|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote: Haha, leuk voor een kookavondje met een aantal vrienden. En een jurylid erbij voor het wedstrijdelement. Verrassend triviaal |
|
quote: Dan moet je eens heilbot proberen! 290 kilo, schoon aan de haak. Wel een héél extreem voorbeeld, maar ze worden een goede 100 kilo. Maar dat terzijde. Heilbot is een hééééle zachte vis, ongekruid is er niet heel veel aan. Heeft geen overheersende smaak, maar wel een geniale structuur. Zelfs met een beetje zout en peper is het al genieten. Als het uitgesprokene van vis je tegenstaat, zou ik heilbot proberen. Overigens wel een van de moeilijkste vissen om te bereiden, maar wel leuk. |
|
quote: Yep! XXL paft gewoon teveel om te weten hoe vis ruikt. Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
quote: Hehe ja, lijkt me wel gaaf. Ik zou het alleen bij een heilbot als hierboven niet proberen. :') |
|
quote: Je weet waarover je praat zie ik. Wat ruik je dan precies? De filets? Of misschien de frituur om alle voorbijgangers van verse kabeljauwwang te voorzien? :') |
|
quote: Hmm.. ach.. als je een groot kookeiland hebt en een takel aan het plafond.. :') Verrassend triviaal |
|
quote: :') "Nou, dat is het eten van vanavond, buurvrouw." |
|
quote:Ik ga hem ook niet meteen zelf bereiden hè. Maargoed, mocht het er ooit van komen, en dat zal vast wel, dan zal ik het eens proberen. Thanks! |
|
quote: Ik weet uitstekend waar ik over praat als ik zeg dat de lucht bij de visboer mij tegenstaat, dus een poging tot bijdehande opmerkingen mag je achterwege laten. Of het een combinatie is van wat er in de etalage ligt of iets anders zal ik wel nooit exact achterhalen, maar dat neemt niet weg dat ik die lucht associeer met vis en hem telkens bespeur als ik bij de visboer ben. (dat ik zelf geen vis koop wil niet zeggen dat ik niet bij de visboer kom) Ik heb overigens vaak genoeg vis geprobeerd, zoals ik al eerder zei, en het is simpelweg niet mijn smaak. Edit: Ik krijg er altijd zo'n jeuk van als mensen de mening van een ander simpelweg af doen als 'onwetendheid'. Bah. [Dit bericht is gewijzigd door Illusione op 09-12-2008 21:36] [Deze realiteit is gemodereerd door Illusione op 28 juni 2009] 'I'm sorry, Wendy, but I just don't trust anything that bleeds for four days and doesn't die.' |
|
Mijn grootste probleem met de meeste vis, is dat het zo "fishy" is en waarschijnlijk is dat nou net wat Illu bedoelt Ik hou dan ook het meest van de "vlezige" vis zoals gegrilde tonijn, zwaardvis etc. |
|
quote: Jij bent duidelijk nog nooit binnen bij een visboer geweest. |
|
quote: Vorige week nog. What's your point ? [Deze realiteit is gemodereerd door Illusione op 28 juni 2009] 'I'm sorry, Wendy, but I just don't trust anything that bleeds for four days and doesn't die.' |
|
quote:Nooit in Urk geweest zeker Op 9 december 2008 16:54 schreef Illusione het volgende: Lies, Verwoester van Edele Porseleinen Tronen! |
|
quote: Was niet bijdehand hoor, maar het de-geur-bij-de-visboer-is-kut-argument is gewoon te gay voor woorden. |
|
quote: Je hebt visboeren en visboeren. Die gasten in zo'n verrijdbare kar met kilo's lekkerbekjes in de frituur, ja, daar stinkt het. Maar als je een goede hebt, dan meurt het er niet. Tenminste, dat heb ik mee gemaakt. Ik ga dan ook nooit naar zo'n stinkkraam, maar naar een goede viswinkel. Is een stuk duurder, maar ook een stuk lekkerder. En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
quote: Geur en smaak zijn nauw met elkaar verbonden. Als de smaak mij tegenstaat, gaat de geur automatisch dezelfde reactie oproepen. Ergo, de geur staat mij net zo tegen. Voor iemand die niet van vis houdt is het dus helemaal geen slecht argument. Ik heb ook nooit gezegd dat ik geen vis lust door de geur. [Deze realiteit is gemodereerd door Illusione op 28 juni 2009] 'I'm sorry, Wendy, but I just don't trust anything that bleeds for four days and doesn't die.' |
|
quote: Wellicht heb ik dan geen goede vishandel in de buurt en ligt het daar aan. Die frituurkraampjes mijd ik sowieso als de pest, omdat ik een hekel heb aan de geur van frituur (behalve als ik midden in de nacht beschonken door de straat wandel). [Deze realiteit is gemodereerd door Illusione op 28 juni 2009] 'I'm sorry, Wendy, but I just don't trust anything that bleeds for four days and doesn't die.' |
|
Volgens mij is het vooral het visafval dat stinkt, dus de ingewanden, ontlasting en andere zooi die uit de vis komt als je fileert. Toen ik nog vuilnisman was (welke baan heb ik niet gehad?) was ik altijd de enige die er geen moeite mee had om de container bij Hendriks, de visboer in Zutphen, leeg te gooien. In ruil daarvoor liet hij me altijd verschillende soorten vis proeven, en heeft hij me geleerd hoe je sommige vissen fileert. Kaviaar stinkt ook zo (smaakt ook ontzettend smerig), ook omdat het in de ingewanden van de vis heeft gezeten volgens mij. Maar de buitenkant van een vis met het vlees enzo, is volgens mij een stuk geurlozer dan wat er aan de binnenkant zit. Zou een kut daarom ook zo'n pittige geur hebben, omdat je eraan ruikt wat er aan de binnenkant van een vrouw zit? Wat ik me dan afvraag is waarom de geur van een lul weer anders is, terwijl er gedeeltelijk eenzelfde soort stoffen aan de binnenkant van een man zitten. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Jij denkt teveel! ;-) En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
haha wat een discussie, en dat allemaal afgeleid uit VIS. Wat bastianus zegt is inderdaad zo, de ingewanden en rottende vis stinken (en niet zo'n klein beetje ook..) Maar een goed bereid visje ruikt héérlijk Probeer bastianus z'n recept eens, die kabeljauw met sperziebonen en spek: top |
|
Hollandsche salade met blokjes oude kaas, mini augurkjes, zilveruitjes en een yoghurt dressing. Dat gezond zo lekker kan zijn. |
|
Gisteren: Pasta met gewokte spitskool, knoflook, pijnboompitten en spekjes. Nog wat geraspte kaas eroverheen en klaar. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: Lekkah, dat eet ik ook vaak met rode pesto d'r bij Vanavond een van WR's recepten uitproberen... maar welke.. [Dit bericht is gewijzigd door Silence op 20-12-2008 11:45] |
|
Bedoel je WR? |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |