|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Vandaag staat er "echte mannenmacaroni" op het programma. Geen moeilijk gedoe, maar gewoon macaroni met veel uien, 6 pakjes spekblokjes, een doos eieren en wat tomatenpuree. Zo simpel, maar zo lekker spelfout weggehaald... |
|
quote: Klinkt goed! Iedereen heeft recht op mijn mening. |
|
quote: Smaakt nog beter spelfout weggehaald... |
|
Gisteren gegrilde speklappen, die ik van tevoren had gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, ui, chilipoeder, zout en honing. Was goed te doen! Vanavond spaghetti, en vanmiddag nog wat nieuwe koekjes bakken. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
vanavond: gepofte bataat (zoete aardappel) salade of some sort gekruide pangafilet Rebel without a sauce |
|
quote: Toegegeven; ik heb er ook knoflook en een uitje doorheen gedaan Een beetje van mezelf en een beetje van Varanus I generally avoid temptation...unless I can't resist it. |
|
Mijn trademark fastfood recepten. Bruine bonen met mosterd: - Bruine bonen verwarmen - Met mosterd serveren Boekweit grutten met stroop: - Boekweitgrutten koken - Met stroop serveren Information is not knowledge is not wisdom is not truth |
|
quote: Oei, dat klinkt erg goed! K zal hem onthouden. Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
|
|
Bolognese saus, maar dan de echte en niet de hollandse variant: Tomatenpuree ontzuren: met een grote ui zachtjes in olie bakken, tot het niet meer zuur ruikt, dan 350 gram gehakt, stukje spek (in flinters gesneden), 2 ons in stukjes gesneden kippenlevers(lekker!!!!!) braden. als het bruin is: gehakte tomaten (vers of gemakkelijker: uit blik - eventueel voor de helft tomatenbasissaus uit blik of pakje) toevoegen. royale scheut rode wijn en weer aan de kook brengen Toevoegen: salie, marjolein, thijm, rozemarijn, lombok peper, 3 tenen knoflook (natuurlijk de kruiden het allerliefste vers!) Maar vergeet vooral niet een beetje selderijblad of in plaats daarvan wat bleekselderij toe te voegen. Deze saus lang op heel klein vuur laten staan. Meer dan 2 uur: de volgende dag is het nòg lekkerder. De saus moet lekker donker en krachtig van smaak worden. (Ik begin altijd met een klein beetje wijn en voeg af en toe een klein scheutje toe, tijdens het pruttelen.) Naar smaak peper, zout en nootmuskaat. Voorzichtig met zout ivm het spek dat er in zit. Je kunt er eventueel nog champignons of andere paddestoelen (eventueel samen met courgette en/of prei) op een later tijdstip aan toevoegen of misschien beter nog: erbij serveren. De italianen eten dit niet met spaghetti, maar liever met lintmacaroni. Vooral niet koken met een scheutje olie, zoals zo vaak verteld wordt, want dan 'pakt' de pasta de saus niet meer goed. Spoel de pasta na het koken heel even met lauw water af en je hebt geen last van plakkerige pasta. Anders lost dat probleem zich op zodra je de saus erover doet. Echt, probeer het en je eet zo'n beetje de lekkerste pasta die je ooit hebt gehad. De combi met kippenlevers is zowat verslavend. [Dit bericht is gewijzigd door Nadir op 30-05-2009 11:52] |
|
quote: ow wow, dat klinkt wel heel erg goed. binnenkort maar eens proberen... voor hoeveel man is dit? Rebel without a sauce |
|
quote: Ik denk dat het voor 4 flinke eters ruim genoeg is. Leuk dat je het gaat proberen!!! |
|
Vanavond BBQ'en. Het lamsvlees heb ik gisteren gemarineerd in (aardig wat) olijfolie, verse rozemarijntakjes, verse peterselie en plakjes knoflook. Kipfilet gemarineerd in olijfolie, honing, citroen en komijn. En heerlijke grote garnalen gemarineerd in..... en daar weet ik nog niet echt wat ik ermee ga doen maar die belanden ook op de bbq Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment. A DIRTY MIND IS A JOY FOREVER |
|
heeft iemand nog goede recepten voor een boterham met kaas? ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
quote: Hee dat klinkt goed, hoe laat ? |
|
@ elite: Laat voor de gein een keer de ham achterwege! [Dit bericht is gewijzigd door De Tegenpartij op 31-05-2009 14:11] En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
dat lijkt me logisch, anders is het geen boterham met kaas. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Maar eet je dan een boterham met kaas met zonder mosterd, of met zonder roomboter? |
|
beide meestal eigenlijk. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
quote:Dat lamsvlees ga ik binnenkort ook eens doen, op de peterselie na klinkt het heerlijk. Heb je het gemarineerd in een plastic zak? |
|
ik kook kipcurry met mihoen en broccoli, en reepjes biefstuk gebakken in barbequesaus signature |
|
quote: Ik ken deze: http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm Zonder de kippelevertjes, met minder tomaten en wel met bleekselderij en wortel. Ook zonder knoflook en al die kruiden trouwens, zijn ook echt niet nodig. Na een dagje pruttelen eten met versgeraspte parmezaan en een scheut olijfolie eroverheen. Érg lekker... Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
quote: Ik zie toch echt ham staan. Waarom is dat eigenlijk? En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
quote: Er zijn tientallen varianten op bolognese saus. Inderdaad een heel lekker recept van de link die je geeft. Een tijd terug heb ik die ook eens geprobeerd. Smaakt wel anders dan het recept dat ik geef. Over kruiden: Ik hou erg van (verse Italiaanse) kruiden; ze geven smaak en karakter aan het gerecht. Het is natuurlijk niet erg om een paar van genoemde kruiden niet te gebruiken (Het is meer een 'en/of'-opsomming), maar om nu helemaal zonder kruiden te doen... Dan mist het gerecht wel wat... [Dit bericht is gewijzigd door Nadir op 31-05-2009 16:49] |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |