|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Omdat 'eten en/of koken' op dit form blijkbaar altijd iets anders was dan 'recepten eten en koken' mag deze topique wel. Vandaag boeuf bourguignon; een soort van stoof dus wellicht wat vooe Silence. Men neme een zware gieteijzeren pan en goede sukadelappen. De rest van het avontuur komt later vandaag wanneer ik de energie heb gevonden het daadwerkelijk op te zetten. [Dit bericht is gewijzigd door Lainedil op 11-10-2011 21:04] Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
De beouf bourgonion staat op. Ik post morgen wel hoe & wat. In de vorige topic ging het over stoofpot. Bij dezen ‘mijn’ recept voor een stoofpot: Stoofpot is voor mij een beetje een gelegenheidsrecept. Waar heb ik zin in, wat ligt er nog in huis, welk vlees is in de aanbieding et cetera et cetera. De basis berust op runder- en/of sukadelappen. Anders dan veel anderen peper en zout ik mijn vlees wel van te voren en daarna door de bloem. En ik laat de stukken vlees ‘heel’; hopelijk vallen ze tijdens het stoofproces wat uit elkaar. Beetje op zicht aanbraden in de, zware gietijzeren, pan waar je ook in gaat stoven. Als de lappen beginnen te bruinen is het wel best; ze hoeven op dat moment niet te garen. Als het vlees ‘klaar’ is haal ik het uit de pan. Dan leg ik een bodempje in de pan van gesneden ui en winterpeen. Daar leg ik het vlees dan weer op. Flesje bier in de pan. Zwaar donker bier. Kasteel bruin, Grand Prestige, een pittige bock of iets dergelijks. Dan zo’n 4 dl bouillon of fond toevoegen (zelf een bouillon maken is natuurlijk episch (ui, wortel, aardappeltje, schenkel, zout, peper, water) maar vergt tijd en planning, gewoon een fond of bouillon uit de supermarkt voldoet ook, desnoods zo’n blokje). Dan bovenop het geheel een boterham, dik ingesmeerd met mosterd aan beide zijde, zonder kort leggen. Geheel aan de kook brengen en dan op laag vuur op de kleinste pit minimaal drie uur laten stoven. Halverwege het stoofproces de boterham door de stoof heenroeren. Dit is de basis. Dit kun naar believen aanvullen. Zelf gooi ik er altijd nog een of twee appelen in, als ik er aan denk laat ik er ontbijtkoek in oplossen en gaat vaak nog een scheut, zoetige, sterke drank in. Ligt eraan wat er openstaat. Sherry, bruine rum, liefst cognac, bourbon. En als het een stevige pot moet zijn gooi er ook stukken rookworst in (Poolse variant). Andere suggesties zijn tomaat, aardappel, champignons als je het toevallig in huis hebt zijn pruimen er erg lekker in; (gedroogde) abrikoos kan ook. Kruidnagel, jeneverbessen en/of laurierbladeren zie je ook vaak. Ik ben er geen fan van. Hoogstens paar jeneverbessen. Zelf laat ik het vlees vaak zo’n anderhalf a twee uur stoven en daarna zet ik het nog zo’n twee uur op een inkokertje. Als je de tijd ervoor hebt is zo’n vier uur een mooie stooftijd. Is het geheel te dun, gooi er dan nog wat bloem en boter in om te binden. Serveren in een diep bord op friet. Ik wil eigenlijk nog eens zuurvlees maken. Nog nooit gedaan. Schijnt lang te moeten staan en met paardenvlees. Maar M. weet meer over zuurvlees dan ik. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
Hmmm, misschien ook maar eens een apart topic gaan openen speciaal voor snelle gerechten met goedkope ingrediënten voor de drukke (Lees hardwerkende nederlander) die geen uren in de keuken kan / wil staan. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Niets mooier dan goed eten koken met een lekkere borrel. De zaterdag is uitgevonden om uren in de keuken te vertoeven. Toch maar eens die uierboord van negen uur maken. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
quote: Ik snap je punt en er is ook niets leuker dan een geweldige creatie op tafel zien te krijgen. Alleen als je zoals hier beide fulltime werkt (één persoon in ploegendienst) en je in het weekend je achterstallige huishouden doet en boodschappen enzo schiet dat er, hier althans, het grootste deel van de tijd bij in. Ik heb er doorgaans gewoon geen zin in dan uitgebreid in de keuken te gaan staan. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
huishouden = aids Mooie zooi hier sinds vannacht. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
Ja, vanavond vooraf gegratineerde paprikasoep. Daarna zwaardvis met citroen-oregano-muntsaus op een bedje van zelfgemaakte pasta. Ernaast gegrilde courgette, eerst gemarineerd in de knoflook-olijfolie + wat bakgroente (paprika, verse spinazie). Huisgemaakte tiramisu toe! Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Huisgemaakte tiramisu! Subtiel kamerolifantje |
|
Vanavond is het แกงเผ็ด in huize ST. Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place." |
|
Drunken Chicken Dry rub maken: 1/3 cup bastard suiker 1/3 cup kandij suiker fijn gestampt 1/3 cup gewone suiker 3 eetlepels zwarte peper 2 eetlepels zout 1 eetlepel pittige paprika poeder 1 eetlepel chilipoeder 1 eetlepel cayenne peper 2 eetlepels komijn(fijn) 2 eetlepels uienpoeder 1 eetlepel knoflookpoeder 1 eetlepel oregano -Kip schoonmaken en afdeppen. -Insmeren met olijfolie. -Dry rub aanbrengen aan binnen en buitenkant(de naam is verwarrend, niet smeren, maar zachtjes aandrukken anders gaat het klonteren) -3 uur laten rusten in de koelkast met plastic folie er omheen gewikkeld. -1 blik bier voor de helft opzuipen. -Bovenkant van blik afsnijden. -Kip oneerbiedig recht overeind het bierblik in zijn reet schuiven. Zorg ervoor dat hij stabiel blijft staan. -In de oven op 175 graden tot de borst 165 graden en de dij 180 graden is. -10 minuten laten rusten voor opdienen. Heerlijk knapperig aan de buitenkant, maar idioot sappig en smaakvol aan de binnenkant door het bier en kruiden. |
|
Momenteel bezig om zelf paddenstoelen risotto te maken met kip. De bouillon staat te trekken met 2 flinke kippenbouten erin, de zwammen zijn voor gegaard en zo meteen als de bouillon klaar is begint het moeilijkste. The actual risotto. Heb dit nog nooit eerder gedaan, en het schijnt rete moeilijk te zijn, dus ik ben benieuwd of het te eten zal worden Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
dit is echt zo verdomde lekker en heel makkelijk te bereiden, je bent binnen een kwartier klaar: - pak spaghetti - 500 gram gehakt - 3 teentjes knoflook - 1 zak oosterse wokgroente - 2 eetlepels gedroogde oregano - 1 flesje tabasco - 1 flesje 5 spice woksaus van commex - geraspte geitenkaas Gehakt in een pan flikkeren en goed uitbakken. Vervolgens de rest erbij, knoflook, de wokgroente, oregano en de woksaus. De tabasco is erg pittig, dus kijk uit met de dosering, moet zeggen dat ik zelf wel van lekker spicey eten houdt, dus een paar flinke scheuten erin. Niet te lang doorbakken, 5 minuten ofzo zodat de groente bijtklaar zijn. Ondertussen de spaghetti laten koken. Geitenkaas erover en klaar! Op 26 april 2011 23:41 schreef Onweerwolf het volgende: Jij hoeft je absoluut geen zorgen te maken over mijn assertiviteit vriend. |
|
Nog zo'n knaller, maakte me moeder altijd: - 500 gram varkenslappen of rundvleeslappen - Potje atjar - 4 bananen - pindasaus - pak rijst - ketjap marinade - en flink wat kruiden: djahe, ketoembar, boemboe stae, laos, djintan (hebben ze gewoon bij de supermarkt in van die conimex potjes, nee ik heb geen aandelen in dat spul) Snij het vlees in blokjes, de marinade + alle kruiden erbij gooien, eventueel even laten staan om goed in te laten trekken. In een pan gooien, flink aanfikken, en even met de deksel op de pan laten gaar worden. Daarna de atjar erbij. Bananen in schijfjes snijden en ook erbij, alles goed heet laten en tis alweer klaar. Serveren met rijst en pindasaus. Op 26 april 2011 23:41 schreef Onweerwolf het volgende: Jij hoeft je absoluut geen zorgen te maken over mijn assertiviteit vriend. |
|
Warme bananen. Subtiel kamerolifantje |
|
Bloemkool + 2 uien in stukken hakken. olijolie in de pan, bloemkool erin flikkeren, daarna de uien + ladingen kerriepoeder erover, + gerapste kaas, deksel op de pan, net zo lang bakken tot het beetgaar is. Met een flinke steak en gebakken aardappelen. Op 26 april 2011 23:41 schreef Onweerwolf het volgende: Jij hoeft je absoluut geen zorgen te maken over mijn assertiviteit vriend. |
|
Vandaag een witlof-gorgonzola-shiitake schotel in elkaar gedraaid. Geslaagd experiment. You have time. You are doing fine. |
|
quote: met cashewnoten? die zijn essentieel Op 26 april 2011 23:41 schreef Onweerwolf het volgende: Jij hoeft je absoluut geen zorgen te maken over mijn assertiviteit vriend. |
|
Zonder, huisgenoot is er allergisch voor, maar had er sowieso niet aan gedacht. Bedankt voor het idee. You have time. You are doing fine. |
|
en ik ga de shiitake erbij gooien Op 26 april 2011 23:41 schreef Onweerwolf het volgende: Jij hoeft je absoluut geen zorgen te maken over mijn assertiviteit vriend. |
|
quote: Men neme een grill/panini ijzer. Men gooit kaas, salami, rode pesto, een lik bolognese saus, verse tomaat en geraspte kaas op een pistoletje. Met flikkert het tussen het panini ijzer. Nomnomnom. Erotisch is met een veertje, kinky is met de hele kip |
|
Tering, die risotto was n hit. Post morgen het recept wel als ik het niet vergeet, ga nu naar bed. Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
quote: Ik mag toch hopen dat dit een grap is? Dat kan écht niet. Verbaast me overigens niets, waar zoveel Nederlanders pasta tot hoogste goed promoveren, zo weinig Nederlanders zijn er die ook maar enigszins een fatsoenlijke pasta op tafel kunnen zetten. [Dit bericht is gewijzigd door Snagger op 29-03-2011 13:10] Ik, Wil Schuurman |
|
Zelf maar eens pasta maken; met m'n Kenwood. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
quote:Ik denk niet dat je in dit recept nog pasta proeft inderdaad. Mijn ervaring is dat je juist zo weinig mogelijk toevoegingen moet doen. De lekkerste pasta heb ik hier bij de Italiaan gegeten, en daar waren alleen maar knoflookolie en kokkeltjes aan toegevoegd. Of bedoel je iets anders met je reactie? Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Goed Italiaans is over het algemeen less = more. Ook pasta's of pizza's. Twee, drie mooie ingredienten is genoeg. Maar ach, met de pasta die men over het algemeen gebruikt; flikker zoveel mogelijk sterke smaken bijelkaar, alstjeblieft, dan proef je tenminste niets. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Volgende pagina |