|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Als jij eens even de kookpsycholoog uithangt. |
|
Zelfgebakken pepernoten. En met een beetje pech wat vullingmateriaal. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Dus seks zonder zoenen sucks? [Dit bericht is gewijzigd door De Tegenpartij op 18-11-2008 17:25] En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
kreeg net een interesant receptje: Bailey's cheesecake recipe: 100g of butter 250g of digestive biscuits, crushed 600g of Philadelphia cream cheese (other brands will do as well) 1 generous measure of Bailey's Liqueur 100ml of icing sugar 300ml of double cream, whipped Add the crushed digestive biscuits to the melted butter in a saucepan (you can also melt the butter in the microwave) Use a wooden spoon to mix Place the mixture into a lined 18cm tin (the tin has to have a removable bottom) Flatten down with the palm of your hand and place in the fridge until cool Use a wooden spoon to beat the cream cheese Add the measure of baileys and the icing sugar Fold in the cream When everything is mixed add the mixture to the biscuit base Cool in a fridge for at least two hours die in NL maar eens maken. Op 9 december 2008 16:54 schreef Illusione het volgende: Lies, Verwoester van Edele Porseleinen Tronen! |
|
Ik pleur zometeen een sperziebonen stampot inelkaar. Met veel uien, paprika en knoflook. spelfout weggehaald... |
|
Zaterdag zalmtartaar gemaakt. Voor 5 personen: 500 gr. verse zalmfilet; 175 gr. gerookte zalm; 1 grote teen knoflook; 2 sjalotjes. Citroensap van 1 citroen; Peper en zout naar smaak. Zalm fijnhakken, sjalotjes fijnsnijden, knoflook kapodt knijpen, citroensap eroverheen, peper en zout toevoegen, kneden, in een vormpje doen en op het bord pleuren. Lekkâh. |
|
Vandaag: Italiaans gekruide kipfilet gevuld met artisjokken en zongedroogde tomaten. En een zelfgemaakte wortelsalade en gebakken krielaardappeltjes. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Vrijdag een leuk experiment: Couscous, met vers limoen-, sinaasappel en citroensap en -rasp, wat rozijnen en wat fijngehakte verse munt, peterselie en koriander. Puree van doperwten met verse munt, koriander, rood pepertje, knoflook, crème fraîche. Hierbij gegrilde lamskoteletten. Erg lekker maar wel erg zomers door de fruitige, frisse couscous. |
|
M'n vriendin heeft laatst echt een goddelijk lekkere maaltijdsoep gemaakt.. ze was er wel een uur ofzo mee bezig, maar het resultaat was er naar. Een pittige kippensoep, met veel groenten en noodles. Door wat geraspte limoenschil een frisbitter smaakje, en door een enorme lading bouillonblokjes juist weer erg zout een paar millisecondes later. Eens kijken of ik 't recept te pakken kan krijgen. [Deze realiteit is gemodereerd door Illusione op 28 juni 2009] 'I'm sorry, Wendy, but I just don't trust anything that bleeds for four days and doesn't die.' |
|
Ik wou dat ik wat creatiever was op kook-gebied! Krijg van deze reacties honger Mm morgen wil ik vis eten, iemand een lekker recept? |
|
quote: Wat is je budget? |
|
|
|
quote: Voor een keertje echt lekker eten maakt het niet zo uit. Beloofd wat lekkers te koken voor familie. Dus kom maar op, ik regel 't geld wel edit: niet té gek natuurlijk (geen prijs waarvoor ik net zo goed in een restaurant zou eten) [Dit bericht is gewijzigd door Silence op 08-12-2008 22:29] |
|
quote: Ik heb vorige week gebakken slibtongetjes gegeten, erg lekker. Gewoon kruiden met wat peper, zout en dille, door de bloem halen en in wat olie aan beide zijden een minuut of drie bakken. Heel erg lekker maar wat bewerkelijker: Pond sperziebonen 5 minuten koken, daarna mengen met wat olijfolie, gesnipperde knoflook en zout en peper. Ovenschaal invetten, twee kabeljauwfilets erin leggen en die kruiden met wat zout en peper. Het bonenmengsel er omheen leggen. Cherrytomaatjes boven de filets uitknijpen en dan de filets ermee bedekken. Nog wat olijfolie eroverheen en dan het geheel met plakjes gerookt ontbijtspek bedekken. De ovenschaal acht minuten bedekt met aluminiumfolie (zodat de smaken goed mengen) in een voorverwarmde oven op 220 graden. Daarna nog zeven minuten zonder de folie (zodat de spek lekker knapperig wordt) afbakken. Lekker met rijst, couscous of tarly. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
@bastianus: klinkt goed ik laat morgen weten of het gelukt is (ik met m'n editten, maar: meer recepten zijn altijd welkom!) [Dit bericht is gewijzigd door Silence op 08-12-2008 22:32] |
|
quote: Op de huid gebakken dorade is héél erg lekker. Gewoon evenveel dorades halen (vers dus) als je eters hebt. Ze zijn niet heel groot, ca. 30 cm. Zorg dat ze wel gefileerd zijn, maar de huid er nog op zit. Vis insnijden en naar smaak met (het liefst zee-)zout en eventueel peper insmeren. Overgieten met citroensap (wel vers, maar zeker niet teveel). Vervolgens kort op de huid bakken in een hete pan, met een beetje olie. (Niet teveel, dan wordt het ranzig.) Als je het goed hebt gedaan, is de huid knapperig (en lekker), en het vlees héél sappig en smaakvol. Goed te serveren met een frisse salade. Die vis heeft niet veel nodig, maar is echt fucking lekker van zichzelf. |
|
Klinkt lekker, vis heerscht. ...the thin texture between wrong and right, mostly broken by those who saw the light... |
|
neukend lekker, en dat voor een vis. Fuck the world and fuck you |
|
Niets mis mee, jij barbaar. |
|
Klinkt ook al zo lekker, maar ben bang dat ik die vis gruwelijk ga verpesten, maar ga het zeker een keer uitproberen! |
|
quote:een lul smaakt af en toe ook naar vis, prop ik dat wel in me muil. Fuck the world and fuck you |
|
quote: Oké: Als je houdt van een vlees-vis-combinatie, kun je overwegen vis te verpakken in een goede ham. Bij voorkeur parmaham. In dat geval kun je een relatief goedkope vis nemen, pangasius bijvoorbeeld. Je snijdt de filets in grote stukken, groot genoeg om er een plak parmaham omheen te rollen. Besprenkel de vis met citroensap en kruiden naar voorkeur, eventueel wat goede olijfolie en rucola ertussen leggen. Vervolgens rol je de ham om de vis heen en leg je het een kwartiertje (geloof ik) op 180 graden in de oven. Als het goed is loopt je ovenschaal over van sappigheid. Is een stuk goedkoper, maar niet minder lekker. Ik zou het serveren met iets Italiaans, tomaat-mozzarella ofzo. Héél erg lekker. [By the way, als je een andere vis van pangasius neemt, neem dan wel een witte vis.] |
|
Hehe, dat is inderdaad wel zo'n gerecht wat je niet moet klaarmaken voor een grote groep als je het voor het eerst doet. @ het vorige recept [Dit bericht is gewijzigd door SQT op 08-12-2008 22:40] |
|
quote: Er kan niet zo heel veel aan misgaan hoor, tenzij je iets vreemds doet met je pan waardoor de huid verschrompelt. Te lang bakken is ook funest, maar dat is met bijna elke vis zo. Overigens; wat makkelijke te bereiden: zeeduivel. Echt een hele vlezige, goed-vullende vis. Je kunt het eigenlijk gewoon als vlees bakken in wat olie, maar dan wel met de juiste kruiden. Hierbij kun je ook wat zwaardere dingen serveren; gekruide gebakken aardappelen ofzo. Wel 60 euro per kilo ofzo. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |