal wat allergieën, of niet? Peulvruchten maken het koken/eten nog een beetje draaglijk hier, zou echt gek worden als dat ook niet zou mogen. Als al mijn huisgenootjes mee eten dan is een maaltijd hier veganistisch, en moet ik rekening houden met soja/noten/pinda/tarwe/rauwe appel, wortel, etc allergieën hier. Godzijdank doet de veganist zelden mee met avondeten. You have time. You are doing fine. |
|
quote: Ik ben wel fan van mijn simpele bonenschotel, geïnspireerd op iets wat mijn moeder maakte. Spekjes of gehakt, veel paprika, uien, courgette of equivalenten, fijn gesneden tomaten, bonen (meestal chili + wit, evt. in tomatensaus) en veel knoflook, rozemarijn, pepers, majoraan, enzovoorts. Serveren met geraspte oude kaas. En die crème fraîche is ook een goede tip! Don't try to impress anyone. You're brave, we all know that. Be simple, be direct. Nothing fancy. |
|
quote: Ik maak vaak een bonen ovenschotel, erg lekker. Rode ui, rode/gele paprika, mais en tomaten in blokjes tot prutje maken met veel chili en wat knoflook. Daar kidneybonen en bruine bonen bij, en daar een soort lasagne van maken door het in laagjes in een ovenschaal te doen, afwisselen met laagjes nachos (gewone Dorito's doen het prima). Dik kaas er bovenop en twintig minuutjes de oven. You have time. You are doing fine. |
|
quote:We eten wel allemaal vlees, dat scheelt. Niet elke dag trouwens, omdat we biologisch vlees eten zoveel mogelijk. En twee keer per week eten we vis. Peulvruchten doe ik vaak door salades of pasta's heen, dan eten de dames het ook. Chilibonen of kidneybonen passen eigenlijk bij heel veel maaltijden. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: [Dit bericht is gewijzigd door Ascendant Grotesque op 12-04-2011 10:29] Don't try to impress anyone. You're brave, we all know that. Be simple, be direct. Nothing fancy. |
|
Zo, ik weet inmiddels ook weer waarom ik geen kant-en-klaar (Aldi) lasagna moet... [Dit bericht is gewijzigd door Forever After op 14-04-2011 19:03] |
|
Joh. Net de volgende carbonara gemaakt: Ingrediënten voor 2 personen: - 300 gr penne (hoeft niet vers te zijn) - 250 gr spekblokjes - 250 gr champignons, in schijfjes - Twee tenen knoflook, fijngehakt - Rode paprika, in kleine strookjes, net iets kleiner dan de penne - Twee eieren - 50 ml kookroom - Goede handvol vers geraspte parmezaan - Verse oregano, fijngesneden (absoluut geen gedroogde oregano, dat is een heel andere smaak waarvan ik niet verwacht dat het hierbij werkt) - Versgemalen zwarte peper 1. Pan water opzetten en de penne erin kwakken zodra het water kookt. 2. Spekblojes op laag vuur rustig laten bakken in een koekenpan, en de champignons en knoflook toevoegen zodra er wat vet in de pan zit. Dit kan makkelijk een kwartier duren, wat de gecombineerde smaak zeer ten goede komt, maar als je minder tijd hebt, kan het ook korter en op iets hoger vuur. 3. Het eigeel in een kom doen (het eiwit kun je weggooien of voor iets anders gebruiken) en mengen met de room, wat versgemalen peper, een beetje van de oregano en de helft van de parmezaan. Mengen met een vork tot het relatief glad is. 4. Zodra de pasta al dente is, eerst de paprika en de rest van de oregano bij de spekjes en champignons gooien en die pan van het vuur halen. Vervolgens de pasta afgieten terwijl je een klein beetje kookvocht bewaart, en de pasta bij de rest gooien. Het geheel omscheppen. Vervolgens heel even wachten tot de pasta een tikje afgekoeld is en de saus eroverheen gieten. Als je dit te vroeg doet krijg je scrambled eggs, als je het te laat doet blijft het ei rauw, dus ook niet te lang wachten. Een beetje van het kookvocht erbij gieten en vervolgens wederom even omscheppen. Meteen serveren met de andere helft van de parmezaan eroverheen. Extra goed met wat pepperflakes erover. Een beetje van mezelf en een beetje van Jamie. Ik was verrast hoe goed de paprika en verse oregano werkte. |
|
Zelf ben ik er voorstander van om de champignons op het eind even kort mee te bakken omdat ze anders vrij snel hun stevigheid kwijt zijn. Geldt hier eigenlijk voor veel groenten die ik mee bak of wok. Voorkeur voor een beetje stevige groente hier en niet dat übergare. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Vandaag was het kippensoep. Woensdag is het altijd soep dag bij mij. |
|
quote: ...the thin texture between wrong and right, mostly broken by those who saw the light... |
|
quote: zeker man, anders wordt het al gauw van dat ziekenhuisvoer. |
|
Vandaag was het rijst. |
|
Boontjes, aardappelen, stukkie vlees. |
|
Ik ga hier zodadelijk lekker Eendenborst met een wijnsausje maken If you notice this notice you will notice this notice wasn't worth noticing.... |
|
bordje kazen (Maredsous, parma, President, ...) met Filet de Sax en ijsbergsla dan een gebraadje met Panacotta, verse puree snertbonen (van die lange platte smalle), witte kool, ... zelfgemaakte chocomouse (bah!) en bubbels! signature |
|
Gołąbki uit de magnetron ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
er scheel iets met je letters signature |
|
Aan Wabla als ze er straks nog is: heb een receptje voor je 2 zelfs! Christoffeltaart & eierkoeken . Wel even zoeken waar ik die receptjes heb geduwd. Zal het morgen waarschijnlijk erop zetten. [/zachteG] |
|
Ralph! Heerschkip! Mag ik je recept? [/zachteG] |
|
Ik zag je mail en je hebt mail terug. http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships." |
|
[/zachteG] |
|
Ham aan het glaceren met een honing/whiskeysmeersel. Waarbij ik net de zeer nuttige scheikundigeformule leerde: whiskey + suiker + vuur = vlam in de pan. Daarbij asperges en een quiche. Die heel gay gekocht is. Volgende keer maar zelf eentje maken. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |