IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Eten / koken Vorige pagina | Volgende pagina
Cadaveria
Curver!
Usericon van Cadaveria
Posted 27-05-2009 11:58 by Cadaveria Profiel van Cadaveria

gister een heerschende salade gebouwd. Gerookte kip, verschillende soorten salade, croutons, parmazaanse kaas, vers geroosterde pijnpoompitjes, koude pasta, geraspte worteltjes.

en nu weer een ontbijtkoek aan het bakken. Nog steeds een beetje experimenteren met de juiste verhouding in kruiden. en nu heb ik een mix gemaakt van volkoren bloem en gewone bloem kijken hoe dat uitpakt. Hier zijn ze er dol op. binnen 2 dagen is dat ding op.


Op 9 december 2008 16:54 schreef Illusione het volgende: Lies, Verwoester van Edele Porseleinen Tronen!


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 28-05-2009 9:07 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

Vandaag staat er "echte mannenmacaroni" op het programma. Geen moeilijk gedoe, maar gewoon macaroni met veel uien, 6 pakjes spekblokjes, een doos eieren en wat tomatenpuree. Zo simpel, maar zo lekker


spelfout weggehaald...


Leviathanica
Usericon van Leviathanica
Posted 28-05-2009 9:13 by Leviathanica Profiel van Leviathanicahttp://www.youtube.com/user/Craptavaganza

quote:
Op 28 mei 2009 9:07 schreef varanus het volgende:
Vandaag staat er "echte mannenmacaroni" op het programma. Geen moeilijk gedoe, maar gewoon macaroni met veel uien, 6 pakjes spekblokjes, een doos eieren en wat tomatenpuree. Zo simpel, maar zo lekker

Klinkt goed!


Iedereen heeft recht op mijn mening.


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 28-05-2009 9:16 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

quote:
Op 28 mei 2009 9:13 schreef Leviathanica het volgende:
Klinkt goed!


Smaakt nog beter


spelfout weggehaald...


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 28-05-2009 9:22 by bastianus Profiel van bastianus

Gisteren gegrilde speklappen, die ik van tevoren had gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, ui, chilipoeder, zout en honing. Was goed te doen! Vanavond spaghetti, en vanmiddag nog wat nieuwe koekjes bakken.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


GimmeGore
Doe maar weer zo!
Usericon van GimmeGore
Posted 29-05-2009 12:10 by GimmeGore Profiel van GimmeGorehttp://gimmegore.hyves.nl

vanavond:
gepofte bataat (zoete aardappel)
salade of some sort
gekruide pangafilet


Rebel without a sauce


Nix
Usericon van Nix
Posted 29-05-2009 12:24 by Nix Profiel van Nix

quote:
Op 27 mei 2009 9:09 schreef varanus het volgende:
Hehe, heb je dat gemaakt? Dikke heers!



Toegegeven; ik heb er ook knoflook en een uitje doorheen gedaan

Een beetje van mezelf en een beetje van Varanus


I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


Jällö
Usericon van Jällö
Posted 29-05-2009 12:49 by Jällö Profiel van Jällö

Mijn trademark fastfood recepten.

Bruine bonen met mosterd:
- Bruine bonen verwarmen
- Met mosterd serveren

Boekweit grutten met stroop:
- Boekweitgrutten koken
- Met stroop serveren


Information is not knowledge is not wisdom is not truth


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 29-05-2009 14:07 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

quote:
Op 27 mei 2009 11:11 schreef varanus het volgende:
Vanochtend aardappeltjes (niet te lang) voorgekookt, die gemarineerd in olie, knoflook en chillipoeder. Sperziebonen geblancheerd en rijkelijk bestrooid met peper en zout. Kipfilet gebakken en in reepjes gesneden. Dat alles gemengd en in een ovenschaal. Straks een kwartiertje op 200 graden en dan maar smikkelen.


Oei, dat klinkt erg goed! K zal hem onthouden.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


R.
Usericon van R.
Posted 29-05-2009 14:09 by R. Profiel van R.



Nadir
Usericon van Nadir
Posted 29-05-2009 18:59 by Nadir Profiel van Nadir

Bolognese saus, maar dan de echte en niet de hollandse variant:
Tomatenpuree ontzuren: met een grote ui zachtjes in olie bakken, tot het niet meer zuur ruikt, dan 350 gram gehakt, stukje spek (in flinters gesneden), 2 ons in stukjes gesneden kippenlevers(lekker!!!!!) braden. als het bruin is: gehakte tomaten (vers of gemakkelijker: uit blik - eventueel voor de helft tomatenbasissaus uit blik of pakje) toevoegen. royale scheut rode wijn en weer aan de kook brengen
Toevoegen: salie, marjolein, thijm, rozemarijn, lombok peper, 3 tenen knoflook (natuurlijk de kruiden het allerliefste vers!) Maar vergeet vooral niet een beetje selderijblad of in plaats daarvan wat bleekselderij toe te voegen.
Deze saus lang op heel klein vuur laten staan. Meer dan 2 uur: de volgende dag is het nòg lekkerder. De saus moet lekker donker en krachtig van smaak worden.
(Ik begin altijd met een klein beetje wijn en voeg af en toe een klein scheutje toe, tijdens het pruttelen.)
Naar smaak peper, zout en nootmuskaat. Voorzichtig met zout ivm het spek dat er in zit.

Je kunt er eventueel nog champignons of andere paddestoelen (eventueel samen met courgette en/of prei) op een later tijdstip aan toevoegen of misschien beter nog: erbij serveren.

De italianen eten dit niet met spaghetti, maar liever met lintmacaroni. Vooral niet koken met een scheutje olie, zoals zo vaak verteld wordt, want dan 'pakt' de pasta de saus niet meer goed. Spoel de pasta na het koken heel even met lauw water af en je hebt geen last van plakkerige pasta. Anders lost dat probleem zich op zodra je de saus erover doet.

Echt, probeer het en je eet zo'n beetje de lekkerste pasta die je ooit hebt gehad. De combi met kippenlevers is zowat verslavend.

[Dit bericht is gewijzigd door Nadir op 30-05-2009 11:52]


GimmeGore
Doe maar weer zo!
Usericon van GimmeGore
Posted 30-05-2009 10:45 by GimmeGore Profiel van GimmeGorehttp://gimmegore.hyves.nl

quote:
Op 29 mei 2009 18:59 schreef Nadir het volgende:
Bolognese saus


ow wow, dat klinkt wel heel erg goed.

binnenkort maar eens proberen... voor hoeveel man is dit?


Rebel without a sauce


Nadir
Usericon van Nadir
Posted 30-05-2009 11:48 by Nadir Profiel van Nadir

quote:
Op 30 mei 2009 10:45 schreef GimmeGore het volgende:
ow wow, dat klinkt wel heel erg goed.

binnenkort maar eens proberen... voor hoeveel man is dit?


Ik denk dat het voor 4 flinke eters ruim genoeg is.
Leuk dat je het gaat proberen!!!


Hagal
Usericon van Hagal
Posted 31-05-2009 14:02 by Hagal Profiel van Hagal

Vanavond BBQ'en.
Het lamsvlees heb ik gisteren gemarineerd in (aardig wat) olijfolie, verse rozemarijntakjes, verse peterselie en plakjes knoflook.
Kipfilet gemarineerd in olijfolie, honing, citroen en komijn.
En heerlijke grote garnalen gemarineerd in..... en daar weet ik nog niet echt wat ik ermee ga doen maar die belanden ook op de bbq



Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment. A DIRTY MIND IS A JOY FOREVER


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 31-05-2009 14:09 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

heeft iemand nog goede recepten voor een boterham met kaas?


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Bonnie
YEAH
Usericon van Bonnie
Posted 31-05-2009 14:11 by Bonnie Profiel van Bonnie

quote:
Op 31 mei 2009 14:02 schreef Hagal het volgende:
Vanavond BBQ'en.
Het lamsvlees heb ik gisteren gemarineerd in (aardig wat) olijfolie, verse rozemarijntakjes, verse peterselie en plakjes knoflook.
Kipfilet gemarineerd in olijfolie, honing, citroen en komijn.
En heerlijke grote garnalen gemarineerd in..... en daar weet ik nog niet echt wat ik ermee ga doen maar die belanden ook op de bbq




Hee dat klinkt goed, hoe laat ?




De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 31-05-2009 14:11 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

@ elite: Laat voor de gein een keer de ham achterwege!

[Dit bericht is gewijzigd door De Tegenpartij op 31-05-2009 14:11]


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 31-05-2009 14:14 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

dat lijkt me logisch, anders is het geen boterham met kaas.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 31-05-2009 14:16 by Snaack Profiel van Snaack

Maar eet je dan een boterham met kaas met zonder mosterd, of met zonder roomboter?


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 31-05-2009 14:18 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

beide meestal eigenlijk.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


SQT
Usericon van SQT
Posted 31-05-2009 15:00 by SQT Profiel van SQThttp://basswinkels.blogspot.se/

quote:
Op 31 mei 2009 14:02 schreef Hagal het volgende:
Vanavond BBQ'en.
Het lamsvlees heb ik gisteren gemarineerd in (aardig wat) olijfolie, verse rozemarijntakjes, verse peterselie en plakjes knoflook.
Kipfilet gemarineerd in olijfolie, honing, citroen en komijn.
En heerlijke grote garnalen gemarineerd in..... en daar weet ik nog niet echt wat ik ermee ga doen maar die belanden ook op de bbq


Dat lamsvlees ga ik binnenkort ook eens doen, op de peterselie na klinkt het heerlijk. Heb je het gemarineerd in een plastic zak?


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 31-05-2009 15:11 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

ik kook kipcurry met mihoen en broccoli,

en reepjes biefstuk gebakken in barbequesaus


signature


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 31-05-2009 15:20 by M. Profiel van M.

quote:
Op 29 mei 2009 18:59 schreef Nadir het volgende:
Bolognese saus, maar dan de echte en niet de hollandse variant

Ik ken deze:

http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm

Zonder de kippelevertjes, met minder tomaten en wel met bleekselderij en wortel. Ook zonder knoflook en al die kruiden trouwens, zijn ook echt niet nodig.

Na een dagje pruttelen eten met versgeraspte parmezaan en een scheut olijfolie eroverheen.

Érg lekker...


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 31-05-2009 15:32 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

quote:
Op 31 mei 2009 14:14 schreef ElitE het volgende:
dat lijkt me logisch, anders is het geen boterham met kaas.


Ik zie toch echt ham staan. Waarom is dat eigenlijk?


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Nadir
Usericon van Nadir
Posted 31-05-2009 16:45 by Nadir Profiel van Nadir

quote:
Op 31 mei 2009 15:20 schreef M. het volgende:
Ik ken deze:

http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm

Zonder de kippelevertjes, met minder tomaten en wel met bleekselderij en wortel. Ook zonder knoflook en al die kruiden trouwens, zijn ook echt niet nodig.

Na een dagje pruttelen eten met versgeraspte parmezaan en een scheut olijfolie eroverheen.

Érg lekker...


Er zijn tientallen varianten op bolognese saus. Inderdaad een heel lekker recept van de link die je geeft. Een tijd terug heb ik die ook eens geprobeerd.
Smaakt wel anders dan het recept dat ik geef.

Over kruiden: Ik hou erg van (verse Italiaanse) kruiden; ze geven smaak en karakter aan het gerecht. Het is natuurlijk niet erg om een paar van genoemde kruiden niet te gebruiken (Het is meer een 'en/of'-opsomming), maar om nu helemaal zonder kruiden te doen... Dan mist het gerecht wel wat...

[Dit bericht is gewijzigd door Nadir op 31-05-2009 16:49]


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen