IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Muziek algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 37 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Auteur:
Topic : Drummen [Episode 8+1: "Lekker op je velletje slaan"] Vorige pagina
Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 02-01-2023 21:16 by Negatieveling Wijzig reactieProfiel van NegatievelingQuote dit bericht

quote:
Op 2 januari 2023 19:39 schreef Snaack het volgende:
Niet wereldschokkend maar lekker gespeeld. Hij heeft er veel plezier in en dat hoor je!

Sowieso vind ik dit een te gek album van Slayer. Haters gonna hate ik neuk je de moeder!


Het hoeft ook niet altijd wereldschokkend en grensverleggend te zijn. Gewoon even lekker een nummertje spelen wat ramvol vette fills zit. En ik doe het hem niet na...


Borduren met gebalde vuisten. /// Harm's Way! /// I'm on a horse! /// "Negers hebben nooit een vouwwagen"


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 02-01-2023 22:19 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

quote:
Op 2 januari 2023 19:09 schreef Negatieveling het volgende:
Tijdens het zeer langzaam weer tot leven komen gisteren, struikelde ik nog over deze playthrough. Haters gonna hate, maar ik vind het vet:
Zie nu pas dat de man op de kruk Jon Dette is, die bij Slayer gedrumd heeft.

Weliswaar 27 jaar geleden maar toch!Snaack
Usericon van Snaack
Posted 02-01-2023 22:20 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

quote:
Op 2 januari 2023 21:09 schreef Natural Disaster het volgende:
Met je instant vegan frikandel.
Te slap die dingen. Dan kan je nog beter een dropveter gebruiken.


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 02-01-2023 22:41 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

quote:
Op 2 januari 2023 22:20 schreef Snaack het volgende:
Te slap die dingen. Dan kan je nog beter een dropveter gebruiken.

Heb je ze inmiddels al geprobeerd dan?Rule #6 | Je lult maar tot je letterlijk een ons weegt. | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 02-01-2023 22:53 by Negatieveling Wijzig reactieProfiel van NegatievelingQuote dit bericht

quote:
Op 2 januari 2023 22:19 schreef Snaack het volgende:
Zie nu pas dat de man op de kruk Jon Dette is


Ja, dat leek me wel duidelijk, eigenlijkBorduren met gebalde vuisten. /// Harm's Way! /// I'm on a horse! /// "Negers hebben nooit een vouwwagen"


Lampje
Usericon van Lampje
Posted 03-01-2023 16:53 by Lampje Wijzig reactieProfiel van LampjeQuote dit bericht

Ligt het nou aan mij, of is de track langzamer afgespeeld?

Verder vind ik Jon Dette trouwens een hele goede drummer. Vooral bij Testament, daar leek hij helemaal op z'n plek te zitten (check 'Live at the Fillmore' maar eens).

Dette was trouwens bij Slayer aangenomen, terwijl Gene Hoglan tijdens dezelfde auditiesessies afgewezen was.lampje


2166612119
BARABAS
Usericon van 2166612119
Posted 06-01-2023 11:29 by 2166612119 Wijzig reactieProfiel van 2166612119Quote dit berichthttp://members.home.nl/hendrik.de.vries/

quote:
Op 24 november 2022 10:15 schreef Lampje het volgende:
Yep, vooral het gemak. Die gast zit gewoon lekker een beetje te trommelen. De fills die hij speelt gaan volgens mij ook vrijwel allemaal gewoon op ingeving. En het is een indrukwekkende portfolio aan rudiments die hij er doorheen gooit.
Wel heb ik een kanttekening: de muziek van Aborted pakt mij niet, en eerlijk gezegd vermoed ik toch dat dat voornamelijk te maken heeft met de partijen van Bedene. Hij schakelt teveel en te snel door naar het snelle.


Dat schakelen (of soms beter nog; het uitblijven ervan) geeft bij mij de doorslag bij het waarderen van de muzieken. Elke schakeling is van wezenlijk belang in het totaal van de compositie.

edit: Dat schakelen bedoel ik meer in zijn algemeenheid (niet betreffende deze drummer/of band want onbekend)..

edit; Volgens mij is het tempo wel gelijk bij John Dette.

[Dit bericht is gewijzigd door 2166612119 op 06-01-2023 12:40]


Lijst van het spoor 1. "Afvlakken van emoties" Markeerde het begin van een grote stilistische verandering voor de Dood. De werkelijke geluid van het album is veel meer technisch volleerd en progressiever dan eerdere inspanningen van de Dood.


Lampje
Usericon van Lampje
Posted 07-01-2023 11:44 by Lampje Wijzig reactieProfiel van LampjeQuote dit bericht

Eens. Goede drumpartijen geven de muziek extra groove en voegen een spanningsboog toe. Bepaalde fills creƫren hele geweldige hooks, met name om een overgang in de muziek in te leiden.

Het is niet voor niets dat bepaalde drumintervallen heel veel uitnodigen tot 'airdrummen'. Dat kunnen soms bijzonder simpele dingen zijn.
Sterker nog, de meeste van de iconische 'drumdingen' zijn hele simpele dingen. Dan denk ik bijvoorbeeld even aan de eerste drumfill van Inner Self van Sepultura, In The Air Tonight van Phil Collins, de typische accentuatie van Lars Ulrich (vind ik vet), de flams op de toms in de drumbreak aan het einde van Angel Of Death, enzovoorts enzovoorts. Hele simpele dingen die de muziek een enorme lift geven!

Jon Dette's playthrough van Killing Fields:
Gek, in mijn hoofd was het een wat feller nummer. Maar ik heb het nummer ook al jaren niet meer gehoord, die hele plaat vond ik weinig memorabel.


lampje


Dypfrys
Usericon van Dypfrys
Posted 08-01-2023 20:02 by Dypfrys Wijzig reactieProfiel van DypfrysQuote dit bericht


Even een video van de meester.


"The riffs are great but this album would be a whole lot better if it were racist."


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 20-01-2023 9:36 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

Onlangs, eigenlijk puur als backup, een Millenium piccolo-snare gekocht. Huismerk van Thomann. Bewust voor een piccolo gekozen, met het idee dat ik die eventueel ook nog als sidesnare zou kunnen gebruiken als extra klankbron. 69 eurootjes, plus 23 voor een draagtas van hetzelfde (huis)merk.

Gisteren voor het eerst eens geprobeerd, en potdomme, geniaal spul! Snare lijkt superstevig, throwoff loopt soepel, makkelijk te stemmen. Direct vanuit de doos klonk het ding al prima, maar lekker hoog opgespannen komt het ding echt tot leven. Zo'n lekkere, felle, droge tik met een subtiele ring. Had er een dempring bij besteld omdat ik nou eenmaal van heule droge snares hou en ik voor dat geld zo'n ringerige goregrindsnare had verwacht, maar dat is bij deze niet nodig. Misschien een klein stukje moongel, maar al met al heul blij mee. Bijna zonde om alleen als reservesnare mee te nemen, hehe.

Daarbij die tas voor 23 euro, echt topkwaliteit. Superstevig, veel padding, soepele rits, dikke randen... Echt -tig keer beter dan die knap dure Tama-set die ik een aantal jaar geleden kocht, dat waren echt alleen tasjes met nauwelijks bescherming. Ook zwaar van onder de indruk!

Voor de liefhebbers: https://www.thomann.de/nl/millenium_14x35_picolo_steel_snare.htm en https://www.thomann.de/nl/millenium_14x65_tour_snare_drum_bag.htm?listPosition=3&type=category.

Edit: video toegevoegd.[Dit bericht is gewijzigd door Ethereal op 20-01-2023 9:49]


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 20-01-2023 9:43 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

Ik heb toevallig net een hardcase gekocht van Thomann voor mijn bas, ook echt een degelijke unit, voor weinig.


Lampje
Usericon van Lampje
Posted 21-01-2023 21:19 by Lampje Wijzig reactieProfiel van LampjeQuote dit bericht

Ik heb van Millenium enkel een electronische hihat, maar die is niet veel soeps. Wel stevig, maar matige respons en daardoor niet bruikbaar. Dus vervangen met een ATV. (Overigens zal die Millenium wel prima functioneren als crash.)

Maar, goed om te weten dat er toch ook een hoop goede dingen van Millenium zijn! En een picollo snare staat ook wel ergens op mijn wannahaves lijstje als uitbreiding op m'n kleine snare collectie. Maar volledig zonder prioriteit en aangezien mijn drumkit al bijna een jaar opgeslagen staat zonder gebruik, heb ik een goed excuus om dit niet aan te schaffen, haha!


lampje


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 23-01-2023 9:35 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 21 januari 2023 21:19 schreef Lampje het volgende:
Ik heb van Millenium enkel een electronische hihat, maar die is niet veel soeps. Wel stevig, maar matige respons en daardoor niet bruikbaar. Dus vervangen met een ATV. (Overigens zal die Millenium wel prima functioneren als crash.)

Maar, goed om te weten dat er toch ook een hoop goede dingen van Millenium zijn! En een picollo snare staat ook wel ergens op mijn wannahaves lijstje als uitbreiding op m'n kleine snare collectie. Maar volledig zonder prioriteit en aangezien mijn drumkit al bijna een jaar opgeslagen staat zonder gebruik, heb ik een goed excuus om dit niet aan te schaffen, haha!


Hehe, ik had dat ook altijd, spelen met de band ook wel een aantal nummers waarbij een piccolo een leuke toevoeging/afwisseling zou zijn, maar nooit de knoop doorgehakt. Echter heb ik een tijdje geleden een invalgig gedaan (op andermans materiaal) waarbij na 3 nummers de snaremat afknapte. Heb ik altijd wel bij me, maar voordat je zoiets vervangen hebt tijdens een set... Die kerel had gelukkig wel een extra snare meegenomen, dus daarom zelf ook maar een backupsnare en kickpedaal gekocht. Denk dat ik er nog een cheapo snarestand bijhaal, sowieso om die piccolo op te zetten maar wederom ook als backup en klaar. Als er een bekken overlijdt (niet doen svp, net nieuwe), een tom afpleurt of een hihatstand de geest geeft kan ik de set wel afmaken. Zonder snare of pedaal wordt dat toch lastiger

Toch altijd wel een van mijn angsten, iemand betaalt geld om ons te boeken, dan zou het niet zo mogen zijn dat ik een show niet kan doen omdat ik mijn gear niet op orde heb.


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


Dit topic is 37 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Index / Muziek algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2023 Stichting ZwareMetalen