|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Durf nu niet meer te zeggen dat ik dit topic met veel interesse volg When your people matter, menstrual health matters |
|
Ik ga mijn forumnaam maar even eer aan doen. |
|
quote: spirograaf FTW! Ik hoop dat Silence haar naam dra verandert in Alomtegenwoordige Manifestatie van Esthetische Weelderigheid, trouwens signature |
|
quote:Jammer. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Heeft iemand hier ooit succesvol (lekkere) seitan gemaak? Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou. |
|
ja ik, toevallig Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
quote:Hoe is de bite vergeleken met vlees? Zou je, als je van plan was te gaan stappen en ff lekker een meurbekbodemplje wilde leggen, de persoon die je een broodje doner wat stiekem seitan is aanreikt, figuurlijk in elkaar handhaven? Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou. |
|
Veel recepten gebruiken edelgist, maar dat heb ik nooit kunnen vinden, zonder werkte bij mij ook goed. Ik begon altijd met groentebouillon maken. De tarwegluten mixte ik met kruiden, ik ben wel gek op de combi chili, paprika, gember en kaneel. Omdat zonder kruiden Seitan vrij van smaak is kun je best veel kruiden gebruiken. Knoflook erbij vond ik ook lekker, maar die kun je beter eerst voorbakken. Ik goot bouillon bij de gluten/kruiden mix tot het een natte drol achtige substantie werd en daarna rolde ik het in bakpapier en sloot de uiteindes af door een paar keer rond te draaien, zoals zuurtjes in een verpakking zitten. Dit legde ik in een pan met kokend water en liet hem hier zeker een half uurtje in zitten, weet niet meer precies hoelang. Het ding drijft, maar dat is niet erg. Als je hem uit het water haalt en uit het bakpapier heb je een Seitan worst! Veel vegans zeggen dat de eiwitwaarde van Seitan veel hoger is dan van vlees, wat ze er niet bij vertellen is dat die eiwitten (gluten) niet zo goed worden opgenomen door onze darmen. Daarom heb ik het ook maar een handvol keren gedaan, ik kreeg er last van. Maar het is wel lekker Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
Bite is te vergelijken met tofu Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
Thx! Ik ga het eens proberen. Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou. |
|
quote: Ik vind seitan wel de lekkerste vleesvervanger. Je houdt er geen niemand mee voor de gek, hoor, maar als goed is gemaakt dan heerst het. Edelgistvlokken kun je meestal wel vinden bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen). Fijn spul. In de keukenmachine met een hand noten (ik gebruik hier het liefst paranoten, of anders cashews), grof zout en wat druppels citroensap. Je krijgt er een zoutig en vettig strooisel van dat wonderwel ipv Parmezaanse kaas e.d. te gebruiken is. Pasta, pizza, stamppot, maakt niet uit, alles wordt er beter van. |
|
Vind de term vleesvervanger maar vaag, maar ik vind vooral tempeh erg lekker, goed te marineren, lekker krokante bite. Prima spul. When your people matter, menstrual health matters |
|
Tempeh heeft zo’n smaakje waar ik niet van ga. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Tempeh is ofwel zeer slecht ofwel bijzonder lekker. Afhankelijk van hoe je het maakt, maar er is hoedanook geen middenweg. Tofu, quorn of bonen zijn mijn go-to. Seitan mag ik helaas niet eten want tarwe. I'm lifted troop, you can bring your wack-ass crew |
|
Is wat Chinezen verkopen als ‘fried gluten’? "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Denk ik wel. quote:Maar de blokjes zijn oftopic. |
|
Oh, juist. Kippenei-eiwit toch? Is het gehakt wel al vegan eigenlijk? Volgens mij is alles van quorn offtopic I'm lifted troop, you can bring your wack-ass crew |
|
Weet ik eigenlijk niet. Ze hebben sowieso wel een vegan burger, zag ik laatst. Het schijnt dat in Engeland wel meerdere quorn producten vegan zijn. |
|
Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Nu alweer bijna anderhalf jaar vegetariër. Ik eet nagenoeg vegan maar heb de afgelopen tijd nog wel enkele dierlijke producten aangeschaft. Zo 1 keer per maand eet ik nog kaas en of eieren maar dat is het wel. Het is tegenwoordig zo gemakkelijk om vegan te eten, jeetje wat fijn. Vegan producten staan goed aangegeven in de supermarkt en zijn zelfs mainstream geworden Toen ik ergens in de jaren 90 vegetariër werd stond je nog in een stoffig hoekje van de reformwinkel muffe groenteschijven te scoren. Vegan eten in sterrenzaken is tegenwoordig ook geen probleem meer, zei ik opgelucht want dat zou ik toch wel erg missen. In januari ben ik in de Librije geweest en dat was briljant. Ik ben daarnaast de afgelopen maanden toevallig een paar keer in London geweest en heb daar ook uitstekend vegan kunnen eten bij 2 sterrenzaken. Dus ik kan foodsnob blijven maar toch vegan eten haha. Ik hoop later dit jaar de volledige transitie te maken, in andere woorden "echt" veganist te worden. |
|
Nice. quote: Echt he? Daar lachen we hier ook nog steeds om. Wat een drama was dat. [Dit bericht is gewijzigd door zodiac lung op 28-04-2020 13:50] |
|
quote: Of uit eten gaan, "SALADE GEITENKAAS MET NOTEN?!?!" |
|
Ik had laatst een behoorlijke nostalgietrip toen ik een kaart onder ogen kreeg waar alleen de geitenkaassalade en gevulde portobello op stond. Verder gezocht, natuurlijk, maar ze bestaan nog. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek | Vorige pagina | Volgende pagina |