IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Koken met Kvelgeest (eten en /of koken 3) Vorige pagina | Volgende pagina
intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 20-11-2012 12:30 by intothevoid Profiel van intothevoid

quote:
Op 20 november 2012 12:26 schreef Ascendant Grotesque het volgende:
Bedoel jij nou de chique kaassoufflé van hieronder?


De simpele is geen soufflé maar een gebakken kaasplak.


You have time. You are doing fine.


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 20-11-2012 12:38 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Profiel van Ascendant Grotesque

quote:
Op 20 november 2012 12:30 schreef intothevoid het volgende:
De simpele is geen soufflé maar een gebakken kaasplak.

Ja, klopt. Maar heet wel een kaassouflé


Quis moderabat ipsos moderatores?


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 20-11-2012 12:40 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Profiel van Ascendant Grotesque

.

[Dit bericht is gewijzigd door Ascendant Grotesque op 20-11-2012 12:40]


Quis moderabat ipsos moderatores?


intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 20-11-2012 12:41 by intothevoid Profiel van intothevoid

quote:
Op 20 november 2012 12:38 schreef Ascendant Grotesque het volgende:
Ja, klopt. Maar heet wel een kaassouflé

Alleen als je het tegen beter weten in zo noemt.


You have time. You are doing fine.


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 20-11-2012 12:44 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Profiel van Ascendant Grotesque



Quis moderabat ipsos moderatores?


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 20-11-2012 12:47 by Schuurman Profiel van Schuurman

SOUFFLÉ AU FROMAGE
voor/erbij • voor 6 personen • ca 20 min bereidingstijd (+ 15 min oventijd)
40 g boter
40 g bloem
300 ml melk
paneermeel
150 g belegen Comté, geraspt
4 grote eieren, gescheiden
Extra: 6 kleine soufflévormpjes, braadslede

BEREIDING
Verwarm de oven tot 200 graden. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg in een keer de bloem toe. Roer snel tot een dik papje en warm even door. Roer er beetje bij beetje de melk door.
Breng aan de kook en laat een paar minuten voorzichtig pruttelen, totdat het papje wat is ingedikt. Draai het vuur uit. Vet de ovenschaaltjes in en bekleed de binnenkant met een dun laagje paneermeel. Roer de helft van de kaas door het melkpapje. Voeg dan eidooiers een voor een toe. Roer dan de andere helft van de kaas door het mengsel.

Klop de eiwitten met wat zout stijf en glanzend, en roer een klein deel door het kaasmengsel. Voeg dan de rest van het schuim toe en spatel er voorzichtig en traag doorheen.
Verdeel het mengsel over de vormpjes zonder ze helemaal te vullen. Zet ze voorzichtig in de braadslede en bak ze totdat ze goudbruin zijn, een krap kwartier.


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


G.I.R.L.
Ride
Usericon van G.I.R.L.
Posted 20-11-2012 13:26 by G.I.R.L. Profiel van G.I.R.L.http://new.livestream.com/accounts/398160/events/1594566/player_pop_up

Typ het nou nog eens, maar dan correct. Voorverwarmen ipv verwarmen en pan ipv steelpannetje bijvoorbeeld. Want het maakt natuurlijk absoluut geen ene ruk uit of er een steel aan het pannetje zit.

En welke mosterd gebruikte je nou?


Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht.


Mythics
Usericon van Mythics
Posted 20-11-2012 13:30 by Mythics Profiel van Mythics

quote:
Op 20 november 2012 13:26 schreef G.I.R.L. het volgende:
Typ het nou nog eens, maar dan correct. Voorverwarmen ipv verwarmen en pan ipv steelpannetje bijvoorbeeld. Want het maakt natuurlijk absoluut geen ene ruk uit of er een steel aan het pannetje zit.

En welke mosterd gebruikte je nou?


Dat krijg je als met ctrl-c -> ctrl-v:

http://www.elle.nl/eten/blog/De-koffer-in/Souffle-au-fromage-FR



I didn't want any flowers, I only wanted to lie with my hands turned up and be utterly empty. How free it is, you have no idea how free. The peacefulness is so big it dazes you. - Sylvia Plath


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 20-11-2012 13:36 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Profiel van Ascendant Grotesque

quote:
Op 16 november 2012 17:23 schreef G.I.R.L. het volgende:
Beetje mosterd na de maaltijd dit. Welke gebruik jij trouwens? Maak je 'm zelf?

quote:
Op 18 november 2012 18:49 schreef G.I.R.L. het volgende:


quote:
Op 20 november 2012 13:26 schreef G.I.R.L. het volgende:
Typ het nou nog eens, maar dan correct. Voorverwarmen ipv verwarmen en pan ipv steelpannetje bijvoorbeeld. Want het maakt natuurlijk absoluut geen ene ruk uit of er een steel aan het pannetje zit.

En welke mosterd gebruikte je nou?

Wat ben je weer vervelend de laatste tijd, zeg. Hou's op.


Quis moderabat ipsos moderatores?


G.I.R.L.
Ride
Usericon van G.I.R.L.
Posted 20-11-2012 13:38 by G.I.R.L. Profiel van G.I.R.L.http://new.livestream.com/accounts/398160/events/1594566/player_pop_up

quote:
Op 20 november 2012 13:30 schreef Mythics het volgende:
Dat krijg je als met ctrl-c -> ctrl-v:

http://www.elle.nl/eten/blog/De-koffer-in/Souffle-au-fromage-FR


:')

quote:
Op 20 november 2012 13:36 schreef Ascendant Grotesque het volgende:
Wat ben je weer vervelend de laatste tijd, zeg. Hou's op.
Hierop doorgaan in dit topic is topicvervuiling. Aangezien ik serieus geen idee heb waar je het over hebt ga ik m'n mailbox F5-en.


Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht.


spectre
Usericon van spectre
Posted 20-11-2012 14:08 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 20 november 2012 13:30 schreef Mythics het volgende:
Dat krijg je als met ctrl-c -> ctrl-v:

http://www.elle.nl/eten/blog/De-koffer-in/Souffle-au-fromage-FR





aaa een mentaltje


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 20-11-2012 14:11 by Schuurman Profiel van Schuurman

Dat klopt. Is dat erg dan?


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


G.I.R.L.
Ride
Usericon van G.I.R.L.
Posted 20-11-2012 14:11 by G.I.R.L. Profiel van G.I.R.L.http://new.livestream.com/accounts/398160/events/1594566/player_pop_up

quote:
Op 20 november 2012 14:11 schreef Schuurman het volgende:
Dat klopt. Is dat erg dan?
Zonder bronvermelding: ja.


Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht.


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 20-11-2012 14:13 by Schuurman Profiel van Schuurman

quote:
Op 20 november 2012 14:11 schreef G.I.R.L. het volgende:
Zonder bronvermelding: ja.


Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht.


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 20-11-2012 14:14 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Profiel van Ascendant Grotesque

Zelf ook weleens gemaakt, Schuurman? Lijkt me nog knap irritant, in ieder geval.


Quis moderabat ipsos moderatores?


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 20-11-2012 14:16 by Schuurman Profiel van Schuurman

quote:
Op 20 november 2012 14:14 schreef Ascendant Grotesque het volgende:
Zelf ook weleens gemaakt, Schuurman? Lijkt me nog knap irritant, in ieder geval.


Nope, ben er ook niet zo gek op, althans, niet de variant zo als je 'em in de snackbar krijgt. Dan liever kaasbroodjes. Vroeger vaak gemaakt (is ook niet zo heel moeilijk), tegenwoordig niet i.v.m. ontbreken oven.


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 20-11-2012 14:17 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Profiel van Ascendant Grotesque

quote:
Op 20 november 2012 14:16 schreef Schuurman het volgende:
Nope, ben er ook niet zo gek op, althans, niet de variant zo als je 'em in de snackbar krijgt. Dan liever kaasbroodjes. Vroeger vaak gemaakt (is ook niet zo heel moeilijk), tegenwoordig niet i.v.m. ontbreken oven.

En deze variant dan?
quote:
Op 20 november 2012 12:47 schreef Schuurman het volgende:
SOUFFLÉ AU FROMAGE
voor/erbij • voor 6 personen • ca 20 min bereidingstijd (+ 15 min oventijd)
40 g boter
40 g bloem
300 ml melk
paneermeel
150 g belegen Comté, geraspt
4 grote eieren, gescheiden
Extra: 6 kleine soufflévormpjes, braadslede

BEREIDING
Verwarm de oven tot 200 graden. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg in een keer de bloem toe. Roer snel tot een dik papje en warm even door. Roer er beetje bij beetje de melk door.
Breng aan de kook en laat een paar minuten voorzichtig pruttelen, totdat het papje wat is ingedikt. Draai het vuur uit. Vet de ovenschaaltjes in en bekleed de binnenkant met een dun laagje paneermeel. Roer de helft van de kaas door het melkpapje. Voeg dan eidooiers een voor een toe. Roer dan de andere helft van de kaas door het mengsel.

Klop de eiwitten met wat zout stijf en glanzend, en roer een klein deel door het kaasmengsel. Voeg dan de rest van het schuim toe en spatel er voorzichtig en traag doorheen.
Verdeel het mengsel over de vormpjes zonder ze helemaal te vullen. Zet ze voorzichtig in de braadslede en bak ze totdat ze goudbruin zijn, een krap kwartier.



Quis moderabat ipsos moderatores?


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 20-11-2012 14:20 by Schuurman Profiel van Schuurman

quote:
Op 20 november 2012 14:17 schreef Ascendant Grotesque het volgende:
En deze variant dan?




Dat is een ander soort Soufflé, zoals deze:



Nog nooit gemaakt, maar schijnt ook echt rete-lastig te zijn.


Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 21-11-2012 15:03 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

nu bezig met puree te maken, dan gratineren en in de oven,

licht gekarameliseerd witlof, steak
en zelfgemaakte roompepersaus

en ook slasoep met boursin en kaaslookbroodjes


signature


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 21-11-2012 16:52 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Slasoep? Als in soep van sla?
Ze mind iz boggled.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 24-11-2012 20:19 by bastianus Profiel van bastianus

Na veel trial and error eindelijk de perfecte bereidingswijze voor spareribs ontdekt:

Twee el bruine suiker, één el basilicum, twee el paprikapoeder, wat zwarte peper, flink wat cajunkruiden en twee tenen gesnipperde knoflook met een flinke scheut olijfolie en een scheutje water door elkaar roeren. In dat mengsel de spareribs minstens 24 uur laten marineren. Regelmatig even omschudden, zodat de marinade zich goed over de ribbetjes verspreidt.
De bereiding:
De ribbetjes in een voorverwarmde braadslee in een voorverwarmde oven op 180 graden laten garen, een uurtje ongeveer. Om het kwartier de marinade van de bodem over de ribbetjes verspreiden om ze lekker mals te houden. Tot slot de ribbetjes vijf minuten onder de grill, voor een lekker korstje.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 28-11-2012 21:15 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Profiel van Ascendant Grotesque

BOEM!

Runderbitterballen
Geïnspireerd op wat recepten voor kalfsragout en kalfsbitterballen, geprobeerd met rund.

Ingrediënten voor ongeveer 40 bitterballen
500 gr rundersukadelappen
bloem
roomboter
500 ml runderbouillon
500 ml droge witte wijn (ik had een Chardonnay)
Crème fraîche
4 eieren
Paneermeel (minstens 300 gr)
Tijm, salie, laurierbladen, peterselie, peper, zout
Frituurvet (bvb. 1,5 liter zonnebloemolie)
Mosterd

Tools
Vleesmes
Snijplank
Braadpan
Schuimspaan
Vorken
Steelpan
Spatel
Iets om de ragout in de koelkast te bewaren (evt. de braadpan)
Vershoudfolie
2 diepe borden
1 plat bord
Keukenpapier
Diepvriesbakjes voor de bitterballen
Frituurpan (evt. de braadpan, dan heb je ook een vloeistofthermometer nodig)

Bereiding vlees
Zorg dat de bouillon van tevoren klaar is, die heb je direct nodig na het aanbakken van het vlees. Snijd het vlees in blokjes (2 cm bij 2 cm). Doe wat roomboter in een braadpan, wacht tot het gesmolten is en wat bubbelt, en bak het de blokjes rondom bruin aan. Vanaf nu is het tijd voor sudderen. Voeg 150 ml bouillon en 150 ml wijn toe, en zet de pan op de kleinste pit op de laagste stand. Doe er naar smaak wat tijm en laurierbladen bij; hoe hierbij er wel rekening mee dat er uiteindelijk nog veel materiaal bijkomt dus wees niet scheutig! Laat het vlees de komende drie uur lekker met de deksel op de pan sudderen, maar hou wel in de gaten dat het niet droogkookt en schep het vlees minstens elk half uur even om. Doe er bij de halfuurlijkse controle eventueel nog wat kruiden bij, totdat het fantastisch ruikt! Schep het vlees na het sudderen met een schuimspaan op een schone snijplank, en trek het met twee vorken uit elkaar tot er zo ongeveer alleen nog maar losse draadjes over zijn. Doe het vuur uit.

Bereiding ragout
Laat de rest even staan en pak de steelpan erbij om de roux te maken. Weeg 80 gram roomboter af en doe dat in de steelpan. Laat het smelten, en een tijdje staan zodat er al wat vocht uitdampt (uitbruisen). Weeg 100 gram bloem af en doe dat bij de boter in de steelpan. Roer dit met een spatel (een garde is zinloos) door en door en door en door. Het lijkt al snel gebonden, maar dan ben je nog niet klaar. Het moet op het vuur (laag) blijven staan totdat het korrelig wordt. Dit duurt minutenlang, en het langst als je de boter niet goed hebt laten uitbruisen. Let er wel op dat de roux niet bruin wordt.

Als de roux klaar is doe je er eerst het overgebleven vocht uit de braadpan bij, en daarna voeg je er in gelijke verhouding wijn en bouillon aan toe. Doe dit per keer in beperkte hoeveelheid, en roer het goed door met de spatel tot het weer egaal is. Laat het vuur gedurende dit proces aan. Zodra je een zeer dikke saus hebt ben je klaar. De hoeveelheid vloeistof die je daarvoor nodig hebt verschilt naar gelang de bloem die je gebruikt et cetera. Ik had ongeveer 300 ml bouillon en 300 ml wijn nodig! Laat het eventueel nog iets doorkoken, en voeg de peterselie, salie, een flinke eetlepel crème fraîche en eventueel peper en zout toe. Voeg als laatste het vlees toe en meng het geheel héél goed. Schenk de ragout in bijvoorbeeld een platte glazen ovenschaal, dek dit af met vershoudfolie, en laat door en door opstijven (een nacht wachten is het makkelijkst).

Bereiding bitterballen (of eventueel andere vormen)
Doe in een diep bord twee eieren en kluts deze volledig door. Doe in het andere diepe bord een flinke hoeveelheid paneermiddel. Tijdens het draaien van de bitterballen raken deze borden leeg, vul het materiaal dan weer aan. Doe op een plat boord een flinke hoeveelheid bloem. Als je dit voor het draaien op je handen doet, voorkom je dat je handen gaan plakken en dat maakt het makkelijk om nette bitterballen te maken. Doe dus regelmatig weer wat bloem op je handen, en maak eventueel ook een paar keer je handen helemaal schoon (keukenpapier, handen wassen, et cetera). Nu de voorbereidingen klaar zijn, kan het echte maken van de bitterballen beginnen!

Haal de ragout uit de koelkast. Pak elke keer een hoeveelheid ragout uit de schaal. Als het goed is heeft het van zichzelf een best plakkerige en stevige structuur. Draai dit in je handen tot een aardige ronde bal. Rol deze eenmaal door het paneermeel heen totdat hij volledig omvat is. Daarna eenmaal door het ei, totdat hij volledig omvat is. Daarna eenmaal door de paneermeel, totdat hij volledig omvat is. Hou in de gaten dat de ragout écht goed ingepakt zit en dat de laagjes regelmatig en compleet zijn, want dit zorgt er uiteindelijk voor dat ze niet breken in de frituur. Eventueel kun je de bitterbal nog wat ronder maken als de tweede laag paneermeel erop zit. Leg de bal in een diepvriesbakje, maak een nieuwe et cetera en zet dat diepvriesbakje zodra hij vol is in de diepvries. Wacht tot ze bevroren zijn (een nacht wachten is het makkelijkst).

Frituren van de bitterballen
Voor het frituren heb je een pan met een ruime laag vet nodig. Tijdens het frituren wil je dat het vet zo veel mogelijk op 180° is. Zeker in het begin is dat erg belangrijk, omdat je daarmee de buitenlaag dichtschroeit! Doe er elke keer een kleine hoeveelheid bitterballen in (ongeveer 6). De temperatuur zal dan in korte tijd met gemak 20° dalen, dus het kan goed zijn om al op 190° of zelfs 200° te beginnen. Hou het in ieder geval goed in de gaten, en stel de frituurpan of het vuur anders in wanneer nodig. Probeer een beetje gevoel te krijgen wat nodig is om de temperatuur vrij constant te houden gedurende het proces. Bij diepgevroren bitterballen zijn ze klaar na 5-6 minuten. Als je ze hebt laten ontdooien of zelfs niet ingevroren hebt duurt het 2-3 minuten.

Mosterd erbij en genieten maar!


Quis moderabat ipsos moderatores?


bokkie666
Usericon van bokkie666
Posted 28-11-2012 21:45 by bokkie666 Profiel van bokkie666

Frituren doen we in ossewit natuurlijk. Pauper.


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 28-11-2012 22:16 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Profiel van Ascendant Grotesque



Quis moderabat ipsos moderatores?


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 01-12-2012 17:47 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

hmmm... ik heb iets gekocht, een gele groente,
geen idee wat het is, naam kwijt.

smaakt wat zoet, als pompoen

weet iemand wat het is?


signature


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen